| נשלח ב-22/10/2004 00:58 |
|
| |
דמויות
ברשותכם
אני מעונין להקים אשכול שישמש מעין ספריה לאנשים מיוחדים, כמו שתראו בהמשך אני אכנס כאן תיאורים שנכתבו על ידי אנשים שמכירים את האיש ומדבריהם אפשר לראות את היפה והמיוחד באדם המדובר, אשמח מאוד אם משתתפים אחרים יוסיפו דמויות נוספות, או הערות על הכתוב, אבל אני מבקש בכל לשון של בקשה להתחשב בסגנון של הדברים ולא לגרום לאשכול לגלוש לתחומים אחרים...
"הרצון שלו להתנסות בדברים מגוונים שיש מאחוריהם חיפוש עם קו מנחה, מרתק. הוא התעניין בפילוסופיה, פסיכולוגיה, מדע בדיוני, ספרות ושירה. הוא התקדם מן העניין בקפקא דרך ספרות אקזיסטנציאלית אל הגותו של הפילוסוף הגרמני מרטין היידגר, ומשם לזן בודהיזם. הכל דברים שמוליכים לעיסוק בתודעה כמקור לכל"
נכתב על יואב בראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2004 01:11 |
|
| |
קטע מראיון..."את חושבת? אני מעריך את ביל, אבל הוא טיפוס יבש לחלוטין, שמבין ועושה הכל בדרך שכלתנית. הוא לא איש של הומור ובדיחות, ואין לי איתו סמול טוק... ככה הוא, מחושב עד לפרט האחרון, איש ביישן ונבוך.
"במועצת המנהלים הראשונה שישבתי איתו הציג מי שהיה אז המנהל שלי את מצגת החברה שלו. לאחר שסיים להציג, וזה היה איש שממונה על חצי אירופה, אפריקה וחצי אסיה, ביל לקח את המצגת, העיף אותה בפרצופו, ואמר לו: 'הכל בולשיט'. זה ביל וזו מיקרוסופט. בכנס, סטיב באלמר ימשיך להיכנס לחדר ולטפוח לכולם על השכם, וביל ייכנס, לא יגיד שלום לאף אחד, ורק יבהה בחלל. אבל למדתי ממנו המון".
נכתב על ביל גייטס
מיוחד? אפשר ללמוד מזה הרבה...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2004 01:40 |
|
| |
קטע מכתבת ביקורת ...בכל דברי השבח המפליגים בספר מצאתי משפט חריג בדברים שכתב דוד קוליץ, שהוריו היו מקורבים לבגין "בגין היה הכל: מורה, ידיד, מקור סמכות, מדינאי ונהיג,אבל לא חבר. מעריציו וידידיו הקפידו לםנות אליו בגוף שלישי...מבחינתי הדברים האלה הם פן מחודש.
נכתב על מנחם בגין
מסקנה - לכל מטבע יש שתי צדדים...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2004 06:15 |
|
| |
[=זה אני או האשכול?!]
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2004 07:24 |
|
| |
אמשלום
אל תהי בז לכל אדם, כי לכל אדם יש שעה, ולכל אדם יש מה ללמוד ממנו.
אין לי מושג מיהו יואב בראל. שמעתי, כמובן, על ביל גייטס, מלך העשירים שבזכותו יש לנו מחשב עם אינטרנט. ומי לא שמע על מנחם בגין (בבקשה, בלי ויכוח פוליטי).
אז הנה יש לנו הזדמנות להציץ לתוך עולמם וללמוד משהו, משהו חיובי שאפשר לעשות כמוהו, משהו שלילי שראוי להתרחק ממנו.
רק מי אומר שאפשר להאמין לכותבי הסיפורים האלו?
(אין לי איקונים, אחרת הייתי מצטרף לאייקון הסגול).
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2004 13:30 |
|
| |
אמשלום
על מה הביקורת.
מיימוני
הגדרת יפה את הרעיון, לתומי חשבתי (ועדיין חושב) שהתועלת ברורה, הלא כן?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2004 13:33 |
|
| |
חבצלת
תודה רבה. זה היה מעניין מאד.
רב גוני
אדרבה, בהצלחה. אני בטוח שגם אמשלום תסכים לזה. סמיילי - אין לי איקונים!
ומן המאמר הנפלא שהביאה חבצלת בלינק:
איזה מין אדם הוא היה, בעצם?
"יואב היה סגור. פעם הוא עשה ציור ושאל אותי אם הדמות המרכזית מזכירה לי את אמא. ואני, כיוון שגדלתי בתקופה אחרת, אמרתי 'לא'. הוא השתתק כנפגע. הוא היה רגיש וחשש מדחייה. כמה שאהבו אותו, הוא תמיד התפלא על כל קמצוץ של יחס טוב שקיבל. הוא לא ידע בעצם כמה הוא היה אהוב". *
כמה אנשים כאלו יש מסביבנו, שמחכים למילה טובה שלנו?
וכמה מאיתנו הם כאלו, בפנים עמוק, לא לגלות?
(איקון מתהפך צהוב).
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2004 09:31 |
|
| |
...הסגולה הבולטת השנייה של פודהורץ היא עצמאות המחשבה. פודהורץ תמיד חושב בעצמו. הליכה בתלם היא העיוות המקצועי של אינטלקטואלים; כאָנוֹכיותם של בני מלוכה, כמו הסנוביזם של אריסטוקרטיה, שביעות הרצון של בורגנים וחוסר התחשבות של מעמד העובדים...
...לאחרונה חקר את הנביאים העבריים, ופרסם עליהם ספר רב עוצמה, שלא חסרה בו, כפי שניתן לשער, תבונה עכשווית. הוא מעין נביא בעצמו. מחוספס וזוויתי, נון-קונפורמיסט ידוע, סַפָּק של אמיתות קשות שלא אחת אינן מתקבלות בברכה. כשאני קורא את כתביו, אני תמיד יכול לראות את פרצופו הרציני, המודאג, קצר הרוח והכּן ללא תקנה, של הנביא המסתתר מאחורי המילים ומתחנן אליי שאשמע אותו לפני שיהיה מאוחר מדי. אני מבקש מקוראֵי האוסף הזה לגשת אליו באותה רוח, עם האדם לנגד עיניהם.
נכתב על נורמן פודהורץ
לינק לכתבה המלאה:
http://www.kivunim.org.il/article.asp?id=77
"הליכה בתלם היא העיוות המקצועי של אינטלקטואלים"
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2004 11:33 |
|
| |