| נשלח ב-4/2/2005 00:40 |
|
| |
אמאי קא עבדית הכא
הני מילתא כתבינא גבי האי גברא דמיקרי "מלמד" דאשתמשא בתגא דאורייתא ובעי למילף לן דרכא דארעה ולא חלי מאי עביד לן נשי בהאי גוונא דמילין דלא נהירין לן וכמאן דמזלזל בן הווי. לולא מסתפינא ומירתת מאימתא דגברא אלימא הווא בעינה למישאל מינך אמאי כתבא מר בלישנא דבבלאה, ולא מצית למיכתב בלישנא דמערבא, קא סלקא דעתך דנשי לאו יכילנא למקרא ולעיונא ביה? ובעית לאנצויי עימנא ואזלית לך בהאי דרכא דשופרי חציפא דנקטא במילי דהדיוטא כמאן דהווי צורבא דרבנן ולייט לן דאנן נשיא הווינא כטליא דלא ידענה ספרא? אמינא לך השתא, לית הכי קיימא לן, והאידנא תו יציבא מילתא דקא אמרי קדמאה דבינה טפי איכא גבי נשיא.
תוקן על ידי - nami28 - 04/02/2005 0:53:08
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2005 00:54 |
|
| |

|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2005 02:13 |
|
| |
מעיקרא חשבינא לא לאותיבא ליך, דהא אחזקת נפשיך בהדי הני פגעין ומרעין בישין דסגין כחזו אדותא. לכל אתר די אנא צבית למיהך, את משתכחינית תמן כות גירי קשתא. אנא בעי למישקל מהני טרפי דאזוב, ולאותיבא אינון טרפין לעילא מן מקלדתיתא דילי, דהא מתאמרא מילתא משמיה דמקובליא וצדיקיא דהני טרפי תרכי כל פגעיא וזנין בישין.
מן תרי טעמי לית לי למיתב ליך תירוצא, חדא, דהא במתניתין תנו רבנן "אל תרבה שיחה עם האשה", ואוף אגלית לכי מילתא טמירתא אחריתא, דהא את מדברת בלשון ארמי הלא גרסינן בתלמודא דברכות מימריה דרב פפא "אל תשבו על מטת ארמית". ואוף מן טעמא אחרא לית לי לאותיב ליך, בגלל מאי דאמר החכים מן כל בני נשא "אל תען וגו'".
ברם לבתר דא אותבית ללבא דילי, דכד נחתין לעמיקא מילתא דא, אתחוורי לן כהדא שמלה חיורא, דאפשר לכולנא למינדע בקצת חכמתא וסוכלתנותא, דאת לא מנשיא, ופומך אודית דאת לא מן גבריא, אישתכח דאת אנדרוגינוסא!
ואוף לבתר פתגמיא האלין, אנא בעי מן קדם רישא דילנא עצכחיתא, ואוף_ואוף תנינא למלכא, למחי דוכרנא דאתכלא דא מתחות שמיא, דהא לית היא מענינא ולית לה משמעותא כלל.
גברא דמיקרי "מלמד".
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2005 03:23 |
|
| |
תנא כמה זמנין בספרא ד"אדם" דלא הוה בעי לאותיבא לכמה בר נש, ועל כל דא אותיב, והא מילתא הוה קשיא לן טובא, אמאי אותיב מילין לבתר דלא בעי לאותיב?
תא חזי, גברא דא לא הוה בעי בתיקונא, כי אם לקלקולא, ועל דא כד חמי מילין דלא כתיבא לפום רוחי', ולבי' עציב בנפשי', גברא דא אילו הוה בעי בתיקונא דהאי מלה, הוה כתיב מילולי' בניחותא כמה דאת אמר דברי חכמים בנחת נשמעין, אבל גברא דא כיון דבעי לקלקולא כתיב מלין כדיבין דלאו אינין קשוט, וכתיבין ברוגזא דנפשא. והאי גברא פחיד טובא, דילמא ייתון בני נשא ויחזון מלין דכתיבין דאינין קשוט, ויהמנון בי', על דא דריש ממרי' דימחקון מלא דא מספר החיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2005 09:36 |
|
| |
קראתי ונהניתי. אבל - לפי תקנות הפורום - יש לכתוב בעברית או באנגלית, וכל שפה אחרת, כולל אידיש וארמית, טעונה תירגום לשפה המובנת לקוראים.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2005 13:56 |
|
| |
גם אני רוצה לשלוח את בתי לישיבה בו נשים יודעות כ"כ טוב ארמית כמו הרב נאמי28
תוקן על ידי - מתענין - 04/02/2005 14:02:17
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2005 15:05 |
|
| |
.
השואל בארמית, קנאים פוגעין בו.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2005 15:26 |
|
| |
מואדיב -
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2005 19:14 |
|
| |
הך הודעה בלישנא דדיכרא כתיבת, מיהת לנשי וגברי כחדא איכוונת.
שותא דכל הנך רבוותא לא ידענא, וכי לא שמיע להו הא דידיע לכולי עלמא דהאי לישנא דארמאה כמה וכמה ענפין לה? הא לישנא דתלמודא מערבא לאו איהי לישנא דתלמודא בבלאה והא פשיטא דלישנא דסיפרא דדהרא לאו לישנא דתרין תלמודא (ומספקא לן אי לישנא ארמאה היא כלל ושבשתא כיוון דעל על). וניחא לי דהא אמרי חד"ל עשו בבל עיסה לכל הארצות , למימרא דלישנא דבבלאי סלטא היא.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2005 19:34 |
|
| |
מייציץ,
הך הודעה בלישנא דדיכרא כתיבת, מיהת לנשי וגברי כחדא איכוונת.
הנה משתלמים מאמצי.
ועל כך נאמר: לפום צערא אגרא.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2005 01:23 |
|
| |
מציץ
ההוא ספרא דדהרא מאי הוי?
(=מהו ספר הדהרה?)
אמשלום
ההוא לישנא דמציץ לאו לישנא דפלורליזם הוי אלא לישנא דפוליטיקלי קורקט הוי.
(סמיילי ירקא ורעננא).
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2005 01:41 |
|
| |
מאושרת אני שהצלחתי להוכיח את אשר חפצתי שה"מלמד לאדם" (ולא ל"חוה") אינו מאמין שנשים "קלות הדעת" ו"צרות המוחין" שולטות בשפת ה"מלומדים" ארמית. הנה אך כתבתי כמה שורות (אמנם במאמץ לא קטן, עם זאת ללא עזרה) באותה שפה "מסקולנית\פטריארכית" ומיד נבהל והתבלבל ולא נחה דעתו עד שהגדרני כאנדריגונוס, כי איך יעלה על הדעת שנקבה פשוטה כמוני תשלוט בשפת חרטומי הדעת. תודה לך מלמד על שאיששת תוכן דברי. רק נותר לי לתמוה מה יעשו עתה כל השובניסטים, איך ישמרו את "העליונות" הזכרית, משנלקח מהם נשקם האחרון ונחשפו מצפוניהם - "שפת הסתרים" התלמודיסטית...
מיימוני - ספרא דדהרה, מן הסתם התכוון הכותב לספר הזהר.
תוקן על ידי - nami28 - 06/02/2005 1:48:30
|
|
|
|
|