| נשלח ב-4/3/2006 22:41 |
|
| |
לשון הרע בין בני זוג
לא פעם ולא פעצים וצא לי לשמוע טענה שבין בני זוג איסור לשון הרע מפוחת כיון שחלק משמעותי בקשר הוא השיתוף בין בני הזוג.
האם מישהו יודע על היתר כזה מעבר להתיר הרגיל של דאגה בלב איש ישיחנה שמתירה לעיתים לספר את העובר על האדם?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2006 23:03 |
|
| |
מאשת חקך שמור פתחי פיך (מקוה שציטטתי נכון). ועוד הרבה פסוקים בסגנון זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2006 23:08 |
|
| |
אני מכיר הרבה מקורות ששוללים את הטענה. אך האם ישנם כאלו התומכים בה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2006 23:51 |
|
| |
מרובקה
תודה על השאלה המעניינת, והמעשית מאד.
א. כמדומה שראיתי שהבן איש חי יעץ לבעל לא לספר לאשתו אם אנשים מצערים אותו, או מבזים
אותו, כי זה יוריד את ערכו בעיניה.
ב. יש היתר של החפץ חיים (אלא שאיני זוכר היכן, ומסתבר שזה כך מסברה), שמותר לאדם להשיח
את מה שמציק לו, והשומע מכוון להשתתף ולא להאמין.
ג. כל מה שנכנס תחת "למיחש מיבעי" (=צריך להיזהר מזה), כי הבעל והאשה מספרים זה לזה
דברים שקרו, ומהם אפשר להפיק לקחים, בגדר של "למיחש מיבעי", כגון שבעל המכולת אינו מדייק
בעודף וכיו"ב. והרי הבעל והאשה בדרך כלל נאמנים זה על זה כבי תרי (=כשני עדים, מונח הלכתי
של אמינות גבוהה).
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2006 23:59 |
|
| |
בשו"ת באתר מורשת כתב הרב שרלו לא פעם שבין בני זוג ניתן לומר דברים שבסיטואציה אחרת ייחשבו ללשה"ר, ואם יהיה לי זמן אריץ שם בל"נ חיפוש ואביא קישורים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2006 05:04 |
|
| |
ומה עם "ואל יבריחו ואל יעלימו". מושבע ועומד?
יש שאמרו שאין זו צורת בית, שהם מסתירים זה מזה, ואף פוגע בשלום הבית, ובכלל לא ייתכן שהתורה אסרה את זה. וגם נזקו של לשון הרע לא שייך כל כך כשהזוג מתנהל כמהות אחת. (אין כאן תוספת סיפור ואכ"מ).
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2006 14:26 |
|
| |
בעניין זה התפרסם שר' אהרון ליכטנשטיין מתיר משום מה שכתוב "לא תלך רכיל בעמך", ואשתו היא לא בעמך. אני יודע על אחד ששאל את ר' אהרון כיצד הוא דורש דרשות כאלו מפסוקים, ונטען שהוא ענה שהתורה נתנה כח לחכמי ישראל לדרוש דרשות. הדבר היה לפלא גדול בעיני כל השומעים.
- דו"ד
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2006 15:03 |
|
| |
[בסוגרים -
אני חושבת שכבר הבאתי כאן בעבר, את דרשתו של מורי ורבי על החיוב הנלמד מן הפסוק "לא תלך רכיל בעמך" - "לא תלך" נאמר, ולכן אם הדברים מושמעים ונשמעים לא כבדרך אגב, תוך הליכה, אלא בישיבה נינוחה על כוס קפה (והמהדרין מוסיפין גם - סיגריה), אין כל איסור בדבר.]
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2006 15:36 |
|
| |
אםשלום. שלא יהיה הדבר קל בעיניך.דבר אשר נחלקו בו גדולים. באם יש להתיר רכילות, ולשון הרע. בימי השבת הארוכים. דנו ודינו ולכלל דין לא הגיעו. מה המחלוקת הרי ההתר לכך מוסכם על כולם? אגלה רז זה מתוך כבודך. החסידים רוצים להתיר רכילות בשבת בגלל עונג שבת. והליטאים בגלל פיקוח נפש.
מודה ועוזב
|
|
|
|
|