| נשלח ב-17/9/2002 09:28 |
|
| |
הפלות: מהו הקו האובייקטיבי?
אני פותח אשכול בנושא טעון זה כהמשך לדיון עקרוני עם יהוסף באשכול המאכלות האסורות:
נושא הפלה: אתן שלש דרגות לדוגמא: (ישנן עוד)
ניתן להתייחס שהקו האוביקטיבי להפסקה יוזמתית של הריון הוא היווצרות צורת אדם, שנעשית בשבוע השישי לערך.
ניתן להתייחס גם שהקו האובייקטיבי הוא היכן שהתינוק יכול היה להתקיים באופן עצמאי מהאם(בעזרה של צוות רפואי) לו היה יוצא לאויר העולם(נאמר שבוע 28), דהיינו שנקרא עליו שם "תינוק" ולא עובר.
וניתן להתייחס שמרגע הביוץ נקרא החיבור "חיים" בדרגה שלא ניתן עוד להשמידה גם טרם נוצרה צורה שמזכירה פיזית אדם.
במקרה הראשון: צורת אדם הוא המדד
במקרה השני: שם תינוק הוא המדד
במקרה השלישי: דרגת חיים שנוצרה מהתרכובת החדשה היא המדד.
לדידי, המקרה השלישי הוא הנכון לקביעת זכות יוזמתית ללקיחת חיים שכן אין לי שום קו אחרי הביוץ שיכול ללמדני שהוא דרגת חיים שמותר לגדעה
כמובן מדובר במצב רגיל בו אין סכנה לאם שחייה קודמים (גם על זה ניתן לדון (איזה דרגת סכנה וכו'). וישנם עוד שאלות רבות שאפשר להתייחס אליהם בהמשך הדיון לו יתפתח כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2002 09:57 |
|
| |
הדירוג יפה.
לא הבנתי למה בחרת מדד ג' ולא ב' שלדבריך הרי שיש לו גבול אובייקטיבי.
אינני מתמצא אם שייך. אך אם אפשר לבחון ממתי המוח מתחיל לפעול, הייתי בוחר בקנה מידה זה כקריטריון.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2002 08:27 |
|
| |
איזה יופי שבפורום "עצור כאן חושבים" מחליטים מי לחיים ומי למוות בהקלדת האצבעות.
ברגע ההפרייה, החל תהליך האיכותי של חיי אדם. מרגע זה מה שידוע לנו בבירור, הוא שאדם זה משתנה רק בכמות גודלו. מחוסר ידע נוסף על היותו כביכול פחות חי מכל חי, אין לנו רשות להחליט על חייו רק בגלל שיש לנו יותר כוח.
כאשר יש נידון של חיי העובר מול חיים אחרים ובפרט כאשר אלו הם חיים [של האם] המאויימים מכוח קיומו, אז זה נידון של קדימות.
תוקן על ידי - ווטו1 - 10/2/2002 7:25:30 AM
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2002 09:30 |
|
| |
ווטו האם אתה עדיף על הטבע?
תהליך ההפריה הוא תהליך שהגוף לעיתים אינו מקבלו, וגורם להוצאתו החוצה מבלי שהאשה בכלל תדע שהיא בהריון.
כך שלא כל תהליך פיזי של מפגש ביצית וזרע, הוא תהליך התחלי של הריון,
ומדוע הטוטאליזם הזה בקביעת יצירת חיים, מדוע לא לקבל את מדד ב',
מדד שבו העובר יודע להביע את צרכיו ורצונותיו, גם אם אימו אינו לידו.
הרי בראשית תהליך ההפריה איננו יודעים אם ההמשך יהיה של בן אנוש או מוטציה מפלציונית.
אז מבחינתך על הכל צריך לקדש?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2002 10:11 |
|
| |
זה שאיננו יודעים, זה מספיק לקבוע: HANDS OFF.
מה שהטבע "לעתים" מחריב דברים, זה לא מצדיק שאנו נחקה אותו. זה שהטבע עושה רעידות אדמה ומאפשר למפלצות לפעול, זה לא מצדיק את חיקויו.
אני בהחלט עדיף מהטבע מחד, כי לי ניתן שכל אנוש לשפוט מה שלא ראוי להחריב ומה שראוי להציל ומאידך אני גרוע מדעת אלוקים, כי איני יודע מספיק מתי שלהרוס זה בעצם בניין ולכן שוב HANDS OFF.
מדד ב' [חוץ מזה שאין לו נקודה אובייקטיבית חתוכה וברורה רק "נגיד" שבוע 28], איני רשאי לרצוח את מי שזקוק לעזרת אמו כמו שאיני רשאי לרצוח תאום סיאם.
אני נדהם מעצם הדיון שלנו על חיי זולת שאין לנו עליהם עליונות ברורה [כי אם בדרגה מועטת], מלבד הכוח להחליט עליהם. שהכוח יהיה בסיס לדיון אם לפגוע, זה יסוד חלאת אנוש.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2002 10:21 |
|
| |
הבסיס מבחינתי הוא, האם רק הבסיס הגופני הוא העיקר בקביעת חיים עתידים
או גם החיים שלתוכם יגדל התינוק , יש להם משמעות בקביעת עתידו
דוגמאות למשל:
תינוק שנולד לאם נרקומנית והוא כבר מכור לסמים, והוא נזקק להחלפת דם ומעקב כי חייו יהיו בסכנה.
הורים מפגרים ברמה גבוהה שאינם מסוגלים לגדל את הילד בעצמם, והתינוק גם יכול לצאת מפגר.
וכד וכד'
ומה עם זכות האשה לקחת החלטה על גופה?
ומה עם הילד הוא כתוצאה ממעשה אינוס או גילוי עריות, או כתוצאה מאלימות אחרת?
ילד בכל מקרה?
זה הכלל?
אז אני מוכנה להיקרא חלאת המין האנושי בעיניך, אבל למנוע סבל עתידי מתינוקות אלו, וגם מהוריהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2002 13:15 |
|
| |
גם במקרי אונס וכו', אין העובדה שחיים צומחים בשטח של גוף האשה, מעניקה לה רשות לרצוח אותם. בפרט שהתינוק הנוצר, לא הוא שתקף אותה, אלא אביו המאנס.
אם ביל גייטס יקנה את כל שטחי העולם, יהיה מותר לו לרצוח את כולם?
החיים מהיותם כוללים את כל הידוע לנו, חשיבותם הכוללת את כל החשיבויות, היא מירבית.
לכן שיקולי הרחמים של בן האדם שחסרה לו תמונה שלימה וקנה מידה לגבי חשיבות החיים במציאות, אינם מספיקים כדי לחסל אותם. גם אם שיקול הרחמים הוא למען האנושות כולה, לטהר אותה מהגזע הלא-ארי, זה עדיין סובייקטיבי ולא מספיק.
"חלאת אנוש" התכוונתי למחזיקים בעיקרון שעליונות הכוח מקנה זכויות. נא לא להיפגע לשווא!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2002 00:08 |
|
| |
ווטו 1
זה נכון שעל חיי הזולת אין לנו עליונות, אך זהו גופא הדיון, האם או באיזה שלב, העובר הינו: חיי הזולת? תמהתני על הקנאות הטוטאלית. אם תוכל לשתף אותנו בהרחבה לגביה.
לדידי, הייתי מתחיל עם הופעת דופק.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2002 00:32 |
|
| |
בוקר ויהוסף
זה ברור שהדופק ופעילות המוח אינם מופעלים מרגע לרגע כמו מתג חשמלי שנדלק.
זה תהליך. הנקודה האובייקטיבית עבורנו שנוכל לקבוע שלפניו היה החי באיכות אחרת לגמרי, היא רק נקודת תחילת ההריון. טרם קליטת הזרעון בביוץ, גם אם יש להניח שהיה החי ברמת חיים כלשהיא אצל כל אחד מהוריו, אבל כיון שביסוד היו החיים האלו שבורים ומופרדים בחלק כל אחד מההורים וללא הכרומוסומים הדרושים לאדם, ניתן להחשיב חיים כאלו כבלתי חשובים, הניתנים להידחות גם מסיבות קלות.
תוקן על ידי - ווטו1 - 9/19/2002 5:46:39 PM
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2002 15:19 |
|
| |
Anyname,
מה יקרה אם מישהו ישאיר תינוק בבית שלך ויברח ולא תמצאי אף אחד שרוצה אותו? תורידי אותו לאסלה, כי הכניסו אותו ב'אונס' לבית שלך?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2002 20:50 |
|
| |
אשלח אליך כמובן
יחד עם נשים בהריון שלא יוכלו לגדל את ילדיהם, כדי שתטפל בהם בזמן ההריון, ולאחר מכם תטפל בתינוקם
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2002 23:08 |
|
| |
ווטו
זה נכון שהדופק אינו מתג, אך יש נקודה בה הוא ניתן לזיהוי ולפניה לא.
משל להופעת תולעת בפרי, שהרי היא היתה בפוטנציה לפני הופעתה, ולא נראה לי שתאסור אכילת פרי רק בגלל שאנו לא יודעים בדיוק את זמן היווצרותה!
האמנם?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2002 00:29 |
|
| |
"פוטנציה" של אדם חי, זה טרם התחלת ההריון, אבל משנקלט התחיל התהליך.
רק כאשר יש ספק ולא ידוע, מצפים לזיהוי, אבל אם ידוע איכשהו שיש תולעת, גם ללא זיהוי ישיר לא נראה שניתן לאכול את הפרי.
יתר על כן, אין להשוות ספק תולעת המתבטל בקלות במחשבה לספק רצח!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2002 02:50 |
|
| |
anyname
בגישה שלך נהגו בספרטה העתיקה בה הרגו כל ילד חלש או נכה שלא היה לו עתיד כלוחם, גם לפני 50 שנה הייתה מדינה באירופה שהיסתה לנהוג כך. אם לדעתך בני אדם יתירו לעצמם להיות המחליטים מי יחיה או מי ימות הרי שאין כאן מגבלה של גיל או כל מגבלה אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2002 07:49 |
|
| |
any,
זו רק צורה של התפלמסות ונושא זה שהוא סביב המושג "רצח" משמש כר נוח להשוואות דרמטיות. אבל אין בכך שום קביעה אישית לגבייך, בפרט שאנו עוסקים בדיונים רק בצורה וירטואלית.
אנא, לא להיפגע!
|
|
|
|
|