בית פורומים עצור כאן חושבים

מאחורי הקלעים של מאחורי הפרגוד.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/6/2005 03:43 לינק ישיר 
מאחורי הקלעים של מאחורי הפרגוד.

... ואז אחרי שסיים ללוש את האדמה ,להתאים נויטרון לפרוטון, לצבוע לאדום החזה את החזה,לעשות הרצה לנחלי המים המפכים, התיישב.
"משהו חסר" הרהר בליבו, "כל כך הרבה פעמים בראתי עולמות טובים יותר, טובים פחות ועדיין זה לא זה"..
"הפעם אני צריך לברוא משהו שיהיה masterpiece . משהו שיגרום לי להפסיק את הריטואל של יצירה והחרבה."
"כדאי שהפעם אתיעץ עם ה'חברה' מלמל לעצמו" מיד זימן אליו את כל המלאכים,מכל קצות תבל. התאספו שם מלאכים מכל הסוגים. ממלאכים פשוטים שתפקידם להכות עשבים, עד למלאכים שממונים על מקהלת התשבוחות לאדון עולם. כולם דרוכים,חשים בגודל המאורע. לאט לאט אזרו עוז ושאלו , "מה רצונך אדוני? הכל נעשה בשבילך!"
רבותי! הרעים אלוהים בקולו.
בשביל מה?
מה המטרה?
מה תכלית כל היקום שיצרתי?
רחש עבר בין המלאכים. אחד לוחש לרעהו מי יודע אולי עוד פעם הוא רוצה להחריב את העולם . השמועה שאלוהים נוהג לברוא עולמות ולהחריבם כבר פשטה בין המלאכים. מי שדאג להפיצה היה המלאך שרדיאל, שהנשמות הטובות ריננו שהסיבה ששרד היא כדי לגרום לחריצות יתר אצל העובדים.
ועוד סיפר שהעולמות הקודמים היו עשרות מונים יפים ומושלמים יותר מזה האחרון. אז הסיכוים פועלים לרעתם.

"הו.. אל דאגה הרגיע אותם אלוהים בקול ששמור במיוחד למקרי הרגעה. אין בדעתי להחריב את העולם. דווקא צורתו הלא מושלמת, האנרכית משהו, מצא חן בעיני , יש בזה משהו שנותן טעם של עוד."
"אבל חסר לי עוד משהו. איזה טאצ' אחרון. משהו שיתן איזה משמעות לכל היקום הזה." משהו שיגרום לי להרגע.
מישהו שיעריך את היצירה שלי.

אנחנו לא מעריכים ומשבחים אותך יום יום? אנחנו לא עושים כל מה שאתה מצווה אותנו? שאלו המלאכים.

נכון שאתם מעריכים ומשבחים ומהללים אותי דבר יום ביומו.
נכון שאתם צייתנים ולא משנים מפקודותי כמלא נימא.

אבל זה לא 'עושה ' לי את זה.
כן כן, אני מחפש מישהו שזה לא יבא לו כמובן מאליו מישהו שיהיה עצמאי שימרוד בי לפעמים. שיאתגר אותי גם.

וייצר אלוהים את האדם!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2005 10:05 לינק ישיר 

אוסו,
נהדר.
ראה באשכול על המיסיון (בקשר לאדם כמי שאינו מקבל דברים כמובנים מאליהם).

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2005 05:08 לינק ישיר 

-- כל המלאכים התאספו מסביב יריעת הקלף. יריעת קלף משובח משליל לויתן. על הקלף הזה הם אמורים לשרטט את היצירה.
לפי העקרונות שהגדיר להם אלוהים.
"הבעיה העיקרית היא, כחכח בגרונו זקן המלאכים סבאל, איך ניצור דגם שאינו כפוף לרצונותיו של אדונינו. הרי כל מה שהוא יוצר כפוף לו.
גם אנחנו כל המחשבות שלנו הם יצירות קטנות שאלוהים שתל בתוכינו.
היד אדוני תקצר, שאל בקול מעט זועם שכליאל, הא גופא,שאלוהים אפשר לנו לעזור לו ביצירה, מורה על כך שהוא מסוגל לאפשר חופש כשעולה בדעתו.
אחרי שקלא וטריא ארוך נמנו וגמרו שהם ישרטטו את המבנה החומרי ואלוהים יחליט באשר לרוח.

--- אלוהים בחן את השרטוט. את תווי הפנים, ריבועי השרירים, רעמת השיער וכמעט שאפשר היה לשמוע את פעימות הלב. "יפה! לא מושלם אמנם, אך אולי טוב שכך.
זה יצור שיוכל אולי לאתגר אותי, לגרום לי להיות מעורה.
ימים שיחסר יקרא אלי לעזרה. ימים שישמן יבעט בי.

אבל עדיין חסר משהו. הוא יצור תקשורתי, אבל אין לו אם מי לתקשר. מי יאתגר אותו? מי יגרום לו להביט במראה ולתהות על משמעות קיומו? מישהו שיגרום לו להבין שהוא לא כל יכול.

וייצר אלוהים את האשה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2005 07:56 לינק ישיר 

אוסו,

ספרותית הקודם היה מוצלח יותר, אבל תוכנית גם זה מצוין.
(סליחה שאני לוקח את עמדת המבקר, אבל במהרה ודאי יצטרפו אחרים. אמשלום?!). מצאה חן בעיניי העמימות המיגדרית המתוחכמת (שודאי קשורה לאשכול הנ"ל)...

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2005 17:48 לינק ישיר 

תודה.

הבעיה שאת הראשון כתבתי בשתיים וחצי דקות. ואת השני בשעתיים וחצי..

שנית, דמות האשה מורכבת יותר, בעייתית יותר, ולא כל כך קל לתאר אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2005 18:21 לינק ישיר 

מיכי,

אני מודה שלא ראיתי שום עמימות מגדרית, ואשמח אם תסביר למה התכוונת.

אוסו,

הצלחת להצחיק אותי (בתגובתך האחרונה). תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2005 18:38 לינק ישיר 

זה שהזמין אותי לפורום אמר לי שהוא מעונין שאצחיק מעט את כבדי הראש, חמורי הסבר, שחושבים שהעולם מתחיל ונגמר באפסיטומולוגיה, משפטים סינטטיים ואנליטיים, ולהטוטי מילים ונדמה שאת העולם עצמו שכחו. לא תיאתי לי שכבר בהודעה השלישית אצליח בכך.

מה זה עמימות מגדרית for God's sake?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2005 19:21 לינק ישיר 

אוסו,

זה פשוט. במקום להגדיר באופן פשוט משהו, אז מעמעמים אותו.

כך, במקום לדבר על שני מינים, זכר ונקבה, מדברים על מגדר-נשי.

אין יותר בעיה של אפליה בין המינים. פתרנו אותה. יודע איך? החלפנו אותה באפליה על רקע מגדרי...

ובקריצה לאשכול ישן על צנזורה בדפוסים הישנים (להרגע ק', לא צנזורה של חתימות!!), הצנזורה של הפוליטיקלי-קורקט (רב מיכי כינה אותה, כמדומני, טרור..) עוד תתקן את ההלכה כך:

"ספר תורה שכתבו מגדר - ישרף"...

(מחקתי את החתימה...)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/6/2005 01:37 לינק ישיר 

אוסו,
1. בהנחה שיחס הזמנים שכתבת הוא נכון (ואני בהחלט מפקפק בכך), אין זה אלא הוכחה שיצירה ספרותית אינה בהכרח פונקציה של כמות הזמן המושקעת בה.
2. אני חייב לומר שזה בהחלט משעשע, אבל לא ממש מצחיק. אם כוונתך היתה להצחיק, כי אז לענ"ד יש עוד מקום לשיפור.

אמשלום,
באשר לעמימות, השאלה היא מי מאתגר את הקב"ה, ומי אינו מקבל אותו כמובן מאליו.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2005 02:02 לינק ישיר 

חלילה, ב"מאחורי הפרגוד" לא התכונתי להצחיק. זו היתה תגובה לאמשלום שטענה שהצחקתיה בקטע על החלוקה בזמנים ובמורכבות.

באתונו המדבר של בלעם אני תוקע לך , שהזמנים שכתבתי מדוייקים עד לצוויי און צוואנציג חלקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2005 08:54 לינק ישיר 

שעתיים וחצי? כנראה ירט הדרך לנגדך...
או שמא רק יחס הזמנים נכון ולא הזמנים המוחלטים. ולא משמע כן מהודעתך האחרונה.
בכל אופן המשך לנסות. יש עתיד. רק את הקצב יש לשפר (מפאת חומר איסור ביטול תורה).

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מאחורי הקלעים של מאחורי הפרגוד.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext