בית פורומים עצור כאן חושבים

רק 10% נשים. למה בעצם ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/10/2004 08:56 לינק ישיר 
רק 10% נשים. למה בעצם ?

מרפרוף בין ההודעות כאן הגעתי באומדן זריז למסקנה שרק 10% מהכותבים הם כותבות. למה בעצם ?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2004 09:49 לינק ישיר 

כי לדיונים כאן זקוקים להרבה טסטוסטרון!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2004 10:27 לינק ישיר 

מצורף קובץ

הא! העליתי לנו את האחוזים! יחי!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/10/2004 10:57 לינק ישיר 

מגי,
ועל כך אני מודה לך. ברוכה הבאה.

זריחת עץ,
שאלה טובה, שכבר דנו בה בעבר (שחרית?). יש דברים שבהם איכות אינה פיצוי לכמות ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2004 12:55 לינק ישיר 

אם לחדד את השאלה של ז"ע, רובם של הגברים הכותבים כאן הוא אורתודוכסי, אולם אצל הנשים המצב שונה. אם להתייחס לקבוצה האורתודוכסית כאן, הרי שיעורן היחסי של הנשים קטן עוד יותר.

ביני לביני אני תוהה מזה זמן, ולכן מודה לז"ע על שהעלה את הנושא, מדוע נעדרות מכאן נשים אורתודוכסיות.

לחכמי הפורום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2004 13:22 לינק ישיר 

חבצ',

[היו כאן כחמש נשים אורתודוכסיות.] חושבני שכמה נקודות יענו לשאלתך.

א. לפי יחס החזקת האינטרנט אצלן, יתכן כי הפרופורציה לא כ"כ שונה,
ב. הן עסוקות יותר בניהול ביתן וילדיהן,
ג. הן לא חונכו להתמודד עם שאלות יסוד ביהדות כעמיתיהן וגבריהן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2004 13:47 לינק ישיר 

שאלה טובה. אני מוסר שיעורים מדי פעם לנשים חרדיות ברמה די גבוהה (חבצל_ת האם אני שוב מתנשא, אולי הפעם זה מתיימר?) והנשים מאד מתעניינות. איני יודע למה הן לא מופיעות פה באתר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2004 14:10 לינק ישיר 

החשבון פשוט

כדי שכמות הדיבורים תהיה שוה...

90% גברים כפול קב אחד = 90

10% נשים כפול תשעה קבין = 90

שאף אחד לא יחלום שהתכוונתי ברצינות. לא יכולתי להתאפק עם הרעיון.

לכל המעוניין: ניק זה מחליף את ''שלמה000''.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2004 14:12 לינק ישיר 

וטו, אוסיף על דבריך כי קיימות גם כאלה שלמרות התמודדותן האישית עם הבעיות, חונכו לא לפתוח את פיהן (הוירטואלי במקרה זה) בפני גברים, או המתביישות מסיבות שונות - למשל סבורות שבהעדר ידע מספיק לא כדאי להן להשמיע את קולן בפני ידעני הפורום; נראה לי שתופעת הביישנות שכיחה פחות אצל גברים. אני, למשל, מתוכח כאן עם רבים שידיעותיהם עולות בהרבה על שלי (את חטאי אני מזכיר היום).

אגב, מגלישה לא רבה במיוחד בפורומים אחרים, גם לא דתיים, אני מתרשם שרוב הכותבים גם שם הם גברים. מהו אחוז הנשים ב-"הענין שלנו", למשל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2004 14:14 לינק ישיר 

צ'אוטנג,

א. איך אתה יודע שהן לא מופיעות כאן?

ב. תזמין אותן.

נדמה לי ששחרית ציינה פעם כי יש נשים אורתודוכסיות-חרדיות המעיינות בפורום באופן קבוע, אך מונעות עצמן מהשתתפות בו. אני חושבת שזו סוגיה שדורשת תשומת לב, דוקא בפורום כה מכניס אורחים כשלנו, המכבד כל איש ואישה ומאפשר להם לימוד.

[אני יודעת שיש שיחשבו שאני צינית, אבל אני מתכוונת לדברי ברצינות ומכל הלב]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2004 18:27 לינק ישיר 

צ'וטונג, צ'וטונג, לא מתנשא ואף לא מתיימר! ואני מודה לך על שחיזקת את תחושתי.

ווטו, אני מקוה שאיך סובר שהנשים כאן, בפורום, עסוקות פחות עם ביתן וילדיהן מאשר נשים אורתודוכסיות בגילים ובמצבים משפחתיים מקבילים, אתייחס לטענה הזאת, ברשותך, כאל פליטת מקלדת. זמינות האינטרנט, לע"ד, היא פן אחר של שאלת החינוך שאתה מעלה בנקודה השלישית שלך, ואני חושבת שיש בזה ממש רב (כמו שאומר גם גו"ג).

מה שמביא אותי לתהות האם אין זה מטריד גברים אורתודוכסים שנשותיהם מוצאות לראוי לשתוק כך? הרי אי אפשר שאין להן מה לומר, וראוי שיאמרוהו!

ואם שחרית, כפי שמצטטת אמשלום, צודקת, אני פונה לאחיותינו בבקשה להפגין כאן יותר נוכחות. אתן חסרות לנו. אנא. בואו והפרו את השיח כאן, הביאו את נקודת המבט שלכן, כולנו נפיק מכך עניין ותועלת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2004 21:59 לינק ישיר 

אודה ולא אבוש בכך שניסיתי לעניין כמה ממכרותי בפורום. כמובן שעשיתי זאת לאור היכרותי עמן כמי שמתעניינות בנושאים העולים בו וכמי שלדעתי יש להן מה להוסיף.

למיטב ידיעתי, אף אחת מהן לא החלה לכתוב בפורום, אם כי, הן בהחלט קוראות בו (ואפילו בשקיקה).

כשניסיתי לתהות על כך, נעניתי בשתי תשובות -

א. (העלה אותה כבר גו"ג) חוסר ביטחון להתדיין עם מי שמצטיירים כבעלי ידע רב יותר.

ב. חוסר עניין בהתדיינות עצמה: אנחנו רוצות ללמוד, להרחיב אופקים ולהכיר תובנות חדשות בשאלות שמעסיקות אף אותנו, ואולם, אין לנו עניין להתווכח כמו שני בחורי ישיבה מתלהבים, להתחרות או לשכנע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2004 23:21 לינק ישיר 

מעניין לדעת מה אחוז הנשים במערב, בקרב - מרצים באוניברסיטאות, ממציאים, ראשי מדינות, זוכי פרס נובל, מנהיגי מהפכות, יוצרי דתות ותנועות חברתיות ועוד.

להשערתי גם שם לא יהיה חלקן רב על עשרה אחוז. לדעתי ההסבר לכך פשוט, כל התחומים הנ"ל ודומיהם מצריכים התנתקות מסויימת מגישה פרקטית-מציאותית ודורשים יכולת התעלמות משימת לב לפרטים קטנים. יש שיקראו לזה נטיה לריחוף וראיה כוללנית. ויש שיעטפו זאת במילים יפות של "חזון" "אומץ" "פרספקטיבה רחבה" וכו'.

וכאן חולשתו של המוח הגברי העלוב עומדת לו לתועלת (שלא כמו בתחומי משק הבית והטיפול בילדים, שם היא לו לרועץ). חסד עשה הקב"ה עם הזכר, שאינו מבין ואינו רואה הכל וממילא מעיז מפליג ונוסק לגבהים ומרחקים שלא שיערם ולא פיללם...."ממקום ענוותנותו שם תמצא גדולתו" או התרסקותו... (כחוצפת זכר מצוי...תאוריה בגרוש)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2004 23:46 לינק ישיר 

חבצלת,
אני מסכימה דווקא עם הקביעה שאולי אנחנו פחות עסוקות ולו מבחינות מסוימות. אנחנו יותר פנויות אולי, מפני שנישאנו לגברים שרואים את האישה שבחייהם כבת זוג, כחברה וכשותפה ולא כעוזרת בית ומטפלת בעוללים, מסיבה זו הם מתחלקים אתנו בעול בחפץ לב.

אמשלום,
מי אמר שצ'וטונג לא מזמין נשים?
הוא חזר כמה פעמים על כך שהוא מזמין אישה.
הוא מזמין אישה ... כדי שתהיה עוזרת בית בשבילו...
לא יפה מצדך יקירתי.

בוגי,
אנחנו צריכות טסטוסטורון...
הא?!
נו טוב, אנסה להשליט את יצה"ט על יצה"ר ולא לענותך כפי שלבי מנסה להסיתני....

ולכל החברות הסמויות שלנו, כולל X וכולל Y, אנא צאו מן הארונית ומן יראת הדיבור שלכן והפליאונו בדבריכן!

תוקן על ידי - שחרית - 28/10/2004 23:52:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 00:15 לינק ישיר 

היי
הצלחתם להוציא אותי ממקום מחבואי.
למה אני לא כותבת?.. האמת אינני מרגישה צורך כזה. אינני יודעת אם הדבר קשור לעובדת היותי אשה אם לאו, בכל אופן אינני מרגישה צורך להודיע דעותי בשער.
אני קוראת, חושבת, דנה בדברים המענינים אותי עם הסביבה הקרובה, ומסיקה מסקנות.

אולי תגידו, אם כל אחד רק יקרא לא יהיה דיון, אודה, לא זה מה שמטריד אותי...

עכשיו שאלה: האם אין חלק גדול מהכתיבה פה בריחה משעמום? או סוג של בילוי לפחות?

אינני באה לקנטר, רק נקודה למחשבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2004 00:23 לינק ישיר 

הממ... נראה לי שבעצם כל מה שאנו עושים בחיים הוא בריחה מהשעמום, או צורת בילוי כלשהי ... (ודוק\י !)

בכל אופן, אני יודע שזה מאוד לא תקין מבחינה חברתית (שקוראין בלע"ז: פאליטיקל"י קורעק"ט) לעשות הגדרות מבחינות בין גברים לנשים, אבל בכל זאת נראה לי די הגיוני לומר שגברים מעצם טבעם נוטים להיות יותר אקטיביים, ואף אגרסיביים מאשר הנשים (וכידוע ליודעי ח"ן טעם הדבר והקשרו למבנה החברות הפרימטיביות).

אמנם ראוי לציין שלא מדובר בהכרח על חסרון מוסרי כלשהו, שהרי אדם יכול להיות בעל אישיות מוחצנת ובכל זאת אדם טוב, ולחילופין אדם יכול להיות מאוד מופנם, אבל בכל זאת בעל אישיות מאוד לא-מוסרית.

בכל אופן, די הגיוני שבקרב קוראי הפורום דווקא הגברים ירגישו צורך להתערב באופן פעיל בדיוניים, היינו להביע את דעתם, להתפלמס, להתווכח וכו' (כזה: ), בעוד שדווקא הנשים יטו פחות לכך אלא יסתפקו יותר בקריאת הדברים בינן לבין עצמן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רק 10% נשים. למה בעצם ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext