בית פורומים עצור כאן חושבים

במקום בו שרפו פאות ישרפו ספרים...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/4/2006 16:05 לינק ישיר 
במקום בו שרפו פאות ישרפו ספרים...

חשבנו שעברנו את הימים השחורים שבהם ספרים שלא מצאו חן בעיני מישהו הוצאו  לשריפה. הנה מה רב השוד ושבר, לא חלפו ימי חשכת ימי הבינים והם  נושמים ובועטים כאן בקרבינו. אחרי ששרפו פאות משער ז'בו הודי הגיע תורם של הספרים הבעייתים. בתמונה תוכלו לראות את האדמו"ר מצאנז ארה"ב  ששורף את ספרי "הגאון" וזאת למה? כי המחבר מצדד, בדרך הטבע, בגאון במחלקתו עם החסידות.

לא ירבו הימים ויד נעלמה תשרוף,וירטואלית כמובן, את הטקסטים ה"אפיקוריים" שידי חושבי עצכח מוצאים מתחת למקלדתם. ראו הוזהרתם!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2006 16:09 לינק ישיר 

אני לא יודע לשלוח תמונות אזה אקשר לאשכול בבח"ח.

http://masoret.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1897604

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2006 16:18 לינק ישיר 

היינריך
בתקווה שלא ישרפו את משתתפי הפורום, כאמרתך במקורית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2006 16:29 לינק ישיר 

בעל"ב, מה ההתלהמות? ולגבי אמרת היינה, מסתבר להפך שבמקום ששורפים אנשים לא טורחים לשרוף ספרים [עיין סטלין ולהבדיל רבינו יונה ולהבדיאא"ה האדמו"ר מצאנז] תוקן על ידי - mapatzon - 27/04/2006 16:45:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2006 16:46 לינק ישיר 

בעל בעמיו, כמו שכבר אמר יהודי חכם,

זאלן זיך די רבנים שלאגן און הארגענען, נאר אהן א יידן   נישט שאדן.

(
שהרבנים ילכו מכות אלה באלה,
רק בלי נזק ליהודי...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2006 17:07 לינק ישיר 

נפטזון, סטלין היה מגדולי שורפי הספרים, רק זה היה יותר זול לשרוף את המחבר או המדפיס ובכך למנוע את הוצאת הספר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2006 14:26 לינק ישיר 

הייתי רוצה להניח שהסיפור על הצאנזער איננו נכון עד שלא תבוא עדות על המעשה הוולגרי. חסידות צאנז נחשבת חסידות מאוד אינטליגנטית ומשכילה, ומקרה זה אינננו משתלב לי עם הגדרה זו. בתמונות כמובן שלא רואים בבירור כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2006 14:42 לינק ישיר 

בלינק לחטא-חטא לתמונת חגיגת השריפה של החרדיבן, כתוב שזה מנהג לערב פסח. ומפסח עד לערב פסח הבא מותר להשהות ספרי כפירה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2006 14:44 לינק ישיר 

בוגי,

זה כנראה משהה ע"מ לבער שזה בס"דר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2006 15:26 לינק ישיר 

קלמי

האדמור האמור בטח קורא ומבין את מה שכתוב בספרים כי אחרת איך מחליט שהדברים שלהם הם כפירה שצריך לבער, ואם כן עד שהוא מחליט הוא משהה אותם. א"כ אני חרדי ממנו כי ברגע שמתברר לי שדין ספר לשריפה אינני משהה אותו אפילו רגע והשהיה כל שלא ברור שהספר זקוק לשריפה הרי היא הכרחית גם לאדמור!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2006 18:35 לינק ישיר 

בוגי,

"בביוגרפיה הרב עובדיה" של ניצן חן ואנשיל, מסופר, שבתחילת שנות השמונים נאמני ה"בן איש חי"  שרפו  את ספרו הראשון של הרב עובדיה "חזון עובדיה" על מדורות ביעור חמץ של ערב ליל הסדר. יש לציין שעל ספרו זה קיבל הרב עובדיה הסכמות מגדולי הרבנים האשכנזים - עובדה שלא עזרה לו כשהגיעה שעת המבחן בה גילו המקובלים העירקים בראשם הרב המקובל ניסים כדורי, את מעשה 'הנבלה' בו חולק הרב עובדיה על ה'בן איש חי' בשלושה מקומות בספר -

בעקבות שאלתך,האם מותר להשהות ספרי כפירה מערב פסח עד לערב פסח הבא, תהיתי, שמא זמן השהייה שניתן למותקף הוא על מנת לתת לחכמים גדולי הדור הזדמנות\זכות למנוע את מעשי השריפה? הרי חכמים נוכחים בתסיסה, ויודעים את מה שעתיד להתרחש.  מסופר שהרב עובדיה היה בטוח שיחושו לעזרתו, אך כמאמר השיר אפילו צילצול טלפון הוא לא קיבל - 'שרפו לי את הספר' אמר לאשתו, נכנס למיטה, ולא יצא ממנה לפרק זמן של שלושה שבועות, בהם,היה חולה מאוד, עד שבני משפחתו חששו שהוא עומד למות! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2006 18:59 לינק ישיר 

ריב,

הצרות שנגרמו לגרע"י בגלל פסיקותיו המנוגדות לפסקי הבא"ח (מהטעם ש'מרן הבא"ח חיסדאין מיליה') ימיהן כימי הספר 'חזון עובדיה' שיצא בשנות ה - 20 של מחברו (דומני שאף כבחור הוא הורה פעם נגדו במסגרת שיעור שהעביר לבעלי בתים, עורר נגדו את חמת רבני ירושלים הספרדיים, אך זכה להגנה מפני הרב עטייה, ר"י פורת יוסף, כראוי - כבחור! - לחלוק על הבא"ח).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2006 11:12 לינק ישיר 

ממללא,

צדקת, האירוע היה בתחילת שנות החמישים (תשי"ב) - ואמנם הוא זכה לתמיכתו של הרב עטייה, והוא זה אשר עודד את רוחו, והוציאו לבסוף ממיטת חוליו, -אך כדבריו ב'הסכמתו' לספר הוא כותב שבעצם אינו יכול לתת לו הסכמה "כי מכיר אני את מקומי", ורק גדולי הדור יכולים לתת לו הסכמה..

( מה שגרם לבילבול בהודעתי הראשונה , זה שבשנות השמונים יצאה לאור מהדורה חדשה ומורחבת של הספר)
תוקן על ידי - riv - 30/04/2006 11:37:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2006 13:45 לינק ישיר 

קח שירים, ואל תקרא
עשה אלימות בספר הזה:
ירק עליו, מעך אותו
בעט אותו, צבוט אותו.

זרוק את הספר הזה לים
לראות אם הוא יודע לשחות.
שים אותו על אש הגז
לראות אם הוא עמיד באש.
מסמר אותו, נסר אותו
לראות אם יש לו התנגדות.

הספר הזה הוא סמרטוט של נייר
ואותיות כמו זבובים, ואילו אתה
סמרטוט בשר, אוכל עפר וזב דמים,
בוהה עליו נים ולא נים.

(מאיר וויזלטיר)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2006 22:18 לינק ישיר 

שקר והבל הבלים כל הסיפור.

ואני שמעתי שהוא דווקא שרף את העיתון "מקול העמק" וזאת יען מספרים שם במדור הרכילות שמורל הפסיק לתמוך בפועל עפולה ועבר לביתר.... 
ולחילופין, שרפו את הפמפלטים של בלעזא מאנטוורפן......

ולהבא רצוי שיובאו הוכחות לטענות כה מגוחכות......

אין כמו עפולה בלילות....

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > במקום בו שרפו פאות ישרפו ספרים...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext