| נשלח ב-20/6/2005 09:39 |
|
| |
שאלה בנושא חתונה.
אביה של כלתי נוצרי, האם מותר לו ללוות אותי לחופה יחד עם אבי?
תוקן על ידי - 0roy0m0 - 20/06/2005 9:47:17
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2005 10:16 |
|
| |
מזל טוב
בטח יהיה מי שימצא לך איזה ספר שיאסור וגם יאיים במפלצות. אבל עדיף שתפגע בכל הספרים האלה ולא באבי אשתך!
כאן בפורום תהיה זו כנראה מחלוקת בין מיימוני לווטו. לפי ווטו הדבר יהיה תלוי במנהג המקום במקרים כאלה ולפי מיימוני אם המנהג הוא על פי הזוהר אז יהיה אסור לקיים אותו ואם הוא סתם מנהג יהודי, עדיף שלא לקיים אותו כדי שלא ייגררו אחר שמירת מנהגים. אבל אם זה מנהג נוצרי כנראה שלא תהיה בעיה לאף אחד .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2005 10:45 |
|
| |
עד כמה שידוע לי אין איסור. תשאל את הרב המסדר קידושין הוא אמור לדעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2005 10:54 |
|
| |
.
"יתן ה' את האשה הבאה לביתך ..."
ראשית - זו שאלה לפוסק הלכות ולא לפורום בו אינך יודע מיהו עונה לך.
שנית, הריני להעיד כי לפני כחמש-עשרה שנים הייתי בחתונה במושב קשת ברמת הגולן בו הכלה היתה גיורת. אבי הכלה עמד אתנו בתפילת הערבית, וליווה את בתו לחופה.
בשולי הסיפור:
הכלה היתה מארץ דרום אמריקאית, אביה נראה חצי-אינדיאני ודבר ספרדית בלבד. במושב, הצמידו לו מישהו יליד ד.אמריקה, כמלווה-מתורגמן.
בשלב מסויים, חשתי רגשות רחמים על האב. עומד לו אדם שמסתמא הוא קתולי מאמין, בלב המון יהודים מגודלי זקן ומנופנפי ציציות, עומד בחליפתו בתפילת ערבית, רואה את בתו תחת חופה יהודית, הרגשתי רחמים כלפיו.
פניתי אל המלווה שלו, ושאלתי אותו, מה חושב אביה של הכלה, ואם זה לא קשה לו.
אתה
לא מבין כלום, נעניתי. למשפחה הזו יש מסורת שהם צאצאי אנוסים, הוא דוקא אמר לי שהוא שמח שהמעגל הולך להסגר.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2005 11:06 |
|
| |
רוי היקר
ברוך הבא אל הפורום.
כדי לענות ביתר דיוק לשאלתך, דרושים פרטים נוספים. אני משער, ואולי אין צורך לומר זאת, שהכלה יהודיה (גיורת?) והחתונה אורתודוכסית.
כפי שציין בוגי, יש להבדיל בין עיקר הקידושין כפי שהם נקבעו להערך בתורה וכפי שחכמים עיצבו אותם, וכפי שהם הוסיפו להתעצב במשך הדורות. כך שהדבר תלוי במנהג.
מסתבר שאם הרב לא יתנגד, ואם לא תצא מכך תקלה אחרת, אין שום סיבה שהאב של הכלה לא ילווה אותה מתחת לחופה. להפך, זה נראה ראוי לעשות כן. זה בוודאי ישמח אותו ואותה. ובוודאי שהיוםה ראשון לחיים המשותפים צריך להיות בשלום ובשמחה ובאהבה.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2005 12:45 |
|
| |
הכלה יהודיה והחתונה אורתודוכסית, פשוט האם (היהודייה) הייתה נשואה ליהודי, התגרשה, והתחתנה עם נוצרי, אז לדעתך אין עם זה בעייה?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2005 12:55 |
|
| |
רוי
יש כאן בעיות מסויימות. למשל, ברור שזה לא טוב שהיא התחתנה עם גוי. ונראה שאין ראוי להזמין את האם והגוי כלל.
לכן צריך לברר מה רוצה הכלה, ומה דורשת המשפחה. האם בכלל יתכן שגם האב, האמיתי והיהודי, וגם האם, עם בעלה או בלעדיו, יופיעו לאותה חופה.
והאם מדובר בחתונה מעורבת, (ישיבה, ריקוד, מן הסתם לא וסליחה ששאלתי) או נפרדת לגמרי.
ובסגנון אחר: האם אתם רוצים שהאב החורג יגיע אל מתחת לחופה, או שאין לכם ברירה, ואתם מחפשים תירוץ למה לא.
כל הגורמים האלו משפיעים על התשובה. ורק מעטים מהם, אם בכלל, נוגעים להלכות קידושין.
אם נוח לך יותר, תוכל לפנות באישי.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2005 14:42 |
|
| |
רוי,
ברוך הבא ושיהיה במזל טוב.
האם תוכל לפרט מעט ולספר כיצד אתה חש בעניין הזה וכיצד חש אביה החורג של כלתך. דומני שהצד ההלכתי ו/או המנהגי אינו עיקרי כאן (ובוודאי שאינו בלעדי), חשובים גם הצדדים הקשורים ליחסים בין האנשים וליחסם לעניין החופה וכו'.
מיימוני,
כתבת: "אני משער, ואולי אין צורך לומר זאת, שהכלה יהודיה (גיורת?) והחתונה אורתודוכסית".
יש אפשרות לקבל תרגום לסיפא של ההשערה?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2005 14:45 |
|
| |
מצווה לתת לאב את הכבוד ללוות את ביתו לחופה, ורק כזכות ייחשב הדבר.
ואם רוצה בעל האם ללוות, ממצוות כיבוד אם לכבדה בכך ולכבדו להוביל לחופה.
ובזכות מצווה זו שנמחק עליה גם שמו של הקב"ה ודאי יזכו ל... חוש את היושר והאמת שבמעשיהם.
ולגבי המנהג, ברוב המקרים הנדירים כמו זה, אין מנהגים קבועים, ומן היושר שלא לברר המנהג אלא לעשות הדבר הראוי, והשלום והאמת יצעדו זה בצד זה.
מזל טוב
תוקן על ידי - יהוסף - 20/06/2005 14:51:24
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2005 14:56 |
|
| |
שחרית, הרי שאל השואל אם 'מותר' וזו שאלה אורתודוכסית המחפשת נימוקי הלכה ומנהג שלא כסוג הנימוקים שאת הוספת (בצדק) 
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2005 15:01 |
|
| |
מיימוני,
ראה כמה גדולה זכותך, שבזכות זה שהנחת [בקול רם...] שהחתונה אורתודוקסית, זכינו ששחרית תשמיע את קולה בפורום, אחרי העדרות ממושכת.
ומגלגלין זכות על-ידי [הוא] זכאי.
(מחקתי את החתימה...)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2005 15:01 |
|
| |
בוגי,
שאלת "מותר" היא שאלה שאנחנו שומעים הרבה מחילונים תמימים שמאמינים שכל חובש כיפה ורצוי בעל ציציות מתנופפות ברוח (כמו אלה בחתונה שתאר מואדיב) יושב לו למרגלות כיסא הכבוד ויודע היטב וללא שיור וללא ספק את רצונו של בורא עולם ואת האופן שבו הוא מבקש להנהיג את עולמו. ורבים מחובשי הכיפות האלה מקבלים בשמחה את התפקיד שמאצילים להם החילוניים.
כך שהופעתה של שאלת "האם מותר" אינה אינדיקציה לדתיות (או מוטב לומר - קלריקליות) מסוג זה או אחר.
תוקן על ידי - שחרית - 20/06/2005 15:10:15
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2005 15:02 |
|
| |
השכן,
וזכיתי אני שבהןדעתך מחקת את החתימה... (לדידי, זכותך להשתמש בה אבל לא לעניין)... (-:
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2005 15:02 |
|
| |
געוואלדדד אני חיב למחות על קלות הדעת שבה מקבלים גויים בפורום הזאתי. בחופה שזה קודש הקדשים של החתן כלה ילוה גוי . והוא לא אבא כי אין לגוי יחס. ואם ירצה לקדש על היין ינתן לו? ומה אכפת אם גוי יפגע העיקר שלא יפגע אפילו מנהג קל של ישראל שיסודו בקודש ובעולמות.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2005 21:13 |
|
| |
מן הראוי לדאוג ליין מבושל תחת החופה, כדי שלא לבא לחשש יי"נ.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2005 21:25 |
|
| |
בא"א,
מניסיוני - עדיף שזה יהיה יין לבן, כדי שאם יישפך לא יכתים את שמלת הכלה.
|
|
|
|
|