| נשלח ב-9/3/2006 13:52 |
|
| |
הבחירות והשקר הקדוש
מה תצביעו בבחירות?
מה אתה שואל? זה אישי, חשאי, ביני לבין קלפיי (1).
אבל בעצם מה זה משנה למי אני מצביע? המשמעות של הקול האישי שלי היא אפסית, אחד חלקי ארבע
מיליון וחצי או משהו כזה. עדיף כבר למלא לוטו.
אבל אם כולם יגידו כמוני, יהיה רע ומר. צריך שכל מי שחושב שצריך להצביע למישהו, ילך ויעשה
זאת, כי כל פרוטה ופרוטה מצטרפת לחשבון גדול.
כל זה נכון אם הבחירות הן גלויות. אבל הן חשאיות. אז אלך להצביע, ואשים פתק לבן. מה אכפת? מי
ידע? פתק לבן אחד, בין מיליונים - מה זה משנה...
אבל כאמור, אם כולם יגידו ככה, וגו'...
ומכאן: מה שחשוב זה לא מה שאני עושה בפועל, אלא מה שאני אומר.
החשוב הוא להגיד שאני הולך להצביע; ליצור אווירה ש"כולם מצביעים" לרשימה הזו. ליצור ויכוחים
בנושא, דיונים, תחושת דחיפות, "מי שמצביע משפיע", "כל קול קובע", וכן הלאה.
אבל, אפשר לעשות "פלגינן דיבורא": מצד אחד להתנהג כאילו שאני מצביע, ומצד שני לא להצביע; לשים
פתק לבן או משהו כזה (למה לא להצביע? כי הצבעה מהווה מבחינתי כתב שליחות, ואני בטוח שאף ח"כ
לא יעשה בדיוק מה שאני אוהב. אז פוליטיקה היא אמנות האפשר, אבל אם אפשר בלי אחריות מוסרית,
למה לא...).
במילים אחרות: שקר קדוש. אעשה רעש, אלך לקלפי, אשים פתק לבן/צהוב/חום/שחור, ואחר כך אתנהג
כאילו הצבעתי (כי אם לא, הרי שבבחירות הבאות המרמה תתגלה, ושוב נוצר אפקט אמיתי על אנשים אחרים).
אלא שאי אפשר לשקר לאורך זמן. על כרחי אדבר על כך עם חברים (או אכתוב על כך בפורומים), וישאלו
אותי "למי הצבעת", וסוף סוף, הדבר עשוי להתגלות. ואם לא, הרי אחיה חצי-חצי, במין שקר, וזו
תחושה שכשלעצמה אינה נוחה מוסרית.
ועל כן הפתרון הוא אכן ללכת להצביע, ולהצביע באמת. כי שקר קדוש קשה לו להתקיים, ואמת
לא-הכי-קדושה יציבה הרבה יותר, ונכונה יותר.
ומה אתם אומרים?
------------------------
(1) נזכרתי במשהו מהספר "הצחקתם אותנו - בדיחות פוליטיות": אזרח בסוריה בא להצביע. מביאים לו
מעטפה סגורה, ומורים לו לשים אותה בקלפי. בדרך לקלפי הוא מנסה להציץ מה יש שם. "הי!" צועקים
עליו. "מה אתה חושב שאתה עושה?". "רק רציתי לראות מה אני מצביע", עונה האזרח.
"נו, לא ידעת שהבחירות בסוריה הן חשאיות?".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2006 13:56 |
|
| |
הפרעתוני, דרך הבחירות אתה מנסה לחתור תחת אושיות הפורום?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2006 14:00 |
|
| |
ח"ו, הווה (מה זה?) (ע"ע) ירחם.
רק אוסיף את עשיו, שאמר בלבו "יקרבו ימי אבל אבי ואהרגה את יעקב אחי", וכבר
רבקה יודעת זאת ומזהירה את יעקב. איך ידעה? רוח הקודש? אולי. או "רוח הקודש" פשוטה יותר:
כשאדם חושב משהו, הוא גם מבטא זאת - בשפת גוף, בהתנהגות, וגם בדיבור עם חבריו. "דיבור בלב"
לרוב אינו קיים רק שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2006 14:04 |
|
| |
<אבל אם כולם יגידו כמוני, יהיה רע ומר. צריך שכל מי שחושב שצריך להצביע למישהו, ילך ויעשה זאת, כי כל פרוטה ופרוטה מצטרפת לחשבון גדול. >
תיקון קטן "אבל אם כולם יעשו כמוני.......
וזו כבר ככל שאלה של ציבור המורכב מיחידים, מה מחייב את היחיד כאשר המטרה היא הציבור.
אך מה הפתרון בלהגיד ולא לעשות כאשר התרומה הנדרשת היא עשיה ?
משל להפגנת הנכים מול משרד ראש הממשלה יאמר הנכה: הרי אם יהיו שם 500 נכים או501 האפקט שוה, אם כן למה שאלך . התשובה: אם כולם לא יבואו הרי לא תהיה הפגנה. ואז מה אבל לא כולם יגידו ????
מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2006 14:07 |
|
| |
נכון. וזה בדיוק העניין: העיקר הוא הגרימה לאנשים להגיע. והגרימה לאנשים להגיע היא על ידי
ההתנהגות כאילו שאגיע, ויותר טוב: שבאמת אגיע. בדיוק אותו דבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2006 14:31 |
|
| |
הפרעתוני, ושוב, דרך הבחירות אתה מנסה לחתור תחת אושיות הפורום?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2006 14:38 |
|
| |
ואכן גם בהפגנת חסרי הלחם תנהג כך, תשים עצמך כהולך להפגנה כדי שכל הטפשים והתמימים יחקו אותך ותעלם עם תחילת ההפגנה שהרי אז סיימת את תפקידך ? בקיצור פעולות הנדרשות לציבור בנויות על טפשים שלא גולשים כאן
מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2006 14:43 |
|
| |
אני מתפלא שבפורום זה נמצאים באמת אנשים שחושבים להצביע.
הלא כנסת המינים הוא אבי אבות הטומאה. כל הרוע שנמצא במדינה, השחיתות, אלפי הנשים שכפויות לעבוד כשפחות מין, החינוך למינות ואפיקורסות, הגניבות על כל צעד ושעל, אלימות המשטרה והצבא, אלימות הנוער, תמיכת ארגוני טרור, עיוות הצדק שבבתי המשפט ובתי הדין ועוד, כולה מקורה בשיטות, בדעות ובמעשים של חברי הכנסת הרשעים.
והנה ידועים דברי ר' צדוק הכהן, שבכל רע יש טוב, ובכל טוב יש רע. ובודאי אם מחפשים בזכוכית מגדלת אפשר למצוא בדוחק דברים טובים אפילו בכנסת הטמאה. אבל השאלה היא, האם רוב פעולתם של הכנסת הוא לטוב או לרע? אם הרוב הוא לטוב, אז מעשה ההצבעה גם רובו טוב. ואם ההפך אז גם מעשה ההצבעה בהתאם השם ישמרנו.
והנה יש בוערים הטוענים שצריכים להצביע לממשלה כדי להכניס ממשלה ימנית שתשגיח על בטחון ישראל וכל דבריהם הבל. שהרי ידוע שממשלת ישראל כפופה כולה לארה"ב מסיבות בטחוניות וכספיות. אם מדינת ישראל לא תקשיב לארה"ב הרי שארה"ב תמנע מערבויות בנקיות, ומחילופי חלקים למטוסים ועוד כהנה כך שהמדינה לא תוכל לשרוד. אז לא משנה איזה ממשלה תכנס, בסופו של דבר הם ימלאו אחרי רצון ארה"ב. והא לך הוכחה הרי עינינו הרואות הפגר המובס הזה, שפעם היה אימת כל המזרח התיכון, וברגע שהוא נהיה ראש ממשלה, הוא החזיר לארגוני טרור הקרקע שעליו הקריב את חייליו.
ועל כן אני שואל שוב, איזה הצדקה מוסרית יש להצביע בכלל?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2006 14:46 |
|
| |
שוטנג, נניח כדבריך, יש לך אלטרנטיבה יותר טובה, שלטון חמס? המנדט בהריטי?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2006 14:49 |
|
| |
אגב, בעצם לא בטוח שהפגנה היא עניין דומה.
בהפגנה אני אכן רוצה להיות, כדי להביע מחויבות מוסרית. בבחירות, לרוב השיקול של אחריות מוסרית
לשוטים ועמי ארצות, מטה לכיוון אי-ההצבעה.
הפגנה לרוב אינה פועלת; השיקול לעריכתה הוא מוסרי. השיקול להצביע הוא פרקטי, לא מוסרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2006 14:50 |
|
| |
שוטנג 
בעל בעמיו
כשעם ישראל התפלל במשך אלפיים שנה, לא לילד הזה הוא פילל !
כיון שכבודו "חסיד גדול של מסורת אבות" עליך להסכים שיש אלטרנטיבה אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2006 14:53 |
|
| |
הפרעתוני
לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין שכל הדרשה שלך היא חלק מאותו שקר קדוש. לרמות אנשים לחשוב שהם באמת מהחכמים שמבינים שאין טעם להצביע ועם זאת יש טעם לעשות את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2006 14:57 |
|
| |
מייציץ,
אם תדבר לאט יותר, אולי אבין.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2006 14:59 |
|
| |
בעלבעמיו:
אם המפלגה שאתה חושב להצביע עליו נכנסת לשלטון ברוב ברור האם פרט אחד בחיים שלך ישתנה לטוב?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2006 15:02 |
|
| |
רק אמרתי שאתה מנסה לשקר לאנשים ולומר להם שבכל זאת יש טעם להצביע , אגב זה שאתה נותן להם את ההרגשה שהם אינם חלק מה"המון" שקונה את השק"ק שיש טעם להצביע.
ועוד הערה. המשמעות של כל קול אינדיבידואלי איננו אחד חלקי מספר המצביעים . הסיכוי שלהצבעתי או אי הצבעתי תהיה השפעה כלשהי על מהלך העניינים , שווה לסיכוי שבין שתי מפלגות שחתמו על הסכם עודפים יש אותו מספר של קולות שאינם מגיעים לכדי מנדט , כך שרק קול אחד יכריע לאן ילך המנדט הנוסף. לדעתי אנשים זוכים לפעמים בלוטו, אבל זה אף פעם לא קורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2006 15:06 |
|
| |
שוטנג
לא ברור לי מה מרגיז אותך, אם הייתה לך אפשרות להשפיע מי יעמוד בראש המאפיה לא היית משתדל שיהיה זה הרע במיעוטו ??
אם זה נוח לך תתיחחס כך לבחירות, אך מה הרווח מהחרמתם ?
מאיר
|
|
|
|
|