| נשלח ב-20/4/2005 23:48 |
|
| |
החיים שלאחר המוות אצל אדוארד
הזדמן לי לראות העתק בתקליטור שקיבלתי מחברי של מספר פרקים מסדרה שמשודרת בערוץ 10 עם מנחה גוי בשם "אדוארד" (שכחתי את שם משפחתו). גוי זה, מתקשר בשידור חי עם מתים שהם קרוביהם של אורחי התוכנית, ורואים שם ממש בגלוי ובמוצהר כיצד אותו אדוארד רואה את המתים שמתלווים לקרוביהם החיים.
אדוארד מתאר בשאלות בדיוק את מראה המתים, את שמותיהם, את מקצועם, סיפורים אישיים מחייהם, המתים מספרים לו על חפצים אישיים שלהם, את צורת מותם, וכו' והכל גלוי ומתועד ופומבי ומהימן.
אבל מה שמעניין שהמתים תמיד משדרים מסר אופטימי שהם נהנים ומרוצים והם ממש במצב טוב ונחמד.
ואלו שאלותיי:
*האם גויים יש להם נשמות והשארת הנפש?
*חלק מהם נוצרים שאינם מאמינים בהקב"ה. כיצד הם זוכים לאושר שכזה? חלק מהמתים היו כמרים, ולמה הם זוכים לאושר שכזה?
*למה כל המתים מרוצים. אין גיהנום ואין עונש לחוטאים שביניהם?
==============
אגב, יש לי תיאוריה אישית, בעקבות הצפייה בפרקים, שאולי אותו אדוארד מתחבר למעשה למחשבותיהם התת-מודעיות של האנשים החיים באולפן, ועולה על גלי המוח הנסתרים שלהם.
מאחר שהאנשים שבאים לתוכנית, גם חושבים מהמתים שלהם, ובשביל זה הם מגיעים לאולפן, כדי לתקשר איתם, אז אותו אדוארד מצליח "ליירט" את מחשבות אורחיו, ובעצם אין כאן נשמות ואין כאן בטיח, אלא הכל מחשבות של האנשים החיים.
האם לדעתכם תיאוריה זו מוצדקת?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2005 00:16 |
|
| |
על שרלטנות שמעת?
(זה גוי אז מותר לי..לא?)
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2005 00:56 |
|
| |
*האם גויים יש להם נשמות והשארת הנפש?
מהתבוננות פשוטה בעולם, תוכל לראות שלמרות נחיתותם הברורה של הגויים, יש בהם מעין כוח חיים תבוני דמוי נפש שמאפשר להם לתפקד באופן בסיסי, לבשל ביצה קשה, להזמין מעלית או לבנות את מגדל אייפל. לא מן הנמנע שלישות נפשית פרימיטיבית זו יש גם מנגנון הישארות, בפרט שחבל לבזבז אחת חדשה על כל גוי שנולד.
*חלק מהם נוצרים שאינם מאמינים בהקב"ה. כיצד הם זוכים לאושר שכזה? חלק מהמתים היו כמרים, ולמה הם זוכים לאושר שכזה?
פשוט שכשם שהכמרים מפיצים דברי כפירה ומינות בימי חייהם, גם הנשמות שלהם עושות כן. ממקום צלייתן בתופת הנצח, הן מספרות שקרים וגוזמאות על אושר דמיוני שאין כלום בינו לבין החיים של גוי לאחר המוות. חפש בגוגל את המונח "צואה רותחת".
*למה כל המתים מרוצים. אין גיהנום ואין עונש לחוטאים שביניהם?
אם הטלויזיה היא קנה המידה שלך, יכולת לשאול מדוע כל האנשים יפים ומאופרים. זה בדיוק תפקידו של העורך – לדאוג לכך שרק המתים המצודדים, המעניינים ומעוררי התקווה יגיעו למרקע. אגב, אם אתה מצפה שיהיה גיהנום לגויים, לא מחויב מכך שתהיה להם נשמה? או שמא מופקדים בשאול רק הנעליים והטלפונים הסלולרים של הגויים?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2005 01:12 |
|
| |
יבוסי, מה לעשות ונחלקו תנאים בדבר. עיי' סנהדרין קה/א (ניתן למצוא בגוגל - בלעם הוא דלא אתי).
וסתירות יש בדבר בדברי הפוסקים:
"הוי יודע, שהעולם הבא אינו צפון אלא לצדיקים, והם ישראל" ("שולחן ערוך" יו"ד סי' רס"ח סעי' ב'), וכך גם כתב הרמב"ם (הל' איסורי ביאה פ' י"ד הל' ד'). נמצאנו למדים, כי היהודים בלבד זוכים לעולם הבא. והנה, בהל' מלכים (פ"ח הל' י"א) כתב הרמב"ם: "כל המקבל שבע מצות ונזהר לעשותן הרי זה מחסידי אומות העולם, ויש לו חלק לעולם הבא".
דנו בדבר ובישוב הסתירות:
"תפארת ישראל" (סנהדרין תחילת פ' י"א), "זקן אהרן" (יו"ד סי' פ"ז), "כל בו" (סי' קי"ד דף פ"ו ע"ג), ועוד. ההשלכות ההלכתיות: קדיש לגר על אביו הגוי, לוית גוי, ועוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2005 01:27 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2005 05:25 |
|
| |
קעלעמר,
לפי הזקן אהרן (שם)
תגובתך נדחית

|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2005 05:36 |
|
| |
יבוסי -
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2005 06:29 |
|
| |
מגלומן
אדוארד חב"די?
אדוארד חב"די!
http://www.chabad.info/
תוקן על ידי - נישטאיך - 21/04/2005 6:45:02
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2005 09:29 |
|
| |
.
יבוסי - (ביחוד על הפסקה האחרונה - אני רץ להתאפר כדי לזכות בעולם הבא)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2005 21:19 |
|
| |
קנא קנאתי ליהדות, שלא יאמרו בגוים, שרק הם מתקשרים עם נשמות ורוחות.
הנה לנו מתקשר יהודי כשר לפסח ולכל השנה,והכל בהסכמת המלאכים ובהוראת הרבי מלובביץ (_בחלום..בחלום..לא להבהל..)
http://www.channelforlife.netfirms.com/2index.htm
(לא לשכוח דמי תיוך.)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2005 22:20 |
|
| |
אני חושב שלא ראוי לבטל תופעה מבלי לבדוק אותה מקודם. אפשר להסתפק בכל דבר ולפעמים הספיקות חזקות ביותר, אבל עדיין יש ליזהר מביטולו לגמרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2005 22:54 |
|
| |
מי ביטל?
בשיא הזהירות כתבתי. בתגובה הראשונה שאלתי אם הוא בדק את האפשרות של שרלטנות ובשניה הבאתי -לרומם קרן ישראל בעמים-שגם אצל היהודים ב"ה יש מתקשרים.
ובכלל, אני -ב"ה- מאמין לא רק בתיקשור (בעיקר אלה שמתן שכרם בצידם), אלא גם בקוראות בקפה,שמן,מלח,פלפל,ועיתון ישן בהמתנה לרופא.
אני גם מאמין באסטרולוגיה,קריאה בכף היד, בריסי העינים,בציפורניים,ובמצח,(מומחיות נכחדת,יש עדיין זקנים בי-ם שיודעים את התורה.)
כמו גם קירות ביתי מכוסים בחמסות,פרסות סוסים,שום ובצל, ועל הדלת מבחוץ הלבשה תחתונה (לא צוחק כלל, בי-ם היה מנהג נגד ע"ה לתלות תחתונים על הדלת.)
האמת,שלא רק ברשימה היהודית אני מאמין בתמימות גמורה, אלא אף מקיש בעץ בעיקר כשסנטה מגיע ,שם שינים תותבות מתחת לכרית, למקרה ואיזה TOOTH FAIRY תתבלבל ותשאיר לי מטבע או שנים. תתפלא, הן כל כך טובות שאף פעם לא התבלבלו. אבל אני בתמימותי ממשיך.
ומעולם לא עשיתי דבר מבלי לשאול אצל הרנטגן,ה C.T
המצנתר,האורולוג, והג'נרייטור.
האמת שרבים מאוהבי החסים על נפשי,הציעו לי לא פעם לבדוק ולחקור האם אכן קיימות התופעות הללו.אבל אני לא מתפתה, חזק ואיתן אני עומד, ולא נותן לרוח הכפירה להשפיע עלי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2005 09:04 |
|
| |
איך אפשר לומר שאין נשמה לגוי, וא"כ אין שכר ועונש לגוי, ומי חשיד קוב"ה דעביד דינא בלא דינא? ועוד, הרי יש בין הגוים בעלי בטוי רוחניים עמוקים ביותר וכגון בלעם הרשע. והיאך אפשר לומר שהגיעו לכל זה מבלי נשמה?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2005 09:09 |
|
| |
קעלעמר, האם ישנה אפשרות שקיימות תופעות אמיתיות שלא תוכל להסביר אותן לפי הכללי הטבע הקיימים?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2005 05:15 |
|
| |
מגלומן
<"האם גויים יש להם נשמות">
גם לגויים יש נשמות, אלא שלכל גוי יש רק אחת, ולכל יהודי יש שתיים.
ראה ספר התניא - חלק ראשון - פרק ב:
"ונפש השנית בישראל היא חלק אלוה ממעל ממש כמ"ש ויפח באפיו נשמת חיים ואתה נפחת בי וכמ"ש בזוהר מאן דנפח מתוכיה נפח פי' מתוכיותו ומפנימיותו שתוכיות ופנימיות החיות שבאדם מוציא בנפיחתו בכח".
שתי הנשמות ה"סוחבות" לכיוונים שונים, הן הסיבות לפיצול האישיות של יהודים רבים.
לדעתך, מי מהם הוא השרלטן? זה שמייעץ להתקשר למשה רבנו שבדור, או זה שמתקשר למשה רבנו האורגינלי?
מועדים לשמחה.
תוקן על ידי - נישטאיך - 26/04/2005 5:23:31
|
|
|
|
|