| נשלח ב-20/7/2004 13:33 |
|
| |
שידוכים לחרדים שאינם הולכים בתלם
(כבר כתבתי על נושא זה פעם אחד, אבל הוא לא הופיע. אני מנסה שוב.)
יש לי כמה חברים בסביבות גילאי השלשים, מדות טובות, מוכשרים מאד, ופתוחים מאד. מודעים למגוון שיש בעולם הרחב, ואינם שוללים את הטוב בו. ובכל זאת, שאיפותיהם הם לעשות את רצון הבורא כמיטב יכולתם, בשמירת נאמנות לאופיים ולאישיותם.
אלא, שבחורות חרדיות שאתן הם נפגשים אינן יכולות לקבל את הפתיחות שלהם, ולהעריך את מה שיש להם להציע תוך כדי התעלמות מהחסרונות (וישנם חסרונות!). לעומת זאת, בחורות דתיות אינן מסוגלות להזדהות עם השאיפות.
מה שבטוח, שיש גם בחורות חרדיות וגם בחורות דתיות שכן מתאימות להם. אבל איך מוצאים אותן?
בחברה החילונית, אלו שלא מתאימים כל כך למסגרת, מתחברים יחד, וכך אחד מוצא את השני, וקשרים מתפתחים על בסיס של עניין משותף. אבל אצל הציבור החרדי שההפרדה בין המינים היא מוחלטת, איך אפשר לבחור שונה למצוא את השונה ואת האחרת, או לפחות אחת שתעריך ותרצה את זה?
מה היא העצה?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2004 13:38 |
|
| |
http://www.endthemadness.org
דתיות חכמות, מה הפתרון לרווקותן? (degelltd)
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=333454
בברכה.
אני מוסיף כאן הודעה שהכניס ניק בשם בניממן, הנוגע במקצת לכאן [בלי לבדוק את כשרות וראויות לינקו]:
הייתי מעוניין לציין בפניכם על אודות אתר הכרויות מיוחד במינו אשר עלה לאויר רק לפני כ- שלושה חודשים.
האתר מיועד בעיקר לבעלי מוגבלויות שונות , אך הוא פתוח לכלל האוכלוסיה .
ניתן למצוא שם אנשים שישמחו לדבר על הכל , אני אקצר ואגיד שאתם מוזמנים להכנס ולהתרשם בעצמכם , וצר לי שהתפרצתי כך לפורום שלכם , אני פשוט באמת מאמין שעיון קל באתר ישמח אתכם.
www.lovedavka.co.il
תוקן על ידי - עצכח - 12/01/2005 14:59:12
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2004 13:41 |
|
| |
צ'וטאנג
אולי צריך להקים שירות שידוכים מיוחד של עצור חושבים. (עצור, כאן משדכים?).
אולי אפשר להטיל את המשימה על יענטע (או כותבת אחרת בפורום)?
אמנם, לא ברור לי מה הקושי כל כך למצוא הצעות לשידוך. בידוע הוא שהחברה החרדית מתחלקת בין שני קצוות: בני תורה או "מצומצמים" מכאן ו"פתוחים" או "מודרניים" מכאן.
אולי כוונתך לאלו שאינם דוגלים במודרניות אבל כן בפתיחות. זה באמת שילוב קשה לעיכול... (אני כותב מהנסיון. )
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2004 14:11 |
|
| |
מימוני- רעיון נפלא.
אני מכיר כמה וכמה בחורים כאלה וגם אני די בתוכם.אמנם לא בני שלושים אבל יש בעיה כזו.הבעיה היא יותר בבנות שחסרות לדעתי .
אם יהיה כאן דבר כזה זה יכול להצליח אבל צריך להעשות בחכמה שלא לפגוע בנרשמים .
ולאו דוקא על ידי הנשים דהכא.
גם אליעזר היה שדכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2004 14:42 |
|
| |
chouteng
say you will find a girll like that to which school will you send your kids ? will you subject your children to such isolation?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2004 15:06 |
|
| |
מיימוני:
אין זה ענין למודרנים מול "חניוקים". בחורים אלו, אינם מבלים ימיהם מול הטלויזיה ובטיול ברח' ר' עקיבא או בן יהודה. אלא הם פתוחים למה שהעולם מציע, אומנות, מוזיקה, ספרות וכו' ואינם רואים בזה דבר פסול, אלא אדרבה דברים ראוים להערכה. ויחד עם זאת, הם בחורים שלומדים ועיקר מטרתם הוא לגדול בתורה ויראה. כך שבחורה חרדית רגילה שגדלה עם התהלים ביד והמהר"ל בראש, לא רק שלא מכירה אלא סולדת מהתרבות המערבית. ובחורות דתיות, אינן מתחברות כל כך להקדשת החיים לתורה ויראה. ואם הם כן מתחברות, אז הן סולדות מהתרבות המערבית בדיוק כמו הבחורות החרדיות.
בקשר לפתיחת משרד שידוכין, איני יכול לנהל דבר כזה. אבל מי שישלח הצעה לפרטי, אני אנסה לסדר שיגיע לכתובת הנכונה, וכמאמר הכתוב, והצנע לכת עם אלקיך.
Vhalozin:
With regards to the problems of educating children of parents who have different beliefs in a very conformist community. I think that creativity and imagination can go a long way to help solve these problems. The wider community does not have to be aware of the different beliefs and standards of the parents. And their children too, can be educated the same as all the others, until they grow up and are capable of making their own choice.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2004 15:23 |
|
| |
שלום לכם - אני צופה פאסיבית פה בפורום , ומזדהה בד"כ עם רוח הדברים
אני דווקא מכירה היטב את הבעיה הקשה והכואבת של "הפתוחים הלא מודרנים" בציבור החרדי הרבה מצד הבנות וגם קצת מצד הבנים.
(וגם ממסע החיפוש האישי שלי ושל בעלי)
גם לי יש כמה וכמה חברות מוצלחות , חכמות שלא מוצאות בגלל שהן פתוחות ועם זאת רציניות - נשמע לי רעיון מצוין להרים את הכפפה ולנסות לעשות משהו בנידון , דווקא בפורום הזה בגלל אופיו הייחודי
אגב יש המון בנות כאלה....
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2004 16:00 |
|
| |
נטען כאן שבמגזר החרדי יש בעיה של רווקים. במגזר הד"לי יש בעיה של רווקות.אולי ניתן להתגר על הפערים ולשדך ביניהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2004 16:48 |
|
| |
אריק,
במגזר הד"לי יש בעיה של רווקות ורווקים. אני מכיר רבים כאלה בני שני המינים, המצויים בשנות השלושים שלהם או בסוף העשרים. יש אמנם חשיפה תקשורתית גבוהה יותר לרווקות (מה גם שהן נתונות לבעיית "השעון הביולוגי"), אבל לא חסרים גם רווקים מבוגרים. סע לקטמון ותראה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2004 17:22 |
|
| |
המחלוקת בין המגזרים האלו אינה גדולה ממחלוקות ב"ש וב"ה. אז מדוע שלא נלמד ק"ו מהם ונישא נשים אלו מאלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2004 18:23 |
|
| |
אין מניעה עקרונית להינשא בין המגזרים, ויש מקרים כאלה (אם כי נדירים); אבל בכל מקרה כזה מישהו נאלץ לוותר. הדתי-לאומי יצטרך לוותר על חלקים נרחבים מתרבות הפנאי שלו, ולקבל על עצמו את אורחות החיים של החברה החרדית, או החרדי יצטרך לוותר על שיוכו לחברה זו. רוב המועמדים אינם מעונינים בכך. מעבר לזה, השוני בדרכי ההשתדכות של שני המגזרים הופך את העניין למסובך טכנית.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2004 19:31 |
|
| |
זו מחלוקת יותר חזקה מבית שמאי ובית הלל כי נוגעת בהשקפות עולם ותרבות ונובעת ממקום חברתי ופחות הלכתי.ולכן קשה. מה גם שלמעשה הציבורים חיים בנפרד לא רק בתחום הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2004 19:52 |
|
| |
קלמער
אתה פשוט לא מכיר את יענטע.
חפש את ההודעות שלה, ותראה שאין יענטע פחות ממנה.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2004 20:03 |
|
| |
ישרן ,
אני לא כ"כ מסכים איתך .
יש חלקים בשתי החברות בהם ההבדלים לא כ"כ משמעותים ותהומים . (דומני שהפורום הזה יכול להוות דוגמא מסוימת "חלקים האלו" )
ברור שיש צדדים אחרים בחברות האלו בהם "לא קרב זה אל זה" אבל עליהם דומני שממילא לא מדובר בהקשר הזה .
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2004 20:05 |
|
| |
choutung
לא הבנתי תשובתך
האם תחנך ילדך לצמצום(כדבריך) בלא מוסיקה ואמנות ומדעי היהדות
וכשיגדל אולי יסקלך
|