| נשלח ב-23/11/2006 16:49 |
|
| |
סמנרים לבנות [אשכנזים - ספרדים]
עכשיו שנרגע קצת הסיפור של הבנות מעדות המזרח לפני שאני מתחילה אני חייבת לציין שאני לא שייכת לציבור של עדות המזרח אבל אני מכבדת אותם מאוד על ההשגים שלהם במשך ה50 שנה האחרונות. אני למדתי בסמינר חשוב בבני ברק ויחד איתי למדו בנות מעדות המזרח ואני חייבת לומר שהיו לי חברות טובות מהם אבל מאותה תקופה התחלתי להבין את מנהלי הסמינרים שהם לא רוצים לקבל את הבנות האלו במינונים גבוההים ולא בגלל שחס ושלום הם לא בנות טובות אבל אני חושבת שיש להם במידה מסויימת תרבות אחרת משלנו אפילו שיש לנו אותה הדת ואני לא אומרת אם זה טוב או לא טוב אני רק אומרת שיש לנו מנטליות אחרות לגמרי ואני יכולה להסביר בעז"ה בפעם הבאה אני רק יתן דוגמא שכולנו נבין אני לא חושבת שמשהו היה רוצה שהבן או הבת שלו ילמדו עם אתיופי אפילו שהם ציבור מאוד טוב אבל יש להם מנטליות אחרת ושונה מאיתנו מאוד לסיכום אני רוצה לומר שחבל שבנות ספרדיות דופקות ומתחננות בפני מנהלי הסמינרים יש מספיק סמינרים ספרדים טובים מאוד וחבל שהספרדים לא שומרים על כבודם האבוד וכמו שחסידת בעלז תלמד בבעלזא ולא תתחנן בפני הסמינרים שלנו
כך בנות ספרדיות יכולות ללכת ללמוד בגאווה בסמינרים שלהם
תוקן על ידי עצכח ב- 11/02/2007 13:28:51
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2006 17:24 |
|
| |
קחי פסיק ונקודה, חינם, ותנשמי עמוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2006 17:36 |
|
| |
והמנטליות הזו שלכם כל כך שבירה ועדינה עד כדי חשש להיעלמותה בנוכחות בנות ספרדיות?
את באמת חושבת שהאתיופים הם 'ציבור מאוד טוב' וכל הבעיה ב'מנטליות שלהם'? את מאוד נאורה יחסית לסביבתך. נראה שהנזק מהיחשפות למנטליויות שונות כבר נעשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2006 19:24 |
|
| |
שירה,
כשאת אומרת "שלנו", למי את מתכוונת? [יש כאן כמה וכמה, שהתרבות "שלנו" שלך אינה זו שלהם...]
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2006 23:13 |
|
| |
האמת שדיי ברור שקיים הבדלים מהותיים בין ספרדים לאשכנזים, הראיה שסמינרים ספרדיים שונים מבני דודיהם האשכנזיים...
וממילא אני לא חושב שניתן לכפות אידיאולוגיה על אחרים, מבחינת החרדים האשכנזים רמה כזאת של פתיחות רבה מידי והיא תשנה במידה רבה את פני הסמינרים, זה שהדלי"ם, (כדוגמא בלבד), מוכנים מלכתחילה לא להתייחס לשום הבדל על רקע עדתי אינו מחייב גם את האחרים לכך,
האם אתם חושבים שזה לא נכון מבחינה אידיאולוגית? טוב זה חלק מפסיפס שלם של דברים שאתם לא אוהבים את הציבור החרדי בגללם,
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2006 23:32 |
|
| |
גוונא,
אתה מזהה אידאולוגיה כאן?
אני קצת בבעיה, כי עקרונית אני מסכים שאין צידוק לכפות על קבוצות מיעוט (כמו העדה החרדית אשכנזית) אידאולוגיה זרה. אבל האם מדובר כאן באידאולוגיה, או בסתם התנהגות מנוולת? חוץ מזה, יש גם את הצדדים הגלויים של המשחק הזה. ראשי מוסדות החינוך הנ''ל לא מודים הרי שמדובר באידאולוגיה, אלא בקריטריונים 'מהותיים' על פיהם יש הצדקה להפלייה, כמו 'מרבית הבחורים הספרדיים שבקשו להתקבל לישיבתינו נופלים ברמתם השכלית מן הממוצע', או 'יראת השמים שלהם לא עומדת ברף הראוי לבני תורה', וכך הלאה דברי הבל ורעות רוח. ובכן, כל עוד שאלה הם הטיעונים צריך להתמודד איתם ולא עם אידיאולוגיה נסתרת. אם הם מודים שמדובר באידאולוגיה עליהם להיות מוכנים לשלם את המחיר - בישראל 2006 מוסד מפלה במוצהר לא זכאי לתקציבים ממשלתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2006 00:08 |
|
| |
תודה לכל המגיבים...
תמיד טוב לשמוע ביקורת בונה, אלא שלצערי הפעם אתם טועים, וזאת אני אומרת דווקא לטובתן של הבנות הספרדיות.
בתור מישהי בעלת ניסיון, ששהתה בחברתן של בנות ספרדיות, אני מודעת לקשיים ולסבל שעבר עליהן במסגרת הסמינר(לדוג' מילות גנאי וכדו')
אני מוכרחה לציין שבדרך כלל הבנות הספרדיות הינן מן המצויינות הן בלימודים והן בהתנהגות, לכן אני חושבת ובטוחה מעבר לכל ספק שביכלתם של הספרדים לבנות לעצמם סמינרים ברמות גבוהות, סמינרים בעלי שם טוב,ובכך למנוע מבנותיהן לעבור את ה"פגיעה" שבנסיון להתקבל לסמינר אשכנזי.
|
| נשלח ב-26/11/2006 00:38 |
|
| |
בי. טי.,
אני בהחלט מזהה אידיאולוגיה אם כי יתכן שהיא אינה מדעת, אצל החרדים השונה הוא מסוכן כי הוא משפיע,
שירה,
הבנות שאת מדברת עליהן אלו כמובן הבנות שמגיעות לסמינרים האשכנזיים... הטובות יותר, והמשוכנזות יותר (!), זה כל הרעיון, בת משוכנזת היא מצויינת בכל הדברים הללו שהזכרת,
אם בכל זאת לא השתכנעת אז אולי תשאלי את עצמך למה הבנות הספרדיות כל כך קסומות ומלאות חן רק כשהן בסמינרים האשכנזיים ואילו בספרדיים לא?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2006 01:44 |
|
| |
ביטי,
אני לא מבין את המלחמה שלך.
אם יש יהודים ספרדיים שמתעקשים לשלוח את בניהם ובנותיהם למוסדות שמבוססים על הפליה
גזעית, אין להם להלין אלא על עצמם.
אני לא מבין את ההתעקשות שלהם לעשות את זה. אני גם לא מבין בעלי ממון ספרדיים (בעיקר
בחו"ל) שתורמים ביד רחבה למוסדות כאלו. אבל כל עוד שהם עושים את זה, הם שותפים להעמקת
הבעיה ולא לפתרונה.
המישור היחיד שראוי להיאבק בו הוא התקצוב מהמדינה, שאכן לא יעלה על הדעת
שהמדינה/הציבור יתקצב מוסדות שנוהגת בהם אפליה על רקע גזעי, גם אם בנויה סביבה
אידאולוגיה עמוקה לפיה 27% פרענקים לא מאיימים בפתיחות שלהם על המוסד, אבל 31%
פרענקים כן.
סביב כל רשעות ואמונה נפסדת אפשר לבנות אידאולוגיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2006 02:12 |
|
| |
ממללא,
אז בכל זאת אולי תסביר למה הסמינרים הספרדיים פחות טובים? [ואל תענה שזה בגלל שהטובות אצל האשכנזים כי זה לא מסביר למה מלכתחילה זה התפתח לכיוון הזה],
אגב, אני מוחה על הדמגוגיה בעניין האחוזים,
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2006 04:35 |
|
| |
גוונא,
כידוע לך המציאות של ספרדים במוסדות אשכנזים נולדה לפני עשרות שנים כהמוסדות האשכנזיים היו המוסדות החרדיים היחידים ואלו אף ניסו להביא כמה שיותר ספרדים למוסדותיהם (ע' בספרו של ד"ר לופו 'שס דליטא'). המוסדות הספרדיים הוקמו רק בעשורים האחרונים לאחר שהציבור החרדי-ספרדי גדל ולא היה לא מקום בתוך המוסדות הרגילים במסגרת המקצה שהוקצתה לו, ומצד שני הציבור החרדי האשכנזי גם הוא גדל וכבר לא היה זקוק להילחם על כל תלמיד.
בתור 'ספרדי', מבחינתי העובדה שעדיין ספרדים מתעקשים ללמוד במוסד 'אשכנזי' היא בהחלט תעודת עניות גם להם (ויש לי לא מעט בני משפחה כאלו שקרבתם למעגלי הון-שלטון בחברה החרדית סוללת להם את הדרך למוסדות אשכנזיים ככל שיחפצו, בלי קשר להישיגהם - ואני בהחלט לועג לזה).
אני למדתי ולימדתי בבתי ספר ממ"ד ולא ראיתי פערים שיטתיים על בסיס עדתי. במחזור שלי בפקולטה למשפטים בבר אילן היו ברשימת מצטייני הדיקאן 12 ספרדים ו 8 אשכנזיים (כן, היו מי שטרחו לבדוק...) כך שקשה לי לקבל טענה של פערים מולדים.
אגב, האם אתה מכיר ישיבה אשכנזית שמינתה ר"מ ספרדי שלא לדבר על ראש ישיבע? האם אין אפילו ספרדי אחד שראוי לכך? עד כדי כך גדול הפער?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2006 08:01 |
|
| |
ממללא,
במרכז הרב היה ר"מ ספרדי שעבר להר המור. בזמני היה שם ראש כולל ספרדי.
ובישיבת הר עציון יש ל"ע ראש ישיבה ספרדי.
|
| נשלח ב-26/11/2006 08:40 |
|
| |
בע"ב,
דיברתי על ישיבות חרדיות (אם כי בינתיים נזכרתי בדוגמא אחת של הרב עדס, ר"י קול יעקב שאני
חושב שהיא לא מיועדת רק לספרדים, אבל אני לא סגור על זה).
בישיבות סרוגות יש ב"ה דוגמאות רבות נוספות לאלו שציינת.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2006 09:39 |
|
| |
הרב עדס נשוי לאשכנזיה. חותנו ז"ל שנפטר לא לפני הרבה זמן היה מחשובי סלבודקה וישיבת חברון.
|
| נשלח ב-26/11/2006 10:41 |
|
| |
ממללא, אני חושב שהשוואה שלך לא מדויקת, באשר ישיבות חרדיות (לפחות חלקן) שואפות לשמר מסורת למדנית מסוימת לעומת פקולטה למשפטים וישיבות דתל"מיות שרואות את הלימוד עצמו כעיקר מרכולתן. עובדה זו אמנם לא משנה לגמרי את התמונה ואת השיפוט של כל אחד לגביה, אבל היא בהחלט נותנת לה פרספקטיבה מסוימת.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2006 11:50 |
|
| |
בעלבעמיו,
אתה לא מתכוון באמת שהרב עדס משקף קו של העסקת ספרדים בתפקידים נחשבים...
מעבר לכך יש לזכור שהרב עדס הוא אביו של זן הספרדים המשתפי"ם, (או יותר נכון המתחנפים), של האשכנזים, ועיין ערך רשימת קד ושות', מה שמביך עוד יותר כל אדם ספרדי מהוגן בעל כבוד עצמי,
(אגב בהר עציון גם ראש הכולל ספרדי, שלא לדבר בכלל על ישיבות רבות כמו ראשל"צ ומעלות שבה ראש הישיבה הוא ספרדי, הרב שלמה לוי, ובכל זאת לא קיים סיווג שמשייך אותן לסוג של ישיבה לספרדים),
ממללא,
ברור שאני איתך בעניין הביקורת על השיטה החרדית שמביאה לכך שלא רוצים פרענקים, אלא שאני טוען שיש עובדות שאי אפשר להתעלם מהן, 1. המוסדות האשכנזיים מועדפים על הציבור החרדי פה אחד מבחינת הרמה, 2. קיימת אידיאולוגיה מאחור הגזענות, (-שאני כמובן לא אוהב אותה),
|
|
|
|
|