בית פורומים עצור כאן חושבים

עצכחים יקרים, האם לא החמצנו משהו?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/5/2005 15:00 לינק ישיר 
עצכחים יקרים, האם לא החמצנו משהו?

בזמן של התחדשות ההייד, זהו זמן לחשבון נפש.

תוכחה גלויה מלב אוהב, האם לא החמצנו משהו? האם לא הפכנו להיות פורום אינטלגנטי, המעניין את הקצה שבקצה של הציבור?.

אם רוצים להשפיע, וכמדומה שזה מה שרוצים לעשות כאן בעיקר. יש צורך לרדת אל העם, ואני כותב זאת בלי ציניות. לדאוג לכך, שהחומרים המופיעים כאן, יהיו לעיני הציבור הרחב, ברמה יותר עממית, ובשכנוע יותר קלאסי. כך נוכל להשפיע, כל עוד שנשאר בהסגר הפרטי שלנו, לא תהיה לכך השפעה, (לפחות בטווח הקצר. יתכן שבטווח הארוך תהיה השפעה גם כך)

אני באופן אישי פתחתי פורום שלינקו צמוד אלי, אבל לא הגעתי לכאן כדי לפרסם אותו, הגם שאשמח כמובן אם תכנסו, אלא לטכס עצה, הכיצד ניתן להגיע לקהלים רחבים יותר, בנט ומחוצה לו. אסור לשכוח שמעבר לעולם הוירטואלי, השמועות אומרות שישנו גם עולם אמיתי, ושיש שם אנשים שאינם חיים כלל בעולם הוירטואלי, וגם אליהם צריך להגיע,

ותשועה ברוב יועץ

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2005 20:43 לינק ישיר 

גם הנחת היסוד שלך שגויה לדעתי. אין כאן רוב הדוגל בהשפעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2005 21:04 לינק ישיר 

לפום ריהטא

אדרבא, אני סבור שאין להטיף להשקפות והגיגים המובאים כאן בפורום שכן הסכנה גדולה למי שייחשף למינון שאינו רגיל אליו.

אכן, מי שמתחבט ויש בראשו תהיות יוכל למצוא כאן לעיתים מענה , אך מי שצועד עם העדר , מאושר ובוטח בדרכו ,וייחשף לכמה מן הדברים כאן, אזי או שלא יבין כלל , או שיבין את הדברים בצורה לא נכונה ויבוא לידי סכנה רוחנית.

ודברים מבוארים אלו לא הוצרכנו לפרש לשלם כמותך, וכבר ידעת מה שאמרו אחד מן החכמים בעניין פרה אדומה המטמאה טהורים ומטהרת טמאים.

תוקן על ידי - בר_בי_רב - 24/05/2005 21:18:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2005 21:51 לינק ישיר 

בר בי רב

איקון ירוק וכו'.

לפי דבריך, צריך לשנות את שם הפורום ל"פרה אדומה"... סמיילי.

שלוימעלע

רוב אולי ליכא. אבל מיעוט איכא. מיהו בהא איכא לאסתפוקי, אי מיעוט הבטל אי מיעוט שאינו בטל.

ובכוונה כתבתי בארמית, שהרי זה מיועד רק ליודעי חן...

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2005 22:13 לינק ישיר 

לפום:

אני מאוד מזדהה עם דבריך, לפום ריהטא.

במיוחד שהיום יש אופציות שלא היו לפני שנים מועטות.
למשל- האנציקלופדיה החופשית "ויקיפדיה"-
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%9E%D7%95%D7%93_%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%99
שרציתי להפנות אליה עוד לפני שהעלית את הנושא אתה, אלא שיראתי לפתוח נושא חדש, ונדמה לי שלא בצדק.
הויקיפדיה היא דוגמה נפלאה למקום בו אפשר לתרום, ומנסיון לומדים מהר איך לשחות שם.

למעשה יש היום כמות עצומה של מקורות יהודיים ברחבי הרשת, שאלמלא היא רבים רבים מאחינו לא היו מגיעים אליהם לעולם.
אני חושב שזה מטיל עלינו אחריות גדולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2005 17:29 לינק ישיר 

מזכיר לי סיפור מעשה שהיה ברב שהספיד רב חשוב אחר
עלה לבימה ואמר הרב איננו פנה לימין ואמר ופלוני הרבני איננו פנה לשמאל ואמר ואלמוני הגאון כבר איננו פנה לקהל ואמר וגם אנוכי כבר חלש.
הכן זה זמן שאלולא הרב מימוני מחתה בגחלים היתה אש הפורום דועכת ומי יודע אולי אין הדור (סמילי) זכאי (עדין)
לכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2005 18:07 לינק ישיר 

חלמישצור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2005 18:19 לינק ישיר 

חלמיש

אני מוחה. על כבוד מיכי, רב צעיר שחזר אלינו, מציץ הפוגע, אידך, ושאר כותבינו החשובים. וכן החדשים (יחסית) כמו בןאישאחד, סמדיה ועוד.

אשר לי, באמת בעיני זה בית מדרש וירטואלי... ומה שאני יכול לתרום בל"נ, אני משתדל לתרום.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2005 01:41 לינק ישיר 

מיימוני,
רציתי למחות על כבודם של כל אלו שלא הזכרת, אך חששתי פן ימחו בי על אלו שאני אשמיט...

אגב, על הרעיון של פרה אדומה ועצכ"ח-
http://213.8.143.15/hydepark/topic.asp?topic_id=1332328

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2005 10:50 לינק ישיר 

העליתי הצעתי, קיבלתי את התגובות, ומבחינתי נסתיים העניין.

אם כי, בענין פרה אדומה, כמדומני שאנו רואים זאת כערך, לשאול ולחפש, ולא רק למען נחזיר בתשובה את נידחי הפורום. אכן, לכל דבר טוב יש מחיר, והמחיר כאן הוא סיכון האמונה, מחיר יקר לכל הדעות, אבל החלופה, העדר, זוהי חלופה גרועה אף יותר ומסוכנת יותר. השואה יכלה לצמוח רק בתוך עם (הגרמני כמובן) שפעל כעדר, ללא חשיבה עצמית וללא ביקורת.

כך גם האינקווזיציה, וכך גם יתד.

פורום קהילת הציבור החרדי -כל מה שיש לך לומר ואין לך איפהhttp://www.hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=12810

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2005 11:37 לינק ישיר 

.

אפילו אני, שבעיני הכותב הרגיל ביתד, גרוע מכופר וגו', חושב שכריכתך את יתד יחדיו עם היטלר ועם טורקוומדה, מוגזמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2005 09:01 לינק ישיר 

אולי זוהי גלישה מהנושא. אבל יתד מיצג דרך, הדוגלת בכפיה, שכוללת את הכלל של "כופין על המצוות", ו "מכין אותו עד שתצא נפשו" ו "מורידין ואין מעלים" וגם "עם הארץ מותר לקורעו כדג, ומגבו" כך שההבדל בין האינקוזיציה ליתד זה רק ברמת הביצוע, אבל לא במישור התיאורטי.

פורום קהילת הציבור החרדי -כל מה שיש לך לומר ואין לך איפהhttp://www.hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=12810

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2005 09:03 לינק ישיר 

ואחר העיון, זה לא גלישה מהנושא. יתד מייצג את הבערות, והחד צדדיות הטוטאלית שבה אנו חיים, ולכן כל כך חשוב לדאוג לתחליף גמיש יותר, בשביל הציבור הרחב - מערכת ידע עוקפת יתד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2005 02:21 לינק ישיר 

לעניות דעתי העניה, אין הקולר תלוי בהתנסחות של משתתפי הפורום, או באמצעי הפניה, או בנושאים העומדים על סדר יומו, וכאלה.

בעיית הפורום בחוסר הבשורה שבו.

אליהו התשבי ניסח זאת טוב ממני: 'אם ה'האלהים לכו אחריו ואם הבעל לכו אחריו' - רק אל תבוססו בבוץ העכשווי.

הנושאים אכן, לעיתים קרובות, נוגעים בציפור הנפש, מטלטלים מרוח ועד בשר, אבל נחרצות, אומץ, קריאת 'אחרי' - אין. השורה התחתונה תמיד מדשדשת בכפיס הצר המבדיל בין ישיבתיות מתריסה, לבין התרסה ישיבתית. מסקנות מסוגננות אבל חיוורות, אינטליגנטיות אך חסרות כריזמה, ובעיקר פוזלות אל העוגן הנוח של החרדיות המצויה.

ללא בשורה אין שאר רוח. את העדר שאר הרוח גם הבינוניות והבינוניים חשים.

ולא נשאר אלא להצטער.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2005 02:35 לינק ישיר 

פרופסור.

.

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2005 08:23 לינק ישיר 

פרופסור

יש בזה הרבה מן האמת, ולכן יש צורך למצא מכנה משותף רחב בין רבני הפורום, ולנסות להעביר אותו, בכאריזמה הראויה לכלל הציבור.

דומני, שהבעיה אינה נעוצה בבלבול הרוחני המצוי כאן, אלא בעובדה שלאנשים חושבים לעולם אין אמת אחת. ולכן, כאשר אתה לעצמך, הדברים אינם ברורים לך, לעולם לא תוכל לשכנע את העם.

מכאן סימוכין לכך, שמנהיגי דתות, ומנהיגים בכלל, לא אמורים להיות חכמים מי יודע מה...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עצכחים יקרים, האם לא החמצנו משהו?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext