| נשלח ב-13/12/2004 19:27 |
|
| |
יציאת הנשמה מהגוף
האם עברתם חוויה של יציאת הנשמה מהגוף או ריחוף מעל הגוף ? אני באופן אישי עברתי את החוויה הבאה :
התעוררתי מהשינה והרגשתי ער, לפתע אני מרגיש בראש משהו עולה ועוד פעם אותה הרגשה. אמרתי לעצמי : טוב, אין לי מה להפסיד אם אני אגלה משהו מיוחד הפעם אז אני אדע עוד משהו שלא ידעתי קודם. לאחר זמן מה אני מרגיש תחושת ריחוף מעל המיטה בתוספת הרגשה נעימה, זה דומה להרגשה בתוך הגוף אבל שונה, זה כמו משהו כמו ענן למרות שהכל היה חשוך, ואם אנסה לתאר את זה עוד, זה מזכיר תחושה של "עור ברווז" רק יותר מוגבר. לאחר החוויה שחזרתי לגוף, ניסיתי בהתחלה להכחיש את זה שבגלל שאני לא רואה את זה ביום יום ניסיתי לשכנע את עצמי שאולי היה זה חלום, אבל הרגשתי הרגשה אמיתית. בכל אופן, אתם יכולים לכתוב את השקפתכם על הנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2004 19:35 |
|
| |
בסמטי
לא ניתן לחוות דעה -לטעמי- על תחושותיך. אבל אני בהחלט מצטרף,גם אני חשתי כאלה ואחרות, בסוף אמרן לי רופאים שהכלחלים האלה שאני לוקח הם לא סוכריות .ומאז אני נקי לגמרי ואיני מרחף יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2004 19:38 |
|
| |
אז מה שרציתי לומר הוא, שההרגשה הייתה אמיתית, והייתי ער באותו הזמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2004 19:51 |
|
| |
Why don't you contact Amnon itzhak, on
www.shofar.net/e/site/index.asp - 45k
he may even use you on, one of his shows, and you
will be a star!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2004 20:41 |
|
| |
גם לי היה חוויה שנראה לי שהייתי בהקיץ וראיתי מה שחשבתי שהיה מלאך.
אולם זה היה בגיל צעיר מאד, בערך בן 5. וכשספרתי לחברי כמה שנים לאחר מכן לעגו עלי. ומאז לא ספרתי על זה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2004 20:48 |
|
| |
בסמטי, נשמה,
אקדים ואומר שאורז בסמטי הוא הזן החביב עלי בבישול. השילוב שלו עם נתחוני כבש והרבה כוסברה קצוצה מפיק את אחד המאכלים האהובים על משפחתי.
באשר למה שהרגשת, מדובר בתופעה ידועה. יש שחווים שכמותה בגלל נטילת חומרים פסיכואקטיביים (חומרים המשנים את מצב ההכרה) ויש שהדבר קורה באופן ספונטני, בגלל תנודה רגעית בשווי המשקל של חומרים שונים במוח.
מה שחשוב לענייננו הוא שההסבר שלך, כאילו הנשמה יצאה מן הגוף, מעט נמהר. אם אכן התרחשה יציאה כזו, לא ברור מהם אברי החישה שסיפקו לך את התחושות שתיארת.
אפשר לחוות חוויות כאלה גם בלי שינוי דרמטי ביחסי הגוף והנפש: המוח שלך מסוגל, בנסיבות שונות, להפסיק לחוש את הגוף, להפסיק לראות את הגוף, להפסיק להכיר בגופך כחלק מעצמך, לראות את עצמך "מלמעלה", לחוש חסר משקל או כבד באופן שמקשה על הנשימה, להריח חומרים שאינם בסביבתך, לשמוע דברים שלא נאמרו (מכל מקום, לא נשמעו על ידי אף אחד אחר מלבדך) ועוד ועוד הטיות של ה"מציאות".
למען הפג חששותיך, אם נתעוררו, דע לך שתנודות כאלה בתפקודו של המוח אינן מבשרות רע. כדי להיווכח שאפשר לתפקד היטב כשהמוח מנותק לגמרי מן המציאות, אני ממליץ לך להדליק את מכשיר הטלויזיה ביום שבת בעשר בערב. כוון את בורר התחנות לערוץ 1, הקשב במשך כמה דקות לפרשן הכדורגל דני נוימן ותנוח דעתך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2004 20:59 |
|
| |
יבוסי ושאר חברים,
למה להרחיק עדותך כל כך? אפשר לפתוח ערוץ שתיים בכל יום נתון ובכל רגע נתון.
ובלבד שתבואו למשחקים שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2004 21:04 |
|
| |
שנדרלמוסיא,
אתה עם הכחולים או עם הצהובונים?
שאדע אם לבוא או לא.
נ.ב.
על אדומים אין מה לדבר בכלל, 1234 יזמין כבר איזה קנאי שיקרע מעלי את ה'אדום'
תוקן על ידי - riv - 13/12/2004 21:19:06
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2004 19:03 |
|
| |
קודם כול, מנין לך, בסמנטי, היכן מקומה המדוייק של הנשמה באופן תיקני? אולי תמיד אין הנשמה שוכנת דווקא בתוך הגוף, בבחינת 'ממלא', אלא סובבת מעל הגוף, או מרחפת מעליו, בבחינת 'סובב'?
מילא בעלי הדיבוקים, יודעים שהדיבוק נכנס פנימה, וכשיוצא, משביעים אותו תצא דווקא מן האצבע הקטנה של הרגל, כדי שיגרם מינימום של נזק. אמנם, יש סבירות גבוהה מאוד שהנ"ל אינם יודעים מאומה כשם שהמתים אינם יודעים מאומה, והכול פורח באויר.
אולי יש לזהות את הנשמה עם הנשימה, ועם 'ויפח באפיו נשמת חיים', ונמצא שהנשמה נמצאת בתוככי האדם, ועל כל פנים הנפש הבהמית, מקליפת נוגה ומשאר קליפות, נכנסת לתוך הגוף, דרך נחירי האף? ואפשר שאם יש חילוק בין נפש לרוח ונשמה, חזרנו שוב למבוכה, שכן איה מקומם של הרוח ושל הנשמה? ויותר מהם לא נדע איה מקומם של החיה ושל היחידה. כל שכן וכל שכן, אם יש נפש שברוח, ונפש שבנשמה, ונפש שבחיה ונפש שביחידה, ואחר כך רוח שבנפש, רוח שבנשמה, רוח שבחיה ורוח שביחידה וכן הלאה על זה הדרך. אם כן נהיה מבולבלים לגמרי.
'כללו של דבר לא ידע האדם מה שיהיה עד שיהיה', כך כידוןע הרמב"ם בהל' מלכים. וגם על זה קשה לי קצת, ומנין אנו בטוחים שכאשר יהיה, נדע מה שקורה. דומני שבכל הזמנים ובמיוחד בדורות האחרונים נעשים דברים עצומים ומדהימים, ואיש אינו מבין את פשרם. נמצא שגם כאשר יהיה, צריכים אנו שמישהו יפרש לנו, מה שאנו רואים בעיננו. ומצאתי שהדברים מפורשים במקרא, ופעמיים הכתוב אומר בקוהלת,
ח ז: כִּי אֵינֶנּוּ יֹדֵעַ מַה שֶּׁיִּהְיֶה,
כִּי כַּאֲשֶׁר יִהְיֶה מִי יַגִּיד לוֹ:
י יד: וְהַסָּכָל יַרְבֶּה דְבָרִים,
לֹא יֵדַע הָאָדָם מַה שֶׁיִּהְיֶה,
וַאֲשֶׁר יִהְיֶה מֵאַחֲרָיו מִי יַגִּיד לוֹ:
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2004 14:11 |
|
| |
בסמטי,
תחושותיך הגיוניות למדי, ועכ"פ מוכרות.
אני עצמי שמעתי על חוויות דומות לפחות משני אנשים. אמת שרוב האנשים אינם מדברים על חויות מסוג זה. אחד מאלו ששוחח עימי, עשה זאת רק לאחר אלה ושבועה שהשביעני, וככל הידוע לי לא שיתף אפילו את בני משפחתו בחוויה.
מזמין אותך ואת האחרים לצפות בקלטת "מוות קליני" של אירגון שופר (כן, הרב אמנון יצחק), שם מרואיינים אנשים שעברו חוויות דומות, והעובדות מדברות בעד עצמן. לא מדובר בסיפורי עלי-בבא אלא באמת.
רבים ואולי רוב חכמי הפורום הנכבד דבכאן נוהגים לבטל מכל וכל כעפרא דארעא כל חויה מיסטית. מה לעשות ויש קושי מובן לתעד ולהוכיח קיומן של חוויות מסוג זה.
אהובים כולם אך האמת אהובה יותר. לענ"ד, כמובן.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2004 14:27 |
|
| |
מוציא,
היות ורוב חברי הפורום, מכירים את טענות הרמב"ם כלפי וכנגד ה'כאלם', רבים מהחכמים נוהגים כמוהו, לבטל מכל וכל כעפרא דארעא כל חויה מיסטית. מה לעשות ויש קושי מובן לתעד ולהוכיח קיומן של חוויות מסוג זה.
אהובים כולם אך האמת אהובה יותר. לענ"ד של הרמב"ם כמובן- ולמה נבוא אליך ואל חבריך בטענות, הרי רבים וטובים מגדולי ישראל טעו בטעות המגונה והגדולה הזו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2004 19:42 |
|
| |
מו"ל יקר,
בידוע שאנשים רבים אשר בעוונותיהם אכלו (בלי ברכה!) מיני שיקויים משוקצים הקרויים בלשון הגויים "טריפים", חשו, למשך פרק זמן מוגבל, שהם מסוגלים לעוף. האם על סמך הדיווחים האלה, היית מסיק שלאדם יש יכולת תעופה עצמית?
יש לפחות שלושה הסברים מניחים את הדעת בנושא NDE (חווית כמעט-מוות).
ראשית, סביר יותר להניח שסיפורי אנשים מחוויות "כמעט-מוות" הן אלה שעיצבו את המיתוסים על המראה של שערי העולם הבא, מאשר שהנשמות של אותם אנשים אכן פרחו מגופם, ראו את העולם הבא והטמיעו את הזיכרון מהחוויה הזו בחזרה במוח הגשמי.
שנית, עם הרקע התרבותי המשותף לאנשים בחברה המערבית, סביר מאד שבמצבים של חרדת מוות, דימויים מהרקע הזה "יצופו" אצל חלק מהם.
שלישית, כולנו מכירים את המנגנון שדוחק לתוך החלומות שלנו חוויות מתוך הסביבה המיידית. אין סיבה שאותו מנגנון לא יעבוד גם במצבי "כמעט-מוות". העובדה שהאדם שנשמתו כמעט פרחה לה ראה את החדר "מלמעלה", אינה יוצאת דופן בכלל בהקשר של חלומות. נערכו ניסויים שבהם הודגם שהמידע היחיד שהיה זמין לאותה "נשמה" היה מה שזורם דרך צינורות החישה הרגילים, ולא דברים שהיו בלתי נגישים לבר-מינן בפוטנציה.
אינני טוען (ואינני מאמין) שהמדע בן זמננו מתקרב להסביר מהם חיים ומהי תודעה. אני מתקומם רק נגד התעלול הזול שבו נוקטים החבר'ה שלך משופר. ראשית, הם מציגים את הדברים כאילו הבחירה היא בין מדע לבין יהדות. מכאן הם גוזרים את מיצג השווא, כאילו האזורים שבהם קצרה ידו של המדע מלהסביר, הם ראיות לטובת הצד שלהם. האמת היא שמסיונרים מעשרות זרמים וכתות משתמשים באותן "ראיות" כדי לתמוך בגירסה שלהם לסודות הקיום וההכרה. כולם עושים שימוש באותם טכסיסים ואצל כולם זה מופרך באותה מידה. מה שעצוב הוא שכל המסיונרים האלה - מאמנון יצחק ועד לג'רי פולוול - מוצאים להם שפע של קורבנות, ולראיה ההודעה שלך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2004 21:36 |
|
| |
חברים יקרים
האם מישהו ממכם ניסה לשוחח עם אלו שחוו מוות קליני והתרשם שמדובר בשקרנים - או שאתם מחכים שיעשו בשבילכם את העבודה.
אתם באמת מזכירים לי לפעמים את החכם וחבריו מ"מעשה מחכם ותם".
מה אעשה ואני אכן פגשתי כמה אנשים מהסוג הנ"ל והתרשמתי שסיפוריהם כנים. והם לא לקחו כימיקלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2004 07:10 |
|
| |
לא הבנתי לפי הרמב"ם לא מתים?
לפי הרמב"ם לא יש ב"ד של מעלה?
לפי הרמב"ם לא אפשר שאדם ימות קצת ויחזור לתחי'?
למה מושג NDE מופרך אליבא דהרמב"ם?
הן אמת אם התוך תוכיות של הרמב"ם פירושו כפירה בכל מה שנראה כהוכחה לחיים שלאחר התחי', מודה אני שא"א להאמין בNDE לפי הרמב"ם.
ברור שאין זה ראי' לדת היהודית, אבל עכ"פ זה ראי' לחיים לאחר המות, וזה כל מה שאמנון יצחק רוצה להוכיח. אם יבא אחד ויטעון כי אין מכאן ראי' לדת היהודית דוקא, מן הסתם יודה לדבריו.
תוקן על ידי - באראפארקער - 22/12/2004 7:13:18
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2004 07:35 |
|
| |
באראפארקער
לפי הרמב"ם לא אפשר שאדם ימות קצת ויחזור לתחי'?
במילה קצת, אתה מתכוון ל"אביסאלע"? אביסאלע שטארבען?
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2004 05:48 |
|
| |
כן לזה נתכוונתי, קצת באיכות.
|
|
|