| נשלח ב-13/2/2006 12:19 |
|
| |
עצמות החיד"א הסתדרו מאליהן?
בעיתון "בקהילה" האחרון היתה כתבה על העלאת עצמות החיד"א לארץ, ובין השאר רואיין שם הגר"מ אליהו שליט"א, שהיה בין הממונים על סידור הקבורה בארץ. והוא סיפר סיפור מדהים שלא יכול להתקבל על הדעת העצכ"חית הרציונלית (המקור איננו לפני כרגע ואני כותב מהזכרון):
הרב אליהו סיפר, שעליו הוטל, ביחד עם הבבא חאקי ועוד רב שאיני זוכר את שמו, לפתוח את הארון ולראות איפה הראש ואיפה הרגליים כדי לדעת באיזה כיוון לקבור את הרחיד"א.
כשפתח את הארון ראה לחרדתו כי כל העצמות מעורבבות בלי סדר בחול. הוא סגר את הארון וצעק לקב"ה: "רבש"ע, עצמות יוסף מגולגלות בארון. אנא תן לנו סימן איך לקוברו".
ואז נשמע רעש אדיר מותוך הארון, הבאבא חאקי והרב הנוסף התעלפו, וכשהשתרר שקט הם פתחו את הארון וכל העצמות היו מסודרות בצורת השלד המקורי.
(למפקפקים בעדות העיתונאי, המערכת הצהירה כי יש לה הקלטה מצולמת של עדות הרב אליהו).
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 12:42 |
|
| |
והמשכיל בעת ההיא ידום. לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 12:55 |
|
| |
אני מתנגד להכללה הגורפת 'סיפור מדהים שלא יכול להתקבל על הדעת העצכ"חית הרציונלית'. משמעו, שכל המשתתפים בפורום יכחישו סיפור זה.
אני משתתף בעצכ"ח, חושב את עצמי לרציונלי, ודוקא משום כך אני סבור שר"מ אליהו אינו משקר והסיפור הוא אמיתי.
ומ"מ דבר חשוב שמענו מסיפור זה, שהחיד"א לא היה שלם כיום הקברו. וכמדומה לי ששמעתי ההיפך.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 13:15 |
|
| |
צ'אוט
נראה שאתה מתאמן בהאמנה בדברים מופרכים יותר ויותר. עד שלא שמעת את הסיפור של הרב אליהו , האמנת שהחיד"א היה שלם כביום היקברו, מששמעת את סיפורו של הרב אליהו המופרך יותר עברת להאמין בזה.
הכיצד תסביר את העובדה שכל פעם שמוציאים אדם מקברו יש סיפורים על כך שהוא היה שלם כביום היקברו? (זה אמנם לא עד כדי כך מופרך , לפחות בתנאים מסויימים גופות יכולות להישאר שלמות , ראה דוגמת אברהם לינקולן שהוצא מקברו ארבעים שנה אחרי מותו, ואולי נחנט?)
נראה לי שהרב אליהו היה נרגש מאד כשפתח את הארון לראשונה ולכן לא ראה בבירור והיה נדמה לו שיש בלבול מה , מרוב בהלה הוא סגר את הארון ואז הרגיעו הבאבא חאקי וביחד פתחו פעם נוספת ובתשומת לב יותר טובה ראו שהכל נמצא בערך על מקומו בשלום.
אני לא רואה שום סיבה לקנות סיפורים כאלה , בהכירי את דרכם של אנשים לגזם.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 14:43 |
|
| |
האם הסיפור שהוא נמצא שלם כיום הקברו מתקבל יותר על הדעת ?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 15:02 |
|
| |
מציץ_ונפגע:
אני לא אמרתי שהאמנתי שהגוף היה שלם, אני אמרתי שכך שמעתי. והיום התברר לי האמת.
הדרך שבו אתה מציג את הסיפור בהחלט מקובל עלי.
אני עדיין לא מבין איזה דבר בסיפור לא רציונלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 15:51 |
|
| |
מציץ,
לינקולן כן וחיד"א לא?
נוהל שכן
זה כאן!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 16:04 |
|
| |
אתם שואלים שאלות על הרב אליהו שהעיד שקיבל שעון מהסאלי באבא לפני מותו שאומר מתי יבא המשיח?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 16:31 |
|
| |
צ'אוט,
תהליך הסקת המסקנות שלך הזכיר לי סיפור - פעם, לפני שנים, חזר חבר שלי מביקור במערת רשב"י בפקיעין (וכיצד יודעים שהיא מערת רשב"י? יש לידה שלט שכתוב עליו כך, וזו הוכחה ניצחת). נרגש ביותר הוא תיאר לי את חויותיו שם, והוסיף בהתלהבות אמונית עצומה ותיאר באוזני את הנס הגדול (לדבריו) שהתרחש שם - החרוב שעומד היום בפתח המערה הוא חרוב זכר (עצי חרוב, יש בהם זכרים ונקבות, שרק הן מניבות פרי). לרשב"י ובנו הניב העץ פירות, מכאן שהעץ השתנה עם השנים והפך מנקבה לזכר. נס גדול היה שם! (או, לשיטת צ'אוט במקומות אחרים - עוד הוכחה להשפעתה המוחצת של התנועה הפמיניסטית )
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 17:31 |
|
| |
אמשלום:
באמת סיפור מרגש. אני רוצה להציע אבל השתלשלות אחרת. העץ אכן היה נקבה. אלא שהיא מתה והשאירה באדמה זרע שצמח לעץ חרוב זכר.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 17:34 |
|
| |
צ'אוט,
אבל ככה אתה הורס לידידי א' את כל הנס! 
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 17:35 |
|
| |
אבל החרובה המתה בטח היתה צדיקה, אז גופתה נשארה שלמה, לא?
נוהל שכן
זה כאן!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 19:00 |
|
| |
עד כמה שהאמת והרציונליות היא נר לרגלי פורום זה - הרי שאם יש בדברי מאן דהו כאן משום זלזול באדם קדוש כבבא סאלי, ישנה חובת המחאה, ומן הראוי שהכותב יחזור בו מדבריו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 23:19 |
|
| |
גם אני מצטרף להנ"ל ומוחה על ביזוי כבוד ת"ח הבבא סאלי היה צ"ע ולמדונו רז"ל שמורא רבך כמורא שמיים ונמצא שהנ"ל לא על הבבא סאלי תלונתו כ"א על ה"כביכול" עצמו! הזהר בגחלתן!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 23:24 |
|
| |
לעצם הדברים כדאי הוא מוהר"ר החיד"א ליותר מכך! ומה יגידו ליטאי עצכ"ח שה' לא קרע את ים סוף וכו' ראינו רברבן מדא בתלמוד וכש"כ בתנ"ך ומה ההתפעלות מכזה וכי אין צדיקים בדורנו שעשו כזאת?! אפילו הליטאים השרופים בימינו מדברים על רוח הקודש שהיתה כביכול לקהילות יעקב. אז זה מה שקשה להם- תנוח דעתם, הם יכולים להיות ליטאים גם אם כזה וכיוצא בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2006 11:39 |
|
| |
רובכם מכירים בוודאי את הבדיחה על מבחן הקבלה לתנועת "כך". המועמד מתבקש להרוג 10 ערבים וחתול. אם הוא
שואל "למה חתול?", הוא מתקבל.
מתוך ההודעה הפותחת את הדיון:
והוא סיפר סיפור מדהים שלא יכול להתקבל על הדעת העצכ"חית הרציונלית : הרב אליהו סיפר, שעליו הוטל, ביחד
עם הבבא חאקי ועוד רב שאיני זוכר את שמו, לפתוח את הארון ולראות איפה הראש ואיפה הרגליים כדי לדעת באיזה
כיוון לקבור את הרחיד"א.
ובכן, אם הדעת העצכ"חית הרציונלית אינה מתעכבת על עניין כוון הקבורה, אין חשש שהיא תתמה על סיפור הסידור של
העצמות.
תוקן על ידי - יבוסי - 14/02/2006 12:18:23
|
|
|
|
|