בית פורומים עצור כאן חושבים

ממה אתם מפחדים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/10/2004 12:17 לינק ישיר 
ממה אתם מפחדים?

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1041433

למרות החשיבות בארגון חברי האתר לקבוצה מגובשת ברור הוא, שרוב החברים לא רוצים ליפגש פנים מול פנים. השאלה היא למה?

אפילו נניח שאנשים יש להם מה להסתיר, האם הם חושדים שאנשים בקבוצה לא ישמרו על דיסקרטיות? או שבטעות יצא שמם לרבים? למי בדיוק איכפת מהדעות שלהם?

ממי או ממה מפחדים החברים? והאם הפחד אכן מבוסס או שזה סתם מין חשד מעורפל כזה?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2004 12:25 לינק ישיר 

צוטאונג

אני דווקא מוכן להפגש אישית, ואינני פוחד כלל. אבל כיצד אוכל לבטוח בך שאתה באמת אחד משלנו ולא מרגל מטעם הפורום שמותר להזכיר את שמו ?

(סתם בצחוק, לא לקחת ברצינות )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2004 13:07 לינק ישיר 

בודאי אשמח ליפגש אישית עם כל אחד מחברי הפורום. אבל זאת לא שאלה של פגישה אישית או לא. זאת שאלה של גיבוש החברים לקבוצה מאורגנת שיכולה להטיב לעצמם ולאלו שסובבים אותם כפי האמונות שלהם.

אפילו נניח שאני מרגל ממשמרת הצניעות או מיתד נאמן או ממי שיהיה, מה אני הולך לעשות עם המידע שקבצתי? האם אפשר לחשוש שיש אנשים שיתנכלו לחברי הפורום, כגון הוצאת בניהם מת"ת וכדומה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2004 15:11 לינק ישיר 

צ'וטונג

>האם יש מקום לחשוש שיתנכלו,יוציאו בניהם מת"ת<

האם אפילו לצורך דיון אינטלקטואלי,יש מקום להניח שלא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2004 16:44 לינק ישיר 

צ'וטאנג

איני יודע היכן אתה גר. אך החברה שלנו אינה מצטיינת בסובלנותה לדעות שמנוגדות למקובל. אילו היית מתגורר בבני ברק, ומספר לכל שכניך שאתה משתמש באינטרנט וכותב בעצור חושבים, מה אתה סבור שהיו עושים לך בכולל ובבית הכנסת, לבניך בתלמוד תורה, לבנותיך בסמינר?

צא וראה כיצד מתייחסים בפורומים שכנים, שמותר להזכיר את שמם, לפורום שלנו. מדוע אסרו להזכיר את שמו? הסיבה הרשמית מעידה כי יחס דומה צפוי גם לכותבים אצלנו.

והאם לא היית זה אתה שהתלוננת באחד האשכולות האחרונים שמנעו ממך אישור כתיבה בח"ח בגלל שאתה כותב אצלנו?

מה, אם כן, אתה סבור ייעשה לאיש שכותב אצלנו, ומגלה נכונות לדון באפשרות של ביקורת המקרא, כמו רב צעיר, או שהוא אינו מאמין בגלגולים, או קורא את המקרא בדומה לנחמה לייבוביץ?

אחד ויחיד הוא מיכי שלנו שכותב אצלנו ולא ניזוק...

(אולי בגלל שהוא, לדבריו, מאמין במזיקים? )

ודוק: איני סבור כלל שכתיבה בפורום שלנו היא עבירה. להפך. אלא שאני מכיר את החברה שבה אני חי. את מעלותיה - וגם את חסרונותיה.

ומחובת הזהירות לדעת להיות זהיר.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2004 17:32 לינק ישיר 

מזמן אמרתי שהכח הכי חזק הוא חינוך הילדים.
וזה המקום כמובן [לחפצים בזה] לחדש את הקריאה:

תוקם קדושית לאלתר!!

---------------------

שוטאאן

מכיון שאני מכיר את עצמי ויודע שיומים אחרי שתגובש הקבוצה המדוברת,אני אמרוד בה ואפרוש בקול רעש גדול וילדי יזרקו מת"ת "קדושים תהיו" [השוכן בכפר הקודש "קדושית"] אי לכך החלטתי אחרי בירור נוקב עם עצמי
[לא עושה לי חיים קלים ה"עצמי" הזה]
שאחסוך את כל זה , ואפרוש עובר לעשיתן.

חג שמח.

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2004 18:19 לינק ישיר 

אם כבר ב"קדושית" עסקינן, אני חייב לציין כי אני אישית לא מתלהב כל כך מרעיון זה. אני חושב שכך ממש הוקמה הכת האיסיית. גם הם החליטו לפרוש מעם ישראל ולהקים לעצמם קהילה קדושה, וכולנו יודעים כיצד הדבר הסתיים ...

נראה לי שיותר עדיף שכל אחד מאיתנו ישאר במקומו ובקהילתו וישפיע משם, אם כי כמובן שאלה מאיתנו שחיים במגזר החרדי לא יוכלו לעשות זאת באופן לא-וירטואלי, אולם גם המחשב הוא כלי בעל השפעה ("גם" בלשון המעטה ...).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2004 18:27 לינק ישיר 

קעלעמר,
כולי הזדהות ...
(כשתפרוש, כדאי לך לקרוא לקהילת החדשה בשם המכיל אחד מן הביטויים "שלום", "אחוה" או "אחדות", כנהוג העולם היהודי)

ר"צ,
אני לא יודעת לגבי האיסיים, אבל קהילות קטנות עם גוון אליטיסטי מעוררות גם בי תחושות לא נוחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2004 23:29 לינק ישיר 

אמשלום

השם חייב איכשהו להתממש, והשמות שאת הצעת רחוקים ממימוש..

רב צעיר

גם אלו שבסביבה חרדית יכולים ואף משפיעים,השאלה היא האם לרכז את האנרגיות בהשפעה מועטה [גם אם לא זניחה] או להתרכז במימוש עצמי.

אגב יהיו שיאמרו לך שכת הפרושים היא זו שהקימה את הכת היבנאית ודוקא לה הלך .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2004 23:39 לינק ישיר 

קעלעמר

הפרושים לא פרשו מן הציבור, ואילו האיסיים כן. גם ההלכה האיסיית מאוד מחמירה בדברים כאלה, וכך למשל לפי ההלכה שלהם כל מי שאינו איסיי הוא טמא. לעומת זאת, לפי ההלכה הפרושית למשל כל ישראל חברים ברגל - דבר שנועד דווקא לקרב את ההמונים (וראה למשל במאמרו הקלאסי של זוסמן בנושא).

יתר על כן, יוספוס מעיד על כך שהפרושים פופולריים מאוד בקרב ההמונים, ואילו לגבי האיסיים אנו יודעים כיום שהיה מדובר על כת מאוד קטנה.

אכן לגבי הצדוקים המצב שונה, אולם גם כאן אנו רואים שהפרושים היו זרם 'עממי' ואילו הצדוקים היו זרם 'אליטיסטי' שנבדל מהציבור הרחב. כמו כן ההבדלים בהלכה בין הצדוקים לפרושים מראים גם כאן את הבדלי ההשפקה ביניהם.

תוקן על ידי - רב_צעיר - 03/10/2004 23:42:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2004 23:49 לינק ישיר 

אכן לא התכונתי ביחס לאיסיים.

גם בין הפרושים היו זרמים שלא נותר מהם דבר וזה נעשה לפעמים בכח.
אכן הפרושים נטו להיות עממים ואולי זה סוד הצלחתם .כך שבמגילת היסוד לקדושית יופיע עקרון ההתפשטות העממית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2004 00:10 לינק ישיר 

אמנם חדש אני בק"ק "עצור", אבל טרם הבנתי מה פסול מצאתם בעצמכם. נשאלות "כאן" שאלות כעניין ומשיבים כהלכה. כך דרכה של תורה בשקו"ט וליבון הילכתא לאמיתתה ללא משוא פנים כיאה ל"חושבים" יראי שמו ית'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2004 00:10 לינק ישיר 

מצורף קובץ

קעלעמר

לדעתי זוהי נקודת המחלוקת העיקרית בין הפרושים ובין שאר הכתות. למעשה בדבר זה אני לא מחדש כלום, אלא כך הוא על פי המקורות שלנו, והמחקר המודרני. הפרושים היו עממיים (במובן החיובי של המילה), הם לא הסתגרו מהציבור הרחב, הם לא חיפשו אחר חומרות והיו קשובים לצרכי העם, ובעיקר: הם מעולם לא פרשו מהציבור (ראה פרקי אבות ב,ה. ודוק !).

אם אנחנו רוצים ללכת בדרכם של חז"ל, ואני מניח שכולנו אכן רוצים בכך, עלינו להמשיך בדרך זאת ולזנוח את התכניות להקמת "קדושית".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2004 01:55 לינק ישיר 

היי
יש גבול! אתה לא יכול גם לגנוב את הסלוגן שלי וגם לפרסם את תמונתי בפוסט אחד.[לפחות היית נותן תמונה שאני לא מכרסם]
-----------------------------
כפי שאני למד קדושית אינה כת שרוצה להסתגר אלא דומה יותר לתנועה כמו תנועת המוסר או החסידות.
שתיהן היו מפוצלות בין אליטה ותורה לאליטה,[בחסידות זה בלט יותר]לבין השפעה על ההמון ונסיון להעלות אותו מעלה.

אגב בסופו של דבר שתיהן השיגו רק מטרה אחת והיא ההמון.
ואדרבא נמתין ונראה לאן פניהם מועדות ולפי זה נשפוט אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2004 02:09 לינק ישיר 

קעלעמר

סליחה, חשבתי שהגזר מסתיר אותך ...

(אגב, נזכרתי שבעצם באגס באנני הוא ארנב ולא שפן, וצריך עיון גדול !)

תוקן על ידי - רב_צעיר - 04/10/2004 2:11:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2004 02:40 לינק ישיר 

היי

אני גדלתי על כך שהוא שפן ,ואתה לא הולך -אני מקוה- להרוס אמונה תמימה של ילד שגדל על מסורת מוצקה.
--------------------
חוץ מזה שמתי לב שאני אוכל חוץ לסוכה בודאי סברת שאני בדרכו של הבריסקער רב[ע"פ שו"ע] שלא הקפיד בכגון דא.
וצל"ע שהרי בשביל ארנב הגזר הוא עיקר סעודה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ממה אתם מפחדים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext