בית פורומים עצור כאן חושבים

נישטאיך: תפילת שווא ותפילה בלתי מוצדקת, מה הן?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/6/2006 16:06 לינק ישיר 
נישטאיך: תפילת שווא ותפילה בלתי מוצדקת, מה הן?

נושא תפילת שווא הוזכר רק בדרך אגב באשכול של קרופניק על:
אשה מזרעת תחילה יולדת זכר
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=979774

וכעת באשכול סמוך שוב נידון לגבי מי שנתפס במדינת ישראל על עברות מס אם להתפלל לשחרורו.
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1104849&whichpage=5

אביא את הקטעים השייכים לנושא משם.

נישטאיך:

הכתבה ידעה לספר כי "מחר יקראו ליום תפילה"

האין זו תפילת שוא?

המסמכים נלקחו, והמחשב נלקח, האין זה דומה ל"הצועק לשעבר הרי זו תפלת שוא כיצד היתה אשתו מעוברת ואמר יהי רצון שתלד אשתי זכר הרי זו תפלת שוא היה בא בדרך ושמע קול צוחה בעיר ואמר יהי רצון שלא יהיו אלו בני ביתי הרי זו תפלת שוא". (משנה מסכת ברכות פרק ט משנה ג).

מיימוני:

ב. תפילה מועילה תמיד. ולו רק למתפלל עצמו. ולגבי מה שכבר לכאורה ידוע, דעת הגר"א שתפילה
יכולה להפוך מציאות.

ג. לא ברור לי מה יש בחומר שנאסף, אבל אם תפילה נועדה למנוע הגשת, נניח, תביעה, אז יתכן
שתפילה וסייעתא דשמיא ימנעו הגשת תביעה. כל מיני סיבות יכולות לחול כדי שזה יקרה, או לא
יקרה.

חבצל_ת :

מיימוני, אם אכן העלים מס (ואין לי מושג, גם אותי פעם חקרו במס הכנסה, יתכן באמת שהוא לגמרי איש תם וחף מכל עבירה), מדוע להתפלל שלא תוגש תביעה? האם זה באמת ענין שראוי להטריד בו את רבונו של עולם?

לע"ד צריך להתייחס לתפילה בקצת יותר כובד ראש.

מיימוני:

חבצלת

שאלתך כה חשובה עד שהיא מצדיקה את כל האשכול...

א. אין שום תפילה שאינה חשובה דיה עבור ה'!

זה רעיון יסודי וחשוב מאד, שעל כל דבר אפשר להתפלל. ועל כל דבר ראוי להתפלל. וה' שומע
תפילה של כל אחד.

1. אפשר להציג זאת על ידי הרעיון הפרדוקסלי הבא, נוסח לוינגר ולייבוביץ. ה' כה רחוק ונעלה
מתפיסתנו, עד שלגביו אין הבדל בין תפילה להצלתם של מיליוני אנשים מצונאי או הצלתו של חתול
שנתקע על עץ והילדה הקטנה שאוהבת אותו מייבבת בגללו.

וזה לא בגלל שה' אינו מרחם על הבריות, חלילה לנו ממחשבה זו. אלא בגלל שאין לגבי הבדל בין רש
ועשיר, שוע ודל, אדם אחד חשוב כעולם שלם.

2. אחד הסיפורים החביבים עלי מאד להמחשת הרעיון הזה מופיע בסיפורי הרב המגיד מישרים
שבדרון ע"ה. לפי הסיפור, הוא ביקר בארץ זרה ושם שמע על עורך דין יהודי פלוני שנקלע לצרות ואינו
יודע מה לעשות. השנים נפגשו ועורך הדין סיפר סיפור נוגע ללב. היתה לו בת קטנה שהיתה חולה
במחלה אנושה, והוא התפלל להחלמתה והבטיח:

רק תבריא אותה, ה', ויותר לא אבקש ממך כלום!

בקשתו התמלאה. הבת החלימה באורח נס, והוא קיים את הבטחתו...

הסביר לו הרב כי הבטחתו היתה טעות. אם התכוון לומר שזה הדבר החשוב ביותר בעולם עבורו,
יפה אמר, אך אם כוונתו היתה שלא להטריח ולא יבקש עוד מאומה, זה הבל וטעות כי ה' חפץ
בתפילותינו!

ובדומה למה שאמרו כי האמהות והאבות לא נפקדו בילדים כדי שיתפללו על עצמם ועל אחרים.

ב. שאלה אחרת היא אם ראוי להתפלל על עבריין, אפילו עבריין מס, שלא יתן את הדין על מעשיו.

ובכן, אני משער שניתן להתפלל גם על עבריין, שיעשה תשובה וייפטר. ועל אחת כמה וכמה שמדובר
כאן ביהודי שעד כמה שידוע לי הוא באמת צדיק וחף מעוון.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2006 00:02 לינק ישיר 

מיימוני,

לא ברורה לי שיטתך , חבצלת תהתה שאם אכן אותו צדיק העלים מס, מדוע להתפלל שלא תוגש נגדו תביעה?
אם מדובר בצדיק וחף מעוון הרי שממילא הצדק יצא לאור ולא יוגש נגדו כתב תביעה, ואם יתקיים בו המאמר: אין צדיק בארץ אשר לא יחטא, הרי שכתב התביעה רק יעזור בזה שיתן את הדין, יעשה תשובה וייפטר -

ובכלל, מה ההבדל בין 'שיטת התיקונים' כמו אצל הקתולים שמוכרים שטרי מחילה שאתה רואה בה סכנה בזה שממילא מותרת הרצועה לכל עבירה שבעולם, אם כדבריך ראוי להתפלל על עבריין, אפילו עבריין מס, שלא יתן את הדין על מעשיו, שיעשה תשובה וייפטר -

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2006 00:13 לינק ישיר 

בלי קשר ממשי, יש שאלה של רבי אליהו מגריידיץ מה החידוש של המתפלל לשעבר ה"ז תפילת שווא. בטח שזו תפילת שווא.
והוא תירץ שכל תפילה, גם אם היא לא מועילה במקום שהתפללו עליה, תועיל למקום אחר, ואף תפילה לא נאבדת ריקם.
אבל המתפלל על לשעבר, אין בתפילתו שום תועלת. "אל תנסה לשנות את העולם, תשנה את עצמך"... (רב ישראל מסלנט)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2006 01:56 לינק ישיר 

ריב א. וכי אין אדם נמצא אשם גם בשעה שהוא חף מפשע? וכי אין מס הכנסה ידועים בכך שהם עושים כסף מלחץ על בני אדם? (מפי השמועה). ב. אדרבה, ראוי להתפלל על כל אחד שיעשה תשובה, בין לפני החטא, ולא יחטא, בין לאחר החטא, ולא יזדקק לעונש. מצח גדול ברוך הבא אל הפורום! יש לנו אם כן מחלוקת בין הרב גריידיץ לבין מה שאומרים בשם הגר"א... שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2006 09:37 לינק ישיר 

אוסיף כאן לדיון שתי נקודות:
1. אמנם כל תפילה היא אולי בעלת ערך, אבל אני לא מתפלל על דברים שאיני רוצה בהם. ואני לא רוצה שפושע יזוכה, או שלא יוגש נגדו כתב אישום. וכי אתפלל על כך שביתי ייחרב? לכאורה גם זו תפילה ויש לה ערך (אולי במקום אחר, כר' אליהו מגריידיץ הנ"ל). על כן הטענה שלכל תפילה יש ערך אינה מצדיקה תפילה על משהו שלא רוצים בו. על כן הדיון אמור להיערך תחת בירור ההנחות: במה כל אחד מאיתנו מעוניין ובמה לא. האם מעלימי מס צריכים להיתפס ולשבת או לא. רק לאחר מכן ניתן לדון על תפילה בנדון.
2. אוסיף עוד סיטואציה מדידי לדיון בהקשר זה. אני מוסיף בתפילת הדרך שה' יצילני מתאונות, מפיגועים ומשוטרים (חוץ מהחיות הרעות ששורצות על כבישינו באלפיהן, זאבים, נמרים ואריות - וכוונתי להולכי ארבע, שכלפיהן מתפלל כל איש ישראל בתפילת הדרך).
האם ראוי לעשות כן (לגבי השוטרים)? משפחתי סוברת שלא, והם תמיד מוחים. הרב אבינר, שבני שאל אותו, הורה לא לעשות כן. ואילו אנוכי הק' חושב שכן, וגם עושה זאת. אני משתדל לא לנהוג באופן שמסכן מישהו, אבל לא מקפיד על עבירות פורמליות. עבירות פורמליות על חוקי התעבורה אינן ערך לעצמו. ומכאן גם פתר לסתירה לכאורה לדבריי בסעיף 1.
מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2006 18:35 לינק ישיר 

מיימוני,

א) ישנם הרבה כאלה שנחקרים ולא מוגשים נגדם כתבי אישום - וכל אדם הוא בחזקת חף מפשע עד שמוכיחים את אשמתו - הדמוניזציה שאתה עושה למס הכנסה אופיינית לאלה שיש להם מה להסתיר, מסתבר שרק לאלה מגיעים השמועות

ב) מה פירוש  "בין לאחר החטא, ולא יזדקק לעונש" יש חטא שאין בצידו עונש? אם לא בידי בשר ודם, לבטח בידי שמיים. ולמה התורה לא נשאה פניה לצדיקים אם אפשר היה לפטור אותם מעונש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2006 03:16 לינק ישיר 

מיימוני

<"ובכן, אני משער שניתן להתפלל גם על עבריין, שיעשה תשובה וייפטר">

שיעשה תשובה, כן,

וייפטר, לא עד שישלם.

במקום שעל העבירה יש עונש בידי אדם, לא די לעשות תשובה כדי להתפטר מהעונש, התשובה מועילה רק בדברים שבין אדם למקום:

"תשובה מכפרת על עבירות קלות, על עשה ועל לא תעשה, ועל החמורות הוא תולה עד שיבא יום הכפורים ויכפר. האומר אחטא ואשוב, אחטא ואשוב - אין מספיקין בידו לעשות תשובה, אחטא ויום הכפורים מכפר - אין יום הכפורים מכפר. עבירות שבין אדם למקום - יום הכפורים מכפר עבירות שבין אדם לחבירו - אין יום הכפורים מכפר, עד שירצה את חבירו. דרש רבי אלעזר בן עזריה: (ויקרא טז) מכל חטאתיכם לפני ה' תטהרו עבירות שבין אדם למקום - יום הכפורים מכפר, עבירות שבין אדם לחבירו - אין יום הכפורים מכפר, עד שירצה את חבירו". (יומא דף פה עמוד ב)

"תנא דבי רבי ישמעאל: אם ראית תלמיד חכם שעבר עבירה בלילה - אל תהרהר אחריו ביום, שמא עשה תשובה. שמא סלקא דעתך? אלא: ודאי עשה תשובה. והני מילי - בדברים שבגופו, אבל בממונא - עד דמהדר למריה". (ברכות דף יט עמוד א)

עולם הפוך אני רואה
תוקן על ידי - נישטאיך - 09/06/2006 3:26:01

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נישטאיך: תפילת שווא ותפילה בלתי מוצדקת, מה הן?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext