בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

דרוש רועה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/8/2006 09:12 לינק ישיר 
דרוש רועה

בשנים האחרונות זכיתי לפגוש מספר תנועות שמטרתן לחדש את השלטון במדינת ישראל ברוח התורה (דוגמאות: "מנהיגות יהודית", "אור ישראל", "השיבה שופטינו", "פורום שלוש מצוות"). משום-מה, אף אחת מהן לא מצליחה אפילו להתקרב לאחוז החסימה. מדוע?

לדעתי הבעיה היא בתפיסת מושג המנהיגות.

בתנ"ך, מנהיג הוא קודם-כל רועה. כל המנהיגים הגדולים שלנו התחילו את דרכם ברעיית-צאן. מה תפקידו העיקרי של רועה צאן? - לדאוג לצרכים החומריים של כל כבשה וכבשה. רועה שנוהג כך, יכול להנהיג את הכבשים לכל מקום שימצא לנכון, והן יבואו אחריו. אבל רועה שעומד ונואם בפני הכבשים על החשיבות העצומה שבהליכה לכיוון מסויים, או על רשעותם של הרועים האחרים - לא יצליח להשיג שום מטרה, הכבשים פשוט יתפזרו וילכו לחפש מישהו אחר שיספק את צרכיהן.

כל התנועות הללו, בעלות הכוונות הטובות, עוסקות בעיקר בפיתוח רעיונות מקוריים לניהול המדינה על-פי היהדות, ובמחאות נגד השלטון. זה כמובן חשוב מאד, אבל לא זה תפקידו של מנהיג. זה תפקיד של יועץ או של מוכיח בשער. תנועה שבאמת מעוניינת להגיע להנהגה, היתה אמורה להשקיע את כל מרצה, לא בנאומים ומאמרים אלא במעשים - מעשים שמטרתם לפתור את הבעיות החומריות של כל אחד ואחד בעם ישראל (ולא רק של ציבור מסויים).

כל מבצעי "פנים אל פנים" מתמקדים בעיקר בבקשת עזרה מהאזרחים - להצביע למפלגה מסויימת, להתפקד למפלגה מסויימת, להצביע בעד/נגד במשאל מסויים... מנהיג אמיתי היה יוצא למבצע "פנים אל פנים", כדי לשאול אותם, מה הם צריכים, מה מטריד אותם , איך אנחנו יכולים לעזור להם.

קל להבין מדוע אנשים מעדיפים לעסוק בנאומים - זה הרבה יותר נעים ונוח. גם משה רבנו אמר (במדבר יא): " יא וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה אֶל-ה' 'לָמָה הֲרֵעֹתָ לְעַבְדֶּךָ, וְלָמָּה לֹא-מָצָתִי חֵן בְּעֵינֶיךָ: לָשׂוּם אֶת-מַשָּׂא כָּל-הָעָם הַזֶּה עָלָי?. יב הֶאָנֹכִי הָרִיתִי אֵת כָּל-הָעָם הַזֶּה? אִם-אָנֹכִי יְלִדְתִּיהוּ? כִּי-תֹאמַר אֵלַי 'שָׂאֵהוּ בְחֵיקֶךָ כַּאֲשֶׁר יִשָּׂא הָאֹמֵן אֶת-הַיֹּנֵק, עַל הָאֲדָמָה אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתָּ לַאֲבֹתָיו!'. יג מֵאַיִן לִי בָּשָׂר לָתֵת לְכָל-הָעָם הַזֶּה, כִּי-יִבְכּוּ עָלַי לֵאמֹר 'תְּנָה-לָּנוּ בָשָׂר וְנֹאכֵלָה?'. יד לֹא-אוּכַל אָנֹכִי לְבַדִּי לָשֵׂאת אֶת-כָּל-הָעָם הַזֶּה; כִּי כָבֵד מִמֶּנִּי'. " - משה רבנו הבין, שתפקידו של מנהיג אמיתי הוא לתת בשר לכל העם, כאשר זה מה שהם רוצים. והוא הרגיש שזה כבד מדי, הוא לא יכול "לסחוב" לבדו את כל הצרכים החומריים והתאוותניים של בני ישראל, ולכן ביקש עזרה (ובתגובה, ה' אמר לו למנות שבעים זקנים שיעזרו לו – הסנהדרין הראשונה בעם ישראל). ולכן, קל להבין מדוע גם בימינו מעדיפים להתעסק בנאומים ובפעולות מחאה, מאשר בדאגה לצרכים ולתאוות החומריים של בני ישראל. אולם, לא זו הדרך להנהגה.

בכל השנים שבהן דוד ברח מפני שאול, הוא לא התעסק במחאה נגד השלטון. הוא הוכיח את שאול על כך שהוא רוצה להרוג אותו (שמ"א כד, כו), אבל לא הוכיח אותו על כך שהוא לא מנהיג היטב את המדינה; לא הציע רעיונות מקוריים איך צריך לנהל מדינה; ולא התעסק בגיוס קולות. הוא התעסק רק בדבר אחד – עזרה חומרית לעם ישראל, בתחום הצבאי (מלחמה עם פלשתים). אנשים באו אליו מעצמם. וכששאול מת, באו אליו בני ישראל ואמרו לו (שמואל ב ה): " ב גַּם-אֶתְמוֹל גַּם-שִׁלְשׁוֹם, בִּהְיוֹת שָׁאוּל מֶלֶךְ עָלֵינוּ, אַתָּה הָיִיתָה מוציא (הַמּוֹצִיא) וְהַמֵּבִי אֶת-יִשְׂרָאֵל; וַיֹּאמֶר ה' לְךָ, אַתָּה תִרְעֶה אֶת-עַמִּי אֶת-יִשְׂרָאֵל, וְאַתָּה תִּהְיֶה לְנָגִיד עַל-יִשְׂרָאֵל. " - לא "אתה היית הנואם" או "אתה היית המוכיח", ולא "אתה צדקת" או "הדעות שלך היו נכונות", אלא " אתה היית המוציא והמביא " - המוציא את בני ישראל למלחמה, והמביא אותם לביתם בשלום. מעשים ממשיים, ולא דיבורים.

אפשר לראות דוגמה חיובית למנהיג אמוני בראשות עיריית ירושלים: אורי לופוליאנסקי עסק, במשך שנים רבות, בעזרה חומרית חיונית, לכל חלקי עם ישראל. רק בזכות זה הצליח בסופו של דבר להגיע להנהגה של בירת ישראל. לא בזכות נאומים חוצבי להבות, לא בזכות מאמרים מלאי רעיונות מקוריים, ולא בזכות מחאות נמרצות.

אני לא יודע אם הוא יצליח להגיע להנהגת המדינה; אני לא יודע אם הוא בכלל רוצה להגיע לשם. אבל נראה לי שהדרך הזאת היא הדרך היחידה שיכולה להוביל למנהיגות. אם רוצים להעמיד מנהיג אמוני בראשות המדינה, צריך לחפש מועמד מתאים, לא בתנועות המחאה הפוליטיות, אלא בארגוני החסד הארציים, הדואגים לצרכיהם החומריים של כל בני ישראל מכל הזרמים.

נ.ב. אני מודע לכך שהמאמר שלי עושה בדיוק ההיפך מתוכנו – במקום לתת עזרה חומרית לאנשים, אני יושב כותב מאמר... אבל למעשה אין סתירה, כי לי אין שום שאיפה להיות מנהיג.

*--tokn*

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/8/2006 10:38 לינק ישיר 

הייתי רוצה להתייחס דוקא לנספח בסוף: "אני מודע לכך שהמאמר שלי עושה בדיוק ההיפך מתוכנו – במקום לתת עזרה חומרית לאנשים, אני יושב כותב מאמר"

הפורומים של ימינו הם מעין קבוצות תמיכה.

בפרשת השבוע מופיע הציווי "שופטים ושוטרים תתן לך בכל שעריך" (דברים טז,יח).

פסוק זה מזכיר את אחד מייעודי הגאולה: "ואשיבה שופטייך כבראשונה ויועצייך כבתחילה" (ישעיה א, כו).

שופט – הוא בעל הסמכות הידע והכוח לעמוד מעל הנשפט ולגזור עליו את הדין, ללא התחשבות ברצונו או במידת הבנתו של הנשפט.

יועץ – מדבר עם האדם לא בדרך מלמעלה למטה, אלא כשווה אל שווה, ונותן לו עצה שהשומע עצמו מבין ומרגיש שהיא טובה עבורו.

ויש בזה מה שאין בזה: יתרונו של היועץ הוא בכך שהשומע מקבל את העצה טוב יותר, היא חודרת בו והוא מבין כי זו טובתו. ואילו יתרונו של השופט בכך שדבריו מתקבלים מתוך סמכות עליונה, והאדם מקבל זאת מתוך קבלת עול.

עצם השתתפותך הפעילה בישיבת הגולשים מהווה הכנה לגאולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2006 17:31 לינק ישיר 

תודה :) זו אחת הסיבות שאני משתתף...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/8/2006 02:10 לינק ישיר 

תרשה לי להסכים לכל מילה שכתבת.

הבעיה שהמנהיגים של היום במקום לשאול "מה אתה צריך" הם חושבים
מה אתה יכול לתת להם.

תארו לכם את משה רבנו מבקש אוכל מהכיבשה.

וגם ולוו הוא לא ביקש לו. ככתוב: "לא חמור אחד מהם נשאתי.."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2006 09:34 לינק ישיר 

רעיון נאה.

אבל פרקטית היום משאבי המדינה מתגלגלים בצורה מסודרת למדי ע"י השלטונות וקשה לצבור עוצמה באופן אחר.

בכל אופן נשארה האפשרות להצטרף לשב"כ:

https://www.shabak.gov.il/MOD/AllJobs/

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/8/2006 09:39 לינק ישיר 

http://www.mossad.gov.il/Mohr/MohrTopNav/MohrJobs/

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/8/2006 20:38 לינק ישיר 

אראל, אתה כל כך צודק

המנהיגים של היום אינם רועים אלא חולבים. אינם מעוניינים כלל בטובת העם אלא בטובתם האישית ותהילתם האישית. גם אלה שמתחילים מאידיאלים גבוהים וטובים, מתקלקלים מהר מאד ברגע שהם מגלים את סיר הבשר ואת הכוח שבתפקידם... ואם אינם מתקלקלים (יש איזה צדיק או שניים בסדום הכנסת), אז הם עושים בדיוק מה שאמרת - מקשקשים בקומקום ולא מציעים שום דבר מעשי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/8/2006 00:48 לינק ישיר 

אזרחי  אתה צוחק עלינו?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2006 13:50 לינק ישיר 

ראיתי פעם בווידאו את הרבי אומר שבקרוב המשיח יהיה ראש הממשלה.

ואני תוהה לעצמי האם כוונתו היתה שאכן תחילה הוא יהיה בתוך הפוליטיקה כאחד המתהלך בין כולם או שמיד הוא יהפוך מרב למלך.

כמובן שבל לנו לשכוח שהמלכתו למלך תתאפשר רק לאחר שיבנה בית המקדש במקומו ואחר כך יקבץ את נדחי ישראל ורק כשכל ישראל על אדמתם הם יוכלו להמליכו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/8/2006 03:39 לינק ישיר 

ואולי כוונתך הסמויה היא שנתגייס כולנו למוסד ונארגן את המלכתו ע"י מהפיכה שקיטה?
האם ירדתי לסוף דעתך בפירסום הלינק, או שמא הגיתי עוד רעיון הזוי?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > דרוש רועה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext