| נשלח ב-2/9/2005 04:04 |
|
| |
אתנחתא על המנהל ושלשה המשגיחים (ניהול)
אתנחתא כתב את ההודעה היפיפיה הבאה שנמחקה ואשר הגיעה העת לדון בנקודות שהיא מעלה:
בעיר עתיקה אחת היתה ישיבות לרוב, אך כולם היו נוקשות ומסתיידות. הכל הי' מחוקק בחוקים כבדים ומסורבלים, ואין לך יום שאין שם תת סעיפים מחמירים נוספים, עד שכמעט קרסו מרוב עומס החוקים,וכמובן בכל ישיבה יש את המשגיח
חמר הסבר, הבולש הצודק החזק הלא מתכופף, המגובה.
עד שיום בהיר אחד הקימו כמה צעירים רעננים ישיבה חדשה, קלילה, גמישה, חפה מחוקים מחניקים. התוכן הוא העיקר.
אך יש חוק טבע שישיבה בלי חוקים בלתי אפשרית. והוא היום ראשי הישיבה הזדקנו וכמעט ולא הופיעו בהיכל הישיבה ישבו ספונים במשרדיהם. הביאו מנהל עם עט מושחז משפטן לפי מקצועו, והוא הציע לחוקק חוקים חדשים שכן בלי חוק
הכל יתמוטט. ואכן נכתבו חוקים על חוקים.
ויהי היום והמנהל התחבא ובמקומו מינה משגיחים, שלשה משגיחים קשים וקפדניים, שומרי חוק, כמו שוטרים הם לא מתווכחים ומצדטקים, הם רק מיישמי החוק. הם אנשי המנהל. כל אימת שנפרצה תיגרה, הסיק המנהל שאף צריכים להדק
יותר את החוקים, צריכים להיות קשוחים, צריכים לסתום יותר פיות.
ויהי היום והישיבה החדשה התחילה להידמות להפליא להישיבות העתיקות. הישיבה הולכת לקרוס אך המנהל והמשגחים הם צודקים.
(כך כותבים ביקורת במצרים...)
-------------------------
כתבתי תגובה נרגזת לחברי הנהלת הפורום העומדת בניגוד לכללי השיח הנהוגים בפורום וע''כ לא אביא אותה.
בכדי להתוות מסגרת דיון קונסטרוקטיבית, אציע את השאלות הבאות:
1) מה ההבדל בין חוקי התעבורה לבין החוק האיראני\מצרי\וכו' האוסר השמעת ביקורת על האיסלאם
2) מה ההבדל בין אמנות חברתיות לא כתובות לחוקי התנועה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 04:41 |
|
| |
I am still travelling. I shall be returning in approximately 3 weeks. I have been reading this forum but not responding, since I do not have the wherewithal to communicate adequately.
However, I feel I must comment on this post, even though my response will probably be deleted.
I feel that the moderators insistence not to discuss the disengagement betrays a total lack of empathy on their part. It would seem that their intellectual drive has become bloated out of all proportion, thereby throttling any humanistic urge they possibly harboured in their breast in the remote past.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 04:53 |
|
| |
קשקוש מוחלט
פורום זה לא קם כקבוצת תמיכה לסובלים מטחורים ומחוסר אמפתיה
טענותיו של צוטנ''ג מבוססות על חוסר נסיון בניהול פורומים (שכן כמאמרו של איתן הבר - ולא של אריק שרון - מה שרואים מכאן לא רואים משם), העדר הבנה בדינימיקה חברתית בכלל, ובדינמיקה וירטואלית בפרט
דמגוגיה בגרוש שעייפתי מלהסביר את חוסר ההגיון המוחלט שבה
הסברתי מאות פעמים את ההגיון העומד מאחורי עקרונות הניהול הבאים ולא שמעתי בדל טענה ענינית נגדם:
1) הגבלת נושאי הפורום לנושאים מסויימים
2) הקפדה על סגנון שיח
3) מדיניות ניהול המוכתבת מרצון ליצור \ לשמר פלטפורמת שיח עיונית בנושאים מסויימים
אשכול זה עוסק בהבדל בין חוק מיותר ובין חוק שהוא מחוייב המציאות והמהווה בסיס לקיומה
תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 02/09/2005 4:56:18
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 05:42 |
|
| |
Rabbi Seinfeld, I wish to inform you that I run my own forum, and am fully aware of the need for moderation.
I am arguing that any forum by its very nature must be organic, and that the participants themselves should be the ones who decide its format. Any attempt to limit by artificial means the free exchange of ideas will inevitably create a rigid forum, both cold and lifeless.
I absolutely do not advocate absolute freedom of speech, I am not an anarchist by any means. However, between moderation and repression lies fertile ground where one's natural inclinations can spring forth, and that ground has been sown with salt by the overly zealous moderators.
I repeat myself for the last time, the moderators insistence that no expression be given to the real pain that was felt by so many of the participants in this forum betrays an utter lack of empathy on their part.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 09:41 |
|
| |
אני חושב שאהיה לפה עבור רבים שקוראים ואינם כותבים (לקח לי הרבה זמן לאזור אומץ וגם עכשו אני ממעט מאד להסתכן בכתיבה כאן), ואביע דעה חולקת. בכלל, הפורום הזה מיועד לדעות יוצאות דופן, נכון או לא נכון?
מי אומר שצריך לכתוב על ההתנתקות, או על כל נושא אחר? יש מספיק פורומים למטרה הזו.
הסתכלתי בחוקת הפורום וכתוב שם שהמטרה היא דיונים על תורה ומדע. התנתקות ופוליטיקה אינן לא תורה ולא מדע.
תוקנה טאות דפוס.
תוקן על ידי - ינוקא - 02/09/2005 9:40:50
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 10:44 |
|
| |
ממתי התפתחות פורום היא אורגנית?
ישנם סוגי שיח רבים, חלקם אורגנים וחלקם מוכוונים. לכל דינימקה חברתית יש את סוג ההכוונה והפיקוח הראוי לה. ופורום נדיר מסוג זה מצריך התערבות רק בשני נושאים: 1) הקפדה על נושאי השיח 2) הקפדה על רמת השיח - חוץ מזה אנחנו אורגנים כחסה מגוש קטיף.
איך אנו אמור למנוע את שינוי יעוד הפורום מפורום לדיון בנושאי יהדות לפורום העוסק בנושאי טחורים, שירי ילדים, והדברת חרקים?
ראה מה קרה לפורום בחדרי חרדים שהפך מפורום תוסס אוונגרדי ומענין לשטיבל חרדי ענק טיפוסי (קרי חסר מעוף ויכולת פיתוח דיון רציני בשום נושא).
להבדיל מרוב הפורומים פורום זה דוגל בחופש המחשבה ודוגל בעד דיון עניני בכל נושא מנושאי הפורום תהא המסקנה אשר תהא. אך בכדי לאפשר את ענינותו של השיח הנדיר המתרחש כאן, יש צורך מוכח אמפירית להגביל את נושאי דיון הפורום, למנוע כל דיון שחריגתו מכללי השיח של הפורום ידועה מראש, ומדיניות ניהול קשוחה.
העובדה היא שחברי הנהלת עצכח הצליחו ליצור פורום נדיר אשר שמו יצא לתהילה בעוד שפורומים אורגנים אחרים התפתחו לזבל אורגני ותו לא. הפורום בצורתו הנוכחית מהווה תוצאת מאמץ אדיר של הכותבים המשולב בהשקעה אדירה מצד המנהלים (אין לכם מושג כמה זמן אנו מקדישים ביום למחיקת וניכוש זבל והרחקת נודניקים - משימה קשה עד למאוד בהעדר מנגנון חסימה יעיל).
יש כאן מעט כותבים אשר הוכיחו את יכולתם לדון ענינית בנושאים פוליטים והם מעטים. דווקא אלו שכתיבתם דורשת שמירה הם הלוחמים הגדולים בעד התרת כל המוסרות. ישנו חוסר ישרות משווע בהערות שבאות דווקא מצד אלו שהוכיחו לא פעם בכתיבתם כי הקצף שעל שיפתותיהם גלש על מקלודותיהם (ומי שלא ראה את בקשותיה של אחת מלוחמות חופש הדיבור בפורום זה בתיבתי האישית בכדי שאחסום כותב פלוני שפגע בו\בה לא ראה מקרתיות מימיו).
אילו הפורום היה מורכב רק ממיציץ ספרן ומיקי הרי שהיינו מרחיבים את נושאי הדיון בפורום שכן הללו הוכיחו יכולת דיון קרה מנותקת וענינית גם בנושאים פוליטים ללא התלהמות. אך בהעדר יכולת דיון עניני (כפי שמוכיחים האשכולות הנפיצים שהתפתחו באופן אורגני לאשכולות סחי ומיאוס) עדיף שלא לקיימם. לכל מקום צורת השיח שלו. אין דומה צורת השיח המתאימה למועדון חברי ליכוד לכללי השיח המתאימים במועדון ביקורת ספרות מדע בדיוני. בכל צורת התארגנות חברתית יש כללי שיח לא כתובים אורגנים, ובחלקם יש כללי שיח כתובים (כאשר הכללים הנדרשים אינם מובנים בהעדר כתיבתם וניסוחם הם אינם קיימים).
ובכן אני גם אני לא אוהב את הדיון הקר המנותק וחסר החיים אבל מעדיפו על פני תגרת שטיבל אלימה.
כמובן שהתפתחות אורגנית היא עדיפה, אך בהעדר תנאים מתאימים יש צורך ביד מכוונת (וע''כ יש פרנסה בשפע למשפטנים).
ומי שמעדיף בכל פנים את תגרת השטיבל האלימה, יתכבד לו ויפתח לו פורום משלו. זוהי דמוקרטיית האינטרנט - כל אחד יכול לפתוח פורום משל עצמו ללא השתלטות על פורומים אחרים.
ואני גאה שפורום ''קר ומנותק'' זה זכה לקבץ ת''ח וחוקרים ואשר תקליטורים המכילים את תוכן דיוניו מהווים מוצר מבוקש (מה שלא ניתן לומר על שום פורום ''אורגני'' אחר באתר הייד פארק).
תמשיכו לזרוק אבנים לתוך הבאר ממנה אתם שותים אשר הוקמה בעמל רב ואשר אחזקתה כרוכה במאמץ אדיר של שבעה אנשים ויזכר לטוב קעלמער בראשם.
הנהלת הפורום שוקלת ליצור הייד פארק וירטואלי בתוך פורומינו לשחרור קיטור ולחץ אשר יקרא ''עמוד הקלון'' - לשם נעביר את כל הדיונים האורגנים שהתפתחו למפלצות פרקנשטיניות.
לכו לכו בנים שובבים לפורומים אחרים!!! לא נתחנן ונרד על ברכנו בכדי שתחזרו לכאן!!
תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 02/09/2005 11:00:52
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 11:07 |
|
| |
.
כך היא דרכו של עולם.
פיסיקאי תאורטי גאון מגלה תופעה, מנסח חוק חדש.
פיסיקאים ישומיים מעולים מגלים ישום אפשרי לעקרון שגילה עמיתם התאורטיקן.
כמה מהנדסים מבריקים מצליחים להמציא מכשיר הפועל על העקרונות שגילו קודמיהם.
אם הם ממש טובים, המכשיר שהם ייצרו, יהיה מובן לכל טכנאי, שיוכל לתקנו ולהפעילו לטובת משתמשי הקצה.
(נאום הטכנאי)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 11:20 |
|
| |
בתור סתם טכנאי
יש לך מושג אם יש קשר בין אלה שכבר לפני שנתיים ניסו לשכנע שהפורום מיצה את עצמו לבין אלה שבדרך קבע מתלוננים על דרך ניהולו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 11:21 |
|
| |
ריב.
לא.
יש כאלו ויש כאלו.
ההבדל הוא, כפי שהגדיר ספרן, בין אלו שהפורום יקר לליבם לבין אלו שאינם שמחים עליו.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 11:50 |
|
| |
צדקתם ממני
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 12:49 |
|
| |
בכדי לנתב את הדיון שוב לפסים קונסטרוקטיבים אני מציג בפניכם שוב את השאלות הבאות:
1) מה ההבדל בין חוקי התעבורה לבין החוק האיראני\מצרי\וכו' האוסר השמעת ביקורת על האיסלאם
2) מה ההבדל בין אמנות חברתיות לא כתובות לחוקי התנועה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 13:35 |
|
| |
סיינפלד
כמעט כל מילה זהב (להוציא את מילות הזבל).
למרות שאני מסכים עם התוויותיך בגלל חוסר יכולת ההנהלה להתוות דיונים ענייניים בכל נושא (כולל טחורים וחוסר אמפתיה), בכל זאת יש להנהלה לקבל את המנוהלים התלויים בחסדיה בסבר פנים יפות. אתה יכול לטעון ׳תראו מי מדבר, בוגי המצליף!?׳. תשובתי ששונה כותב רגיל ממנהל. המנהלים (אולי לא כולם) מוחקים מחיקות פראיות בלי לכבד את הכותבים. רוצה לומר בלי לכבד את שכלם כי על כיבוד רגשות חבל בכלל לדבר.
הפעם האחרונה שפתחתי אשכול זה היה בנושא השתיקה מול זה שהמדינה/הסוכנות מצירה צעדי יהודים (כמובן עניים ולא עשירים) כדי לאלץ אותם לעלות ארצה.
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1440443
גם_וגם החמוד סגר אותי כתינוקת שהיו נועלים אותה בשירותים או כשוטר המכליא בבית סוהר. רק לאחר שהתרסתי לו באישי, הוא ענה לי בצורה המתקבלת על דעתו.
חוסר הכבוד למנוהלים הוא בושה לפורום כה מכובד.
אבל סך הכל כדאי שגם המנהלים _וגם המנוהלים ישימו לב שכדאי שלא נירה לעצמכחנו ברגל בגלל אכזבות שהן חלק מהחיים היפים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 15:07 |
|
| |
כאחד המעורה מאוד בחיים היהודים בגרמניה, ובתור אחד המבקר שם לפחות פעם בחודש, אני מסכים עד מאוד עם העקרון המשתקף בביקורתך, ואף הייתי נוקט מילים חריפות משלך על מוסריות הסוכנות היהודית והפונקציונרים שלה.
אלא שהניסוח של הודעתך ובמיוחד האלמנט של ''האיך שותקים'' אכן בעייתי ומאפיין יותר הצהרה פוליטית מאשר דיון מעמיק במוסריות יומרת הציונות ומוסדותיה לדבר בשם העם היהודי או חלקיו וזאת בניגוד לרצונם המפורש.
מבוגי הידוע בסכין הגיונו החד החותך ללא רחמים הייתי מצפה ליותר.
שוב מקרה קלאסי של נושא הראוי לדיון אך שנמחק עקב חוסר התווית מסגרת דיון שיכלה לגרום להתדרדרותו.
הנושא שהעלית מענין עד מאד וניתן לפתח אותו למספר כיוונים ( כמו באם התוצאה הפילוסופית של ''העלאת יהודים כנגד רצונם לישראל'' היא צידוק להעדר האמנה החברתית שעליה מדברים הפילוסופים הצרפתים? - שכן מבחינה מוסרית עולה כנגד רצונו אולי אינו מחוייב לקיים את האמנה החברתית)
איך שותקים? היא לא אמירה עיונית כשלעצמה ואין בה שום תובנה אלא ביטוי עמדה רגשית.
אני מסכים בכל ליבי עם עקרי דבריך, אבל גם עם גם וגם אשר חרד לשלמות ואיכות הפורום.
ניסוח חוקת כללי שיח תסדיר את המחלוקות בנושאים אלו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 15:11 |
|
| |
ועוד
כפי שהצעתי בעבר, דווקא ''הנפגעים'' מצורת ביטוי \ מחיקה זו או אחרת נמצאים בפוזיציה האופטימלית לעזור להנהלת הפורום לנסח את הכלל המתאים (שכן קשה לצפות מראש כל התפתחות, וחוקה טובה היא זאת המבוססת על הנסיון)
אלא שכל נפגע רוצה לפתור רק את הבעיה הספציפית שלו במקום לנצל את ההזדמנות לתרום לשיפור והעלאת רמת הפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 15:18 |
|
| |
למרות האמור
אני מקבל את הערותך בדבר הכבוד למנוהלים ובמיוחד לגרעין ותיקי הפורום ואמליץ לחברי ההנהלה לשקול בכובד ראש
לחברי הפורום שיש לי את מספר טלפונם, אני נוהג להתקשר ולהסביר, אך קח בחשבון שפעילות הדיפלומטיה (בה הייתי שקוע עד צוואר במשך שנתי הראשונה) גוזלת זמן יקר עד מאד, ולמנהל משנה תורן העובר על ההודעות היומיות לאחר ארוחת הערב קשה להשקיע את הזמן הדרוש בריצוי האגו של כל החברים.
אך כאמור אין תירוץ על חוסר נימוס וכבוד ובמידה שהנך מרגיש נפגע, עלינו להפנים זאת ולקחת זאת לתשומת לבנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2005 17:14 |
|
| |
ענין אחד בהודעתו של אתנחתא טעון בירור רציני, או גינוי רציני עוד יותר. כך נכתב בהודעה המצוטטת בראש האשכול הזה:
ויהי היום והישיבה החדשה התחילה להידמות להפליא להישיבות העתיקות.
ענין אחד הוא להביע מורת רוח, תקווה לשינוי או דעה מתריסה. ענין אחר בתכלית הוא להתבסס על תצפית לכאורה, שכל עין פקוחה וכל שכל ישר יכולים להכחיש.
|
|
|
|
|