| נשלח ב-23/3/2005 22:27 |
|
| |
מכתב פתוח למיימוני
מיימוני שלום רב.
ראיתי את פנייתך לירון ידען באשכול על דעת אמת.
צרמה לי מאד צורת הפנייה שלך אליו – "ברוך הבא לפורום".
לדעתי, גם לסובלנות ולפתיחות יש גבולות.
הפורום הזה, בשונה מ"דעת אמת", מצהיר שכוונתו לאפשר דיון הגון וישר בעיקרי האמונה, תוך הפנמת העיקרון, שלהיות יהודי אין פירושו לסגור את השכל על מנעול ובריח ולהאמין באמונות טפלות שדים ורוחות ושאר מרעין בישין.
ארגון דעת אמת, בראשון ירון ידען מטרתו הפוכה בדיוק.
ירון ידען, המוכר לי אישית, עוד מימיו בכולל ברכסים, ואחר כך בטבריה, הינו אדם פסול בתכלית, האדם הזה, רתם את האמונות הטפלות שאכן קיימות בציבור החרדי, למאבק בעיקרי האמונה, הוא אינו בוחל בשום אמצעי כדי להסית ולהדיח נערים תמימים שאינם יודעים להבחין בין תכלת לקלא אילן, ומסוגל לפגוע אף בידידיו הקרובים ביותר כדי להשיג את מטרותיו.
לדעתי, אדם כזה אין מקומו כאן. וכל שכן שאין לתת לו במה נוספת גם כאן. נתינת פתחון פה לאדם מתועב כמותו הינה חציית קו אדום שראוי להוועץ עם רוב משתתפי הפורום לפני שעושים אותה.
כולי תקווה, שמנהלי הפורום יתעשתו ויבטלו את הדיון שנועד למחר עם ירון ידען.
מיימוני. אני מאד מעריך את הכבוד שבו אתה מקבל כל מי שבא לפורום. ואת אוירת הסובלנות הנושבת מתגובותיך, ברם, דומני שבנושא זה אין מקום לסובלנות. אדם שאין מטרתו לדיון אמיתי, אלא למסיון שפל, אינו ראוי לבמה בבית מדרש זה.
תוקן כדי לאפשר שיחזור האשכול לאחר התייעצות בין וטו למיימוני.
תוקן על ידי - עצכח - 29/03/2005 13:21:12
(קעלעמר)
תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 29/03/2005 19:02:49
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2005 22:36 |
|
| |
גם אני, כשראיתי את הצטרפותו של ידען לכאן, חשתי רעד. אינני יודע אם היה זה כעס, או שהיתה זו התרגשות. מה שברור, שאם קיים מושג של התעסקות עם "קליפה", או יהיה זה השם - אצל הרחוקים ממיסטיקה - איזה שיהיה, המלכלכת את המתעסק - הרי שבזה מדובר. אלא שאינני יודע אם אינני חוטא בכך ליושר האינטלקטואלי. כדי שאוכל לשכנע את עצמי שלא, אני מסביר לעצמי, ש"דע מה שתשיב" נאמר רק אצל מי שמטרתו היא בירור האמת. ומכל מה שראיתי, גם בכתבה הארוכה באשכול הסמוך, נראה שלא זו מטרתו של האיש.
מיימוני, חפץ לקיים איתו דיון, לא בגלל האיש, אלא בגלל שתבוא מכך תועלת של סידור, לכל הענינים שכבר נידונו בפורום. זו היתה בקשתו מ"שולחי" בתחילת הפורום הנידון, וזו כנראה הכוונה בהמשך: בדיעבד, אם ירון עצמו רוצה להציג את השאלות, ניחא. אך יש אכן צורך להפנים, שכל התעסקותינו עם בריה זו, אינה אלא לשם צורך סידור הענינים שלנו, וקיבוצם מכל אשכולות הפורום. וכמובן, אין בית המדרש ללא חידוש.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2005 22:49 |
|
| |
גם אני הקטן והעלוב מצטרף להנ"ל.
ירון ידען הוכיח אין ספור פעמים שאין מטרתו בקשת האמת אלא אדרבה עיקר מטרתו לעקור היהדות מתוך עם ישראל כמו שכתב הוא עצמו הרבה פעמים.
אפרט בקצרה כמה סיבות למה נלענ"ד שאין לארח ירון ידען בפורום הזה.
1. ויכוח אפשר רק בין שני אנשים שמחפשים האמת. ירון ידען אינו מעוניין בחיפוש האמת.
2. עצם הויכוח עם ירון ידען יתן לדבריו חשיבות. בעוד שדבריו אינם ראויים ליחס זה כיון שרק נאמרו בכדי לקנתר.
3. קשה מאד לצאת במסקנה מוצקה בויכוחים באינטרנט. ועל כן אפילו לאחרי שיוכיחו שאין בדבריו כלום עדיין אפשר שהרבה יטעו בהבנת הכתוב.
4. יש לחשוב אם בכלל ראוי לקיים דיון בדברים דקים ועדינים ברבים שלאו כל מוחא סביל דא. וקרובה סכנתו מתקנתו, ובפרט כשמתווכחים עם אחד ששונא את הדת היהדות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2005 22:57 |
|
| |
אני בעד השתתפותו של ירון ידען.
יש לו שאלות מאד מעניינות בגמרא ובפוסקים.המחייבות התבנוננות נוספת.
אין כמעט כפירה שלא הועלתה בפורום הזה,כך שאין ירון ידען מוסיף מאומה לעניין זה.
ירון ידען יאה לפורום,והפורום יאה לו.
יהא זה עוול ודו פרצופיות לא לתת לו להעלות את טיעוניו בצורה יפה ומכובדת.
ולא מעניין אותי בכלל אם הוא סוציופת.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2005 23:06 |
|
| |
לב שלום רב.
ראיתי את תגובותיך באשכולות נוספים, ועלה בי הרושם שאינך מבין די הצורך את נפש יושבי הפורום דנן.
להבנתי, רוב הכותבים, אף שיש להם תהיות, שאלות, השגות, טענות, כעסים וכו', אין מטרתם לשבור ולהרוס את היהדות. להיפך. רצונם לראות יהדות יותר אמיתית, פחות מזוייפת, דו פרצופית, ומתחסדת.
לעומתם, ירון ידען, אינו מחפש לברר את האמת. אם היתה האמת חשובה לו, לא היה נטפל לשאלות טפלות הבאות רק לזלזל. ולא היה מנסה לפתות בחורי ישיבות תמימים שהוא יודע שאין להם את הכלים להתמודד עמו.
ירון ידען הוא אדם מתוסכל, שמחפש לשבור ולהרוס, כנקמה על אי הצלחתו האישית בציבור החרדי.
ולכן אין מקומו כאן עמנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2005 23:15 |
|
| |
השאלות הן:
א. האם יש לירון שאלות שלא עלו כאן בפורום?
ב. האם יש אפשרות לרכזן בלי להתדיין עמו? מי מתנדב?
ג. אם אין מתנדבים, האם הסיכון שבהתדיינות איתו גדול מן התועלת שבסידור הדברים, או להיפך?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2005 23:21 |
|
| |
בן איש שלום.
א. נראה לי, שכל השאלות של ירון ידען שיש להם איזו משמעות אמיתית, כבר נידונו בהרחבה בפורום.
ב. אינני רואה שום תועלת בריכוז כל השאלות באשכול אחד, משום שכל שאלה יש לה מקום לאשכול בפני עצמו, לדיון רציני ומעמיק.
ג. השאלה כאן אינה על סיכון מול סיכוי, אלא מהי דמותו של הפורום. האם הפורום בא לאפשר ביקורת ענינית ובונה, או להטיח ביקורת הרסנית.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2005 23:26 |
|
| |
נתןהעזתי,
יושבי הפורום הזה,אינם חטיבה אחת,ויש ביניהם שקשה למצוא הבדל בינם לבין ידען מבחינת המחשבה והדיעות.ע"ע רב צעיר ודומיו.גם אם האחד לץ והשני פילוסוף ללא גבולות.
לגבי הערתך השניה,שאין הוא מחפש את האמת.ומה בכך? מצידי שיחפש להרוס הכל,אבל,כל זמן שיש לו שאלות מאתגרות,יהיה נחמד מאד לחשוב עליהם כדי לפותרם.בלי קשר למה מטרת השואל.
הרי ברור שהוא לא יבצע כאן וידוי והתפלשות באפר על טעויותיו.הוא רק טריגר לדיון פורה ומעניין.ועל כך,אין למונעו מלהביע את שאלותיו.וכל מחשבותיו.כי אין אנו דנים באדם אלא בדעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2005 13:22 |
|
| |
נתן
אני מסכים שאפשר שטעיתי.
לא עניתי עד היום, כי רק היום נודע לי על אשכולך דרך וטו. ובהתייעצות בתיבה האישית הוחלט להחזיר את האשכול לאחר מחיקה הערה אישית מדי לגבי י.י.
אחת הסיבות לכך היא הנושא האמיתי של האשכול, שהיה צריך להופיע בכותרת: מה ההבדל בין הכותבים בפורום לבין י.י. - נושא ממוחזר, אבל עדיין מסתבר שיש מה לומר בו. ולו מצד הניסוח.
לב
בהודעתך האחרונה, אתה משווה בין רב צעיר לבין ירון ידען. והנה, לדעתי חטאת רבות כלפי רב צעיר. איני מכיר את י.י. במידה שאוכל לחרוץ עליו משפט שלילי, כפי שאכן מסתבר ממה שידוע עליו. אבל את רב צעיר אני מכיר מהודעותיו. ומדובר בחוקר מופלג ותלמיד חכם, כפי שניכר מדבריו. אמנם, דעותיו חריגות מאד, גם בעיני, אבל אין לי ספק במטרתו לחפש את האמת (כמובן עד כמה שניתן לשפוט מהכתוב). י.י. לא הראה את התכונות האלו בכתיבתו.
לכן אני מוחה על כבודו של רב צעיר שלנו.
(נכתב בידי מיימוני)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2005 13:25 |
|
| |
מעניין שדווקא העזתי, עושה הנבלה באשכול הטיש שנמחק בזכותו, הוא זה המהרהר אחרי מידות ומדקדק בציציות.
לא עליך המלאכה לגמור ולא את/ה בן/בת חורין להיבטל ממנה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2005 13:40 |
|
| |
כיהודה ועוד לקרא.
אשתמש באמרת י"י [יצחק יונתן, להבדיל] "ענוותנותו של מיימוני עלולה להחריב את בית אלוקינו [הוא בית מדרשנו]" ע"פ גיטין נ"ו.
עצם השאלה "מה בין" פסולה. כבר אמרו ז"ל [חגיגה ט:]: "אין אומר בקרו גמל בקרו חזיר אלא בקרו טלה ואי זה זה תלמיד חכם שפירש מן התורה".
הפורום לא מיועד לממוקדים אך בפרטים מבלי להתחשב בעקרונות -"עם האף על התמונה הקטנה"- שישפטו לשלילה את רב_צעיר כי לובש את אותם הנעליים כמו המן הרשע, אלא לחושבים מתוך עקרונות המבינים כי פורום זה החרד לקיום התורה שלא תיחרב בגין ההבנות הפרימיטיביות, הוא המרוחק ביותר ממנגחי התורה. אדרבה לו היה חושב הטיפוס העיתונאי מתוך עקרונות, היה משווה את פורומי הרכילויות [בו הוא כותב], לשופכי דמים, כפי שדנו חכמינו להשוות את הרוצחים בפה לרוצחים פיזית לגבי דין "יהרג ואל יעבור".
ווטו1
תוקן על ידי - עצכח - 29/03/2005 13:46:19
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2005 13:42 |
|
| |
אם ההנחה היא קבל את האמת ממי שאמרה, עלינו להתיחס גם לירון ידען ולא משנה מהם כוונותיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2005 13:54 |
|
| |
אריק,
בדיוק!
אך משפט זה "קבל את האמת ממי שאמרה" כולל בתוכו שתתייחס לאמת ולא לאומרה וכאן התרעמו על המיקוד והעיסוק הישיר במסגרת של "תורת אומרה" וביותר [עכ"פ מצידי] על הבורות המשווה דברים הנאמרים מתוך הגנה על התורה לדברים הנאמרים מתוך מגמה הפוכה לגמרי, רק משום דימיון שטחי וחיצוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2005 14:11 |
|
| |
מימוני,
ג"א ראיתי את פתיחת הדיון עם ירון ידען והזדעזתי עמוקות, ג"א מכירו אישית (וד"ל) בשיחות שקיימתי עם עוד כמה מצופי וחסידי פורום זה הביעו גם הם זעזוע עמוק מדיון עם הנ"ל. אין צורך לדמות מושחתת בשביל להעלות שאלות שממילא עולות כאן בפורום בצורה שקולה ומחושבת.
גם אני כמו גם חברי (ואני משער רבים מצופי וכותבי הפורום) מצפים, מבקשים ואף מתפללים שלא תיפול במה יפה זו לדיון עם דמות המיצגת רע בעיני כל אדם אוביקטיבי ושקול.
ונקיי הדעת שבי-ם היו בודקים עם מי יושבים לסעודתם.
בברכת המשך כתיבה נקי וטהור...
(ולנתן: [\-/])
תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 30/03/2005 3:44:48
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2005 14:39 |
|
| |
האם הרמב"ם היה מיסב לסעודה עם אריסטו?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2005 15:12 |
|
| |
אני עוקבת כאן אחרי הדיונים בנושא ירון ידען בשבוע האחרון, ומתקשה להבין על מה המהומה. בינתיים האדון לא בא לפרט את טענותיו באזנינו בצורה מסודרת, כפי שהוזמן, כנראה מפני שזיהה שאת קהל היעד שלו לא ימצא פה. אם יחפוץ לכתוב כאן – והוא יוכל לעשות זאת בחסות כל ניק שיבחר – אין דרך למנוע בעדו אלא במקרים קיצוניים מאד. אבל בינתיים, מבעד להררי הדיונים על הדיון איתו, נשיאים ורוח וגשם אין.
אולם מצאתי שבעד תילי המילים ניכר אופיים של האנשים כאן. מאלו הפוחדים שמא יצלח ביד ידען להעבירנו (אופס, סליחה, להעבירם) על דתם, דרך אילו שאינם מפחדים (ובצדק, לע"ד), ועד למיימוני, איש נדיר וטוב, חף מכל התלהמות, שזכה והוא נושא אשכול זה, ושהסברת הפנים שלו, אדיבותו המושרשת ונכונותו להקשיב תמיד, שוב הוכיחו עצמם. העדרותו של הפחד מידען כאן היא, מין הסתם, לפחות אחת הסיבות שלא הרים את הכפפה שהושלכה לעברו. סיבה אחרת היא שכאן הרעיון הוא לקיים דיונים ולא התנצחויות (וזה כמעט מצליח רוב הזמן..).
|
|
|
|
|