בית פורומים עצור כאן חושבים

בממוצע היומי 10% ? - הלואי! (חשבון נפש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/11/2004 10:27 לינק ישיר 
בממוצע היומי 10% ? - הלואי! (חשבון נפש

ויוכיחו הדברים שאמרה בבהירות רבה מגי.באשכול על מכתב הפרידה מעכנאי.

אמנם אני חדשה, ואולי דווקא בגלל זה, אני יכולה להבין על מה עכנאי מדבר. כיוון שרובם ככולם של הכותבים כאן מושכלים ויודעים ומכירים את כל הפרשנויות והתוספות וההסברים והדברים שנאמרו <על> המקרא -
ומסתבר שדברי הפרשנות כבר התקבלו כעובדות, כאילו נכתבו במקור - אני מוצאת שאתם מתדיינים הרבה על ה<על> ו<המסביב>

ואין איש המדבר על המקרא עצמו, ומה זה עושה <לו> או <לה> באופן אישי, וכיצד הוא עצמו מבין אותו.

זה די מתסכל.

מה שמאחד אותה ואת עכנאי במה שהיא מזדהה איתו זה חוסר ידע ברב הנושאים. שניהם גבר ואישה חילונים שמחפשים תשובות לשאלות,מחפשים אמת, מחפשים דרך ללא צביעות, האם נדע להשכיל לשמור על מגי שלנו שלא תברח? היא מנסה להשתלב בכל הכוח - היא לא תצליח לבקוע את חומות הפורום ולהיכנס אליו באמת, אם לא נכניס אותה אנחנו, אולי צריך שיפתחו אשכולות למתחילים ושמישהו יקח את זה על עצמו, אני מוכנה להישתתף באשכולות אלה כדי לעזור

כמובן שאני איני מבדילה בין נשים לגברים, אך מאחר ועל הנשים 'אסרו' מלכתחילה ללמוד, הרי שהסיכויים שלהם נחותים מלכתחילה לנסות ולהיות 'יהודים' בכונה לא השתמשתי בביטוי להחזיר אותם בתשובה, לא בטוחה שיש כזה דבר במובן הרווח של הביטוי.

וז"א הסכנה שעליה הזהיר רבי ומורי זצ"ל ישעיהו ליבוביץ' כל עוד רוחו היתה בו

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2004 11:25 לינק ישיר 

ואיקה מוסיפה,

כשאתם מדברים איתם על התורה, תחברו להם אותה למציאות, סוד האמת של התורה הוא חיבורה לאמת שאינה משתנה "אמת נצחית" - זאת הדרך היחידה להוביל לשלמות האדם ולתקוות ימות המשיח, באם מקיימים אותה מתוך כוונתה - מה שאין באף דת אחרת, וזו ייחודה של היהדות שהיתה ותישאר לנצח - למרות שתמיד תישאר במיעוט, היהדות האקסלוסיבית האמיתית לא פשוטה ליישום, אכן איליטזם במובן הטוב של המילה.

ותשמרו חזק חזק על הקשר בין תורה למציאות - זו לא תיאוריה נפרדת מהחיים. היהדות היא דת חיה ונושמת.

תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2004 12:36 לינק ישיר 

צודקת,
צריך אשכולות שמצריכים פחות ידע, אבל פרקטית קצת קשה ליצור אותם. למי שיש יותר ידע קשה לדעת מה מטריד מי ש"חדש" בענינים, בשביל שיעלו שאלות ל"מתחילים" (אני די מסתייג מההגדרה הזו... לדעתי השאלות של ה"מתחילים" הם השאלות הכי יסודיות ואמיתיות, שהרבה פעמים אנשים שנולדו וגדלו בדרך התורה, מעולם לא שאלו, וגם אם שאלו לא תמיד נדרשו לענות עליהם במלוא הכנות "עד הסוף".) צריך יוזמה של אנשים שיעלו את שאלות וענינים כאלו.
אני אשמח להשתדל להגיב ממה שאני יודע ומכיר, כפי הזמן שיהיה בידי בע"ה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2004 13:40 לינק ישיר 

הצעת יעול:

אפשר לפתוח אשכול חדש שישמש כמעין "אנציקלופדית עצכ"ח". אשכול זה ישמש כבמה להעלת שאלות בנוגע לטרמנילוגיה המיוחדת לפורום. כל מי שיתקל במושג או מונח כלשהו שלא מוכר לו יוכל לציין זאת באשכול, ומישהו כבר יענה לו שם.

אם הרעיון יצא אל הפועל אפשר יהיה לקבוע אותו בראש רשימת האשכולות, וכמו כן ניתן יהיה לקבוע בראש האשכול מפתח למונחים שבוארו בו (על ידי עידכון שותף של ההודעה הראשונה על ידי מנהלי המשנה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2004 09:47 לינק ישיר 

מגי,

שמתי לב שפתחת אשכול, דווקא רציתי להישתתף בו, אך חסמת כל אפשרות להכניס לתוכו 'פרשנויות' שקשורות בתורה במובן הרחב שלה, ומאידך כפי שמיכי העיר לך מיכאלאנג'לו - זה מותר...

הכוונה שלי שתשתלבו למרות חוסר הידע,,,שאחד מרבנו המקובלים והמפורסמים בחוכמתם יפתח אשכול למתחילים שבו כל הפורום יקח בו חלק, לפי קצב הבנתם של המתחילים..

לצערי לא ראיתי הענות, וחבל...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בממוצע היומי 10% ? - הלואי! (חשבון נפש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext