| נשלח ב-18/8/2006 10:57 |
|
| |
אוסו, נו? מה לעשות עם זה?
אגב, ידועים דברי ר' אלחנן וסרמן על כך שהיהודים דבקו בנציונליזם (=לאומיות) ובסוציאליזם, ולכן קמו עליהם הנציונל-סוציאליסטען.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2006 11:01 |
|
| |
מיכי
מי אמר שצריך לעשות משהו עם זה? זה מעניין, תמימותם של היהודים מפעם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2006 11:21 |
|
| |
ניתן לראות כאן נקודה נוספת, אני אישית לא ידעתי עד כמה ההשכלה פשטה בליטא ובפולין, אני מתחיל לקבל פרופורציות כשאני קורא את ספרי חיים גראדה ושאר יוצאי ליטא ופולניה ושות', כשראיתי את זה שמתי לב למאפיין נוסף, השניות הזאת אצל היהודים, מצד אחד אוהבים את הדרשה המפולפלת אבל מצד שני מעריצים לא פחות את הידע הכללי, מהספרים שקראתי עלתה תמונה של "או או", או ה'צדיקים' לגמרי או משכילים, וזה שינה לי את התמונה מעט, שמא רוב היהודים שם חיו בקונפליקט שכזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2006 12:04 |
|
| |
מייציץ, אני חשבתי שאשכול בפורום אמור לפתוח דיון, ולא סתם להציג קטע ספרותי, או מוצג מעניין אחר. ואולי טעיתי, ואיתי תלין משוגתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2006 12:48 |
|
| |
יש אכן חוק כזה , אבל מדובר רק בקוים מנחים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2006 00:07 |
|
| |
אוסו, גם לי זה נראה מעניין. ועדיין, איני רואה מה לעשות עם זה. לגבי אכילה בסעודה מפסקת, עוד לא החלטתי מה מברכים על זה. כוונתי היתה שתעלה נקודות שיכוונו את הדיון, באם חשבת על כאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2007 21:13 |
|
| |
מיכי,
באשכול של דוד אסף בערך סביב העמודים 7-9 [דומני] טענה השלישייה אמשלום, מציץ וקעלעמר לעומתי שיש בנושאים כאלה ערך דיוני-החכמתי. אולי נזכה. בשלמא לכאלה החושבים שבהכרח אין תפוח נופל רחוק מהעץ, יש ענין לדון בכל מקרה מה קרה האם העץ לא היה כפי שחושבים או התפוח ואולי יש ללמוד משהו מהחידוש. אך היודעים שעם רוח חזקה דיה [בין אם היא חיובית, שלילית או נייטראלית] יכול התפוח ליפול רחוק מהעץ, מה יש ללמוד?
|
|
|
|
|