בית פורומים עצור כאן חושבים

גילוי דעת (מכתב פרידה)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/11/2004 13:04 לינק ישיר 
גילוי דעת (מכתב פרידה)

שלום

זהו מכתב פרידה שלי מהפורום ובניגוד לאחרים שכתבו מכתבי פרידה שונים ומשונים, אין בכוונתי לחזור.
בניגוד לרוב המכריע של הכותבים כאן, אני כותב ותיק.
הצטרפתי לפורום אחרי שנפרדתי מתהליך ארוך ומסוייט של נסיון לחזור בתשובה.
במהלך שהותי בפורום, תרומתי הייתה צנועה, ובכלל כמעט ולא כתבתי בפורומים אחרים ב"הייד פארק" פרט ל"עצור כאן חושבים".
בניגוד לכותבים הותיקים, הרוב המוחלט של הכותבים החדשים איכזב אותי מאד.
יש פה הרבה אשכולות עמוסים לעייפה בפולמיקה רבנית. אם להודות על האמת, את רוב הידע שלי בכל הקשור ליהדות, רכשתי במהלך השנה וחצי האחרונות כתוצאה מספרים רבים שרכשתי. חלקם ספרי קודש וחלקם ספרי מחקר.
בכל אופן את הידע שלי נכון לעכשיו אינני חייב לפורום.
למרות העניין ביהדות, שהלך וגבר ככל שהתנתקתי מהחיים הדתיים הקצרים שהיו לי, לא ויתרתי על תחביבים ישנים.
בראש ובראשונה פילוסופיה כמובן. האשכולות בפורום העוסקים בפילוסופיה מועטים, וככל שהתרבו הכותבים החדשים, הלכו ואיבדו מחיוניותם.
שנית, מאז שהתנתקתי מהחיים הדתיים (הקצרים יש לומר), הוספתי ורכשתי חיבה מיוחדת לנצרות, בעיקר הקאתולית. האשכולות בנושא התנ"ך עניינו אותי במיוחד. אפשר לומר כי אני שולט היטב (כמעט ללא עזרת מילון) בתרגום הרומי של התנ"ך, הוולגאטה, ובשנה הבאה אפשר שאעבור ליוונית (תרגום השבעים). כל זה, כמובן, ללא קשר לעניין ביהדות וביחוד בגדולי ישראל מהונגריה.
הרבה מהכותבים כאן שפתחו אשכולות נגד עכ"ח, המשיכו ועודם ממשיכים לכתוב כאן (בעיקר מחב"ד משום מה).
עם אף אחד מהכותבים כאן לא יצרתי קשר אישי, למעט כותב אחד, שלו אני רוצה להודות.
מאז שכתב כאן רב צעיר את הודעתו הראשונה תחת הכותרת "האם עלינו לקבל את מסקנות ביקורת המקרא"? הבנתי שיש פה הזדמנות ליצור קשר וירטואלי עם יהודי חכם, ישר ומשכיל מהשורה הראשונה. אני רוצה להודות לו על עזרתו האדיבה והמנומסת, ויש לציין כי יותר מכולם הוא אשר הרבה לכתוב על התנ"ך (וראו באתר).

הפורום מוקע כליברלי וככופרני בפורומים החרדיים הממלאים את "הייד פארק". חשבתי ואני עדיין חושב, שדווקא זה מה שעושה אותו למקום טוב לראות דתיים וחרדים כפי שהם באמת.
אני מתוודה כי קראתי כמעט את כל האשכולות בפורום למן הרגע בו הצטרפתי לשורותיו. לצערי הרב, המרחק בין חרדים דתיים וחילונים גדול ולדעתי, בלתי ניתן לגישור.
מיעוט ההדתיים כאן הם מה שנהוג לכנות אצלנו החילונים ימין מתון. רוב הכותבים, בהם משכילים, מצטיירים כאנשים קיצוניים מאד, כאשר הקיצונים ביותר הם דווקא המשכילים יותר. היו פה אשכולות בהם קראו משתתפים למלחמת אחים. כותב אחד אף ביקש להתיר רצח.
לגבי הכותבים החרדים, ובכן קשה לחלץ עמדה אחידה, אולם התרשמתי שהמחנה המרכזי מתאפיין באותה כפילות "אגודיסטית" מוכרת. המחנה המתון הוא לדעתי עמום וחמקני באשר לעיקרי יסוד באמונתו. דווקא הפלג הקיצוני, שמידת סכנתו לחברה החילונית נמוך לדעתי בהרבה מסכנת המתנחלים, נשמע עקבי בדעותיו.

שיהיה לכולכם ולכולכן כל טוב,

להתראות בשמחות

עכנאי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2004 13:38 לינק ישיר 

ולא נותר לי ככותב חדש אלא להודות על המחמאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2004 13:40 לינק ישיר 

ביייייי

או שמא מטרה אחרת להודעתך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2004 13:49 לינק ישיר 

אתה עוד תחזור, בניק זה או בניק אחר, כיהודי, כקתולי, לא משנה.

את הסיבה לעזיבתך לא כתבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2004 14:03 לינק ישיר 

"הוספתי חיבה מיוחדת לנצרות בעיקר הקתולית"?אפשר להסביר את פשר משיכתך, אולי פיספסתי/נו משהו? זה גם בעקבות ביקורת המקרא של ר"צ

הפורום שלנו גם מעודד השתמדות?

בלי טיפת ציניות, שאלות אמיתיות שמסקרנות אותי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2004 14:18 לינק ישיר 

נו באמת, אם אדם מגלה עניין/חיבה בנצרות זה עוד לא אומר שהוא הולך להתנצר.

עכנאי

יצליח ה' דרכך בכל אשר תפנה (מה באמת הסיבה שאתה הולך?)

אני חושב שהניתוח שלך את אופיים של הכותבים בפורום ואת הרוח הכללית השוררת כאן הוא חשוב וחבל שאתה מעלה את הנושא רק כאשר אתה מתכוון לעזוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2004 14:25 לינק ישיר 

סליחה מייציץ?

השאלות היו מופרדות? ומה רע בשאלות אלה

א) חיבה מיוחדת לנצרות היא מן הסתם משהו שהוא מעבר לעניין...אולי עכנאי יסכים להענות לי? לא בשמיים שאדם יבחר בדת אחרת ואפילו יהודי... אולי היא באמת האמתית בעיניו, הרי זה מה שהנצרות טוענת, שהתורה היא שלה! והם ממשיכיה האמיתיים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2004 14:48 לינק ישיר 

לעכנאי

<"שנית, מאז שהתנתקתי מהחיים הדתיים (הקצרים יש לומר), הוספתי ורכשתי חיבה מיוחדת לנצרות, בעיקר הקאתולית">

שאלות לי אליך:

אנוסי ספרד ואנוסי מסעי הצלב, התאהבו בדת זו בגלל האיומים והרציחות, אך מה גרם לך לאהוב אותה, ו"בעיקר" את הדת הקתולית?

האם מסירות נפשם בימי מסעי הצלב, או אמונתם בבתוליה של האמא הקדושה, או שנאתם הפתלוגית ליהודים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2004 15:46 לינק ישיר 

riv שאלה: הפורום שלנו גם מעודד השתמדות?.

התשובה לצערי חיובית.
ראי http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1152919

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2004 16:02 לינק ישיר 

ללבד ישכון.

הפורום *שלנו* אינו מעודד השתמדות, אבל מי שהוא בדרך להתנצרות ייתכן שהוא יעצור למשך זמן בפורום, כשם שהוא יעצור בעוד כמה תחנות, ואין ספק שנוח להם לעצור בפורום, כי איש אינו מכיר אותם.

היו שעצרו למשך זמן בחב"ד, לפני שהם התנצרו, דמות ידועה היא בוב דילן, האם תאמר שחב"ד גרם להם להתנצר, ובאם הם חזרו אח"כ ליהדות הדתית, האם תאמר שכדי שאדם יחזור ליהדות, עליו להתנצר תחילה?

יש שעוצרים ויש שממשיכים, כך הוא דרכו של עולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2004 16:05 לינק ישיר 

נישטאיך,

שכחת לא מעט מרכיבים אטקרטיביים בקתוליות, המושכים פי כמה מבתוליה של האם או מסעות שמד מן העבר.

למשל הערך המופלא והיקר מפז של נישואים עד שהמוות יפריד בינינו, ושהאהבה תלך לעזאזל. או הפינה החמה השמורה בליבם של הכמרים הקתוליים לילדים קטנים. שלא לדבר על היכולת לחטוא בכל חטא אפשרי במשך ששה ימים מתוך ידיעה שמספר דקות בתא חשוך ביום ראשון הקרוב יאפס את המונה.

הרי כל אחת מהסיבות לעיל יכולה לשמש מגנט רב-עוצמה לכל מי שנחשף לקסמיה של הדת הקתולית, לא כל שכן כולן יחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2004 16:11 לינק ישיר 

.

אתמהה, שרוול, מניין נובע הידע המעמיק שלך בקתולים ובקתוליות.

ביחוד מסקרן אותי מהיכן המידע שלך אודות הרגליהם של הכמרים, וחיבתם לילדים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2004 16:19 לינק ישיר 

מואדיב,

חוששני ששרוול מסתמך על "יסודות התבונה" הרי אי אפשר לאדם אנושי שיהיה פרוש (משה רבנו לא נחשב לעניין זה) ברגע שהוא הולך לקיצוניות, וכאילו כורת לעצמו את היצר, פורצת אצלו 'מחלה'. וקצה הוא 'רע' והוא מן המפורסמות ביהדות.

אצלנו אם אין לכהן הגדול אישה הוא אינו יכול לשמש במקדש...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2004 16:32 לינק ישיר 

מואדיב,

הידע נובע משהות של שנים בחו"ל כנער והליכה לבית ספר שעל אף שלא היה קתולי, מרבית תלמידיו ומוריו היו בני דת זו.

ספציפית לנושא ה"קשר המיוחד" בין כמרים לילדים, זה דווקא בא מקריאת עיתונות זרה, בעיקר boston.com, בטאונה של עיר שבה הקשר הזה פרח ועלה כמגיפה שחורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2004 17:22 לינק ישיר 

אתם מזכירים לי את המלך מ"הנסיך הקטן" (זה אשר מתאים את פקודותיו לנסיבות). הרי איש מכם (אני מעיזה לנחש) לא בחר פוזיטיבית שלא להיות קתולי או נוצרי, רובכם המכריע, אם לא כולכם, נולדתם יהודים. מזה אתם מסיקים שזו הדת העדיפה, הנכונה, שאין בה כל גיחוך, שהייתם בוחרים בה ממילא, שלא לומר מתאהבים בה.

את הספין הזה שאתם עושים על הנצרות אפשר לעשות (ועושים, ועשו) ליהודים וליהדות.

זה דיון עקר ומתלהם. ברי שאיש מכם אינו מעוניין באמת באיזשהו צד יפה או מעניין בנצרות, וששומר נפשו לא יעז להצביע על דבר כזה כאן.

לא חבל?

אם עכנאי מוצא צדדים יפים ומעניינים בדת הקתולית זה עניינו. איך אתם מסיקים מזה שהוא שוקל השתמדות זה מוזר, ולא הגיוני (שהרי הוא לא רמז אפילו שחל אצלו איזה שינוי אמוני קרוב לזה).

אבל ההתנפלות הזאת הסיתה את הדיון ממה שמעניין באמת, והוא ההבחנות שעשה עכנאי לגבי הרוח השורה לאחרונה והדינמיקה כאן בפורום. גם על זה חבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2004 18:04 לינק ישיר 

לא שכחתי, אך בכוונה לא הבאתים מפני שאינם מעיקרי האמונה, הם דברים שקורים, וקשר השתיקה העלים אותם.

עליך לזכור שגם אצלנו לא חסר מאותם ההנהגות, ידוע לי על מקרים דומים שהיו בעת ובעונה אחת, בשני מוסדות "חרדים", וכמובן שהדבר לא הגיע לעתונות, היה מי שהשתיק את האירועים.

לחבצלת

<"אם עכנאי מוצא צדדים יפים ומעניינים בדת הקתולית זה עניינו. איך אתם מסיקים מזה שהוא שוקל השתמדות זה מוזר, ולא הגיוני (שהרי הוא לא רמז אפילו שחל אצלו איזה שינוי אמוני קרוב לזה).

אבל ההתנפלות הזאת הסיתה את הדיון ממה שמעניין באמת, והוא ההבחנות שעשה עכנאי לגבי הרוח השורה לאחרונה והדינמיקה כאן בפורום. גם על זה חבל">

לא חשבתי שהוא רוצה להתנצר, התייחסתי ל"אהבתו" לדת הקתולית, ושאלתי מה הוא אוהב בה, ואיני חושב שהדינמיקה של הפורום הביאה אותו להתעניין בנצרות, ולהצהיר את הצהרותיו, אדם יכול לפרוש מבלי ל"שבח" את הנצרות, לפני כמה ימים ציינתי לדינמיקה זו, ואף הודעתי על פרישתי מהפורום היתה בגלל דינמיקה זו, ואעפ"כ, איני לא הודעתי שאני מוצא יופי בדת הקתולית.

אני רואה בדבריו קריאה לעזרה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > גילוי דעת (מכתב פרידה)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext