בית פורומים עצור כאן חושבים

האם ארגון קולך מתנגש עם אורתודוקסיות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/1/2005 01:23 לינק ישיר 
האם ארגון קולך מתנגש עם אורתודוקסיות?

בהיותי חרדית בהכרתי יש לי תחושה שלארגון הזה יצא שם של ארגון בשולי הרפורמיות ולמרות שבכנס האחרון שלהם הופתעתחי לגלות שרובן המכריע של הנשים שם חובשות כיסוי ראש, עדיין אני תוהה למהה זה הפתיע אותי...

עצם העובדה שילדי לועגים לעלון קולך ואומרים שזה רפורמי מעיד על שם רע שיצא לארגון הזה אולי בגלל שהם מתעמתים עם רבנים לא בצורה מכובדת
מצד שני אני תוהה אם באמת ניתן לקדם שינויים בחברה שמרנית בלי לעורר אנטיגוניזם. לא נראה לי שזה אפשרי בלי להיות לפעמים תוקפני ו"לא נחמד".
אולי נשים התמידו להיות נחמדות ושותקות יותר מדי שנים ולכן נדחקו לשוליים גם בנושאים שהן רשאיות מבחינת ההלכה להיות נוכחות?
האם זה לא הכרחי שאלו שעומדות היום בחזית המאבק לשינוי תשלמנה מחיר של גינויים כדי שהבת שלי תהנה מכך שזה כבר יהיה לגטימי וטבעי בדורה גם בתוך הציבור הדתי והחרדי?
למשל המאבק על טוענות רבניות גם נחשב בהתחלה פורץ גדר והיום נדמה לי שיש הסכמה על חיוניותן.
קראתי השבת מאמר של גבי אבוטבול ובו הוא יוצא נחרצות נגד פמניזם בציבור הדתי כאילו זה מביא לשמאלניות ולאובדן חינוך ואמונה. לי נראה שכמו בכל נושא לא צריך להתפס לקיצוניות אבל יש הרבה מה לעשות כדי לקדם נשים בלי לפגוע ברבנים ובלי שזה יהיה בניגוד להלכה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2005 04:39 לינק ישיר 

לינקזעצער, אתה כאן?

אידך גיסא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2005 04:48 לינק ישיר 

פמיניזם אורתודוכסי (מואדיב)
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1093767

תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 01/02/2006 14:45:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2005 07:32 לינק ישיר 

.

"האם ארגון קולך מתנגש עם אורתודוקסיות? "

לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2005 08:09 לינק ישיר 

אוהבת השם.

ברוכה הבאה בשם השם.

נראה שהקול קול יעקב אך הידיים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2005 08:10 לינק ישיר 

ידי רחל???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2005 08:48 לינק ישיר 

אוהבת השם מוציאה שם רע לציבור שלם בטענה מוזרה שהם "מתעמתים עם רבנים לא בצורה מכובדת".

הודעה זו מוקדשת לחברינו הטוענים שלרפורמים יש פה יחס מועדף. ראו נא איך ניתן להשמיץ (באופן מה זה לא ענייני), עוף לא יצפצף והחברים יתייחסו באופן ענייני ומושקע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2005 10:08 לינק ישיר 

.

אוהבת השם:

ראשית יש לתמוה, היאך את, שלדברייך את "חרדית בהכרתך" , מופיעה לכנס של נשים הנמצאות "בשולי הרפורמיות".

ולא בכדי אני תמה, שהרי את מעידה מעדות ראיה על כיסויי הראש של המשתתפות בכנס (אגב, הפאות היו מהודו? ) .

שנית, אינני יודע למה כוונתך באמירה כי "הם מתעמתים עם רבנים בצורה לא מכובדת" .
בעניותי סברתי כי פעילות, למשל, למען הדחתו של רב המלמד בנות שהטריד מינית כמה מהן, היא פעולה השומרת על כבודם של שאר הרבנים.
ברוב כסילותי, אני יודע שאפילו אביה של חנה קהת, כשנודע לו - מעדות המתלוננות עצמן בביתו - תמך בהמשך הפעילות.

דרך אגב, בדקתי השבת כמה 'עלונים' של פרשת השבוע בפרמטר קטן אחד: אחוז הפרסומות לעומת אחוז דברי התורה. העלון החודשי של קולך מנצח רבים מ"המכובדים" ממנו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2005 20:23 לינק ישיר 

מואדיב,

עם מימון של הקרן החדשה לישראל, כל אחד יכול לעשות עלון בלי פרסומות. אבל הקרן תומכת ב"קולך", מאותה סיבה שעמוס עוז וא.ב. יהושע, אפיקורסים מדופלמים, קראו להצטרף לתנועה הריפורמית (ראה האשכול על הרפורמים).

בכל זה, כמובן, אין בכדי להעיד על האופי של פעילות קולך או על פעילותיו, אלא על הצורה בה הן נתפסות אצל אנשים שהאינטרס שלהם ברור כשמש. אישית אין לי דעה מוגדרת על הארגון, גם בגלל שאינני חש את הבעיות בהן הן נאבקות, וגם בגלל שיש כאן הרבה שאלות של פרטים בסיפורים מורכבים (כמו בעניין הרבנים המטרידים) שקשה לאדם מבחוץ לשפוט אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2005 21:38 לינק ישיר 

סליחה, לא התכוונתי להשמיץ אף אחד. אסביר.
בעבר הגעתי לכנס של קולך במקרה עם חברה, והופתעתי, כי היתה לי בראש תדמית מסוימת, שזו תנועה שגובלת ברפורמיות.
מאז התברר לי קצת יותר על הפעילות שלהן ואני חושבת שהיא חיובית ונעשית בגבולות ההלכה, אלא שכנראה גם תדמית זה דבר חשוב, ותדמית נוצרת בגלל מעשים.
אני מבחינתי חושבת שהפעילות שלהן יכולה לתרום לכל הנשים הדתיות והחרדיות אלא שהתרשמתי שיצא להן שם מסוים של נשים פמניסטיות מיליטנטיות שרואות ברבנים אויבים וזה בעוכריהן.
ההתלבטות שלי מתיחסת לתדמית ולדרכי פעולה עד כמה זה חשוב ועד כמה זה ניתן להעשות בנועם ובעדינות כי התדמית הנוכחית מרחיקה נשים חרדיות ושמעתי שגם נשים שנקראות חרד"ל מסתיגות מהארגון הזה .
לא הבנתי את העוקץ בקול קול יעקב והידיים...
אולי אני מדי חדשה כדי להבין רמזים אז בבקשה להגיד בגלוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2005 22:11 לינק ישיר 

אספר לך סיפור.

בראשית שנות המדינה עלה ארצה יהודי, נגיד מרומניה, ושמו היה אדולף רוזנברג. כשפקיד העלייה רשם אותו, הוא אמר לו בעדינות: "שמע, יכול להיות שהשם שלך עשוי להעלות קונוטציות לא טובות אצל האנשים, מה דעתך לשנות אותו?
העולה היה כל כך נלהב מעלייתו לארץ חמדת אבות, שאמר לו מיד: "כיין, אין בעיה, שנה את שמי לאדולף רוטנברג".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2005 06:01 לינק ישיר 

בעקבות מואדיב:

"האם ארגון קולך מתנגש עם אורתודוקסיות?"

כן.

אידך גיסא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2005 07:41 לינק ישיר 

בעקבות שניכם.

"האם ארגון קולך מתנגש עם אורתודוקסיות?"

למאי נפק"מ?

[ אורטודוקסיות ניתנה למשה מסיני?]

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2005 08:36 לינק ישיר 

אני לא ממש אוהבת לחלק סמיילים, אבל הפעם קעלמער הרווחת את זה בכבוד!

ראוי לשאול את עצמנו האם הדת שלנו היא ה"אורתודוכסיה" (או לחילופין ה"רפורמה") או דת ישראל. את רצונו של מי אנחנו עושים ואת מצוותיו של מי אנחנו מקיימים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2005 10:03 לינק ישיר 

.

אידך_גיסא:

אנא, פרט, נמק והסבר.

ולמען ייקל עליך לחפש חומר:

http://www.kolech.org/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2005 14:46 לינק ישיר 

בעקבות מואדיב ואידך גיסא:

האם 'קולך' נוגד את עקרונות ההלכה?

כנראה שלא.

האם 'קולך' נוגד את עקרונות האורתודוכסיה?

ודאי שכן.

קולך היא תנועה מהפכנית, שבעידן הפוסט-הלכה עתידה עוד לזעזע את העולם הדתי, על פלגיו. במסורת האורתודוכסית הסדוקה יווצר משבר בלתי הפיך, ולראשונה לא נגד הדת אלא מהפכה שמעליה מתנוסס דגל קיום מצוות, וכביכול לשם אדיקות יתר.

העולם הרבני והדתי, כדרכו, לא קורא את המפה. מתי הוא קרא?

הכונו, רבותי, לעידן קץ האורתודוכסיה והמעבר לאחרית הימים של הדתי הרוויזיוניסט.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם ארגון קולך מתנגש עם אורתודוקסיות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 22 23 24 לדף הבא סך הכל 24 דפים.

bholext