בית פורומים עצור כאן חושבים

התייעצות כללית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/10/2004 16:29 לינק ישיר 
התייעצות כללית

היות ויש המוחים בהצעת ההנהלה להפוך את הפורום לפורום סגור, במובן שלכתיבה -להוציא צפייה- יהא צורך ברישום, וכך המעקב ייקל והסברא נותנת שמי שחשוב לו אך לראות את שמו כיוצר אשכולות או כמופיע בהן, יטרח פחות ולא ירשם, הנני, לשאול את חברי הפורום כך -

ההנחה עליה מסכימים כל חברי ההנהלה ומרבית מהכותבים הותיקים, שהרמה הכללית ירדה בפורם ממה שהייתה לפני כשנה וחצי + ובפרט שישנם כותבים נכבדים שהניחו את עטם בטענה שאין די מקום ומרווח מחשבה לעיין בדברים ושוב אין להם מוטיבציה...

מה אתם מציעים כתחליף, לגרום לפורמנו הנכבד לקבל ארשת קצת יותר כבדה ורצינית, ולאו דווקא במובן המקשה, אלא במובן שיש זמן ויש מוטיבציה לעיין גם בדברים יותר עמוקים ללא החשש שהבוקר יופיע והאשכול בעמוד השני.

ההצעה לדרוש מעקב גדול יותר של חבר ההנהלה, לא בא בחשבון, מהסיבה הפשוטה מאד, אין משכורות

אין לי ספק שבמידה ויימצא פתרון נוח יותר, הוא יתקבל על דעת שאר חברי ההנהלה גם כן, ומדין זכין... פתחתי האשכול לטובת הציבור וההנהלה כאחד ולמען השלום.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2004 16:59 לינק ישיר 

אני הייתי מציע מפגש בצ'ט לכל חברי הפורום אפה אפשר לדון על כל העניינים.

הצ'ט יהיה מסודר עם נושאים לדיון ויושב ראש שינהל את העסק וככה יהיה אפשר לסדר דברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2004 17:22 לינק ישיר 

מבחן

טוב עשית שהעלית את הנושא לדיון.

אביע אם כן את דעתי, כפי שהצגתי אותה בעבר ובתוספות לפי הענין. הארכתי לכתוב, אך יש כאן מגוון נושאים שחשוב לעמוד עליהם, לדעתי. החשוב ביותר מסומן בצבעים (ולשם כך חזרתי לאקספלורר...).

א. הפורום מאד התרחב, ויש רק לשמוח ולהודות על זה.

ב. יש אשכולות שהם פחות רציניים, אך מאז ייסודו, הפורום נועד לתת פתחון פה לכל אדם. ומי שיש לו שאלה רצינית, אך אינו יודע כיצד להציג אותה, האם לא חשוב לעזור לו?

ג. אני גם בדעה, כמו רבים אחרים, שלא צריך להתנות כתיבה בקבלת אישור. יש כאלו שיוותרו מראש על הרעיון הזה וחבל. חבל לכולנו, לא רק להם.

ד. אני סבור שהיתה תקופה, לפני מספר חודשים, בהם באמת היתה ירידה באיכות של האשכולות, אבל לא עוד.

ה. היו כמה מטובי הכותבים אצלנו שפרשו, כל אחד מסיבותיו הלא וירטואליות בדרך כלל. אך במקומם באו אחרים, אולי טובים עוד יותר, ואין צריך להזכיר כי כולם מוכרים ואהובים הם.

ו. גם אצל ווטו וגם אצלי, (ואולי גם אצל סיינפלד?), ניכרת לדעתי עייפות מסויימת כיון שהשקענו בפורום הרבה מאד במשך כשנתיים. לי, אישית, קשה לכתוב שוב על נושאים שכבר עסקנו בהם, למרות שאי אפשר לבית המדרש בלא חידוש. יתכן שיש לכך גם סיבות לא וירטואליות.

ז. מסיבה זו הוספנו את קעלמער ומואדיב, שיסייעו בעריכה לפי הצורך. יתכן שזה דבר טבעי שעורכי פורום זקוקים לאחר שנה שנתיים למנוחה מסויימת לפני שהם חוזרים במרץ מחודש. ואז יהיה מקום גם לדור החדש עוד יותר לתרום את חלקו בהנהלה. סוף סוף, זו עבדות ולא רק יוקרה.

ח. עיקר הבעיה - ואולי זו כלל לא בעיה אלא שמחה - הוא שיש פשוט הרבה כותבים והרבה נושאים טובים.

הדף הראשון של הפורום שוב אינו מספיק לכולם.

העצה היחידה שאני יכול לחשוב עליה, ואף הצעתי אותה בעבר, היתה שכל אחד מאיתנו יגביל את עצמו.

כלומר, כל אחד מאיתנו יכול להחליט שהוא לא יפתח אשכול חדש אלא פעם בשבוע. או, לחילופין,לא לפתוח אשכול חדש כל עוד אשכול ישן שלך עדיין נמצא בעמוד הראשון.

אי אפשר ממש לעשות מזה כלל, כי יש נושאים חשובים לכתוב עליהם ולפעמים אדם רוצה לפתוח שלושה אשכולות לאחר שחודשים לא כתב. וכן לפעמים אשכול שוקע, פותחים חדש, והישן צף למעלה. אבל יתכן שזה יועיל. למרות שלא הייתי רוצה חלילה לפגוע בכתיבה הפוריה של אלו מאיתנו שמסוגלים לכך.

ח. אם יש פתרון הריהו להגדיל את אופן התצוגה של אשכולות, וזה אמור להיות במקום החדש שלנו.

אני מבין שהכוונה היא להתרגל לאט לאט להשתמש במה שיש שם ופה גם יחד. ולכן יופיעו יותר ויותר אשכולות שבהם יהיה לינק למאמר ראשי באתר החדש והדיונים יתקיימו כאן, כרגיל.

ט. אני מצטרף לדעתו של גם וגם שאין צורך לעגן אשכולות טובים, כמו של מיכי על השדים. אבל יש מקום אולי לעגן אשכולות חשובים שנעלמו מן העין מהר מדי.

יתכן גם שאנו זקוקים לצורה חדשה של תצוגת הפורום, שתאפשר לשלוט בנושאים המעניינים כל אחד לפי צרכיו. מעין הגדרה אישית של הנושאים המעניינים. אני כותב כאן דבר ראשוני בלבד, אבל זה דבר שניתן לפתח, ואשמח על רעיונות בתחום זה.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2004 17:30 לינק ישיר 

מבחן,
ראשית חכמה, עלינו להבין את מהות הבעיה.

"ירידת רמה" יכולה להיות מורגשת מכמה סיבות.
א. היום נפתחים אשכולות רבים יותר (עקב ריבוי המשתתפים בפורום), אולם מספרם של האשכולות החשובים והמעניינים לא עלה, ומשום כך משקלם היחסי של האשכולות המעניינים ירד.
ב. מספר האשכולות הנפתח לא השתנה באופן דרמטי, אולם רמתם הממוצעת ירדה; לכך תיתכנה מספר סיבות-משנה:
ב-1. הנושאים המרכזיים והחשובים מוצו; דיון בנושאים אלה מוביל חיש קל לקישור לאשכול שכבר דנו בהם גדולי הפורום, ומי האדם שיבוא אחרי המלך (מאן מלכי רבנן), ולפיכך נפתחים אשכולות בנושאים פחות משמעותיים.
ב-2. עם הגידול במספר הכותבים, חלה ירידה ברמה הממוצעת; למרות הצטרפותם של כותבים מוכשרים וחשובים, הצטרפו גם כאלה שלא שימשו כל צרכם, בניגוד למספר המצומצם של בני עליה שיסדו את הפורום (ושחלקם אף עזבו, כאמור). לכן רמת האשכולות יורדת, אף בנושאים מרכזיים.
ב-3. לאו דווקא הגידול במספר הכותבים הוא הבעיה, אלא המשמעת הירודה (או העדר ההגדרה המספקת) הגורמת לאשכולות להיגרר לעיסוק בנושאים שאינם מענינו של הפורום, להשתלחויות אישיות או קבוצתיות או לפאליטי"ק ר"ל.
ג. "רמה" היא מונח סוביקטיבי, והיא מושפעת מציפיות; לפיכך, מי שמצפה מהפורום לעסוק בתחומים מסוימים ולהתבסס על אפני חשיבה מסוימים עלול להתאכזב מירידת הרמה כאשר הפורום נוטה ברב או במעט לכיוון אחר. דומה הדבר להורה שבנו אינו ממלא אחר ציפיותיו; הבן אולי מוכשר בכיוון שהוא בוחר לעצמו, אולם לעתים ההורה חש שהבן אינו ממצה את הפוטנציאל שבו - כמובן, בכיוון אותו היה ההורה רוצה שהבן יבחר.

ניתן להעלות עוד אפשרויות. לכל אחת מאפשרויות אלה פתרונות אחרים, אבל כדי שפתרון יפתור את הבעיה הוא צריך להיות מותאם לה, והבעיה חייבת להיות מובנת היטב. לכן נראה לי שאם יבהירו המוטרדים את סיבת דאגתם, נוכל לחשוב יחד על פתרון הולם; אחרת, כל "פתרון" יהיה יריה בערפל שנזקה רב מתועלתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2004 09:58 לינק ישיר 

הגבלת כתיבה בפורום למורשים (עצכח)
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1158065

בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2004 13:51 לינק ישיר 

הדברים נאמרו.

כמו שאני מכיר עצמי הסבירות שהייתי פונה לקבל אישור כתיבה נמוך אם לא אפסי.
יכול להיות שזה טוב, אבל בטוחני שישנם רבים כמוני[לפחות גםוגם ] כך שבסופו של דבר ההפסד יהיה של הפורום.

נקודה אחרונה וחשובה.
ישנן טענות על ירידה ברמת הפורום, לא הייתי כאן בתחילתו ואף לא באמצעיתו.אבל עברתי רבות על האשכולות.
נכון שהיה חידוש בתחילה ולותיקים הדברים פעמים חוזרים על עצמן ,אבל אין ירידה משמעותית ברמת הפורום.
אשכולות לא מענינים יורדים מעליהם.ואשכולות מענינים מתבררים גם היום.
אין כיון מוגדר לפורום אבל זה רק לטובה שיוכל להכיל כמה שיותר דעות, סגנונות,ונושאים. וכל אחד ימצא מה שליבו חפץ.

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2004 17:36 לינק ישיר 

מבחן,

ראשית, הרשה לי לברך אותך על הגישה התהליכית שנקטת, כשפתחת את השאלה הנידונה לשמיעת דעתם של חברי הפורום.

שנית ולעצם העניין, נראה לי שהתמיכה בהסרת החרב המקצצת היא די גורפת, הן באשכול הזה והן באשכול המקורי
(http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1158065&whichpage=3)

אין טעם לחזור פה על הטיעונים שהעלו כל החברים נגד היוזמה, ואני חושבת שטוב תעשו אם תביאו את היוזמה הזו לקבר ישראל ובא לציון גואל.

[אגב, גם לי אין משום מה אייקונים]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 01:27 לינק ישיר 

אבות ד,ג

הוא היה אומר, אל תהי בז לכל אדם, ואל תהי מפליג לכל דבר, שאין לך אדם שאין לו שעה, ואין לך דבר שאין לו מקום.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/10/2004 05:09 לינק ישיר 

וכך תהפוך המילה "חושבים" שבשם הפורום מתואר לשם עצם

עצור! כאן "חוישבים"

אין להתקרב...

ויפסיד הפורום את רוב מטרתו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 06:03 לינק ישיר 

מבחן

לא חשבתי עוד על היקף הרעיון שאתה מציע, אך עליי לחזק את דבריך.

בעבר כתבתי המון, יש אמנם תחושת מיצוי, אך לא זה העניין שמחמתו ירדתי במאות אחוזי כתיבה.

ישנם ב' סוגי נושאים שאנשים יהנו להגיב בהם בתוכן ענייני ומועיל:
א. נושאים בעלי תוכן שהם קרובים לדעתו של אדם ואינו נדרש לעיון עמוק יותר או לפתוח ספרים ב. נושאים שיש צורך לחשוב בהם ולפעמים גם לפתוח ספר.

רוב הנושאים שאני מעלה הם נושאים שאני בתחילת עיונם שכדי לדון בהם צריכים ליותר נאשר הבעה ספונטנית. כאשר המצב הוא שיש מכסה לאשכולות ויש איכות ומעט כמות, באופן טבעי האדם יראה צורך להשקיע גם בנושאים שההשקעה היא מעבר להבעה בכתב.

ברור שאם הנושאים היו מאד מאד מעניינים או ערוכים יותר טוב, היה להם סיכוי גם ככה, כנראה שאני אשם לא פחות

האמת שגם אני לא מצליח לעיין באשכולות עיוניות של אחרים, וזאת מטעם שהמיקוד מרחף מעניין לעניין ומאשכול לאשכול המתחלפים. אין לי טענות, ואני גם לא חושב שהנושאים הספציפיים שהייתי מעלה, הם בדיוק אלה שחסרים לפורום, רק באתי לחזק את הנקודה שמצביע עליה מבחן.

ובקשר לפתרון... מה שתחליט ההנהלה מקובל עלי... גם זה עניין של אשכול נייד

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > התייעצות כללית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext