בית פורומים עצור כאן חושבים

האם הפורום מתחלק בין מבוגרים לצעירים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/11/2004 21:35 לינק ישיר 

לאור האשכולות והדיונים האחרונים בפורום ,יש לי הרושם שנמצאות כאן שתי קבוצות שונות של כותבים, כשכל קבוצה מדברת ב"שפה" אחרת. מה שיוצר לפעמים אשכולות ארוכים מאוד של דיון/ויכוח בין שתי כותבים ,שאינם מבינים היטב האחד את השני, ומשתדלים בעיקר לחזור על דבריהם שוב ושוב....

ישבתי וחשבתי לעצמי איך והאם ניתן לקטלג את שתי הקבוצות,כדי שידעו ויכירו האחת את רעותה, והרבה ויכוחים ארוכים –יתבהרו, ויובנו עיקריהם.

למיטב הבנתי ניתן לקטלג את סוגי הכותבים כך: לקבוצה ראשונה נקרא בשם "האספנים". אלו הם בעיקר אנשים שאין להם משרה תורנית או מחקרית כלשהי, וגלישתם ולימודם הוא מסיבות שנעות בין אידיאולוגי לחוויותי. הם בדרך כלל אינם מתענינים בנושא מסוים,או בגישה אחת עיקבית, אלא הם מתענינים בכל, וניגשים ללימוד בפורום כאיסוף ידע וכאגירת חוויות רוחניות/תלמודיות.

הקבוצה השניה תקרא "בעלי האג'נדות".הנמנים על הקבוצה הזו הם בדרך כלל אנשים מבוגרים יותר, שכבר מיצבו את דרכם בחיים, ואינם יכולים לסטות ממנה בחיי המעשה. לרוב הם יהיו תלמידי חכמים בעלי משרות מחקריות או תורניות ,והם נמצאים כאן בשביל לדון בדברים שבדרך כלל מבוססים אצלם, אבל הם מעונינים להפיצם- לדבר עליו ברבים, או בשביל להוסיף ידע מקצועי. אבל, הם מאוד מרוחקים מאווירת החיפוש והקלילות {המקצועית} של בעלי הקבוצה הראשונה.

אם הסכמתם אתי עד כה, אתם בוודאי מנחשים את ההמשך. כשאדם המשתיך לקבוצה הראשונה מעלה אשכול מכל סוג שהוא, הוא אינו מתכוון לבא ולהאריך בהוכחות חותכות לכאן או לכאן. כל מה שמעניין אותו זה להעלות רעיון, ולהוסיף על ידי כך ידע והנאה מהדיון המתפתח. והנה מה קורה? מגיעים "המבוגרים", בעלי האג'נדות הקבועות, וחותכים את הרעיון לפי הסגנון הקבוע שלהם .....

עד כאן הכל לגיטימי. מה שגורם לדיונים ולאשכולות האלו להיות בבחינת טחינת מים, היא כששניים שבאים מקבוצה שונה לא מבינים האחד את הרצון הבסיסי של חברו, ולכן הוא אינו עונה לו על מה שהוא רוצה וממשיך לחזור על מה ששכנע אותו בשפתו ואינו מבין למה השני לא מבין מה הוא רוצה .....

מסקנה: מן הראוי להכיר בין העקרונות המבדילים בין הקבוצות השונות כאן בפורום, וללמוד להכיר האחד את השני, ועל ידי זה נוכל כולם לענות לאחר, גם אם לא בשפתו שלו לפחות לפי רוח הדברים והסגנון של האחר.

בינתיים נמנעתי מלהביא דוגמאות, אם תהיו מעונינים ישנם דוגמאות לרוב ואוכל לפורטם כשירחיב זמני...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2004 21:52 לינק ישיר 

באיזה קבוצה לדעתך אני נמצא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2004 02:15 לינק ישיר 

צ'אוט,
לא בקבוצה שלי, זה בטוח ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2004 08:51 לינק ישיר 

מוזמן להוסיף את קבוצת הפריקים, שבכלל מדברים אינדיאנית... מעניין אותי אם בכלל יש כאלה כאן, וכמה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/11/2004 09:00 לינק ישיר 

מגי

את מתכוונת בטח לקרלוס קסטנדה הבלתי נשכח,שהופיע כג'אנר אחרי תופעת 'ילדי הפרחים' - בגיל הנעורים הוא שיגע לי את המוח תקופה ארוכה, יש לי גם קצת ממנו, אז תוסיפי אותי לרשימה...

תשמעי הבן אדם הגיע לדרגות ריחוף, והכל ב"כוחות עצמו"....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2004 09:09 לינק ישיר 

.

שמא נשכחה גם "קבוצת המקטלגים" . אלו, שמקריאה חטופה-אך-מעמיקה, יודעים לסווג ניקים אנונימיים בפורום למשפחותם ולבית אבותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2004 09:50 לינק ישיר 

רב גוני
בן כמה אני?
אני וכן להעמיד את זה כחידון והזוכה יהיה מי שיהיה קרוב יותר למטרה.
ההשתתפות אסורה על אלו שמכירים אותי באופן מלא או חלקי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2004 13:48 לינק ישיר 

אני הולך על 27.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2004 11:50 לינק ישיר 

צאוט.

כמה רגליים יש לצפרדע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2004 12:01 לינק ישיר 

נישטאיך, לא זכיתי לרדת לסוף דעתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2004 12:22 לינק ישיר 

<"אני הולך על 27">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2004 12:49 לינק ישיר 

חשבתי להקפיץ את האשכול כי רציתי לדעת אם קלעתי נכונה. אבל אריק כנראה עסוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2004 12:53 לינק ישיר 

אני ממתין בינתיים לעוד תשובות.
אח"כ נכריז על הזוכה הוירטואלי שיקבל פרס וירטואלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2004 13:55 לינק ישיר 

טוב, אני בוודאי שיך לקטגוריה של ה"צעירים"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2004 14:34 לינק ישיר 

ואני - גם וגם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2004 15:44 לינק ישיר 

אריק,
אני אוהבת חידות (במיוחד אם הן נושאות פרסים):
45.

גו"ג -

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם הפורום מתחלק בין מבוגרים לצעירים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext