| נשלח ב-5/9/2005 01:11 |
|
| |
פורום קהילתי חדש של עצור חושבים?
הדברים הבאים נכתבים על דעתי ועל דעתי בלבד (זאת כיון שיש חולקים עלי מכל וכל בהנהלתנו).
הדברים יהיו ארוכים במקצת, ולכן אחלקם לשלושה חלקים:
א. הבעיה.
ב. הפתרון המומלץ.
ג. השלכות.
א. הבעיה
---------
כפי שכבר התפרסם, בעקבות פתיחת אשכול (באופן לא ברור ולא מאושר כנראה), פנה אלמוני מקוראי הפורום הקבועים בבקשה למצוא שידוך.
אמנם, הפורום שלנו אינו מיועד לנושא זה כלל, אך כשלעצמי יכולתי להבין לרוחו. אם הוא מחפש בדווקא בת שמתאימה לתפיסת עולמו העצכחית, מדוע שלא יעשה זאת בפורום היחיד בעולם מסוג זה?
דא עקא (=יש כאן חסרון) שהפורום אינו מיועד לכך.
ב. הפתרון
---------
ניתן לחשוב על כמה גישות לבעיה זו.
1. ניתן להתעלם מהבקשה ולדחותה. סוף סוף, לא לזה מיועד הפורום שלנו.
2. ניתן לפתוח אשכול מיוחד להצעות שידוך. לינק לאשכול זה יימצא בראש אשכול המועדפים, כך שניתן יהיה למצאו בקלות. הוא יהיה מיועד אך ורק לשידוכים (ולא להומור ולא לדיונים על חשיבות הנישואין וכו'). תהיה בו הזהרה חמורה של הנהלת הפורום כי אין שום אחריות לפירסומים, ואין לדעת אם מאחורי בקשה תמימה לכאורה לשידוך לא מסתתרת מלכודת אכזרית, כי אין קל מלרמות בוירטואליה.
זה מעורר את השאלה האם לא ראוי לספק אשכול דומה לענין חיפוש חברותות, מלגות לאוניברסיטה ואולי גם הצעות עבודה...
3. הפתרון שאני חשבתי עליו הוא להקים פורום מיוחד, שיהיה קשור ל"עצור חושבים" המקורי כבן לאב, וישמש לצרכים קהילתיים. .
זה היה הרעיון שרמזתי עליו בסוף השבוע שעבר, וגרם לאחד מטובי הפורום לחסל את ציפורניו ( ). לא כתבתי עליו עד עתה כי היתה מחלוקת גדולה נגד הרעיון מצד חשובי הפורום ומנהליו.
בכל זאת, אני מרשה לעצמי להעלות את ההצעה. ומי שרוצה, יכול לדלג ישר לסוף, ולהוסיף תגובה עם איקון מתנגד.
ג. ההשלכות
----------
הרעיון הבסיסי הוא להקים פורום שייקרא, בערך, "עצור חושבים - הקהילה".
בפורום הזה יידונו הנושאים הבאים (ולא רק הם):
1. בקשות לשידוך (עם ההזהרה המתאימה).
2. בקשות עבודה.
3. אשכולות שברגש (התנתקות, צרכי הרווק הבודד וכל אחד לפי מה שהוא אדם).
4. פוליטיקע?
עדיין תהיה ביקורת שתמנע הידרדרות, אך הפורום ההוא יהיה פתוח לנושאים שאין מקומם כאן.
לדעתי, פורום כזה יוכל להציע שני שירותים נוספים שכרגע אין ביכולתנו לספק פה, בעיקר מטעמי מחסור במקום בדף הראשון ומפאת התנגדותו של מנהלנו היקר הרב געצל שליט"א:
1. תשובות בהלכה. כוונתי בעיקר לתשובות שמתבססות על עמדה מיימונית (תוך הבהרה שהתשובות ניתנות מתוך גישה זו, כדי למנוע הכשלת הרבים המעוניינים בתשובות מהסוג השכיח, עם יתרונותיו וחסרונותיו).
בינתים נמצא אחד מכותבי הפורום הראויים לענות תשובות בהלכה שמוכן להצטרף למאמץ זה (כוונתי מלבד עצמי).
2. תמיכה וייעוץ: בנושאי חינוך ילדים, זוגיות, אולי גם ייעוץ לבעלי תשובה בשלבים שונים, ועוד.
שני הנושאים האלו האחרונים עולים מפעם לפעם בפורום, ולדעתי אפשר שראוי להקדיש להם מקום מיוחד.
עד כאן הרעיון.
אם יש מי שמצדד בו, אנו זקוקים למספר של מנהלים שיטו כתף כדי לאפשר קיומו של פורום כזה. כפי שבפורום שלנו יש לפחות שבעה מנהלים ומנהלי משנה, כך יידרש מספר דומה גם בפורום החדש - אם הוא יוקם ואם הוא יצליח.
ניתן לפנות כאן באשכול או בתיבה האישית.
לאידך גיסא, ניתן למתוח ביקורת המעמידה את הרעיון שלי במקומו הראוי.
בזאת אני שם קנצין למילין וממתין למשפט הציבור.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2005 01:22 |
|
| |
בורג קטן מתנגד מ-א-ד לרעיון שלי, עד כדי כך שפתח אשכול רק כדי שיימחק.
לפני שהדברים יאבדו לעד בנשיית הייד פארק, ראוי לשמר אותם כאן:
ראיתם, נכון?
ובכן, אשכול זה היה שלא ע"ד ההנהלה כמו שהוא כתב. אבל בחייך מיימוני, אתה חושב ברצינות? עצוק חושבים קהילתי, עצור חושבים פוליטי, עצור חושבים פנימי, עצוק חושבים מינהלי, עצור חושבים פטפטת.
עצור, ואל תפתח פורומים בשם 'חושבים'.
מי שרוצה קהילה, שיפתח. מי שרוצה הכרות, שיכיר. מי שרוצה לדבר פוליטי מחשבתי, שיפתח פורום. מה זה קשור לפורום שלנו?
(אשכול המיועד למחיקה, הוא רק בכדי להעביר את המסר)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2005 01:24 |
|
| |
ראוי לציין, שזה לא בורג. זה רק הניק המינהלי שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2005 01:25 |
|
| |
רעיון גדול.
אתה כנראה תהיה מנהל ראשי ויש לי בשבילך מנהלי משנה:
שי 98
השני זה צגנטג
השלישי זה אני.
אני בעיקר אחזיר בתושבה שלימה אנקה אחרי שכולם יעזבו וילכו הבית.
אני טוב בעיצה טובה לכל מיני מסכנות ומסכנים ורוצה לעזו בכל מה דאפשר.
ואיך אמר העולם האחרון יכבה האור.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2005 01:43 |
|
| |
אור
בדבריך אני שומע, מעבר לביקורת שנכתבת באופן הומוריסטי, גם ביקורת כלפי כותבים מסויימים.
אני סבור שאין ראוי לנהוג כך. אם יש לך ביקורת מסויימת כלפי דברים שאמרו, כתוב זאת באשכול שבו טעו לדעתך.
כך אני משתדל לנהוג, ואני סבור שכך ראוי לנהוג.
אם יש לך כוונה כלשהי רצינית לשמש כמנהל משנה בפורום הקהילתי כשיקום, אם יקום, אנא כתוב לי.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2005 01:48 |
|
| |
מיימוני,
השתכנעתי.
אהת צודק. תפתח. בהצלחה.
נ.ב. בקרוב, עצור כאן נורמלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2005 01:50 |
|
| |
אני לא הומריסטי כזה גדול, אבל אני כותב כך. אני לא מכוון עלי ברצינות אבל אתה דיברת על קהילה והם שמתי לבב שרוצים קהילה אני מספיק לי בשכונת וחברה שלי.
אני חוש שלא יהבו כולם כאן את הרעיון הזאתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2005 01:51 |
|
| |
שאנטי, גנוות לי את המילות מהפה שלנו.
בדיוק הלחתי לכתוב את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2005 01:57 |
|
| |
שרויפעל.
טעוית כתיבה רבים יש לך. ואתה רוצה ללעג עלי? אני כותב כך כי לא למדתי עברית בחיידר.
ואיני נפגע חס ושלום. רק אני מסביר למה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2005 02:04 |
|
| |
אדרבא שיקימו כמה וכמה פורומים לטיפול בכל סוגי החסכים הצרות והמחלות אשר באו והתרחשו על המין האנושי
אבל מדוע צריך לדון על פתיחתם כאן? ומה הקשר לפורומינו? האם תחביבו של הרב המימוני לעסוק בתחומים האמורים מכניס את הפורומים הנלווים תחת כנפי וחסות פורומינו
רבותיי תצילו אותי מסבלנותו האין סופית של חברי להנהלה מורי ורבי הרב המימוני ומנטייתו הכרונית להענות לכל בקשה בתיבה האישית
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2005 02:04 |
|
| |
מה זה ההתנפלות הזאת כאן? אם בכל פעם שמישהו יעלה יוזמה כלשהי ,הוא יזכה רק ללעג , זה ירתיע אנשים מלהעלות רעיונות טובים. גם אם יש ביקורת על רעיונות כאלה או אחרים, ברור שרעיונות חדשים יכולים להיות דבר טוב. אין זה סוד שבפורום מתכנסים אנשים שלחלק מהם יש בעיות משותפות ואין כל רע ברעיון שהפורום ישמש אמצעי להתפתחות של שיתוף פעולה ועזרה הדדית בעניינים אלה. אין שום דבר רע בכך. יש לי ביקורת , בעיקר בנוגע לנושא השידוכים , אבל הרעיון בכללו הוא לא כל כך רע. מה זה חשוב אם זה שייך לפורום או לא שייך? יש כאן רעיון שהוא אולי מועיל ולמה יש לפוסלו מראש?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2005 02:11 |
|
| |
מציץ, במילה אחת תן איזה דוגמא קטנה לבעיה שאינה יכולה להיכתב בפורום.
שאנטי, למדתי איתך. שכחת?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2005 03:21 |
|
| |
ואהבת לרעך כמוך- זה כלל גדול בתורה.(חכם אחד שחי פעם)
אני לתומי חשבתי שתכלית כל התורה,העיון, הפילוסופיה הראציונלית,העמוקות המיסטיות וההגות,זוהי העזרה לדל.ההתערות החברתית.
ואין לך עשיר שאינו דל.אף אם חכמתו כשלמה בשעת מלכותו.
צעיר אנכי לימים,ולא הגעתי לעפר רגליכם.(כאילו זו האמת לומר-אבל אני לא באמת מרגיש ככה לצערי)אבל תמהני אם אין כל מטרת ותכלית הפורום הנכבד דנן,אם לא לעזור לחברה(רבים).לחבר.לשנות.לעצב.להניע קדימה לפרוץ את המסגרות והקבעונות שתקעו ותוקעים את שלומי אמוני ישראל זה דורות.
הפורום הגאוני שהעלה מימוני הוא בעצם הזרוע המבצעת של המח שבפורום זה.הוא התכלית! הוא עולם העשיה.!
האם רוצים אתם (יען אינני נמנה על חכמי הפורום הוצאתי עצמי מן הכלל) להתבצר לכם במגדל השן,להפיק תובנות שיישארו לנצח בגדר מחשבה כהבל?
פסיקת הלכה בשיטה מימונית-הרי זוהי תפנית רבת התועלת ביותר.האם מקומה הוא רק מעל בימות הדיון בארמונות הדעת,גידמת וחסרת שיניים?
ישנם רווקים במצוקה ("אנוסי התבונה" קא קרו להו) האם כאשר נזנחו דורות הראשונים נזנח את החברים?
עזרה ותמיכה הדדית,זהו לב לבו של העניין כולו.ואהבת לרעך כמוך.ואחר כך "אני ה".הנה כאן משיגים וישיגו באמיתת עצמותו רבות ונצורות.ב"אני ה" אך קדם לו "ואהבת".
היכן מטרת כל התורה,אם לא בפורום שכולו סיוע תמיכה ועזרה?
מה רוצים להיות "שם בן נח" המתבצר בד' אמותיו או "אברהם העברי" המפיץ במעשה את האמונה לכל חבר וריע.
פורום כזה,לדעתי הזחוחה,הוא בגדר חובה ומטרת הכל!
אילו הייתי ראוי הייתי בשמחה נותן שכם וכתף לסיוע בניהול או בכל דבר.(וכאן זו לא ענוה מזוייפת)
חובה חובה חובה.
בברכת הדיוט לגדול:
יישר חילך לאורייתא מימוני!
לך בכחך זה והושעת !
תוקן על ידי - אור_חושך - 05/09/2005 3:23:01
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2005 04:28 |
|
| |
ומי מעכב בידך להקים פורום זה?
האם כל הנידון הוא לינק בעצור לפורום החדש? למה שלא יהיה? בכל זאת אתה הרי עמוד יסוד כאן בפורום,אם לא הרבה מעבר לזה.
או אם תרצה, לא הבנתי את מטרת האשכול. מה הוא בא לומר.
אני כמובן לא מבין את אי הסכמת מי מחברי הפורום כאן (ואני בתוכם) מה זה אמור להפריע לנו אם מיימוני פוסק בשאלות הלכתיות לכאלה שזקוקים לכך. אדרבא, אולי נוכל להתפצל וכאן בפורום לא נתיר בכלל אשכולות פוליטיים ,אשכולות שידוכיים וכדומה.
וכל אלה שלא יוכלו להעזר בפורום של מיימוני מסיבות ידועות, אם בגלל ששאלות הלכתיות אינן בראש מעיינם, ואם בגלל שיודעים לפסוק לעצמם ולעיין בספרים הנחוצים. או שהם כבר נשואים\ות ומודעים\ות לכך שבשוק לא מחכה להם\ן מציאות יותר טובות. כל אלה ידעו לעזור ולעזר בדרכים שהיו עד עצם היום הזה.
אבל אני חושש שיש לך אג'נדה נוספת, והיא, שמוטת הכנפיים הרחבה של עצכ"ח תתן לך את היוקרה ואת האפיל כדי שהפורום החדש יהיה אבן שואבת. עקרונית לא אמורה להיות בזה בעיה. אך מכיון שעצכ"ח מכיל בתוכו חברים רבים,מהם שלא ישתו יינך ומהם אתה לא תשתה יינם. אתה לא תוכל לקבוע בלעדית את התוכן והמסגרת של הפורום החדש. לדוגמא: אם יבא נבוך ומסתפק, וישאל שאלות אמוניות וקיומיות, מה תלמדנו? את גישתך? את גישת ווטו? את גישת מסתברא? נניח שמסתברא לא רואה עצמו כחלק אינטגרלי מעצכ"ח על שלל דעותיה, עדיין יש כאן מרחב רב ושלל דעות . לכן אני חושב שלקרוא לפורום :
"הקהילה הוירטואלית של הרב מיימוני ( שהוא אחד הסמכויות של הפורום עצכ"ח)" יותר נכון ובעיקר יותר "מתאים" ( נו.. אני הרי נחשב כחניך אסכולת ווטו1.)
היופי שהיה עד היום בעצכ"ח שלא היה לו אג'נדה, לא מהסוג שאתה כתבת באיזה אשכול " דע מה שתשיב לאפיקורס" ולא ההפך, לאלף חרדים בינה, (ואם היה, הרי היה זה כל כך דק שאדם לא יכל לזהות זאת). הפורום היווה מסגרת (שהיום קשה כבר לדמיין שפעם, לא לפני המון זמן, זה לא היה)לכאלה שכבר חושבים ומעוניינים במקום לשוחח באופן חופשי על דעותיהם, וכפי שמשל נפלא השכן במשל העגנוני שלו.
לא טיפה מעבר לזה. כל מה שהתפתח לימים התנהל ,וטוב שכך, מאחורי הקלעים.
לסיכום.
1] חשוב שיהיה פורום מן הסוג שאתה מדבר עליו.
2] לא בשם עצכ"ח, אך יכול להיות לו קשר עקיף, כמו לינק כאן לשם, וההפך.
3] אני באופן אישי אשמח לעמוד לרשותך ולעזור בכל מה שאני יכול.(הכוונה, לפסוק בשאלות הלכתיות אני לא יכול.)
4] האשכול הזה יכול להיות מקום טוב שתקבל פידבק על הרעיון עצמו. ומי יותר ממך ראוי לכך.
5]איחוליי להצלחה גדולה, ושתזכה להשיב ליבם של ישראל לאביהם שבשמים.
תוקן על ידי - קעלעמר - 05/09/2005 4:30:08
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2005 05:58 |
|
| |
אם כשמדובר בהקמתו של פורום נוסף,עם השלכות מעשיות,
רבה המהומה,מה יהיה כשנזכה להקים את העיר קדושית...
לכן,אני מצטרף,עקרונית, לדברי הביקורת של אור_חושך.
יחד עם זאת,צודקים ה"ה סיינפלד וקעלעמר,המבקשים
לשמור על שמו הטוב ועל רמתו של עצכ"ח,ולא להקים
תחת גגו,מעבדות ניסוי לרעיונות,חשובים ככל שיהיו.
עצכ"ח יכול לסייע ככל יכולתו,אבל לא לסכן את יוקרתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2005 07:22 |
|
| |
ספרן, היכן ראית קדושית?
לפי ההתנפלות הרבתי וההתפחות הכללית של הפורום שאני עד לה כקורא פאסיבי, ניתן כאן ועכשיו לייסד את סדומית.
|
|
|
|
|