| נשלח ב-1/9/2004 02:04 |
|
| |
ערב כיף עם גידי גוב
היום, יום שלישי בערב, הזדמן לי לעבור ברחוב קינג ג'ורג', והחלטתי ללכת לחוצות היוצר. זה היה היום האחרון של חוצות היוצר, ועל כן היתה הופעה מיוחדת של גידי גוב.
מה אומר ומה אדבר, זאת היתה הופעה נפלאה. מר גוב בעצמו זמר מוכשר, והמוזיקאים שליוו אותו, בפרט הגיטריסט, היו טובים מאד.
האווירה היתה נפלאה. מיזוג בין חילונים, דתיים, חרדים, שבבניקים ועוד. השמחה והאושר היה נעלה, מעין שמחה פשוטה מאד, לא מורכב ומאד נקי.
לא האמנתי שלנוער החילוני, יש את הצד התמים והיפה. אבל הוא קיים והוא חזק מאד.
לילה זה החזיר בי את האמון בעתיד.
זה היה לילה מדהים!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2004 03:06 |
|
| |
נחמד לדעת שעצור כאן חושבים עשה קידוש השם ע"י שחשבת על הפורום באמצע האירוע.
אכן מוזיקה נקיה ובלתי אמצעית, אך האם דלותם המוסרית של המשתתפים אינה מעכירה?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2004 03:51 |
|
| |
לא האמנתי שלנוער החילוני, יש את הצד התמים והיפה. אבל הוא קיים והוא חזק מאד.
לא יאומן כי יסופר! שנים שמלעיטים אותך בסיפורי הבל על הנוער החילוני . ורק עכשיו גילית ואתה ממש מל התפעלות.
יש לי חדשות בשבילך הנוער החילוני היה הוה וכנראה יהיה נוער מקסים, נבון, ומודע לעצמו.
וזה ששנים ניזונת מהעתונות החרדית לא אפשר לך לראות מעבר לפינה.
ואולי יום אחד תכיר חוזרים בשאלה אנשים בריאים חכמים ומוסריים ממדרגא ראשונה. לפחות כמו הדתיים\חרדים.
וכמו שאומר כל מחזיר בתשובה ממוצע:
"בא אלינו תראה כמה יפה וכמה נחמד.
תעשה שבת טעם גן עדן.
תוכל לבחור לעצמך דרך איזו דרך שתרצה.
תרצה להשכיל בכבוד.
תרצה ליצור מה טוב.
תרצה סתם לחיות חיים נורמטיביים גם כן נקבל אותך באהבה."
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2004 09:09 |
|
| |
ahlon:
את הצד השלילי של החיים החילונים אני מכיר. אבל המוזיקה הספיקה להוציא מהנוער שנאסף שמה, צד מאד חיובי, וזה הפתיע לטובה.
הבלהבלים:
אני לא כל כך יודע מאפה מגיע הגישה שלך. אבל לשם בירור, אני מגיע מחו"ל, אפה שחייתי בתוך קהילה קטנה בין מליוני גוים. אני כמעט ולא קורא עיתונים חרדים. בחיים שלי לא קניתי לא יתד, לא המודיע, לא משפחה, ולא בקהילה, ולא שום עיתון חרדי. כיום, חלק מהעבודה שלי הוא לפעול בתוך ציבור חילוני. אני מכיר הרבה מאד חילונים. אני בקשר יום יומי עם חלק מהם. סביר להניח, שההיכירות שלי עם הספרות החילונית עולה על ההיכירות של החילוני הממוצע.
כשאני אמרתי שלא ידעתי שלנוער החילוני יש את הצד התמים והיפה, זה בא מהתרשמות, מדיבורים, ממפגשים, ועוד. הנוער החילוני, מתאפיין באלימות, סמים ורדידות ועוד מרעין בישין. הנוער החילוני - ופה אני מכליל, הוא לא נוער מקסים, הוא נוער מפחיד. הערב הזה אבל, הראה לי פן אחר, יפה מאד, ואולי על הפן הזה אפשר לבנות משהו חיובי.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2004 09:16 |
|
| |
צ'טונג, אולי תגלה יום אחד שהנוער החבדי גם לא כל כך נורא כמו שאתה מציג אותו!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2004 10:38 |
|
| |
גם אני אוהב את גידי גוב, ותיכננתי ללכת, אבל ביום כל כך נורא בו נהרגו 16 יהודים ונפצעו עשרות, איך אפשר?
הבולשיט הזה של 'החיים חייבים להמשיך' לא עובד עלי, יש מינימום.
ואם כבר, 'החיים' זה לא 'רוני אל תלכי' של גידי גוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2004 10:43 |
|
| |
אקדמאי
החלפת הצגה בהצגה, המקום ינחם אותך!
תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 08/09/2004 23:09:03
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2004 10:47 |
|
| |
בוגיעלון:
הנוער החבד"י הוא נוער מקסים. אני תוהא, האם אי אפשר להגיד ביקורת, בלי שיאשימו אותי שאני שונא, חשוך, טיפש ועם הארץ?!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2004 16:39 |
|
| |
שונטנג
אכן אתה יכול לשאול את עצמך איך זה שכל ביקורת שלך נראית כהכללה .
אני לא יודע עם איזה נוער אתה נפגש. אני מציע לך [למען הנוחות] להפגש עם נוער מרץ, נוער שינוי, נוער קיבוצים נוער עבודה . תנועת הצופים. ועוד ועוד.
יש בהם [ובמזרחי] מתנדבים בכל מקום שלא לדבר על מסירות נפש להגנה עליך ועלי בצבא.
אל תקבע את עמדתך מפגישה עם כמה "פרחים ופרחיות" שכנראה יצביעו ש"ס .
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2004 17:06 |
|
| |
צ'וטונג ,
מסתבר שישראל הוא ישראל גם כשאינו קשור באופן מודע לגמרי לצור מחצבתו התרבותי .
לעצם הענין , בכל חברהה יש אנשים טובים פחות וטובים פחות השאלה היא מה החינוך שמקרב את האדם למקום הטוב ביותר .
ברור שהתשובה לשאלה הזו תלויה בשיקולים ערכיים .
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2004 17:39 |
|
| |
הבלהבלים, קבלתי את הביקורת, ואני אנסה למתן את הטון. בקשר לדיעות שלך על הנוער החילוני, זה נושא לאשכול אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2004 21:25 |
|
| |
צ'וטונג,
אני לרוב נהנה לקרוא את ההודעות שלך, גם אם לא תמיד אני מסכים לתוכנן. נשקפת מהם אישיות חרדית רצינית אבל פתוחה.
את ההודעה בראש אשכול זה אהבתי במיוחד. כמי שפוקד הופעות כעין אלו אני אף מזדהה עם התוכן.

|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2004 22:12 |
|
| |
צ'וטונג,
כל ימיי ישבתי [גם] בין חילונים ולא ידעתי שפסגת היצירה התרבותית החילונית זה בעל ה"רוני אל תלכי" ו"אלף כבאים לא יצליחו לכבות אותי", והוא זה אשר עשוי לחצוב גורלות ולשנות עמדות על טיבם של אלה.
אהלון,
דבריך מקוממים להפליא, האם תוכל לתרום כמה תובנות מדוע, איך ולמה עטרת לציבור שלם את הכותרת הנאה של "דלות מוסרית"?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2004 23:15 |
|
| |
שחרית, צ'וטונג בא בבשורה גדולה שהנוער החילוני יודע להראות מקסים בהופעות ולשיר יפה, משום מה לא הצלחתי להבין ממה אני אמור להתרגש.
אם אנחנו בוחנים קולקטיו אין מקום לבדוק ע"י חיוכם המקסים והמיזוג שלהם בהופעות, אלא מה האג'נדה שלהם יום יום, לצערי מרכולתם דלה עד מאוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2004 23:21 |
|
| |
שחרית, כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב. אני לא חושב, שגידי גוב הגיע לפסגת היצירה המוזיקאלית. אמרתי בפירוש שגידי גוב הוא זמר טוב, ולא מעבר לזה.
מה שכן, הוא הצליח לפרט על נימי הצופים, בצורה שהוציאה מהם פן חיובי מאד. סביר מאד להניח שישנם הרבה זמרים אחרים שגם היו מצליחים לעשות את זה. במקרה שאני חוויתי, זה היה גידי גוב.
הנוער החילוני, שבדרך כלל אני לא מתרשם ממנו לטובה, לא מההופעה, לא מהדיבורים ולא מההתנהגות, פתאום אני רואה אותם, שמחים ומאושרים, בצורה תמימה וטהורה - לא פראית, לא מופרע וללא השתוללות.
בשבילי זה היה תגלית.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2004 23:26 |
|
| |
אלון
"בוחנים קולקטיב" בחנת?
היכן? בהפגנות הפרועות של העדה החרדית שכה התרשמת ממנה.
שאספר לך עליהן?
הרי אני בא ממש משם ואותי כבר א"א לסבן.
אני מציע לך כמו לצונטג [הוא אדם ישר, ומשכיל, נשמה של ממש. ברגע שהוא חשב לנכון, הוא קבל בקורת אפילו ממני הפוקר.]
צא מהקונכיה שלך צא לריכוזי אוכלוסית המעמד הבינוני המחזיק את מדינת ישראל על כפיו ועל עבודת כפיו.
ושם תכיר את הנוער וחזור אלינו עם ההפתעות שמצפות לך.
[אל תלך למוסררה או לתלפיות..]
|
|
|
|
|