| נשלח ב-12/1/2006 22:48 |
|
| |
משנה תורה להרמב"ם.חדש !!!!! מוגה ומדוייק
יצירת מופת מבית המדרש של ישיבת "אור וישועה " שליד הטכניון בחיפה.
.http://www.mishnetorah.com/
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2006 23:15 |
|
| |
אינני בקיאה לצערי ברמב"ם כדי הבנה ברורה.
רק הוסבר שהמהדורה הזו מוגית בדקדקנות מתוך כתבי יד ,והכי נכון אולי להשוות בין הוירטואלית לזו הנוכחית .
אני לא משווקת ואין לי תמלוגים .
פשוט אני מכירה היטב את הנפשות הפועלות בהכנת הספר ובשנים הארוכות שעבדו עליו .
חשבתי שיהיה זה ראוי להפנותכם לאפשרות החדשה של מהדורה מסוג אחר מדוקדקת .
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2006 00:49 |
|
| |
ומה חסר לאשכול הידוע והאהוב המכונה משהו כמו מדף הספרים של עצכ"ח שפתחנו אשכול חדש על ההוצאה הנידונה? (-:
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2006 01:41 |
|
| |
בהחלט מגיע אשכול פרטי לנושא הזה!
ויש אפילו שנים.
יום בשורה על הופעת משנה תורה מוגה להרמב"ם + מבצע קניות לחברי הפורום (המסתכנים באאוטינג).
מאת דרום חוקר
ולא מצאתיו משום מה.
אולי הוא הועתק לאשכול הספרים?
ועוד אחד, ביקורת, מאת הפרעתוני
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1739642
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2006 10:00 |
|
| |
כל מי שתורת הרמב"ם נוגעת ללבו, מוזמן ליצור קשר עם אשת המכירות, ולרכוש את הרמב"ם המפואר והמדוייק.
מאז שרכשתי את אותו רמב"ם, שבתי לעסוק בדברי הרמב"ם בעיתים מזומנות, כי יופי הכתב (קורן) והעמוד, פלוס הדיוק המירבי, מרחיבים את דעתו של הלומד.
אפרת לונדין,
מנהלת שווק ומכירות,
0545-753532
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2006 17:43 |
|
| |
הספר מכיל להשוואה את הגרסא של סנונית, שהיא בעצם מבוססת על מכון ממרא. וכפי שכתוב בהקדמת הספר - מכון ממרא בוחר את הנוסח עפ"י רוב כמותי של כתבי היד. כאן יש הכרעה איכותית של הנוסח. ואם הקורא רוצה הכרעה אחרת, הרי יש לו את זה מולו.
הספר מ ה ו ד ר כפי שלא רגילים, כיאה לספר קלאסי של הרמב"ם (הייתי קונה אותו גם ב 500 שקל). פשוט כיף לקרוא ממנו. ועוד משהו שלא רגיל: הספר ללא כל פירוש. ללמדך שאפשר לקרוא את הרמב"ם בפשטות, ולהבין.
נעשתה שם עבודה אדירה עם צבא של מגיהים (כולם רשומים שם).
רק למה צריך כל כך הרבה הסכמות???
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2006 18:48 |
|
| |
לאחר הודעתו של כמו ים (ברוך הבא אל הפורום!) אני זקוק לשאול:
האם הספר מכיל כבסיס את מהדורת מכון ממרא? אם כן, הרי היא מצויה באינטרנט ואפשר להורידה למחשב, ואם כן לא פעלו מוציאי הספר דבר לכאורה?
תוקן כדי להבהיר את השאלה.
תוקן על ידי - מיימוני - 17/01/2006 19:11:37
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2006 22:51 |
|
| |
מימוני היקר
הספר אינו מתבסס על מהדורת ממרא
מהדורת ממרא לקחה את כ"י תימן המצויים בידינו, ועל פי רוב כ"י הוכרע הנוסח.
ואילו במהדורה של הרמב"ם החדש, גם נלקח בחשבון טיב הכ"י, כך שאם בתוך כ"י תימן, נמצאו כ"י יותר מדוייקים ויותר מעודכנים, הדבר נלקח בחשבון, בכדי לדעת איזה נוסח להעדיף.
מה שכתבתי נזכר גם בהקדמת המהדיר.
כמו ים כתב
< מכון ממרא בוחר את הנוסח עפ"י רוב כמותי של כתבי היד. כאן יש הכרעה איכותית של הנוסח.>
מתוך דבריו ניכר שהוא מכיר את הנפשות הפועלות, ואת שיטת העבודה.
תוקן על ידי - דרום_חוקר - 17/01/2006 22:55:59
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2006 23:23 |
|
| |
איך זה ביחס למהדורת שבתי פרנקל?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2006 02:26 |
|
| |
האם בלימוד הרמב"ם בלי גישה לנושאי כלים לא מפספסים מרכיב מהותי בלימוד? (מעבר להבנת הרמב"ם או הקושיות עליה
עצם זה שהם מתייחסים לסוגיות הרלבנטיות ולמחלוקות בגמרא, די חשובה לטעמי).
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2006 04:03 |
|
| |
אצטרף לשואלים כאן - את השאלה הסתמית - ובסגנון שונה קצת: האם הרמב"ם הזה נדפס לחבדניקי"ם הלומדים שלושה פרקים או פרק אחד ליום ? א"כ זה גדול, אבל למען הענין אנני מבין מדוע הודפס כך ללא כל פירושים וכו' ? אנני ח"ו בא לקנטר אלא כנ"ל להבין את מטרת ההוצאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2006 07:53 |
|
| |
אף אני שואל - על השואלים.
השתגר אצלנו שכל ספר צריך מפרשים.
בעיני ראיתי למדנים יושבים ומעיינים באיזה ספר ומייד תרים אחרי הפירוש שמודפס במקום המיועד לרש"י.
וגישה זו אינה מתחילה בימינו. יש איזה חשש מפני התמודדות עם הטקסט באשר הוא טקסט. קודם צריך איזה מפרש שייקרא בצמוד לטקסט המקורי, ורק אז אפשר להתחיל לחשוב.
זו תופעה תרבותית, ובעיני יש בה מחסום מפני ישירות.
אמנם, יש לבדוק את הצורך בפירוש בלימוד הרמב"ם. ובזאת סבורני שצודקים המבקרים.
א. מטרת הרמב"ם בספרו היתה לרכז את ההלכות כפי שהן עולות מן הגמרא. אך ללא הרקע של הדיונים, לא ברור מדוע נבחרו הלכות אלו ולא אחרות. יש כאן אוסף של דינים, בדומה למשנה, וגם המשנה לבדה ללא טעמים אינה לימוד מספיק (למרות שהוא נצרך כרקע לכל לימוד אחר).
ב. כבר הרמב"ם עצמו חש בצורך לציון מקורות, ואף התבטא שחבל שלא עשה כן בספרו.
ג. אם המטרה היא להגיע ללימוד הסוגיות על פי הרמב"ם כדי לזהות את פירושיו - השונים מאלו של רש"י ושל התוספות - הצורך במפרשים, או לפחות ברישום "לינקים" לגמרא, הוא חיוני.
עם זאת, נראה לי שמטרת המוציאים לאור היתה לספק בכרך אחד את גרסת הרמב"ם החשובה ביותר, עם רשימת שינויים והשוואות. זה לא ספר ללימוד, אלא ספר עזר ללימוד. ובתור כזה הוא בעל חשיבות.
(אני מתפלא על ההעזה שלי להביע דעה בלי שראיתי את הספר, אלא רק מהתיאורים כאן...)
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2006 08:49 |
|
| |
יעקב ברוכמן
מהדורת פרנקל מתבססת כל דפוסים קדמונים, עם תיקון חלקי ע"פ כ"י, המהדורה הנוכחית מבוססת בטהרתה על כ"י, ואין צורך לבלוש בילקוט שינויי נוסחאות (למי יש זמן) בכדי לברר את נוסח כ"י.
אמנם הנידון כאן הוא לא כיצד ללמוד רמב"ם, כי אם ההדרת הרמב"ם ע"פ כ"י, אבל נכתוב קצת על נושא חביב זה.
סיפור
בתקופה שקדמה להוצאת הספר, הלכנו יוחאי (המהדיר) ואנכי, לבקר את עקורי גוש קטיף, פגשנו אותם במלון בנצרת עלית.
סוד מפורסם הוא שהרב שמואל טל ראש ישיבת "תורת החיים" (שהיתה בנוה דקלים) פוסק על פי פשט התלמוד, ובמסגרת שיטת לימוד זו, הרמב"ם הוא מרכיב מאוד מרכזי (אם כי בשיטתו הרמב"ם איננו בלעדי).
בביקור פגשנו את בנו של הרב טל (דביר הצדיק), וסיפרנו לו על הפרוייקט המתרקם, הוא שמח לקראתנו שמחה גדולה, ואמר שכעת אביו יוכל ללומד רמב"ם בצורה נוחה, כי עד כעת אביו היה מדפיס ממכון ממרא, והדפים היו מתבלגנים, וכעת יהיה בידיו ספר שלם מדויק.
מרוב חיבתם של תלמידי "תורת החיים" ללימוד הרמב"ם, הם הלכו לבית הדפוס, ולקחו את הספר משם, בטרם יגיע אליהם במשלוח (70 ספרים), מאז נקבע שיעור קבוע במשנ"ת להרמב"ם בישיבה, בגלל גודל חיבתם לנושא.
צודקים המעירים על הקושי ללמוד את דברי הרמב"ם ללא מפרשים, את הספרים מדע אהבה זמנים, ניתן להבין גם ללא מפרשים, רק שצריך לחזור על הפרקים הרבה פעמים (מינימום 20 פעם) ואז ההלכות מונחות לקורא בראשו בצורה מסודרת, שאר הספרים, צריך מפרשים.
מי שלומד רמב"ם בהעברה (לא בצורה קבועה), כי אז אם הוא לומד על סדר התלמוד, הספר יוכל לעזור לו, וימנע ממנו החיפוש אחרי ספרים שונים.
אבל מי שלומד רמב"ם בצורה קבועה, כי אז הלכותיו של הרמב"ם מתבררות לו מלימוד ללימוד ומחזרה לחזרה, והוא ימצא קב מחזיק ברכה במהדורה זו, כי כעת הוא יוכל לרוץ בחומר.
כפי שכתב הרמב"ם שהוא לא בא לגנוז את ספרי התלמוד, גם מהדורה זו איננה מתיימרת לגנוז את ספרי המפרשים, אבל היא באה לקדם את המטרה של ידיעת הרמב"ם כולו מתחילתו לסופו, כל אחד לפי שכלו והבנתו, והמסלול שיצטרך לעבור בכדי להגיע למטרה זו.
ולא יהיו לומדי התורה מושלכים למחלוקות, ובראשם יהיו שתים שלש סברות בכל סוגיה, מבלי לדעת במצוות ה' דבר ברור.
תוקן על ידי - דרום_חוקר - 18/01/2006 8:50:46
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2006 18:52 |
|
| |
אינני יודע מה מטרת המהדורה, מלבד מה שכתוב בהקדמה. אני יודע מה משמעותו הדבר הוצאת רמב"ם בכרך אחד: הבנה של תורה שבעל פה פשוטה וללא עקמומיות המוח ולולינות הפלפול.
אכן נדמה בטעות כי הרמב"ם צריך להבינו ע"י התלמוד וכבר ענה על זאת בן הרמב"ם כי פלא הוא שיבינו את הדבר הקל ע"י הדבר הקשה....
כהדרכה כללית שאמרה כבר הרמב"ם, מספיק ללמוד ספר אחד לעומק ולהבין את הרמב"ם בשאר ספריו.
גם חבדניקים יכולים ללמוד: אחד הדברים המרשימים הוא לראות פרקים שלמים באותו מבט עין. בפרשנויות מרוב עצים לא רואים יער....
וכבר אמרי אינשי היכן כתוב ויהי בוקר ויהי ערב יום אחד? בתחילת מסכת ברכות....
בעיני הספר בפירוש נועד ללימוד, לא רק כעזר ללימוד. משל למה הדבר דומה? לתנ"ך !!!! האם נאמר כי תנ"ך בכרך אחד הוא רק עזר ללימוד התלמוד??
משנה תורה ללא מפרשים כמוהו כתנ"ך ללא מפרשים. לא אמרתי שלא צריך מסורת, אלא שמסורת צריכה שכל ישר.
לפרשנות - דבר ראשון צריך לדעת עברית, וגם להכיר את מציאות החיים של אז.
ראו למשל בהלכות תעניות כתב הרמב"ם שמצוה לזעוק ולהתענות,
וכתוב באחד הפירושים (הנפוצים...) שלזעוק = בקול רם. אוי ל..., אוי ל..., והרי לזעוק = להתפלל!
וכל הדבר לא כתבתי אלא לפי דעתי הפשוטה. ונוח לי הספר ומצאתי בו קורת רוח, להבין דברי חכמים ולהיותם סדורים על לשוני.
מצאתי עוד בהקדמה שכתוב כי נמנו חכמים וגמרו כי האדם היודע הרבה גדול יותר מהיודע מעט אך לעומק. למה? זה כבר שאלה שונה. רמב"ם בכרך אחד זה לדעת הרבה ואז אפשר בשקט להתעמק בלי לקבל שכרון עומקים (-:@
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2006 19:06 |
|
| |
כמו ים,

|
|
|