לחברים היקרים נאמני הדף היומי.
הואיל ושאלתי נשארה זמן רב ללא מענה, פניתי לאתר הדף היומי ושלחתי להם את השאלה - "לרב המשיב".
יישר כח למערכת הדף היומי, למנהלי אתר הדף היומי, "לרב המשיב" ולרב אליהו לילתי שליט"א שטרח וענה על השאלה, ובראש כולם לראש הכולל הגדול בעולם - הרה"ג חיים דוד קובלסקי שליט"א.
אני מתכבד להביא לחברים את תשובת הרב אליהו לילתי ככתבה וכלשונה. אשמח לתגובתכם (בכלל הגיע הזמן להעיר את הפורום):
שלום וברכה,
שאלת שאלה קשה.
מבואר ברש"י בד"ה יש גזל שמדובר שבעל החורבה משתמש בה מידי פעם אבל לא כמו השכן שמשתמש בקביעות שרש"י כותב וסתם חורבה אין הבעלים משתמשים בה כל כך.
נראה לי שלגבי גג יש לנו ראייה שמי שהיניח סולם רוצה להשתמש בגגו בקביעות, ומי שלא היניח אינו רוצה להשתמש בגגו בקביעות ולכן הגיוני שימחול את תשמיש הגג לבעל הגג שהיניח סולם, ואין זה דומה לתשמיש גזול בחורבה של חברו, ששם החבר אינו רוצה שיאסור עליו את שימוש החורבה בשבת, אבל לגבי גג, ללא שום תשמיש גזול בגגו של חברו, יש לנו הוכחה שמחל את תשמיש גגו לחברו, מכיון שלא היניח שם סולם משא"כ בחורבה שלמרות ששמעון אינו משתמש ביום חול אבל לא עשה מעשה מחילה , לראובן וגם משתמש בחורבה שלא ברשות
שוב ראיתי שהרשב"א שאל שאלה דומה לשאלתך מדף פד' ב' שגג הסמוך לרה"ר שבני רה"ר אוסרים על בעל הגג אם לא עשה סולם קבוע לגו, ותירץ " שכל שבני רה"ר משתמשים בו ובעל הבית לא עשה סולם קבוע לגגו, מינח ניחא ליה בתשמיש הרבים" אבל בחורבה אומרים שלא ניחא ליה, משימוש חברו שהרי לא נתן לו רשות, אלא רק אינו מקפיד על כך אבל אם היניח סולם בגגו מסתבר שהשכנים מוחלין לו את שימוש הגג שלהם.כי הוא יותר קבוע מהם בגג.
עדיין צריך ביאור
אם יהיה לי תשובה אגיד לך.
אליהו לילתי
בשם מערכת הדף היומי.
בברכת התורה העם והארץ
בני וייס
תוקן על ידי - bnyweiss - 23/01/2006 14:05:30
 |
|
|