| נשלח ב-10/2/2005 21:20 |
|
| |
הגרי"ח זוננפלד - מידע על ספרים
שלום
האם ישנם ספרים על הגרי"ח זוננפלד זצוק"ל, ואם כן, אבקש את שמותיהם.
אילו ספרים כתב הרב זוננפלד ואילו מהם ניתן להשיג בחנויות?
בתודה מראש,
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2005 22:49 |
|
| |
ספרים עליו:
בדור תהפוכות : מסכת חייו, פעליו, מנהיגותו ואירועי התקופה של... יוסף חיים זוננפלד... / שלמה זלמן זוננפלד
מרא דארעא דישראל : מסכת חייו של... מרן יוסף חיים זוננפעלד... ופרקים נבחרים מדברי ימיה של היהדות החרדית בארץ-ישראל / לוקט והובא לביה"ד ע"י יוסף משה סופר ; כתב וערך מנחם מענדיל גערליץ
עוד יוסף חי : ספור חייו הסוערים ועתירי-ההוד של הגאון הקדוש רבי יוסף חיים זוננפלד זצ"ל אב"ד ירושלים ורבה של ארץ הקדש, לנער החרדי הצועד בנתיבותיו / מאת מנחם גץ
עמודא דנהורא : קורות ימי חיי הגאון רבי יוסף חיים זוננפלד זיע"א מרא דארעא דישראל; ששים שנות היסטוריה בחיי היהדות החרדית בירושלם
משלו:
תשובות רבי יוסף חיים זוננפלד : מרא דארעא דישראל / נערכו מכתב יד ומגנזי מרן, על ידי הרב אשר זוננפלד והרב שלמה ורנר (יצא בתשס"ג, ע"י מכון קרן רא"ם)
ספר שלמת חיים : ... שאלות ותשובות על שו"ע ... / מאת ... רבי יוסף חיים זאננעפעלד ... מכיל יותר מאלף תשובות בענינים שונים אשר כתב ... בתקופות השנים שבין שנת תרפ"ב-תרצ"ב ... (שווה להסתכל בסוף הספר..)
ספר חכמת חיים : ילקוט אמרות... / מאת רבנו יוסף חיים זוננפלד ; נלקטו... ע"י שלמה זלמן זוננפלד.
סדר הפורים המשולש : וסדר ערב פסח שחל בשבת, והוא מנהגי ימי הפורים ודיני ערב פסח ... / הוגה ונתקן ... ע"י ... מוהר"ר יוסף חיים זאננענפעלד ...
רשימה חלקית...
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2005 22:50 |
|
| |
נומוס, שלום רב
יש סידרה שכתב נכדו, ש"ז זוננפלד, 'האיש על החומה', שעוסקת בגרי"ח. יש עוד מקבילות לזה שאינני זוכר את שמותיהם (תשאל בכל חנות בבני ברק).
יש שו"ת 'שלמת חיים' של נודניק שניג'ס לגרי"ח וקיבל תשובות לאקוניות כראוי לנודניקים שכמותו, ופירסם אותן בספר לתועלת יערני ברזיל (ויצרני הנייר נטול העץ).
איני זוכר עוד ספרים. אם תפנה לרבנו 'ספרן' באישי, אני בטוח שתרווה רוב נחת.
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2005 00:39 |
|
| |
מיכי, כרגיל
החפרפרת,
אין לי אייקון מתאים להביע את גודל הערכתי לבקיאותה של גברתי ולעזרה שהושיטה לי. תודה.
|
|
|
|
|