בית פורומים עצור כאן חושבים

יתרו, האם יש הפי אנד, התגיירות/הליכה עם משה והעם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/2/2006 09:29 לינק ישיר 
יתרו, האם יש הפי אנד, התגיירות/הליכה עם משה והעם?

בפרשת יתרו -  אנו קוראים על דמותו של יתרו - נעשה לו כבוד וייחדו לו פרשה משל עצמו. 

(ובפרשה יש את 10 הדיברות !! )

הפרטים שזכורים  לי (וזה לא הרבה)  - יתרו היה כהן מדיין, שביתו ציפורה נישאה למשה.

בניו של משה ואשתו של משה (הנכדים והבת של יתרו ) נשארו במדיין עד היציאה ממצרים ואז הבנים וציפורה מצטרפים למשה והם עושים את מסעם במדבר.

יתרו נשאר במדיין, יתרו לא מגיע לארץ ישראל. יתרו לא מתגייר, יתרו נשאר מדייני.

פרידה  עצובה לאדם מעניין. עצובה מדי.

אני רוצה לנתח את דמות יתרו (אם זה אפשרי כמובן..)

אני חושב על דמות יתרו ואני נורא מתרגש,

הוא מזכיר לי שילוב של מנהיג כריזמתי, בלי שחצנות, עם המון חוכמת חיים , בלי התנשאות , שופט (שלא מזכיר את השופטים "העליוניים" .....XXXX היושבים להם בכס המלכות ולא יורדים "לארץ גרר"... ) בחסד.  - "שופט שטח".

מזכיר לי את השילוב בין וונדל ג'ונסון (כומר שמאמין ב 7 מצוות בני נוח שלא התגייר ובניו התגיירו, והוא הגיע לארץ לפני כמה שבועות לכנס הסנהדרין , שעסק ב 7 מצוות  בני נוח ).

ל - טון קאנן (מאמן מכבי ת"א) (את זה שמעתי ברדיו 103FM - מפי סער פלסנר - תוכנית הספורט בימי חמישי עוסקת קצת בפרשת השבוע - שהשווה את יתרו לטון קאנן "כיועץ ארגוני") שהיה יועץ ארגוני שהובא לבית"ר - בחור כריזמטי ונאה עם יכול אבחון וניתוח גבוהות, יכולת ביטוי וקבלת החלטות  ואנגלית משובחת ..(שהלוואי והיה נשאר בבית"ר ירושלים*)

. (מזכיר לי דמות פוליטית - שאני רוצה להימנע מאיזכור שמה - כי נמנעים פה מפוליטיקה)..

שילוב של  הדלאי למה - החביב , איש העולם , שמטיף לשלום עולמי ולפתרון סכסוכים. מנהיג שקט וכריזמטי המקובל בכל העולם.

אני מתאר אותו כאדם גבוה , ושחום, עם שיער לבן וזקן ארוך, הולך בגלביה לבניה ועיטורי זהב עליה , יחף במדבר הלוהט .... אותות המדבר ניכרים בפניו, אך הוא שורד. את להט המדבר.

ממש דמות של מנהיג שאנחנו צריכים היום  , ויכול "בשקט" להחליף נשיאים ומנהיגים פוליטיים.

עכשיו, שאני רואה את דמותו ואת העזרה שלו למשה ולעם היהודי, שהוא בא ממדיין למשה, ליבי נחמץ..

השאלות או הבעיות שאני רוצה להעלות על דמותו של יתרו:

1. הפרידה כל כך עצובה - למה הוא אינו ממשיך עם משה הנכדים שלו וביתו במדבר? הרי זה היה ברור שבזמנם הוא נפרד לעולמים מהם ?

* האם אשתו של משה ובניו נשארו במדיין עשרות שנים , ומשה היה לבד במצרים והנהיג את העם? ורק אח"כ משפחת משה הצטרפה אל משה.

** לא הוזכרו משפחתו של אותו מנהיג - בניו / אשתו וכו'

2. מדוע הוא לא התגייר ? אם הוא האמין בה'  ובמשה חותנו ?

3. האם הוא הוזכר כנביא  - או שהנביאים הראשונים היו 3 האבות ולאחריהם משה ?

4. איך העדה הדרוזית מאמינים שהוא "הנביא" - איך הוא הגיע לכך ? ואיך הם מאמינים שהוא קבור "בנבי שועב" ליד כפר זיתים / כפר חיטין - ליד טבריה. ? האם הוא עלה לארץ? העלו את עצמותיו?

אני חושב שאין פה הפי אנד ...

תודה על התשובות - אני לא זוכר כל כך מדרשים / ורבנים ולכן העלתי את השאלה הזו.

קיצור הכותרת

תוקן על ידי עצכח ב- 25/02/2008 22:25:12

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 11:01 לינק ישיר 

דאזין יש לי כמה הערות על שאלתך המעניינת. א. פעמים רבות במקרא אנו מוצאים נושאים שנדחקו הצידה ולא טופלו בידי המספר. והם דווקא מעוררים אצלנו סקרנות עצומה. למשל, מה חשב בנימין בשעה שראה את האחים מתווכחים עם סגן מלך מצרים על גורלו. והתורה אינה מספרת לנו על כך מאומה, מפני שהתורה אינה באה לספר לנו סיפור מרתק כדרך שהתרגלנו במשך אלפי השנים האחרונות, ובמיוחד במאה העשרים... המטרה שלה היא להעביר מסר. חינוכי, היסטורי, היסטוריוסופי. לא לגלות לנו מה היה סיפורו של יתרו. אם נבין שזו מטרת התורה, ממילא לא נתלונן למה ה"מחבר" (הקב"ה) לא נתן לנו יותר מידע. ב. המעיין בסיפורי התורה, אם הוא מטה אוזן קשבת, יכול לשים לב לפרטים רבים שאינם בולטים במבט ראשון. יש גם דברים שניתן להשלים מן הסברה, אך צריך להיזהר כפי שיתבאר בסעיף הבא. בדרך זו הלכו חז"ל. הם אכן חשו בצערם של אשת משה ובניו, שנותרו מאחור במדין. הם גם ניסו לשער מה היתה הפסיכולוגיה של יתרו, והעלו השערות מעניינות מאד. אבל לכל זה אין תמיכה בפסוקים. למשל, הם שאלו על יתרו "מה שמועה שמע ובא", שכן נאמר בפרשה כי יתרו יצא לדרך לאחר ששמע מה שנעשה, והשאלה היא מה הגיע לאזניו ואיזה חלק בדברים עורר אותו לפעול. והאם האינטרס שלו היה רק בבתו, שבוודאי אהב אותה, ובנכדיו, שרצה להביאם אל אביהם, או שמא היה לו אינטרס אחר, אובייקטיבי יותר, כמו הצטרפות לדת האמת, ומה כבר יכול היה לדעת על דת האמת, ובמיוחד מה שלא שמע ממשה כשהיה אצלו. מעצתו למשה, להקים בתי דינים שיעזרו על ידו ויסייעו בפירוש החוק לעם, אנו למדים על חכמתו. אנו גם למדים, לדעתי, שהרעיון של מתן תורה לעם עשוי בעצם לנבוע מהעצה של יתרו. הוא זה שבעצם אמר למשה שאי אפשר להפקיד את חינוך העם והנהגתו בידי אדם בודד, גדול ככל שיהיה, אלא צריך שתהיה מערכת שתעשה זאת. ומשה הוציא מכאן מסקנות שאולי יתרו לא חשב עליהן עד הסוף. שהמערכת צריכה לפעול לא רק בדור אחד. ושהמערכת אינה יכולה להיות תלויה רק בבחירת האנשים הנכונים לתפקיד, אלא במסירת מערכת חוקים חינוכיים מתאימה. וכך ניתנה תורה. כך לפחות אני משער. ואין זו יותר מהשערה, כי הפסוקים סובלים בהחלט גם פרשנויות אחרות. ג. כאן אנו רואים עד כמה צריך להיזהר מפני שילוב של אמונותינו והעדפותינו האישיות בפירוש הטקסט. כתבת כי יתרו הצטייר לך כאדם כריזמטי, בלי שחצנות, עם חכמת חיים. - זה נראה סביר, כי זה מתאים לדמותו בטקסט. הוספת כי אתה מדמיין אותו בתור "אדם גבוה , ושחום, עם שיער לבן וזקן ארוך, הולך בגלביה לבניה ועיטורי זהב עליה , יחף במדבר הלוהט .... אותות המדבר ניכרים בפניו, אך הוא שורד. את להט המדבר." וכאן כבר יש מקום לתמוה. הרי כאן אתה מחיל את התמונה שמתאימה לדעתך ליתרו על דמות היסטורית שלא ידוע עליה מאומה. כמעט הייתי אומר, שהדמות מעוצבת לפי סרטים בהוליווד... ד. שאלת מדוע לא הצטרף יתרו למשה. ובכן, אין לנו נתונים ברורים על נקודה זו, ויש מקומות אחרים במקרא שמהם משמע שכן הצטרף למשה. ואכן נחלקו המפרשים בדבר כבר בימי חז"ל. בסך הכל, אני סבור שאתה עושה נכון מאד. גם בהתמקדות בנקודות מעניינות במקרא, גם בשימוש בהבנתך ובסברתך כדי לשער את הפרטים החסרים המרתקים אותנו. אך חשוב מאד להיזהר שלא להחיל את תפיסת העולם שלנו, למשל כיצד צריך מנהיג להראות, על חורים שנותרו בסיפור המקראי ואולי מעולם לא היתה כוונה להודיעם לנו. שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 11:24 לינק ישיר 

כמה מקורות להתגלגלות צאצאי יתרו, וקשריהם עם ישראל -  

וּבְנֵי קֵינִי חֹתֵן מֹשֶׁה עָלוּ מֵעִיר הַתְּמָרִים אֶת בְּנֵי יְהוּדָה מִדְבַּר יְהוּדָה אֲשֶׁר בְּנֶגֶב עֲרָד וַיֵּלֶךְ וַיֵּשֶׁב אֶת הָעָם. [שופטים א-16]

וְחֶבֶר הַקֵּינִי נִפְרָד מִקַּיִן מִבְּנֵי חֹבָב חֹתֵן מֹשֶׁה וַיֵּט אָהֳלוֹ עַד אֵלוֹן בְּצַעֲנַנִּים אֲשֶׁר אֶת קֶדֶשׁ. [שופטים ד-11]

וְסִיסְרָא נָס בְּרַגְלָיו אֶל אֹהֶל יָעֵל אֵשֶׁת חֶבֶר הַקֵּינִי כִּי שָׁלוֹם בֵּין יָבִין מֶלֶך חָצוֹר וּבֵין בֵּית חֶבֶר הַקֵּינִי. וַתֵּצֵא יָעֵל לִקְרַאת סִיסְרָא וַתֹּאמֶר אֵלָיו סוּרָה אֲדֹנִי סוּרָה אֵלַי אַל תִּירָא וַיָּסַר אֵלֶיהָ הָאֹהֱלָה וַתְּכַסֵּהוּ בַּשְּׂמִיכָה. וַיֹּאמֶר אֵלֶיהָ הַשְׁקִינִי נָא מְעַט מַיִם כִּי צָמֵאתִי וַתִּפְתַּח אֶת נֹאוד הֶחָלָב וַתַּשְׁקֵהוּ וַתְּכַסֵּהוּ. וַיֹּאמֶר אֵלֶיהָ עֲמֹד פֶּתַח הָאֹהֶל וְהָיָה אִם אִישׁ יָבוֹא וּשְׁאֵלֵךְ וְאָמַר הֲיֵשׁ פֹּה אִישׁ וְאָמַרְתְּ אָיִן. וַתִּקַּח יָעֵל אֵשֶׁת חֶבֶר אֶת יְתַד הָאֹהֶל וַתָּשֶׂם אֶת הַמַּקֶּבֶת בְּיָדָהּ וַתָּבוֹא אֵלָיו בַּלָּאט וַתִּתְקַע אֶת הַיָּתֵד בְּרַקָּתוֹ וַתִּצְנַח בָּאָרֶץ וְהוּא נִרְדָּם וַיָּעַף וַיָּמֹת. וְהִנֵּה בָרָק רֹדֵף אֶת סִיסְרָא וַתֵּצֵא יָעֵל לִקְרָאתוֹ וַתֹּאמֶר לוֹ לֵךְ וְאַרְאֶךָּ אֶת הָאִישׁ אֲשֶׁר אַתָּה מְבַקֵּשׁ וַיָּבֹא אֵלֶיהָ וְהִנֵּה סִיסְרָא נֹפֵל מֵת וְהַיָּתֵד בְּרַקָּתוֹ. [שופטים ד, 17 – 22]

וַיֹּאמֶר שָׁאוּל אֶל הַקֵּינִי לְכוּ סֻּרוּ רְדוּ מִתּוֹךְ עֲמָלֵקִי פֶּן אֹסִפְךָ עִמּוֹ וְאַתָּה עָשִׂיתָה חֶסֶד עִם כָּל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל בַּעֲלוֹתָם מִמִּצְרָיִם וַיָּסַר קֵינִי מִתּוֹךְ עֲמָלֵק. [שמואל א, טו-6]

ועוד אחד לקינוח (נדמה לי שהבאתי בעבר את השיר הזה) –

בלדה לדרוזי / יהונתן גפן

בכפר ירוק במורדות הכרמל,
נולד בן נאמן למדינת ישראל.
למד בבית הספר, בנים לחוד,
שתי שעות מוחמד ושלוש שעות ציונות.
דהר קדימה, עם הרוח שנשבה,
בגיל שמונה עשרה התגייס לצבא,
דווקא לסיירת ואחר-כך קורס קצינים.
מפקדיו התגאו בו וחילקו לו ציונים
ואמרו: נו עם הדובון ועם העוזי
מי יכול היה לראות שהוא דרוזי?

בקרית שמונה מול אש ורוצחים
הוא רץ ראשון ושלף אקדחים,
וראשון נפל במעלה המדרגות,
פצוע קשה ורגליו משותקות,
ואלה שפינו אותו כבר הודיעו בחדשות:
עם הדם שנשפך על הדובון והעוזי-
מי יכול היה לראות שהוא דרוזי?

למחרת, בהפגנה,
אחיו של הפצוע בוכה בפינה.
ולפתע, מבלי שקודם יחשוש,
הוא מתחיל לקבל אבנים בראש,
משום שבלי הדובון ובלי העוזי
כולם ראו עד כמה שהוא דרוזי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 11:31 לינק ישיר 

דאזין

ראשית סתם הערה צדדית, ייתר פרשה בתורה אין הכוונה למנהגנו לכנות שמות לפרשיות השבוע, מנהג מאוחר יחסית, וגם השם 'פרשה' הוא מאוחר, הראשונים קראו לפרשת השבוע 'סדר' או 'סדרא', לכן אין עשרת הדברות שייכות לאותה פרשה שייתר יתרו בתורה, 
הפרשיות היינו צורת הכתיבה של המקרא בספר התורה כקטעים קטעים כאשר כל קטע מכונה פרשה, הפרשה המדוברת פותחת במילים וישמע יתרו ומסיימת וילך לו אל ארצו ותוכנה עצת יתרו למינוי שופטים.

כעת לשאלותך, יתרו ובניו מופיעים בתנ"ך לצד עם ישראל וכחלק בלתי נפרד לאורך מאות השנים של הישוב בארץ ישראל,
לדוגמא חבר הקיני אשר אשתו יעל היתה זו שהצילה את ישראל מיד סיסרא, וכן במלחמת עמלק הם מופיעים כשכניו (כלומר בארץ ישראל שם התגורר עמלק) כאשר שאול פונה אליהם בבקשה לפנות את השטח כדי שלא יפגעו, ועוד מופיעים הם בספר דברי הימים כתלמידים מצטיינים בלימוד התורה ע"פ פירוש חז"ל (במסכת תמורה) ודומני שלא מיציתי.

בדברי חכמינו יש עוד התייחסויות כמו 'נתנו להם דושנה של יריחו'

הרושם העולה הוא שהם אכן לא נטמעו בעם ישראל אלא המשיכו להתקיים כשבט נפרד אשר קשר את גורלו בגורל עמ"י, וראה משלו של בלעם על הקיני בפרשת בלק.

מימוני 

היכן חז"ל פירשו את הפסיכולוגיה של יתרו מעבר למה שנכתב בפסוק 'כי הוציא ה' את ישראל ממצרים' , דומני שחז"ל רק עסקו בשאלת התזמון למה דווקא אחר מלחמת עמלק,

פרשנותך להתפתחות הרעיון לתת תורה מתוך הלקח שלימד יתרו את משה הוא נועז ביותר בלשון המעטה,
דומני שמן הכתובים עולה (אם כי כנראה בעיקר ע"י פרשנות חז"ל) כי מטרתה של יציאת מצרים היתה לצורך מתן תורה.

תמהני עליך.        מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 11:42 לינק ישיר 

מאיר א. אני סבור שחז"ל עסקו די הרבה באישיותו של יתרו, והדיון הזה משולב, או עומד ביסוד, סיפורי מדרש. למשל: הסכם כביכול בין יתרו לבין משה שמבין שני הבנים שנולדו לו, אחד יגדל קודם כל לעבודה זרה והשני היישר לעבודת השם. דיון על השאלה שכבר הזכרתי מה בשמועה ששמע יתרו שיכנע אותו להגיע. דיון בשאלה אם יתרו הצטרף לעם ישראל, או חזר לעמו, ואם עשה כן, הרי זה כדי "לגיירם". כלומר בשליחות הפצת המונותיאיזם. וכן המדרש על נטישת יתרו את דרך העבודה זרה קודם בואו של משה. יש לציין כי מדרשים אלו מונעים בידי שיקולים נוספים שאני משער: כמו להכין רקע נקי מעבודה זרה בבית יתרו לפני שמשה מגיע, (ובהסתמך על השאלה מדוע גורשו בנות יתרו אם היה אדם חשוב), או לתרץ כיצד יצא בן עובד עבודה זרה מבית משה (בגלל החינוך שתבע יתרו). אך עדיין יש בפירושים כאלו שירטוט של הפסיכולוגיה של יתרו. שלא להזכיר את ההערה הגדולה מכולן, שאין להזכיר בפני גר לשלילה גויים אחרים. ב. אני מסכים שההשערה שלי על תרומת יתרו למתן תורה היא נועזת מאד. היא נועזת גם באזני שלי, וכך כתבתי כמדומה בפעם הראשונה שהזכרתיה. על כל פנים, אפשר שזה רמזו חז"ל באמרם שפרשת מתן תורה נקראה על שם יתרו. כיון שגם אני מסתפק בדבר, אזי כדי להכריע את התיאוריה לשלילה אולי תוכל להפנותני למקור כלשהו במקרא לפני בוא יתרו שבו נאמר כי עם ישראל עתיד לקבל את התורה בשלב כלשהו. כוונתי כמובן למקרא בלבד ולא למדרשים. אשמח לקבל גם פירושים מאוחרים, אך רק תוך הצגת המקור שלהם, ברמה כזו או אחרת, בתוך הכתוב. וכמובן, העדר מקור שולל אינו הוכחה שצדקתי. *** אמשלום בעניותי, לא הבנתי היאך שירו המתחרז יפה של גפן שייך לאשכול זה. האם את סבורה שהדרוזים הם צאצאיו של יתרו? תודה על המקורות האחרים החשובים, שנעלמו ממני. שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 11:54 לינק ישיר 

מיימוני

כפי שכבר כתבתי פרשת מתן תורה לא נקראה על שם יתרו, עיין בהודעתי הקודמת.

באשר למקורות, ראשית 'בהוציאך את העם ממצרים תעבדון את האלוקים על ההר הזה'

מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 11:56 לינק ישיר 

מיימוני,

לא אני סבורה כך, אלא הם עצמם סבורים כך, ורואים ביתרו את נביאם העיקרי (כפי שציין דאזין בהודעת הפתיחה שלו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 12:12 לינק ישיר 

מאיר בעניותי לא הבנתי: כיצד "תעבדון את האלקים על ההר הזה" פירושו מתן תורה? אם כבר, אז הפוך. על ההר הזה בדווקא. מסתבר בקרבנות. ומהיכן נוציא עבודת השם לדורות? אמשלום בעניותי, עדיין איני מבין. אשתדל להמחיש. אילו היית מביאה שיר של משורר דרוזי אודות תפיסת יתרו בקרב עמו, הייתי סבור שזה נוגע גם נוגע לנושא האשכול, שכולל גם את הפן הדרוזי. אבל מה שייך שיר על היחס לדרוזי במדינת ישראל? יתכן שזה נושא מרתק, אבל לא בדיוק שייך לענין, עד כמה שיד שכלי מגעת. שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 12:17 לינק ישיר 

ומתי התקיימה הנבואה, בקרבנות של סוף פרשת משפטים שהוקרבו לצורך כריתת הברית סביב מתן תורה ? מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 12:26 לינק ישיר 

לפניכם גם דעתו של  החתן משה . על חותנו:  הוא לא מזכיר אותו בכלל.                  

דברים פרק א

ב) אֵיכָה אֶשָּׂא לְבַדִּי טָרְחֲכֶם וּמַשַּׂאֲכֶם וְרִיבְכֶם:

(יג) הָבוּ לָכֶם אֲנָשִׁים חֲכָמִים וּנְבֹנִים וִידֻעִים לְשִׁבְטֵיכֶם וַאֲשִׂימֵם בְּרָאשֵׁיכֶם:

(יד) וַתַּעֲנוּ אֹתִי וַתֹּאמְרוּ טוֹב הַדָּבָר אֲשֶׁר       דִּבַּרְתּ  לַעֲשׂוֹת:      ------------------------------------------------------------------- 

(טו) וָאֶקַּח אֶת רָאשֵׁי שִׁבְטֵיכֶם אֲנָשִׁים חֲכָמִים וִידֻעִים וָאֶתֵּן אֹתָם רָאשִׁים עֲלֵיכֶם שָׂרֵי אֲלָפִים וְשָׂרֵי מֵאוֹת וְשָׂרֵי חֲמִשִּׁים וְשָׂרֵי עֲשָׂרֹת וְשֹׁטְרִים לְשִׁבְטֵיכֶם:

(טז) וָאֲצַוֶּה אֶת שֹׁפְטֵיכֶם בָּעֵת הַהִוא לֵאמֹר שָׁמֹעַ בֵּין אֲחֵיכֶם וּשְׁפַטְתֶּם צֶדֶק בֵּין אִישׁ וּבֵין אָחִיו וּבֵין גֵּרוֹ

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 12:26 לינק ישיר 

מיימוני,

בעניותי חשבתי שמדובר כאן על היחס של משה וישראל אל יתרו וצאצאיו. הפסוקים שהבאתי מציינים אל היחס המיוחד הזה ואל הקשר בין שני השבטים/עמים בתקופת השופטים והמלכים, והשיר מבטא (הבנה מסוימת של) היחס הזה בימינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 12:33 לינק ישיר 

ירוחם

לפניך מקור על התיחסות של החתן משה לחותנו

וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה, לְחֹבָב בֶּן-רְעוּאֵל הַמִּדְיָנִי חֹתֵן מֹשֶׁה, נֹסְעִים אֲנַחְנוּ אֶל-הַמָּקוֹם אֲשֶׁר אָמַר יְקוָה, אֹתוֹ אֶתֵּן לָכֶם; לְכָה אִתָּנוּ וְהֵטַבְנוּ לָךְ, כִּי-יְקוָה דִּבֶּר-טוֹב עַל-יִשְׂרָאֵל.  ל וַיֹּאמֶר אֵלָיו, לֹא אֵלֵךְ:  כִּי אִם-אֶל-אַרְצִי וְאֶל-מוֹלַדְתִּי, אֵלֵךְ.  לא וַיֹּאמֶר, אַל-נָא תַּעֲזֹב אֹתָנוּ:  כִּי עַל-כֵּן יָדַעְתָּ, חֲנֹתֵנוּ בַּמִּדְבָּר, וְהָיִיתָ לָּנוּ, לְעֵינָיִם.  לב וְהָיָה, כִּי-תֵלֵךְ עִמָּנוּ:  וְהָיָה הַטּוֹב הַהוּא, אֲשֶׁר יֵיטִיב יְקוָה עִמָּנוּ--וְהֵטַבְנוּ לָךְ. 

כנראה שבעיצומו של משא כיבושין לפני העם לא ראה העניו מכל האדם מקום להזכיר את חותנו היקר =עיניהם של ישראל מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 12:52 לינק ישיר 

אמשלום איקון ירוק על ההסבר ועל הסבלנות. מאיר איקון ירוק על תשובתך לירוחם. לגבי שאלתך, אין לי תשובה ברורה. אך יתכן שזה כך. שתחילה התוכנית היתה להקריב קרבנות ולכרות ברית בין ה' לבין עם ישראל. ואז, בעקבות עצת יתרו, חשב משה על מתן תורה. אבל, שוב, זו באמת הצעה מרחיקת לכת. שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 12:56 לינק ישיר 

שאני אבין, אתה כבר החלטת שמתן תורה הוא מיזם של משה?

אז מה כל כך משכנע אותך, משה עשה עליך רושם כל כך חזק?

אם למשל לי יש סיבה לחשוב אחרת ממסקנתו של משה בשאלה הזו?

חשבתי שאתה אמור לקבל את התורה מן השמים.   

מאיר תוקן על ידי - ymy33655 - 17/02/2006 12:55:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 13:01 לינק ישיר 

מאיר.                                          אלו  ואל                 הלכה כתנא בתריא. רק לשם החידוד.   משה אומר לו ברגע האחרון  לבא איתם. שלשה ימים לפני המועד המתוכנן. כך לא מזמינים מישהוא שרוצים שבאמת יבא. חוץ מזה איך הוא מזמין <נוסעים אנחנו ----ואתה לך עמנו> אנחנו ניסע   -   ואתה תלך. מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 13:06 לינק ישיר 

מימוני: רעיון מרשים

בנוסף וורט ששמעתי: יתרו הציע: דבר גדול ודבר קטון - חשיבה כמותית
משה אמר - דבר קשה ודבר קטון - חשיבה איכותית
ואולי מכאן המשך לדבריך אך בסגנון מתון יותר:
תפקידו של יתרו לא נועד אלא לשמש כהכנה למשה ובעיקר לעם, כדי להבין את המשמעות הנורמטיבית של מתן תורה.
כמו כן ויש להעיר שמצוות ניתנו עוד קודם בואו של משה (ועיין מו"נ שהשבת בכללם - אף שאינה מצווה מוסרית במובן הפשוט של המלה, וכדמות ראיה, שהרי היא נתונה בחמשת הדברות הראשונות - ועל כבוד אב ואם יש לדון, ושמא בכלל החלוקה איננה חמש וחמש אלא באופן אחר ואכמל"ב), כגון במצרים ובעיקר במרה, ומכאן שיש לדון מבחינה מהותית (ולא סמכותית) על היחס בין אלו הראשונות למתן תורה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > יתרו, האם יש הפי אנד, התגיירות/הליכה עם משה והעם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext