בית פורומים עצור כאן חושבים

האם אנחנו נמצאים על סף של מלחמת אחים ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/10/2004 14:40 לינק ישיר 

הרב שפירא קורא לסרב לפנות יישובים

יום חמישי, 14 באוקטובר 2004, 11:41 מאת: הארץ

ראש ישיבת "מרכז הרב" ומי שהיה הרב הראשי לישראל, קורא לחיילים להודיע למפקדיהם כי לא יפנו ישובים. לטענתו מדובר בעבירה חמורה לא פחות מחילול שבת ואכילת נבלות וטריפות

הרב אברהם שפירא, שכיהן בעבר כרב הראשי לישראל ועומד כיום בראש ישיבת מרכז, אחת מהישיבות החשובות בציבור הדתי-לאומי, קורא בצורה גורפת וחד משמעית לחיילים לסרב פקודה לפנות ישובים. הרב שפירא גם קורא לחיילים להודיע למפקדיהם שהם לא מתכוונים לפנות יישובים. "זו עבירה, זה אסור, והם חייבים להודיע למפקדם שאסור. כמו חילול שבת, כמו אכילת נבלות וטריפות. לחלל שבת הם יבצעו? עבירות לא עושים וצריך להודיע", אמר הרב בראיון שמתפרסם בשבועון לציבור הדתי "בשבע".

לדברי הרב שפירא, יש לסרב פקודה "גם במחיר ישיבה בכלא, וגם אסור לסייע לפינוי". לגבי שוטרים שלא נמצאים בשירות חובה ומקבלים הוראה לפינוי יישובים, אמר הרב שפירא: "אם זה נגד המצפון שלו, השוטר צריך להתפטר. אם הוא חושב שאסור ועושה אז הוא גזלן, וגזלן זה לא פרנסה".

http://news.walla.co.il/?w=//611292

גישתו של הרב שפירא לנושא אינה דעת יחיד, כמוהו סוברים רבים וטובים בקרב המחנה הדתי-לאומי. לפי גישה זו הציווי לפנות את השטחים הינו "עבירה" גמורה, ממש כמו חילול שבת או אכילת טריפות, ולכן אסור לחייל דתי בשום אופן לסייע להתנתקות.

אם כן, בהנחה שתכנית ההתנתקות תצא אל הפועל (וככל הנראה זה מה שהולך להתרחש), המחנה הדתי לאומי יעמוד בפני דילמה קשה מאוד. האם הוא אכן ילך בגישה שאותה מייצג הרב שפירא, או שמא הוא ישכיל להבין את התוצאות המסוכנות של גישה זו.

למעשה אפשר לומר שהמצב שיווצר יהיה דומה מאוד ל"גזירות השמד" שבזמן בית שני, כל מי שנאמן לה' יצטרך למסור את נפשו כדי למנוע את החזרת השטחים (כמובן, בהנחה שמקבלים את דעתו של הרב שפירה שאכן מדובר על "עבירה").

האם מה שיקרה הוא מלחמת אחים ? האם אכן מה שיקרה הוא שהציבור הדתי לאומי יתנתק לחלוטין ממדינת ישראל הדמוקרטית, יסרב להשלים עם המציאות כמות שהיא, ויהיה אף מוכן להשתמש באמצעים אלימים כדי לשמור על "ארץ ישראל השלימה" ?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2004 14:50 לינק ישיר 

איך אפשר יהיה שישלימו עם המציאות כמו שהיא? הבטיחו להם משיח! הם לא יוותרו על המשיח שהובטח להם על ידי כל מחשבי הקיצין

מה עם ההבטחה של הרבי מלובביץ' והוראתו לא להחזיר "אף שעל" ככה יבגדו בו המון מעריציו?הרבי הבטיח הוא יקיים.

ומה עם הרב קוק? שאפילו השווה את הרצל למשיח בן יוסף? אז כבר התחילה הגאולה - ככה לותר על משיח בן דוד?

בחלום הלילה- שום כלום הם הבטיחו! הם יקיימו - אנחנו לא נוותר גם במחיר דמים

מה ערך "הדמים" לעומת "ביאת משיח" אה תגידו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2004 14:57 לינק ישיר 

ר"צ,
אינני בטוח שהפורום הזה הוא המקום לדיון בשאלה כפי שאתה מציג אותה, שהיא יותר נושא לפורומי אקטואליה. מעבר לכך, הדיון הזה הוא בסכנה חמורה של "מדרון חלקלק". לכל היותר, ניתן לדון כאן בשאלה של חובת הציות על פי ההלכה. מעבר לכך, יש להבחין בין קריאתו של הרב שפירא לסרב, לבין מלחמת אחים המלווה באלימות אקטיבית משני הצדדים. החשש הוא בהחלט כבד, והנזק האפשרי הוא עצום, אבל למרות זאת נראה לי שלא זה המקום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2004 15:03 לינק ישיר 

גם וגם

בזמנו אמרתי באשכול "האם התורה מתירה פטור מבחינה מצפונית" שהתורה מכירה בתופעה, ועל כן יש לפתור את החיילים שאינם 'מסוגלים לפנות' - או את אלה שמסרבים לשרת בשטחים מפני שאינם 'מסוגלים' לכך

המסרבים לשרת בשטחים נקראים בוגדי המדינה!
והמסרבים לפנות ישובים נחשבים לגבורים גדולים?

זאת השאלה שצריכה להישאל: למה????????.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2004 15:12 לינק ישיר 

עם כל הכבוד, אני תוהה לפעמים על האיסטניסטיות הזאת שלנו כאן. משל העולם החיצוני אינו נוגע בנו בנווה עכ"ח הזה שלנו (בלי ציניות!) מחד, ומשל יש תחומים בחיינו בהם איננו יהודים ואיננו נשלטים ע"י תורה, מצוות, הקודים והמוסר שלנו, מה שלא יהיה, מאידך.

אני מוצאת שאין זה כך ושלפיכך, לע"ד, כל דיון הוא ראוי, כל עוד אנו נצמדים לפרמטרים הרגילים של דיונים כאן, ומשתדלים לשמור על תרבותיות מסויימת. אני חושבת שכולנו גם חזקים מספיק לעמוד בדעות שאינן זהות לשלנו, ואם אכן תרבות ותכני הדיון שאנו שואפים אלים יישמרו, אולי גם נלמד משהו חדש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2004 15:18 לינק ישיר 

גם_וגם

סליחה, שכחתי שהפורום מיועד לדברים שעומדים ברומו של עולם, כגון הפילוסופיה של דרידה, ולא לזוטות כגון מלחמת אחים פוטנציאלית ... (סליחה על הציניות).

בכל אופן, אני בהחלט מסכים עם דבריך שמדובר על נושא "רגיש" שעלול לגרור שלא בצדק תגובות מתהלמות. למעשה חששתי מכך לפני שפירסמתי את הדברים, אבל בכל זאת החלטתי לפרסמם משום שלדעתי כולנו כאן אנשים בוגרים (לפחות מבחינה ביולוגית), ולכן אני סומך על כך שחברי הפורום יזהרו לא לגלוש לפסים אישיים אלא יתמקדו בגופם של דברים.

בנוסף, חוששני שממילא לא פעם נתקלתי גם בפורומינו בתגובות מתלהמות גם כלפי נושאים אחרים, ואם אתחיל לצנזר כל נושא שברצוני להעלות לדיון - חוששני שלא ישאר לי הרבה מה לומר (חוץ מכמה ווארטים על פרשת השבוע).

לכן אני מצטרף לקריאתך שנקיים את דברי הפסוק: "דברי חכמים - בנחת נשמעים", ונדון בגופם של דברים מבלי להדרדר לרמות נמוכות.

באשר להערותיך, ראשית אני מדגיש שדברי לא מופנים דווקא אישית כלפי הרב שפירא, אלא כלפי הגישה עצמה. יש גישות אף יותר קיצוניות לגבי נושא זה, ודברי הרב שפירא הובאו רק בתור נקודת מוצא לדיון.

אמת שהרב שפירא מדבר רק על התנגדות פסיבית, ולא על פעולה אקטיבית נגד החיילים. אבל, האם אנחנו באמת כל כך תמימים לחשוב שבעקבות דברים אלה לא יתרחשו גם תסריטים גרועים יותר ?

אי אפשר להיות נאיבי, ברגע שמגדירים את הוראת הממשלה לפנות את השטחים (שנקבע באופן דמוקרטי !) כעבירה, אזי למעשה יוצרים דיכוטומיה גמורה בין הדת ובין המדינה. בעיני זהו החלום ושיברו (שי"ן ימנית) של התפיסה הלאומית המשיחית שגורסת שמדינת ישראל היא "אתחלתא דגאולה", לדעתי התוצאות בהחלט עלולות להיות הרסניות.

ועוד, אם אכן מדובר על "עבירה", אזי נוצר כאן מצב של גזירת שמד בו יהודי מתבקש לעבור על התורה בפרהסיא - זהו מצב של יהרג ובל יעבור. כך שלמרות שאין כאן ציווי מפורשת להתנגדות אקטיבית, הרי שזרעי הפורענות כבר טמונים כאן הלכה למעשה.

תוקן על ידי - רב_צעיר - 14/10/2004 15:20:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2004 15:18 לינק ישיר 

.

סבורני כי המציאות תגלה שגורל פסיקתו זו של הרב שפירא, כגורל פסיקת רבנים חרדים רבים לגבי הגלישה באינטרנט.

או בניסוח אחר: בנושא זה, תגבר ידו של הרב אבינר על ידו של הרב שפירא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2004 15:24 לינק ישיר 

(במקום לינקזעצער)

דברי הרב אבינר:
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2007635,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2004 16:39 לינק ישיר 

רבותי המוטרדים מאיסטניסיות,
כל דבר יש לו מקום ויש לו זמן. השאלה האם המדינה מצויה במסלול המוביל למלחמת אחים היא שאלה של פרשנות פוליטית-מדינית-חברתית הרבה יותר משהיא שאלה דתית, ולפיכך פורום אקטואליה מתאים לה יותר מאשר פורומנו. באותה מדה, אינני מצפה שהפורום יהפוך לבמה לדיון בשאלות "ההתנתקות - האם היא חלק ממפת הדרכים" או "דו"ח דברת - אורות וצללים". אלו שאלות חשובות, יתכן שהן תשפענה על חיינו יותר מהפילוסופיה של דרידה - ולא כאן מקומן. נכון שהפורום משמש לרבים מהכותבים גם כקהילה וירטואלית, שדעותיהם של הכותבים האחרים מענינות אותם גם מחוץ לתחום העיסוק של הפורום - ובכל זאת, לפורום יש תחום עיסוק. בתוך התחום הזה אפשר לריב עד לב השמים, אבל אינני רואה מדוע לייבא מריבות גם מתחומים אחרים. על דפי הפורום עדיין מתנוססת לדראון קריאה לרצח שהיתה תוצאתו של דיון כזה.

שאלת הציות לפקודה הנוגדת את ההלכה, כשלעצמה, היא בתוך הצ'רטר של הפורום. בשאלה זו יש מקום, לדעתי, לדון, וכאן נראה לי שטועה רב צעיר כשהוא מיחס לפקודה כזו משמעות של "גזרה לעבור על דברי תורה" שעליה נהרגים ואין עוברים. זו ודאי אינה האפשרות היחידה לפרש, ונראה לי שאף לא העיקרית. ראשית, נשאלת השאלה האם דין אחד למלכות לא יהודים ולמדינת ישראל; שנית, מטרת "הגזרה" אינה העברת יהודים על תורתם (וגם שאלת העבירה כאן אינה ברורה) אלא היא מטרה מדינית, שהעבירה אינה אלא כלי למימושה. בתנאים אלה המצב הוא שונה. כמובן, ניתן יהיה למצוא מי שיפרש כדבריך, אבל קשה לי להאמין שהרבנים הבולטים ינקטו קו כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2004 18:51 לינק ישיר 

גם וגם

א. אני חושב שזה ברור שאני אישית לא סבור שיש "להרג ולא לעבור על מצוות יישוב ארץ ישראל", ברם כפי שאתה בעצמך ציינת בהחלט ייתכן שיהיה מי שיפרש כך את דברי הרב שפירא. לצערי אינני חושב שזה כה רחוק מהמציאות.

ב. אני עדיין סבור שמדובר על שאלה שבהחלט מתאימה לפורומינו (בוודאי שלא פחות מאשר דיונים על הפילוסופיה של דרידה, או על משוררים חילונים שהושפעו מהתנ"ך). מדובר על שאלה עקרונית מאוד בנוגע לתפיסת העולם של הציונות הדתית.

זוהי שאלה שנוגעת להלכה (מצוות יישוב ארץ ישראל, סתירה בין דמוקרטיה להלכה, האם שמירת אחדות העם יכולה להחשב לשיקול מטא-הלכתי בנוגע להחזרת השטחים וכו'), להשקפה (האם מדינת ישראל שמצווה על פינוי השטחים יכולה להחשב ל"אתחלתא דגאולה" ?) ובעיקר לעתידו של העם הישראלי.

האם לדעתך כל זה אינו רלוונטי לפורום ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2004 19:04 לינק ישיר 

אין כל סיכוי למלחמת אחים, אבל ייתכנו אסונות בנפש (חס וחלילה!) תוך כדי המאבק על הפינוי.
בסופו של דבר הרוב הגדול הוא הרבה פחות פנאט ממה שנדמה וגם המיעוט הכהניסטי הוא יותר שפוי ממה שנראה, אחרת מסגדי הר הבית היו מתפוצצים כבר מזמן והיינו רואים גולדשטיינים לאינספור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2004 19:09 לינק ישיר 

אה רב צעיר איזה יופי...

ואני התפשרתי על משוררים חילוניים שהושפעו מהתנ"ך...."פני הפשרנות"

גם וגם יודע על מה הוא מדבר...

אולי תבקש גם מההנהלה שתחזיר את האשכול שפתחתי על 'בעיית השטחים', כשהבאתי מאמר של ליבוביץ' על הנושא-

לי אפילו לא נתנו צ'אנס להסביר למה כן, מחקו אותו מיד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2004 21:48 לינק ישיר 

אותי דוקא מטרידה השאלה
איך ההוא אמינא לגרש אלפי משפחות מבתיהם , נשים זקנים גברים וטף ביום אחד ושללם לבוז, עוברת באשכול הזה כדבר נחמד וסביר בערך כמו ללכת הערב לקניון לאכול גלידה או משהו כזה, ואילו המחשבה שמותר להתנגד לזה ולו באופן פאסיווי (!!!) היא הנשמעת כ"כ נוראית ו"מסוכנת" .

נו, אני כבר מחכה לגלגולי עינים בתוספת פלפולים משפטיים, שמראים שבעצם באמת מדובר ב PEACE OF CAKE ולא בטרנספר א-הומני, שלא לומר אנטי הומני באופן קיצוני.
אכן נאורות קדושה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2004 21:57 לינק ישיר 

שללם לבוז??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2004 22:09 לינק ישיר 

מייציץ,
ידעתי שתמצא את הנקודה החשובה והמהותית להיאחז בה...

עולם הפוך ראיתי
.

ולעצם הענין, כן , אנשים שבנו את בתיהם והעסקים שלהם, נטעו עצים וזרעו שדות, שמגורשים מביתם ממילא שללם נבוז.
גם אם יקבלו איזהשהוא "פיצוי" כספי.
גירוש הוא גירוש הוא גירוש.

תוקן על ידי - אישציפור - 14/10/2004 22:10:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2004 23:00 לינק ישיר 

ומה עם אלה ששללם נבוז במשך שלושים שנה, אפילו את הזיתים שהם שתלו במו ידיהם ועמלם מותר למתנחלים למסוק להם?

ביזה היא ביזה היא ביזה..
ומה על כל ההשקעה הכספית שהשקיעה המדינה בישוב השטחים על חשבון ישוב הנגב והגליל? ההתיישבות המשיחית היא שבזזה את קופת המדינה על חשבון ה'חלשים'- והשווה רמת חייהם של המתיישבים בשטחים לרמת חייהם של 'ישובי הספר' במדינה- כולל כל עובדי המועצות שאינם מקבלים שכר חודשים ארוכים, אותם לא בוזזים? את כבודם רומסים!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם אנחנו נמצאים על סף של מלחמת אחים ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext