בית פורומים עצור כאן חושבים

לילדי מדענים סיכוי רב להיוולד אוטיסטים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/2/2006 11:35 לינק ישיר 
לילדי מדענים סיכוי רב להיוולד אוטיסטים

כך על פי אחת מכותרות העיתונים הבוקר
מישהו יודע מה הטעם ? לכאורה ההשפעה צריכה להיות לטובה

"תכלית הידיעה שידע שאינה יודע"

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 12:08 לינק ישיר 

ילדים אוטיסטים רבים מוכשרים מאד. ואולי הכשרון גורם לאוטיזם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 12:27 לינק ישיר 

ציטוט מהזיכרון:

"כה אמר לומברוזו:
כי שיגעון וגאון -
בכפיפה אחת ידורו"

(מתוך "מצבה" של י' שמעוני)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 13:20 לינק ישיר 

ברנהארד כיון שאתה ותיק בפורום, היה עליך לדעת שאין די בציטוט כללי מעין זה שכתבת. מה עם לינק? מקור? הסבר? אמנם, כיון שכבר ענו לך מחשובי הפורום, ננסה להציל את מה שאפשר, במיוחד באשר הכותרת היא בהירה מאד. א. מהו אוטיזם? ב. מה הקשר בין כשרון לאוטיזם? ג. הפן התורשתי. האם כשרונות עוברים בירושה, וכיו"ב אלו נושאים שלא כל אחד מתמצא בהם, אך יש לאוטיזם פן שבוודאי יצוץ לקמן, והוא הפיכתם ל"נביאים" לפני מספר שנים במגזר החרדי. אציין אם כן את הידוע לי, ויוסיפו אחרים משלהם. האוטיזם היא תופעה שכנראה יש לה יותר מגורם אחד וזה נראה יותר כמושג גג שכולל תחתיו תופעות שונות ובוודאי שיש בהן דרגות. ככל הנראה, האוטיסט הוא אדם שמופצץ על ידי נתוני הסביבה, כי אין לו את המנגנון לסינון שיש לכולנו ומאפשר לנו להתרכז במה שנראה עיקר באותו רגע. האוטיסט הוא לפי זה כעין אדם שנמצא ברעש בלתי פוסק, בהרעשה שמגיעה מכל חושיו כאחד. לפיכך, ההגנה היחידה שלו היא כנראה להתעלם מהכל בכוח. כך זה נראה לי לפי מה שקראתי, בעיני הדיוט. עם זאת, ככל הנראה בנפש - או במוח - יש יכולות בל ישוערו, ואולי אוטיסטים יותר קלי גישה אליהן. כך מספרים על שני אוטיסטים שהיו משתעשעים בחילופי דברים של מספרים ראשוניים בסדר גודל של מיליארדים, ואיש כמובן לא הבין מה הם עושים עד שהגיע מתמטיקאי וקלט את הענין. אם יוסיפו מידע על תחום מרתק זה, בוודאי נרויח כולנו. שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 13:24 לינק ישיר 

Analytic gene, autism link

Last updated: Tuesday, January 31, 2006

Highly analytical couples such as scientists, engineers and mathematicians may be more likely than other couples to have autistic children, says a University of Cambridge researcher.

In a paper in the journal Archives of Disease of Childhood, Prof Simon Baron-Cohen said the gene that makes some people analytical, may also impair their social and communication skills, BBC News reported.

Autism is characterised by social and communication difficulties.

Baron-Cohen noted that scientists and other "systemisers" are skilled at analysing systems to figure out how they function, but tend to be less interested in social skills and can exhibit obsession with detail and other behaviours associated with autism.

Since systemisers tend to be attracted to each other, they're more likely to pass "autism" genes and behaviours onto their children, Baron-Cohen suggested.

Some experts argue that the rise in autism is linked to increased awareness of the condition, BBC News reported. – (HealthDayNews)

וראו גם http://www.earthtimes.org/articles/show/5179.html#  וכיוצ"ב,  ובשפת עבר ב- http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3208739,00.html39,00.html .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 13:59 לינק ישיר 

http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topicarc.asp?topic_id=1254831 http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topicarc.asp?whichpage=2&topic_id=1393959 תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 02/02/2006 17:07:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 14:02 לינק ישיר 

לינקזעצער

מאי קמ"ל ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 14:08 לינק ישיר 

אין כלל כלשהו שמדבר על קשר ליהדות בפורומנו?
השאלה היא אינפורמטיבית גרידא, שכן לדעתי לא צריך להיות קשר הדוק מדי.
בהזדמנות זו, ניסיתי לחפש את חוקת הפורום באשכול הפותח הנצחי בתחילת הרשימה, וראיתי רק דיונים.
באששר לנושא האשכול נדמה לי שהצגת שאלה כללית כזו על הצהרה ספקולטיבית ולא ממש מבוססת, ובפרט שהפורום אינו מיועד לבירור שאלות מדעיות, היא בעייתית. באילו כלים מששתתפים הפורום אמורים לברר האם זה הגיוני או לא? האם הפותח מצפה לדיון מדעי? זה לא המקום. ניתן להשתמש גם בכלים מדעיים כדי לברר שאלות לא מדעיות שקשורות לעניינינו, אבל אין מקום לבירור שאלות מדעיות.

ניטול לדוגמא את האשכול הבא: האם מישהו יודע על פתרון למשוואת שרדינגר בבור פוטנציאל ריבועי מסתובב. נכתב בעיתון שספקטרום האנרגיות הוא אקספוננציאלי, ולא חוק חזקה. האם זה קשור לכאוס, והאם זה הגיוני בעיני הציבור הנכבד המשתתף כאן?

על כן נלענ"ד שעדיף להגדיר שאלה רלוונטית בהסתמך על התוצאה המפוקפקת הנ"ל. למשל, מדוע צריך לקרוא עיתונים? האם תוצאות מדעיות המדווחות בעיתון יומי יש להן קשר כלשהו למה שבאמת מתואר שם (לדעתי - לא!)? האם כיוון הקורלציה הוא הכרחי (אמנם שאלה מדעית, אבל ההשלכה שלה היא כללית, ויש מקום לדון בה באופן כללי. היא גם ניתנת לטיפול לא רק בכלים מדעיים בלבד). שאלה אחרת: האם מצב כזה מתיישב על צדק אלוקי (בקיצור: למה הקב"ה רודף אותנו הפיסיקאים? גזירה היא מלפניי קבלוה משעשעי דת יומיים...)? או: מה עם בעלי גישה אנליטית בתחום מדעי הרוח, או ה יהדות? או: מהי בכלל אנליטיות, ומדוע היא קשורה דווקא למדעי הטבע? וכן על זו הדרך...
לחילופין, ניתן לפתוח אשכול על הנושא הזה עצמו (מה לא בסדר באשכול הזה? וכיווני פתרון אפשריים). 
אמנם the sky is the limit, אך יש דברים שהם מעל לשמים, שנאמר: אין חדש תחת השמש, אבל מעל לשמש - יש.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 14:15 לינק ישיר 

הבאבא, הכר את הפותח ובלינק השני גם את תגובות מיימוני, קעלעמר וד"ר הלפרין. בברכה. תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 02/02/2006 17:18:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 14:15 לינק ישיר 

חבצלת איקון ירוק של הכרת תודה. מיכי איקון ירוק של הסכמה. אמנם, כפי שיש אצלנו תלמידי חכמים, רופאים ופיזיקאים, אולי יימצא גם מי שיכול להביא מידע על אוטיזם. עד כמה שידוע לי, אוטיזם הוא תופעה שמאירה, בהיותה יוצאת דופן, את מחקר המוח. כמובן, אין לצפות שיהיה אצלנו מדען מוח שיקדיש מזמנו לכתיבת סיכום, ומן הסתם גם לא היינו, ברובנו, מבינים זאת. אך יש גם גוונים אמצעיים בין בורות משוועת לבין התמקצעות, משהו כמו הדיוט מתעניין. ולנושא שלנו יש שתי השלכות מעניינות: א. הניצול של אוטיסטים כ"נביאים" לעת מצוא. ב. היחס בין אוטיזם למוח ונפש. כפי שציינת, עצם הנושא שהעלה פותח האשכול אינו קשור כלל לפורום, אפילו לפי אמות המידה הליברליות ביותר שלי. שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 14:30 לינק ישיר 

תקשורת מסייעת

עם ילדים אוטיסטים או מפגרים

פרופ' אברהם שטינברג

אסיא נ"ז-נ"ח (כרך ט"ו, א-ב) כסלו תשנ"ז

http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/assia/tikshoret-2.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 14:41 לינק ישיר 

מיכי,
אני מסכים איתך לחלוטין, אך דומני שאך לפני כמה ימים, כשהעליתי ספק דומה לגבי האשכול בנושא המיסוי והסברתי את המדרון החלקלק שאשכולות כאלה מובילים אליו, פנה אלי אחד מחשובי הכותבים בטענה שאין כל רע בפתיחת האשכול הנ"ל אף שהקשר שלו ליהדות אינו ישיר.  אם כן, אחזור על עמדתי: אשכולות שאין להם קשר ישיר ליהדות - אין להם מקום בפורום, ובכלל זה אשכולות בנושאי פיסיקה, מתמטיקה, כלכלה, בריאות, גאוגרפיה, סוציולוגיה, ארכאולוגיה, ספרות אנגלית, פוליטיקה ואקטואליה, חקלאות...  זו, אגב, גם הסיבה לתהיה שהעליתי כלפי רבנו מיימוני כאשר פתח את אשכול המספרים האי-רציונליים שלו. 

אגב, מה הפתרון למשוואת שרדינגר עבור בור פוטנציאל ריבועי המסתובב בלולאה?  יש יישום היכול להשתמש בפתרון כזה, או שזה בגדר "דרוש וקבל שכר"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 14:51 לינק ישיר 

ושוב דיבורים על חוקות הפורום. אם הפורום הזה לא יקרוס מעומס החוקים, זאת תהיה הוכחה למציאות ניסית שתספק, אפשר לקוות, אפילו את מיימוני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 14:59 לינק ישיר 

גמגם

יש חוק כזה בפורום??? כשיסדו את הפורום והמנהלים (אז וטו ומיימוני) שיתפו אותי בהתיעצות על ניסוח 'דבר המנהל', הוחלט ביניהם דוקא כדי שלא יבינו כדבריך, לכתוב: 'כוונתנו להעניק במה לדיונים פתוחים בנושאים העומדים ברומו של עולם המחשבה ובמיוחד עולם המחשבה היהודי'. רק במיוחד ולא בלבד!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 15:04 לינק ישיר 

בוגי,

כפי  שכתבתי אני מסכים לגמרי. לגבי הערת גו"ג, באמת רציתי ךהזכיר את האשכול ההוא, אולם לא זכרתי איזה הוא היה.
אני עדיין עומד בעמדתי משם, וטענתי כאן היתה רק לבירור בדיוק בגלל דבריך שם.
לעצם העניין אני טוען כאן טענה אחרת: שבעיה מדעית אין מקומה כאן, לא בגלל שזה לא יהדות, אלא בגלל שזה לא רלוונטי לכאן.

באשר לבור פטנציאל מסתובב, כתבתי כמה מאמרים על עניין זה, ובפשוטו הספקטרום זז בפקטור של תדירות הסיבוב. מה שמעניין הוא התרמודינמיקה ש בור כזה, שמשנה את הפרמטרים של מעברי הפאזה, ומגדירה ממד פיקטיבי שונה למערכת (מערכת דו ממדית תתנהג כמו חד ממדית וכו').
את כל זה כתבתי כאן, לא רק מפאת כבודו של רבנו גו"ג, אלא גם כדי להבהיר את טענתי למעלה. אני מניח שכעת זה יוסכם. מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 15:21 לינק ישיר 

כמה הבהרות א. אני מכיר נסים רבים בחיי ובחיי אחרים. קיומו של הפורום הזה הוא בוודאי אחד מהם. ב. לא הבנתי אף מילה מה"בור וכו'" של מיכי. האם באמת יש דבר כזה בפיזיקה? שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לילדי מדענים סיכוי רב להיוולד אוטיסטים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext