|
|
| נשלח ב-17/12/2005 19:35 |
|
| |
הראוי לקצר את זמן הנדות, באופן מלאכותי?
הראוי לקצר את זמן הנידות
מיזם חדש של קבוצת ביולוגים אנשי דת עוסקים בחיפוש אחר דרך ביולוגית לקצר את משך הזמן של נקוי מחזור הדם ל3 ימים. המטרה, לאפשר לנשים צדקניות להפסיק בטהרה כבר ביום החמישי, וכך להרבות את הימים המותרים של האשה, וכל זה להרבות אהבה ושלום ורעות בין בני הזוג. עניין נוסף הוא הפתרון שזה נותן לנשים שדם המחזור שלהם נמשך יותר מדי זמן אף אחר זמן הביוץ, וכך הם סובלים מבעיות פוריות.
לכאורה הכל טוב ומצוין,
ברצוני להעלות נקודה למחשבה,
א. טהרת הנדה, היא כנראה החובה היחידה שעדיין לא מלאכותית. תפילין, ד' מינים, אוכל כשר, ציצית, הכל אנו רוכשים מן המוכן, אין לנו קשר ישיר עם המצווה. גם בשבת, ארגנו לעצמנו גנרטורים, שעוני שבת, וכהנה וכהנה. ברגע שנכניס את ההפסק טהרה ללקיחת כדור ועוד כמה דרכים מלאכותיות, נאבד עוד משהו אוטנטי מהתורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2005 20:25 |
|
| |
אינש,
מבלי להביע עמדה בשאלה שהעלית (שאני חושבת כי היא מעניינת ביותר), אני תוהה על השימוש בלשון רבים ("אנחנו") - האם אתה באופן אישי "מחובר" לטבעיות של המחזור החודשי?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2005 23:25 |
|
| |
אמשלום,
את המהלך הביולוגי של המחזור חווה האשה בלבד, אבל המצוה של המנעות מיחסי אישות וההרחקות השונות מוטלות על שני בני הזוג.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2005 23:44 |
|
| |
.
אמא שלום, אל תשאלי שאלות שאת לא בטוחה שתרצי לקרוא את התשובות עליהן בפומבי...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2005 07:34 |
|
| |
גו"ג,
בדיוק. ולכן, במובנים רבים, האלמנט המרחֵק והמתווך קיים כאן ממילא בעבור גברים, ולכך כיוונתי.
מואדיב,
תודה על רגישותך. לשמחתי (או אולי לצערי...) ההשתתפות בפורום חיסנה אותי מעט. זה בודאי קשור גם לעובדה שחלה בפורום הזה התפתחות בעניין המודעוּת להשתתפות הרב-מגדרית בו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2005 07:29 |
|
| |
IF IT AINT BROKE, DON'T FIX IT!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2006 07:34 |
|
| |
כי שרית
יש נשים שאינם יכולות להיטהר עד שבוע ויותר, וזאת קודם לשבעת הנקיים. וגם מחזורן קצר. עבורן, זה נראה בהחלט "שבור".
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2006 07:55 |
|
| |
המאמר שקשרתי לעיל מראה לא רק שאינו שבור, אלא שיכול להיות ששלב דימום ארוך (מעבר לחמשה ימים) הוא התקין ביותר, מבחינת הפוריות
אבל מה, אם לא מצליחים להכניס את הגוף העגול לתוך קופסה הלכתית מרובעת, כנראה הוא שבור....
תוקן על ידי - kisarita - 18/01/2006 7:57:22
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2006 13:35 |
|
| |
כבר קדמך טורנוסרופוס. ושוברו "אשר ברא א-לוקים לעשות" - לתקן.
מיימוני, גם התערבות תרופתית לצורך השפעה על המחזור אינה דבר חדש. ויש רבנים ובעיקר מדריכות שממליצות דרך קבע להשתמש בגלולות על מנת להמנע מחופה לא טהורה על כל הכרוך בה.
(אלא שאין הכל תמימי דעים אם אין הצר שווה בנזק הפגיעה בקיום המצוה. ואכ"מ)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2010 14:30 |
|
| |
אינש
שאתה תעלה כאלו סברות?!
ובכלל, עבור שלום בין איש לאשה ימחה שמי. ומה רע בקיום מצוות עתיקות על מצע חיים מודרני.
הנוסטלגיה וההתרפסות על העבר כבר ישנן בעצם קיום המצווה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2010 15:13 |
|
| |
חייבים ללכת לפי מטרת ההלכה, והיא 1, נידה: משום כבודה 2, וזיבה: שהחמור קצת יתגעגע,
כל השאלות הנ"ל היו בגלל הביוץ, ולא משום רווח של יום,
הרי זה העניין שלא יהיה הרבה ימים רק שבועים כן ושבועים לא,
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2010 15:13 |
|
| |
מישהו יכול להסביר לי מה הבעיה???
אני יכול להגיד לכם מנקודת מבט אישית- שאם לא היו פתרונות מדעיים כאלו ואחרים ברוח הפתרון הנדון, היתה לי פחות מצוה אחת....
איזה שטויות אלו 'אוטנתיות-שמוטנתיות' כשמדברים על דיבוק איש ואשתו ופריה ורביה?? אם למישהו חסר אותנטיות שילך לגור ביער באוהל וישלח את אשתו לטבול בשוקת שבסלע, או במי מערות סרוחים כמו שטבלו בהם ב'דור האותנטיות' [האותנטיות של המקואות מזמן התפוגגה אם נתייחס למקוואות המפוארות שקיימות היום].
נ.ב.
ואם קלה בעיניכם דיבוק איש ואשתו, הרי כבר נאמר [גמ' נדה ל"א:]:
מפני מה ברית מילה לשמיני, שלא יהיו כולם שמחים ואביו ואמו עצבים [מהתורה בשבעת הימים שאחר הלידה האשה אסורה, ומיום השמיני יושבת על דם טוהר]. _________________
תוקן על ידי אברהםהעברי ב- 05/11/2010 15:16:04
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול