| נשלח ב-10/6/2005 18:18 |
|
| |
צ'וטנג
כדי למנוע את נעילת האשכול, ולמעשה מחיקתו, אנא הסבר:
א. מה החשיבות שאתה מוצא בסיפור - הפיקנטי - הזה.
ב. מדוע הוא מעיד על בעיה שיש דווקא לרפורמים. למשל, נניח שהרפורמים תומכים בשריפת גויות, האם זה מה שגרם לתופעה שתוארה בכתבה?
ג. הנושא המעניין מבחינתי: מי אומר, מהיכן למדנו, שאסור לשרוף גופות?
אבהיר דברי: עד כמה שאני זוכר, החובה מן התורה אינה דווקא לטמון את הגויה באדמה, אלא להגן עליה מפני בזיון. בזיון אכילה בידי עכברים, ובזיון שתראה בניוולה כפי שקורה למת לאחר זמן.
שני דברים אלו נמנעים כאשר שורפים את הגויה. יתכן שיש בשריפה פגיעה בפני עצמה. אך זה דבר שצריך הנמקה וראיה.
דיונים כאלו יכולים להציל את האשכול. אך הכותרת שלו פסולה בעיני, גם בגלל שאינה מבהירה את הנושא, וגם בגלל שהיא תוקפת את הרפורמים בצורה בלתי מוצדקת. (יש לדעתי דברי ביקורת שניתן למתוח עליהם, אך לא באופן זה, ובוודאי רק באופן מכובד ומכבד). לפיכך, נא לפתוח אשכול חדש עם כותרת מתאימה (למשל: שריפת גויות והאפר הנעלם). אז אעתיק את שאלותי גם אני לשם.
עד אז, נא לא לכתוב באשכול!
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2005 19:32 |
|
| |
מיימוני:
איני יודע למה אשכול זה מיועד למחיקה. איזה כלל מכללי הפורום מופרים באשכול זה? יהיה איך שיהיה, אין הרבה חשיבות לסיפור זה, כמו שאין הרבה חשיבות לרוב האשכולות הנמצאים בפורום, וכמו שלצערי אין הרבה חשיבות ברוב הדברים שאני עושה.
אני מוצא באשכול זה עניין, כי הוא מעיד על הוואי החיים הריפורמים. אנשים ותרבויות מרתקים אותי. אני מאמין שנמצאים אנשים אחרים שמוצאים בסיפורים מסוג זה עניין.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2005 21:22 |
|
| |
צ'וטנג
שבוע טוב.
שאלת, עניתי:
א. כותרת שאינה מסבירה את הנושא.
ב. אין ניתוח שיטתי של הסיפור, המצחיק לכשעצמו מן הסתם.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2005 22:28 |
|
| |
מיימוני:
אין כותרת בעולם המסבירה נושא כל שהוא, אחרת הוא לא היה כותרת. הכותרת נותנת כיוון די ברור על נושא האשכול. אני חייב להודות שיש לי חולשה להפתעות ומשחקי מילים, והכותרת משקפת החולשה הזאת.
אין צורך בניתוח שיטתי. תתפלא לשמוע שאפשר להנות ולהגיב גם מבלי ניתוח ארוך מנומק ומפורט.
ובסופו של דבר אומר, אין לי אשליות לגבי חשיבותו של אשכול זה או לגבי כל דבר אחר שאני כותב עליו. אם זה כל כך חשוב לך, אני מציע לך שתמחוק ושיבושם לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2005 22:35 |
|
| |
לשמוע את הביקורת ממיימוני!? כנראה שהגיעו ימות המשיח.
(מי מקבל כל פותח אשכול, סתמי ומופרך, כאן בברכה?)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2005 22:47 |
|
| |
יש ילדים שנהנים לטלטל את ידם במרחק סנטימטרים ספורים מפניו של זולתם, תוך שהם משננים לו "אני לא נוגע בך". ההנאה בכך היא שזו אינה הטרדה מילולית - כל הפעולה נעשית ביד - אבל גם לא הטרדה פיזית , מהטעם שהם מקפידים לחזור ולהזכיר. הם מצאו פירצה בהגדרות "לא תטריד" שנתנו להם המבוגרים וזה מסב להם הרבה קורת רוח.
===
Gilmour, Groening, Melixon - an eternal golden braid
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2005 23:01 |
|
| |
לא אכחיש שהעליתי חיוך (מריר?) כשקראתי את הכתבה.
וברצינות: מקובל בציבור הרפורמי לשרוף גופות? (בכתבה מצויין שהמאוזוליאום שייך למרכז הרפורמי).
אם מבחינת הרפורמה אין בכך בעיה "הלכתית" או "דתית" הרי שאז משל הצמות אינו במקומו (כי הילדות והילדים הללו לומדים בפלנטות אחרות או כי הצמות לא קיימות בכלל אלא בווירטואליה).
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2005 23:19 |
|
| |
צמח,
את משל הצמות מחקתי, שכן משלו של היבוסי היה מוצלח הימנו, כך שהתייחסותך נותרה מיותמת על לא עוול בכפה.
ולגבי דבריך (החיוך והמרירות), האם עלינו לחזור על כך שבציבור הרפורמי מקובל מגוון גדול של פרקטיקות שחלקן אינן מקובלות על כולי עלמא ובוודאי שיש הבדל בין התנועה בארה"ב לזו בארץ? האם עלינו לחזור על השאלה האם אתה שלם ושליו עם כל גילוי ציבורי של התנועה החסידית שעליה אתה נמנה? האם עלינו לחזור שוב על המהלך העקר הזה?
הרי גם צ'וטונג עצמו יודע שאין בכך טעם. הוא מחפש קצת יחס ותשומת לב פה כפי שעשה בעבר בשורה של פרובוקציות, שפניה לנשות הפורום בהצעת עבודה של עוזרות בית בביתו לא הייתה הגסה שביניהן.
רק כדי לשבר את העין, בתנועה הרפורמית בארה"ב יש אנשים שמעדיפים שגופתם תישרף במקום שתיקבר. איני מבינה על מה החיוך ועל מה המרירות, במה שונה עניין זה מכל עניין אחר שבו יהודים לא הלכתיים בוחרים בדרך לא הלכתית?
בארץ, לא התקיים, עד כמה שידוע לי בשום מקרה הליך של שריפת הגופה. אדרבה, אנחנו מייחלים לכך שהממסד הדתי יניח לנו לבצע טקסי קבורה יהודיים בבתי הקברות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2005 23:22 |
|
| |
יבוסי:
לא התכוונתי להטריד. פרסמתי קישור לכתבה שהיתה נראית לי מעניינת, ואולי גם תגרום להחלפת דעות וכדומה. איני יודע מה רע בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2005 23:39 |
|
| |
צ'אוטנג, כתבת:
פרסמתי קישור לכתבה שהיתה נראית לי מעניינת, ואולי גם תגרום להחלפת דעות.
אם זו הייתה כוונתך, אזי לפחות במקרה שלי נכשלת. למרות הפרובוקציה הזולה וההיתממות שבאה בעקבותיה, לא החלפתי את דעתי עליך. הבדיחה שלך באשכול "למה" פשוט טובה מדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2005 23:49 |
|
| |
מיימוני,
מכיון שאינך מוחק את האשכול, ניתן להתחיל לדון בשאלה אותה העלית (בגדר הרודה פת שמישהו הדביק בתנור. ראה דבריי באשכול 'למה', וקשר בין כאן לשם).
על כן לא אמנע כאן מהביא את מה שהתפלאתי עליו מאז היותי לאיש (על דרך המליצה כמובן), מש"כ במסכת תענית שמניחים אפר מקלה על ראשו. וכ' התוס' שם טז ע"א ד"ה 'אפר' שזהו אפר ששרפו עצמות מתים (הובא להלכה גם במג"א). ונוראות נפלאתי כיצד הדבר יתכן? האם אין חובת קבורה? האם מדובר באפר של גויים? ומה שהכי מטריד הוא כיצד לא ראיתי אף אחד שמעיר על כך? האם פיספסתי משהו?
יבואו חכמי הפורום ויעירו את עיניי (אני מבטיח לצרף את הפותרים נכונה לסנהדרין דירוחם. ראה אשכול הסנהדרין).
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2005 00:39 |
|
| |
מיכי,
היעב"ץ בהגהותיו שם תוקף את דברי התוס' בחריפות, בטיעונים שהעלית.
הגהה זו, כמו עוד רבות אחרות בעלות סגנון דומה, לא הודפסו ע"י המדפיסים דדפוס וילנא. ניתן למצאה במהדורת וגשל.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2005 00:46 |
|
| |
בן איש,
ומה עם כל שאר המפרשים? תינח בעניין המוסרי והאסתטי, מה בעניין ההלכה? לפחות כקושיא אודות הלכה תמוהה גרידא.
בכל אופן, תודה על ההפניה. כפי שאני מבין זה רק מקור של כתף להיסמך עליה ולא הסבר.
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2005 01:02 |
|
| |
בלית ברירה, יהיה זה עוד אחד האשכולות שהורתם שלא "בקדושה" אך ניתן יהיה ל"גיירם".
אני מציע להתייחס לנקודות הבאות:
א. האם מותר לשרוף גויות? וכרקע: מהי חובת הטיפול במת מן התורה? לוודא שלא יבוא לידי בזיון (זו מסקנתי, הנתמכת בר"ח מסויים בסנהדרין דומני) או קבורה ממש.
ב. ואולי: מה הטעם של מצוה זו. (הצעה רציונליסטית: כדי לחזק את כבוד המת, האמונה בעולם הבא...).
ג. תירוץ הסוגיא שהביא מיכי. (לא הכרתי את דברי התוס' שם, ואכן לפי הציטוט כאן הם מוקשים מכל הטעמים שנתבארו כאן).
יש עוד סוגיות שמזכירות אפר של מתים, ויתכן שהן שייכות לכאן, או שלכל הפחות יהיה ראוי לצטטן.
וכפי שכתב צ'וטנג באשכול הלמה, יבואו הידענים ויוסיפו מדילהון (=משלהם).
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2005 01:15 |
|
| |
עוד שיקול הלכתי.
מה עושים עם העובדה שבערים שונות בישראל, ירושלים למשל, חלקם של המתים הולך וגדל, ואין שום דרך לעצור את זה.
האם שריפה לא נראית פתרון הגיוני אחרי זמן מה?
|
|
|
|
|