| נשלח ב-3/9/2006 10:48 |
|
| |
צפצפה בכיס
אתמול סיפרתי לאשתי שיש לי צפצפה בכיס ומדי פעם אני מוציא אותה ומצפצף על כולם.
תוקן על ידי - אזרחי - 03/09/2006 13:47:35
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2006 12:06 |
|
| |
זו היא בדיוק השאלה האמיתית.
מה היא עצמותך האמיתית?
מדוע באמת אתה רוצה להיפטר מהסירטוק?
האם באמת רק משום שחם לך?
או שזה סתם עוד סימפטום חיצוני לעניין אחר?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2006 12:39 |
|
| |
ובנוגע לצפצפה.
לא נראה לי שהיא יעילה למי שהגוף שלו מגיב באופן עצמאי למקרים הקורים לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2006 12:43 |
|
| |
ככל שאני יותר חושב על זה הנטיה היא להישאר אם הסירטוק. אני לא רואה את עצמי נכנס אל הרבי ליחדות ללא סירטוק או לפחות חליפה. למה שהקב"ה יזכה ליחס שונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2006 13:11 |
|
| |
אני לא מדבר עלייך, לך אולי יש מסורת אבות או שעברת שינוי מהות
אני לא ממשפחת חבד במהותי וגם לא עברתי שינוי מהות
אני סתם צבר שה' שלח אליו את משה רבינו על מנת שיכיר לי את ה' ואת דרכו.
אני שמח גם שיש תימנים ששמרו על הפאות שלהם אפילו שלרבי לא היו פאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2006 17:51 |
|
| |
באופן עקרוני כשאנשים שמים לב לכך שהם התאמצו לשוא בלהחמיר בדברים שמצד האמת ההחמרה בהם גוזלת אנרגיה לדברים נחוצים יותר,
הם [האנשים] מפסידים את כח התנופה [ את ההתמסרות] גם לדברים שנראים בעיניהם אמת גם היום.
במקרה הזה על כל פנים אינני מרגיש שפעלתי לחינם, כי אני חושב שה' מצוה אותי תמיד לעשות מה שנחשב בעיניי נכון לעשות היום.
מי שדבק באמת, לומד עם הזמן, להבחין בין האמת עצמה לדרכי מימושה, ולכן יכול להבין שדגרכי המימוש של אתמול [ שהתאימו לו] שונים מדרכי המימוש של היום.
התרת נדרים למנהג טוב פועלת בשני ערוצים:
1) פועלת שלא יזלזלו במנהג הזה
2) משחררת אנרגיות למטרות ראויות יותר.
האם עבודת ה' צריכה להיות מתוך שליטה של האדם בעבודת ה' שלו, או מתוך ויתור על שליטה כזו, או שמא זהו סוג של הרמוניה בעולם לא הרמוני?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2006 02:37 |
|
| |
מה לדעתך הדברים ה'נחוצים יותר' שאליהם צריך להפנות את האנרגיות?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2006 10:26 |
|
| |
אני מכיר שני דברים נחוצים:
1) להינות בחיים, ולברך על הטובה שה' משפיע לך, ולהכיר בטובו יתברך ובכך שטבע הטוב להיטיב. זה כולל שמיעת מוזיקה וליקוק גלידה עם אשתך, וגם תרגילי הרפיה, כל אחד ממה שהוא נהנה, או במילים מקצועיות מביאו למנוחת הנפש ולחיזוק הגוף והמצב רוח.
2)לעבוד את ה' ובמילים אחרות להשתמש בכוחות הנפש ובלבושי הנפש בכדי להתקשר בה' ובכדי לקשר אותו אל עולמו.
כל דבר שמונע מאלו השתי דברים הנחוצים הוא מטרד שאיננו מתאים כלל וכלל.
מתוך שני הדברים הנחוצים האפשרות השניה היא רמת מעלה יותר, ולכן עיתים שיש להקריב מטובו של ה' המושפע לנו ולוותר עליו לשם עבודת ה'. אבל אך ורק לשם עבודת ה' ולא משום דברים אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2006 13:23 |
|
| |
כבר כתבתי שמי שדבק באמת, לומד עם הזמן, להבחין בין האמת עצמה לדרכי מימושה.
לא צריך להיות כמו אחרים כל הזמן.
אתן לך דוגמא.
בשבת האחרונה בהתוועדות שאחרי תפילת שחרית הציע לי הרב דוברבסקי, רב הקהילה, להיות הפארטנר שלו במבצע הנחת תפילין כל יום שישי בצהריים.
סרבתי ואמרתי שזה לא מתאים לי.
אמרתי לו שימצא לו פארטנר חרדי שרואה רק חרדים כל היום, ובכדי לקיים את המבצע של הרבי הוא צריך למצוא את הזמן והמקום בו יהיו לו פגישות עם חילונים, והזמן המתאים והמקום המתאים זה ביום שישי בצהריים ברחובות או בקניונים.
אני לעומת זאת אינני חרדי מהסוג הזה אלא ה' זימן אותי להיות במחיצת עמך ישראל ברוכי ה'.
על השולחן שלי במשרד יש תפילין וכל מי שנכנס [אם זה לקוח או ספק] אני מחפש את ההזדמנות להציע לו להניח תפילין.
אז נכון שהדרך המפורסמת למימוש המבצע היא הדרך של תלמידי הישיבות אליהם דיבר הרבי בדרך כלל, אבל לדעתי אני לא צריך לחקות אותם ולעשות כמותם אלא לממש את זה אצלי במשרד, ולא להיבהל מכך שלי יותר נוח מאשר להם. ולפום צערא אגרא.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2006 05:10 |
|
| |
דוגמא מעניינת. ברשותך אחדד ואוסיף לשאול. כשכתבת ש"ההחמרה בהם גוזלת אנרגיה לדברים נחוצים" האם התכוונת גם להידור מצוה? האם עדיף להפנות משאבים שהושקו בהידור מצוה לדברים שבאמת נחוצים בחיים? האם יש לצאת לידי חובה במינימום משאבים (=זמן וכסף) ולחזור למכנה המשותף הנמוך ביותר ביהדות? *:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2006 13:44 |
|
| |
להיפך, מן הראוי להדר במצוות במקום להדר בדברים אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2006 12:46 |
|
| |
סרטוק זה החליפה השחורה אך הארוכה שלובשים החבדניקים בימי השבת והחג.
ובראש השנה חזרתי אכן לעשות זאת [ וגם החליפה והכובע] כשאני הולך לבית הכנסת.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2006 13:27 |
|
| |
סחטיין. שמתי לב שגם החלפת תמונה. מועדים לשמחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2006 16:02 |
|
| |
חגים וזמנים לששון.
איפה אתה?????
אני זוכר שנה שעברה נסענו יחד כל סוכות הא?
וחשבתי שסחתיין כותבים בתו.
|
|
|
|
|