|
|
| נשלח ב-18/7/2004 21:01 |
|
| |
השתיקה יפה,למה??
משוט בפורום ומהתהלך בו באתי
ובקשתי להעלות לדיון אשר היציקני
אי אלו נושאים[במסגרת האמונה] אשר לדעת חברי הפורום
אין ראוי לעסוק בהם במסגרת זו[מטעמים אמונים-במה שהורשת התבונן]
כמדומה לי שלדעת חברי הפורום נושא זה הוא אחד מהם
אף אין יש רוח בפיהם
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2004 21:14 |
|
| |
אם הבנתי נכון , אתה טוען שלדעת חברי הפורום אין ראוי לדון בשאלה במאלו עניינים אין ראוי לדון ? או שמא כוונתך אחרת ?
(זה יעזור מאד אם תתבטא בלשון שבני אדם מבינים).
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2004 21:30 |
|
| |
אכן[הבנת נכונה],זו התרשמותי.
אף אין יש רוח בפיהם
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2004 21:36 |
|
| |
אם כך , אין לדבר בהכללה אודות הגישה הקולקטיבית של כלל חברי הפורום. יש ויש. חוץ מזה , אני חושב שבצורה זו או אחרת הנושא הועלה , בין השאר גם על ידי מוכ"ז. (ראה אחת מהודעותי בסוף האשכול על ביה"מ שהוקפץ לאחרונה) .
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2004 22:00 |
|
| |
.
ואני חפץ לעלות לדיון את הודעתך דלעיל. האם יש לדון בקיום דיון אודות קיום דיון אודות הדברים בהם יש לדון או שלא לדון?
מצו"נ מוזמן להעלות לדיון את שאלתי, האם יש לדון בה, וכן הלאה וכן הלאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2004 22:04 |
|
| |
מואדיב .הנה כי כן, הוא אשר אמרתי??
אף אין יש רוח בפיהם
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2004 21:19 |
|
| |
עורבא
אף אני נתקשיתי בכך, אלא שלהבנתי כללת בהודעתך שתי שאלות בחדא מחתא.
כתבת "אי אלו נושאים [במסגרת האמונה] אשר לדעת חברי הפורום אין ראוי לעסוק בהם במסגרת זו [מטעמים אמונים-במה שהורשת התבונן]" מתחילת דבריך משמע ששאלתך היא על התאמתו של הפורום לדיונים אמוניים, גם אלו שיש צורך והיתר לעסוק בהם. ואילו מסוף דבריך משמע ששאלתך נסובה על הדיונים האמוניים, שאין לדון בהם כלל אף במקום אחר מכח האזהרה "במה שהורשית התבונן".
על השאלה הראשונה אין לי תשובה ברורה, שכן מחד גיסא ברור שלדיון פומבי בנושאים אמוניים ישנם השפעות מסוכנות. אולם מאידך גיסא יש בכך תועלת רבה, הן לשואל עצמו, שלצערי במקרים רבים איננו מוצא מקום אחר להביע את ספקותיו ולבטיו. והן לציבור המשתתפים בפורום המוצא בדיונים אלו התקדמות רבה מאוד במצוה של "דע את אלוקי אביך ועובדהו".
בנוגע לשאלה השניה, דומני שהדבר תלוי בכל אדם כפי שהוא. אל לו לאדם לדחוק שאלות המטרידות אותו ומנקרות במוחו, ההדחקה הינה הרת אסון, ועליו למצוא את הדרך למצוא מרגוע לנפשו. אולם לאדם שאיננו מוטרד מכך יש צורך בזהירות גדולה יותר, בבואו ללמוד ענינים אמוניים. ואשמח לשמוע את דעת חברי הפורום, איך אמור האדם לקבוע את גבולות העיון בנושאים אלו?
אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2004 12:40 |
|
| |
בצ"כ
דעת הר"ן[חיי מוהר"ן תקס]"שכל אחד יש לו בחינה מה לפנים ומה לאחור לפי מדריגתו]
כן דעתו גם כלפי היתר הכניסה בחקירות לצדיק האמת ומה שתשיב לאפיקורוס בלשון יחיד כי הוא אפיקורוס שבך ["בין איך"]
א"כ נשללת הפומביות מצד עצמה כי אין האפשרות לחיות עם כל תימה שווה לכל
עוד יעויין בר"מ הלכות ע"ז מה ששלל החקירות בו יתברך
שכולם בכלל ע"ז
תוקן על ידי - עורבא_פרח - 28/07/2004 12:50:15
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2004 00:48 |
|
| |
במקום אחד כתוב 'שהקול יפה לבשמים'