| נשלח ב-6/1/2007 21:23 |
|
| |
אסור אפילו שמותר- הפעם הפילטרים במקוואות
אין לי מושג על מה מדובר, מהם הפילטרים, מה תפקידם ומה הבעיה שאין בהם, אני ניזון מידיעה מ'חדשות משפחה' האומרת כך: מרן הגרי"ש אלישיב לגאב"ד אוננגוואר... בירושלים לא ישנו דבר בנושא המקוואות ולא יכנסו הפילטרים.
(מתוך גוף הכתבה) הגרי"ש אלישיב אמר שהוא בחן את הסוגיא וגם אם ניתן להתיר לא יעשה זאת, מפני גודל האחריות של איסורי כרת. "אין לשנות ולחדש בנושא זה ועל המסורת להשמר בדיוק רב, היום נתיר שינוי טכני מסוים בדיני המקוואות ומי יודע מה ישנו בעתיד על סמך זאת"
קראתי והבנתי, אין דרך לאסור את הפילטרים.
ומה יקרה בעתיד ואף בהווה אם לא נתיר את מה שאין בו איסור?
האמת הוא צודק, למה צריך להתיר? מי אסר?
|
|
| נשלח ב-6/1/2007 21:48 |
|
| |
אני בקשר עם אחד מדייני העדה"ח שהוא מראשי הלוחמים נגד הפילטרים. הוא אמר לי שעיקר המלחמה הוא אינו מצד ההלכה אלא הטעם הוא: שכיום המצב שצריכים לרוקן את המקוה ולמלאות אותו מחדש כל כמה ימים או שבועות. בזמן שממלאים את המקוה צריך רב שיהיה זמין שהכל נעשה כשורה. ברגע שיתקינו פילטרים יהיה פחות צורך ברב וממילא לרבנים יהיה פחות שליטה מה שקורה במקוואות. בגלל זה המלחמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2007 02:11 |
|
| |
בארה"ב, התקנת הפילטרים נחשבת אצל רוב הפוסקים כחומרה ולא כקולא, (חוץ מרבני הונגריא שאצלם מקובל גם בענין זה כי "חדש אסור מן התורה") ונהרא ונהרא ופשטי'ה...
מב' סיבות
א. כשיש פילטר המקוה נחשבת יותר מהודרת , כי יש פחות חשש שתמצא שערה או ליכלוך זעיר כלשהו במים שעלולים לחצוץ , ואף כי בדרך כלל "המים מקדמים" עם זאת יש חשש רחוק שיכנס דבר מה צף בקיפולים או בשיפולים טרם הגיעו המים לשם מחמת טבע העור לדחות לפעמים מים במגע ראשון, ושיעור חציצה בכלשהו.
ב. אם מדובר במקוה שאינו מיועד לחרדים בלבד, אלא מקוה שאמור להיות אטרקטיבי גם לאלו שיש חשש שבמקרה והמים לא יהיו עם פילטר יימנעו מלטבול, הרי שהתקנת פילטר מצילה מאיסור כרת, ובארה"ב יש לחשוש שישנם רבבות כאלה שאמנם ישמחו להקפיד על דיני טהרה וטבילה אך בתנאי שרמת ההיגני'ה תהי'ה ראוי'ה, ובאם לאו לא יטבלו, וקשה למצא שם פוסק שיקח על כתפיו האחריות לזה שהרבה אלפים לא יטבלו עקב מניעת הפילטר על ידו.
אמנם סייג עשו לדבר שתדלק נורה אדומה במקום בולט כל זמן שהפילטר עובד, כדי שלא יטבלו בזמן פעולתו, אם כי כמה שיטות בדבר אם נחשב "זוחלין" ותלוי באיזה סוג פילטר עסקינן.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2007 02:33 |
|
| |
פסקי הדין של הרב אלישיב:
לא לפרות זבו!
לא לפאות נוכריות מהודו!
לא לפילטרים במקוואות!
what will it be next?
אולי:
אסור ל"הוריד" את המים בשבת, מחשש הוצאה מרשות לרשות, שהרי ייתכן שצנורות השופכין, הן בעומק של פחות מעשרה טפחים.
|
|
| נשלח ב-7/1/2007 06:42 |
|
| |
אמרי באיזה מקוה ספציפית (אני צריך כתובת) אתה יודע שיש פילטר?
הקפידה בפילטר הוא, שישכחו לעשות השקה אחר הפעלת הפילטר. חומרה זו יש לה מקום גדול. החזון איש, לא רצה במקות של השקה, לפי שלא רצה שכשרות המקוה יהא תלוי במעשה בני אדם אחר מילוי המים, לכן נטה ביותר למקוה של מי זריעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2007 09:09 |
|
| |
אבי מורי שיח', שמוצאו ממשפחה הונגרית ולמד בישיבות ליטאיות, טוען שבסופו של דבר ההונגרים נצחו את כולם.
|
| נשלח ב-7/1/2007 11:14 |
|
| |
נישט
אתה מגלה חוסר אחראיות, ומה יהיה אם במקרה אנשיו של הרב אלישיב.( אולי שוטונג יספר להם) יקראו את האיסור על הדחת מי השרותים. וישתמשו בזה. האם נתת את דעתך על כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2007 12:48 |
|
| |
אי אפשר לפסול את דברי הרב אלישיב על סמך שמועות בלבד בלי לשמוע את הסיבות שלו,
מה שברור זה שהוא מאבד מכוחו מה שאומר שהליטוואקעס ושות' מאבדים מכוחם, שינמק, שיבוא לקראת הציבור ויאמר, "צ'מעו חבר'ה, אני מבין אותכם, מלוכלך מסריח, הטינופת בכל מקום, אבל אין לי ברירה ההלכה אוסרת",
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2007 12:56 |
|
| |
בעוד שבקשר למקוואות של נשים אפשר עוד להבין כל תוספת של חומרות.
האבסורד הוא מושלם במקוואות של גברים.
שכן, אף שם אין מתירים להשתמש בפילטר , והתוצאה היא בזבוז משווע של מים + שערות ולכלוך במי המקוה.
דברתי ע"כ בעבר עם משרדו של הרב לנדא בב"ב, ואכן אשרו לי שהרב אינו מאשר שימוש בפילטר אף במקוה של גברים.
ועל זאת , תמה תמה אקרא !
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2007 13:05 |
|
| |
אהה עוד משו,
ממ"נ אם הרב אלישיב לא הולך למקווה אז שלא ידבר,
ואם הוא הולך למקווה ובכל זאת אוסר אז יש לו בעיה ברמת ההיגייניות...
תוקן על ידי גוונא ב- 07/01/2007 13:06:14
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2007 16:26 |
|
| |
באראפארקער ידידי,
הנני מפנה את כת"ר לאתר mikvah.org שם תמצא לערך כאלפיים מקוואות, ועפ"י מנהלי הארגון, המספקים מידע לכל דורש, בעיקר לתיירים, אפשר לברר על כל מקוה בנפרד אם הוא עם פילטר או לא, עכ"פ כפי שתשמע מהם כ70 אחוז מהמקוואות בחו"ל הם עם פילטר.
באשר לצורך לעשות השקה בכל פעם טרם השימוש במקוה , הרי :
א. בין כה למקוואות שיש בור השקה לשיטת הדברי חיים, צריכים תמיד בעת מילוי מים לעשות השקה, אז למה במילוי מים נסמוך על הבלן ואחר הפעלת הפילטר לא נסמוך.
ב. לאלו החוששים לשיטת רבינו ירוחם, הרי בין כה חייבת להיות השקה בכל עת הטבילה.
ג. לאלו החוששים שגם בבור השקה כבבור זריעה לא נמלט מחשש נתן סאה ונטל סאה עד פחות מארבעים שפסלו הרמב"ם הראב"ד וסייעתם אף בשאובין והובא להלכה בב"י ובש"ך לחשוש להם. הרי להם מקוה ע"ג מקוה שכל הזמן מושק, וכידוע אין המי גשמים הנמצאים בתחתית תחת הריצפה נסחפים לפילטר, ושם כלל אין חשש שיפקוק (דא"ג, לפי הארגון הנ"ל - כבר כיום רוב המקוואות בחו"ל הם מקוה ע"ג מקוה).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2007 03:44 |
|
| |
ירוחם
<"אתה מגלה חוסר אחראיות, ומה יהיה אם במקרה אנשיו של הרב אלישיב.( אולי שוטונג יספר להם) יקראו את האיסור על הדחת מי השרותים. וישתמשו בזה. האם נתת את דעתך על כך">
נתתי דעתי לכך, ואף חשבתי להתקשר ל"שארית ישראל", כדי לקבל תעודת הכשר על מתקני אחסנה מאושרים ע"י גדולי התורה לשימוש בשבת, לפני שמישהו ארא יקדימני.
|
|
| נשלח ב-8/1/2007 09:42 |
|
| |
חשבתי לעצמי שאחרי כל כך הרבה חרמות ואיסורים האם מדובר כאן באישהו שיקול דעת בכלל?
זתומרת, האם כשהר' אלישיב פוסק את אותו פסק הוא בכלל מפעיל שיקול דעת או שזה אוסף אמוציות דתיות שעובדות איפשהו במיצי המוח?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2007 10:43 |
|
| |
גוונא
מה כל כך קשה פה להבנה. מצווה גוררת מצווה ועבירה גוררת עבירה
חומרה גוררת חומרה. והרשות נתונה והיד כותבת ועם ישראל מקיים
ויש מי שעתיד לתת את הדין.
האם נתת דעתך על כך, כי בחיים זה כמה בחיים, מנהיג שלא מדברים עליו, הוא לא קיים. יש אימרה פוליטית האומרת
לא חשוב מה שתכתוב עלי, העיקר שתכתוב את שמי נכונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2007 19:28 |
|
| |
אמרי
בל"נ אברר.
מה שכתבת באות ג',
חושבני שזה לא כך, אין הבור ע"ג בור מושק כל הזמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2007 01:08 |
|
| |
ב"פ
בור ע"ג בור שבור הטבילה הוא מעל בור המי גשמים החור פתוח כל הזמן ותקנת אדמו"ר מוהרש"ב היתה שיהיו שני חורים. בור ע"ג בור כשיטת ר"י מסטמר שהבור העליון מושק לבור הטבילה אולי יכול להיות שחור ההשקה יסתם בשעת הטבילה.
|
|
|
|
|