| נשלח ב-18/8/2004 15:30 |
|
| |
על פוליטרוקים ושומרי משמרת הקודש.
משום חובת דע את האויב, ברצוני לנסות לשרטט פרופיל של האנשים העוסקים במלאכת הפקוח והשמירה ועוזריהם.
לדעתי אפשר לחלק אותם לשלושה סוגים עיקרים.
בקבוצה הראשונה מדובר באנשים שכל קהילה וחסידות מעמידה במיוחד לצורך הזה, ואת כוחם הם שואבים מהקהילה עצמה ומרבניה, בדרך כלל הכסוי יהיה תפקיד חינוכי כלשהו, אנשים אלו יתרכזו יותר בזירה הציבורית, לודגמא הם מחליטים איזה "עלון" מותר לקריאה, או לאיזה אישיות לאפשר לדרוש בישיבה, או המדיניות בתלמוד תורה מאיזה בית להכניס או לא, וכ: בדרך כלל הם לא יכנסו לחייו הפרטים של אדם כל עוד זה לא נוגע לציבור עליו הם מופקדים.
הזהירות מהם משתלמת...
הקבוצה השניה הם אנשים (שטינקרים מאעכרים ואחששים) שמינו את עצמם בכוח תוך כדי שמוש בכלים פסולים ביותר,
אין להם עכבות משום סוג, והם ממש פעילים בתחום, לפעמים הם מצלחים להשתחל לתוך ארגון כזה או אחר וגם מקבלים משכורת, וכל מטרתם הוא לדאוג לכך שאתה כבן אדם פרטי לא תוכל לעשות כל העולה על רוחך, אפלו אם אתה לא משדל אף אחד ולא מושך אחרים הם ידאגו לכך אפלו רק שתדע שהם יודעים, האנטלגציה שלהם נמוכה בדרך כלל, ואין להם הבנה איך לתקן דברים רק להרוס...
שים לב אם אין אחד כזה בסביבתך!!!
הקבוצה האחרונה. הם סתם אנשי עמך שלא יפספסו הזדמנות לקצת ענין בחיים המשעמים שלהם, הם סוכני השטח של הקבוצה השניה, לפעמים מתוך אמונה שזה המעשה הנכון ולפעמים מתוך רשעות "לשמה", הם יעברו דווח מלא על מה ששמעו וראו,
עצה. בדוק את השטח לפני כל פעולה אם הוא נקי!!!!
נ.ב. כתבתי בקצור לשון והמרחיב ירחבו לו.....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2004 15:57 |
|
| |
זעיר אנפין
לענ"ד העלית נושא חשוב ביותר, כדי להבין את החברה החרדית, צריך להבין את מערכות הפיקוח והבקרה שלה. אבל צריך לגרד קצת גם מתחת לפני השטח, לא רק לזהות ה"אויב" , אלא גם להבין את המניעים שלו, את דרכי הפעולה שלו וגם את המציאות המאפשרת לו לפעול. ואין לשכוח את הגורם הרביעי והעיקרי- הציבור הרחב, גישותיו והנורמות המקובלות עליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2004 15:59 |
|
| |
והמפקחים האלו מפקחים גם על אלו שבשמם הם כביכול פועלים.
תוקן על ידי - אריק123 - 18/08/2004 16:03:44
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2004 16:19 |
|
| |
מציץ.
אכן זה היה כונתי.
לדעתי צריך להתמקד בשאלה הבאה , מה מקור הסמכות שמהם שאובים את כוחם כל אלה שמינו את עצמם לתפקיד?
הרבנים או אולי הצבור בהנחה שיש מדניות של הסכמה שבשתיקה ?
או שפשוט אף אחד לא מוכן לצאת נגדם?
בשורה התחתונה מה הם התהלכים המאפשרים את קיום התופעה?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2004 16:46 |
|
| |
ז"א
לדעתי, שני הגורמים האחרונים שמנית שוליים במשקלם ביחס למערכת הממוסדת.
אני אמנם מכיר תופעות של 'התארגנויות' כאלה , שבהם יש סימביוזה בין המאכער הזקוק לאנשי שטח, לבין 'סוכני השטח' הזקוקים להרגשת חשיבות עצמית בחיים. אבל אלה הם לא יותר מאשר מטרד (שיכול לעתים להטריד מאוד) וגם לא ברור לי עד כמה התופעה הזו נפוצה.
הגורם העיקרי זה הממסד. לכל קבוצה אנושית יש מנהיגים המקבלים החלטות בענייני מדיניות. אבל אופן התמנות המנהיגים והנורמות להם המנהיגים כפופים , הם דברים הבאים מהציבור, על פי הנוסחה הפוליטית המקובלת עליו. בציבור החרדי הנוסחה הזאת אומרת שבין השאר יש לאכוף את קיום הדת ובכלל זה למנוע חדירה של השפעות מסוכנות או התנהגות בלתי מוסרית, ולשם כך מותר להשתמש במגוון של אמצעים שבמקרים קיצוניים כוללים אף אלימות פיזית. כל עוד זה מה שהציבור חושב ורוצה, אין דרך לשנות שום דבר. (ואין גם דרך להשפיע על הציבור לשנות את דעתו).
אגב, אני חושב שדווקא כן נהוג לקיים פיקוח הדוק על אנשי הקהילה(לפחות בחסידויות), אלא שאלה המופקדים על כך אינם טיפשים או חמומי מוח והם מוכנים לחיות עד גבול מסוים עם כל מיני תופעות של אנשים פרטיים שאינם הולכים בתלם, כל עוד אינם משפיעים על אחרים, מתוך רצון שלא לשרוף גשרים.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2004 18:20 |
|
| |
מיימוני
רק לפעמים?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2004 01:48 |
|
| |
אם כבר עלה הנושא,
לענ"ד הדרך להילחם בתופעה כזו דורשת אומץ לב ציבורי. מהפיכות, למי שחושב שהן דרושות, לא מתרחשות מתוך פטליזם שא"א לשנות, וגם לא מתוך בכייה במסתרים (שזה תפקידו של הקב"ה). ככל שחושפים את אי שביעות הרצון ברבים, וככל שהיא תבוא לא מצד אלו שמנצלים טענות כאלו כדי לחפף, אלא מתוך אמונה שזה לא נכון, ולא זו הדרך, ושזה ייעשה ברה"ר ובגלוי (לפחות ה'ניק'!!), כך ניתן לשנות.
אין מהפיכות אינסטנט, ללא נפגעים וללא סיכון.
אינני מתכוין להמרדה, ובודאי לא לאלימות. כוונתי רק להצביע על הבעייתיות בדיונים הללו, שעולים כאן מדי פעם. מי שמסתתר ולא לוקח סיכונים בד"כ אינו יכול להשפיע.
בדורות האחרונים היו יהודים מכל מיני סוגים שלקחו סיכונים גדולים בהרבה, ועשו מהפיכות אדירות, בכיוונים חיוביים יותר או פחות.
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2004 08:02 |
|
| |
מיכי
בד"כ איני דש בעניינים אלו, שהרי לכל זמן ועת, אך אתה מדבר על כך ברצינות. הערה, מהרבה זויות חשבתי שחסר מנהיגים ראויים, וזה נכון, אבל היום אני חושב שהבעיה היותר גדולה שמבקשי מנהיגי אמת, ומבקשי תכנים ויושר, אינם מגובשים ומוצהרים. כך שאם יש כוונה לעשות דבר, ההשקעה צריכה להיות בגיבוש קבוצה, המנהיג כבר יימצא.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2004 16:17 |
|
| |
מיכי.
אם ברצונך לשכנע מישהו לפעול נגד תופעה מסוימת, הרי זה לשכנעו שזה מזיק לאיכות החיים שלו עצמו, ורק בשלב השני אפשר לדבר על מה נכון ומה לא מכל הבחינות.
מהפכות התחילו כשנקעה נפשם של אנשים מהמצב סביבם ללא קשר למוסריותם של הגורמים למצב.
אם תוכל להרחיב אודות אלו שהטענות שלהם נובעות מתוך רצון לחפף....
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2004 17:03 |
|
| |
ז"א,
לענ"ד הרבה מהפיכות התחילו מתוך תחושה של אמת שנלחמים עליה. דומני שאתה מזלזל באידיאליזם האנושי, בכך שאתה מעמיד את הכל על האינטרס והנוחיות. אמנם נכון שישנם לא מעטים שיצטרפו (ואולי יעזרו לנצחון) אם תשכנע אותם שזה טוב (=נוח) עבורם. שנאמר: 'נוח איש צדיק...את האלוקים התהלך נוח' (...לו לאדם שנברא משלא נברא, ועכשיו משנברא יפשפש).
אלו שמקטרים כי הם רוצים לחפף,
התופעה מוכרת לי הרבה יותר בעולם הציוני-דתי, והשלכתי אותה אוטומטית לעולם החרדי. עכשיו כשהערת לי, אני באמת שם לב שכאן היא נפוצה פחות. אולם היא בהחלט קיימת.
אם ה'מורדים' יהיו אלו שמחמירים, או לפחות מקפידים על קלה כחמורה, בתחומים שלגביהם הם מודים באמיתותם, המחאה תיראה הרבה יותר טוב.
למשל, אם יהיו מורדים בסגירות האינטלקטואלית, שימשיכו להיות חרדים ביחס לנשים וכדו' (זו לא עמדה שלי, אלא רק אפיון אפשרי). למשל, ושוב מהעולם הצ"ד, הרב אבינר הוא מחמיר מאד ביחס לנשים, ובו בזמן יש לו פסקים מקלים מאד בתחומים שונים. דומני שגם לגבי ר' גדליה נדל, חלק מעוצמתו היתה זו.
למשל, שהמחאה תצא מאברכים 'מכהנים' (או הרמ"ים שהתמנו מחברי הפורום כעת, ראה באשכולא דהגר"גס), ולא מ'פליטים' (לא כזלזול ח"ו) שיצאו לעיסוקים אחרים.
מה עם הדוגמאות? אתה רואה שאני מנסה להתחמק...
יש לי כמה לא משכנעות, ואני צריך עוד לחשוב. בכל אופן (מצאתי תירוץ ), זו לא היתה הנקודה העיקרית בדבריי.
מיכי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2004 20:52 |
|
| |
אני חושב שמיכי צודק בעניין אלה שמקטרים כי הם רוצים לחפף. זה בדיוק איך שהציבור רואה את המקטרים. המקטרים היחידים שיכולים לזכות בכבוד, הם הקנאים מימין.
אני תמיד טוען שאין רספקט ליצר הרע בציבור החרדי ולכן המקטרים צריכים לעבוד קשה שלא ידבק בהם הדימוי הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 00:45 |
|
| |
מעניינא דיומא. מה ההבדל בין פורום 'תקנה' לבין 'משמרת הצניעות'. יש מכנה משותף רחב ביניהם, שניהם אינם פועלים מכח החוק, שניהם אינם עומדים מול ביקורת הציבור. למה בכל זאת זה מריח אחרת?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 01:08 |
|
| |
פותח האשכול הזה סובל מפרנויה,
|
|
|
|