| נשלח ב-20/6/2006 00:07 |
|
| |
שלום - נולדה לי בת!
סתם כך רציתי לומר שלום לחברים ולהראות אות חיים. אני חי! עדיין בבית המלון מחכה לקרוון שלנו. לגבי איך עברו עלי עשרת החודשים האחרונים, ומה משמעות ההתנתקות וכיוצ"ב ירקות - אתייחס כאשר אתיישב בדעתי (דובר בעבר אולי למצוא במה אולי בחדח"ד...). בינתיים אין לי גם אינטרנט, ולכן אינני יכול להשתתף בדיונים.
אבל העיקר - נולדה לי בת בשבוע שעבר - ושמה בישראל נטע.
"ושמתי מקום לעמי לישראל ונטעתיו ושכן תחתיו ולא ירגז עוד ולא יוסיפו בני עולה לענותו כאשר בראשונה"...
זהו שלום לכולם. תרבה הדעת והאמת הקיומית והחיים, אור נערב
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2006 04:34 |
|
| |
מזל טוב לך ולביתך רוב נחת
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2006 09:49 |
|
| |
'מזל טוב' (נסיבות טובות) לנטע ולנוטעיה! 
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2006 22:49 |
|
| |
צרור ברכות,
תזכו לגדלה לתורה ולמצוות ולמעש"ט, ולהכניסה לחופה ולרוות ממנה רוב נחת.
(לגבי השם נטע כקיצור באידיש לנתן, זה לא השם העברי נטע שהוא שם לבת)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2006 09:33 |
|
| |
אור נערב, כמי שאינו קהילתי באופיו ורצונותיו (מכסימום, קהילה וירטואלית), אני מאחל לך שמתוך השבר יצא אור גדול. כידוע, הזרע, להבדיל מהנטע (=הזכר, לא הנקבה), דורש הרקבה באדמה כדי להצמיח את העתיד. מזל"ט על הבת, יה"ר שתזכו לגדלה לתורה (ולא רק לבן תורה) וחופה ומעשים טובים. ושקהלת יבוא במהרה וינחמכם מעצבון ידכם. מינאי, הכו"ח בדמע,
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2006 10:06 |
|
| |
מזל טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2006 18:27 |
|
| |
במדינת ישראל?...
אני מתאפק...
בכל אופן תודה בשם כל האורות הערבים!....
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2006 02:09 |
|
| |
כמה מצחיק לפני כשבוע נולדה נטע אחרת ב"תל השומר" בר"ג בת ראשונה לזוג צעיר חמוד מעניין אם תיווצר פגישה בינהן יום אחד
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2006 02:54 |
|
| |
תרוו נחת ואושר מילדכם ומכל יוצאי חלציכם.
ושלא יהיו לכם אכזבות, ואם יהיו, ה' יתן לכם כח לשמוח ולהמשיך, כי זה כל האדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2006 04:16 |
|
| |
תזכו לגדלה למה שטוב לה ולכם
עולם הפוך אני רואה
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2006 05:54 |
|
| |
מזל טוב שתגדלוה לתורה לחופה ולמעשים טובים מתוך הרחבה בגו"ר.
בחסידות (חב"ד) מוסבר שמזל מלשון נוזל, ואין מזל לישראל היינו שהאין האלוקי (אלקות שלמעלה מעולמות) הוא המקור של המזל (השפעת החיות) של ישראל, בניגוד לאו"ה שהמזל שלהם (=השפעת החיות) נשפע מאלוקות איך שהיא נמצאת בעולמות.
לפ"ז אולי אפשר להסביר שברכת מזל טוב הוא שהשפע האלוקי יתגלה באופן שנראה לנו כטוב, שהרי אין רע יורד מלמעלה אלא שישנם ענינים שנראים לנו כרע. אך זה כבר דיון לזמן אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2011 14:36 |
|
| |
מזל טוב מה קורה כאן? כולם מאמינים במזל טוב, ויתירה מזאת מאמינים שאפשר לברך שיהא מזל טוב, היכן שומר הסף (מימוני)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2011 15:55 |
|
| |
גילוי האמת
יפה הקשית.
(האם זכיתי לברכך עם הצטרפותך לפורום? ברוך הבא!)
הנידון הזה עלה אם כי לא באשכול זה.
יש כאן שתי תשובות:
א. הביטוי הנ"ל איבד את משמעותו המקורית (שעה שיש בה השפעה חיובית או ברכה שתמיד יהיו יותר או רק "השפעות" חיוביות, לפי אמונת האסטרולוגיה או אחרות). לכן היום משתמשים בו גם כ"מגיע לי מזל טוב!"
ב. אכן ראוי להימנע ממנו מחמת טוהר הלשון כי עיקר משמעותו נשכח כמו בסעיף א'. אבל מה אומרים במקום?
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2011 19:13 |
|
| |
מספרים על הגרשז"א שבכל שמחה בירך לפי הענין. נ.ב בבריסק כידוע לא בכל ארוע אומרים מזל טוב, לדוגמא בבר מצווה לא אומרים, אלא אומרים ערב טוב, ומספרים על בריסקר שלא היה בבר מצוה של חבירו, אמר לו בבוקר למחרת "ערב טוב"
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2011 20:50 |
|
| |
לענ"ד היה צריך לומר לו פעמיים בוקר טוב (מדין תשלומין).
|
|
|
|
|