בית פורומים עצור כאן חושבים

חרדל"ש ( חרדים לשעבר )

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/1/2007 10:51 לינק ישיר 
חרדל"ש ( חרדים לשעבר )

אחרי האשכולות על ה"פוסט חרדים" וה"דתיים לייט" בא תורם של החרדל"שים . שיר נחמד כפתיחה:

בלדה לחרדל"ש (חרדי לשעבר)

מתוך אתר כיפה/ביכורים

"רוחי אשר עליך, ודברי אשר שמתי בפיך, לא ימושו מפיך ומפי זרעך ומפי זרע זרעך, אמר ד', מעתה ועד עולם" (ישעיה נ"ט)

את כל הזקן הוא גילח

וזרק את הכיפה רחוק

רעמה של שיער הוא צימח

שיבינו שזה לא בצחוק

הם חשבו שהוא סתם עושה דווקא

זה קורה, זה טבעי, זה עובר

אך עכשיו כבר ברור, זאת לא דאחקה

כן, הלך מאיתנו חבר

הוא שם פעמיו תל-אביבה

ומצא לו משרה נחמדה

משוכה קטנטנה קצת העיבה -

לעבור ראיון עבודה

"אתה נראה מיומן ומנוסה,

התהיה גם מבריק ודינמי?"
בלי לקלוט בכלל מה הוא עושה

הוא השיב: "אין הכי נמי"

הוא יצא משם בלי מצב רוח

עם תחושת מועקה אדירה

והנה מודעה על הלוח:

"דרוש שותף לדירה"

הדורש התרשם שהוא בסדר

די נחמד, חברותי ונינוח

אך תהה אם לחלוק איתו חדר

כשאמר לו פתאום "יישר כוח"

המצב נעשה די מכאיב

הבדידות את הבאסה הגבירה

לשטוף לגמרי את כל פיו

הוא החליט - בעזרת כוס של בירה

בפאב אולי יהיה יותר קל,

הוא הרהר, משקה שם נזמינה

"מה תשתה?" הברמן שאל

"לא חשוב. למאי נפקא מינה?"

הוא ניסה להמשיך ולברוח

והחליט שכלום לא יעזור,

וגם אם יגמר לו הכוח -

לישיבה בחיים לא יחזור

אחרי עוד מקרה שלומיאלי

("מה הפשט" לחבר הוא אמר)

בא לקפוץ ממרומי עזריאלי -

אבל שם, הוא פגש את תמר.

כנראה זה היה לתועלת

וסוף סוף העניין קצת עבד

עד שערב אחד, בטיילת,

הם ישבו זה מול זו, לבד.

שתיקה לדקה שררה

ואז, מבט חד היא הושיטה

"אתה אוהב אותי?" היא אמרה

הוא חייך ואמר לה,

"פשיטא".

היכן את רגלו הוא הניח?
האם מצא הגדרה ואפיון?

לא יודעים, אך סביר להניח -

שהוא נשאר בצריך עיון

תוקן על ידי עצכח ב- 19/01/2007 15:39:23

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2007 11:02 לינק ישיר 

והשאלה האם ישנה אפשרות לאדם בכלל ולחרדי בפרט להשתחרר מעברו . וכלשון הרמב"ם בהלכ' תשובה "אני אחר ואיני אותו האיש" וזו לא רק שאלה של סגנון , כמתואר בשיר , אלא של הרגל מחשבתי-חווייתי , של מי שהאמת בכיסו , ושכל מה שרוחש מחוץ לד' אמות של הקהילה , הינו הבל ורעות רוח , או במקרה הטוב טפל . ורבים מחרדי פורומינו יוכיחו שאינם מוכנים לוותר בקלות על התואר הנכסף .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2007 12:21 לינק ישיר 

(ויוכיחו כל חרדלש"י פורומינו שלמרות התחרדלושת"ם כותבים כאן...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2007 12:45 לינק ישיר 

גוונא ,

( כבר הכריז רג"ס בשער בת רבים שאין לפורום באופן רשמי זיקה לחרדים דווקא , אף שנוסד בעיקר על ידם . השאלה היא אם יש בחרדיות משהו מיוחד , שאינו מרפה ומעורר געגועים , או למצער הערצה סמויה , בין שהלשעבר כבר לגמרי בחוץ , או רק פוסטי )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2007 13:13 לינק ישיר 

ראיתי פעם ספרון נחמד באנגלית בשם yeshivish, והוא חיבור שלם על צדדים רבים של הלשון המיוחדת כיום לבני ישיבות. בחו"ל הנושא כולו נקרא 'ישיביש'. מתברר שיש כיום ז'ארגון בפני עצמו, בליל שהתפתח מתוך האידיש, העברית (בהגייה אשכנ-זית) והאנגלית. אין ספק שגם לשון זו תזכה (ואולי כבר זוכה) ביחס של קדושה ושל התרפקות סנטימנטלית.
דרך אגב, תופעה משעשעת שאני עוקב אחריה לאחרונה, [שעל אף כל ה'פריחה' המדומה של 'לשון אשכנז' = ז'ארגון = עברי טייטש = עברי דייטש = אידיש, אין לך שורה או אפילו צירוף של שני מילים, בעיתונות החרדית ובמודעותיה, שאין בהם שגיאה גסה, ילדותית. דומה שרוב דוברי האידיש, כמובן, אינם יודעים קרוא וכתוב ב'לשון קדושה' זו.
ועיין גיטין פ ע"א מלכות שאינה הוגנת שאין לה לא כתב ולא לשון, ועל זה קראו  (ע"ז דף י) גם את המקרא: 'בזוי אתה מאוד', שאין להם כתב ולא לשון.
יש כמדומני פירוש שהכוונה לנוצרים, שאין להם כתב ולא לשון משל עצמם, והם משתמשיפ בלשונות רומא ויוון.
והנה משחושבים שהוא בעל קדושה מיוחדת, אינו בפי המקרא אלא בזוי מאוד.
לגוף העניין, ידוע הסיפור על אותו משומד, שמטייל ברחובות הגויים, ולפתע ראה כלב ונתקף בהלה. ונתברר לו שאמנם השליך מעליו כל סימני היהדות, אך הפחד מן הכלבים נשאר אצלו מושרש מיהדותו.
על כמה מגדולי ישראל מספרים שהיו אומרים, יתכן שיהיו תלמידים שלא יגשימו את המצופה מהם, ואולי גם ח"ו יהיו כאלו שיהא פקפוק בשמירתם על יהדותם, אך בדבר אחד מובטחני, שכל מי שידו נגעה בידית דלת בית מדרשנו, כבר לא תהא לו לעולם הנאה שלימה מעבירות!
כמה נחמד היה לשמוע בתכנית האחרונה של קובי אריאלי ואיזה גפן, שאותו גפן השתפך בערגה ובהתרגשות על חוויתיו מתיאלנד, ועד כמה הדתיים מסוגו של אריאלי מפסידים, משום שהם מצומצמים ואינם יודעים ליהנות ממנעמי פלאי העולם ותענוגותיו, ועד כמה הרחבת הדעת יש בזה. קובי השיב לו כלאחר יד, אה כן, נהנתנות, תאוותנות, אנחנו יודעים מה זה וכמה זה שווה, בוא לא נדבר על זה.
באותה תכנית, ברדיו המתחפש לחרדי, אפשר להווכח שוב ושוב על העקרות, על הבורות ועל חוסר ההיכרות של החילוני הממוצע עם העולם הדתי וכל שכן החרדי. לעתים נראים החילוניים האלו, כפוחלצים שנפלו מפלנטה אחרת, ונתקלו בבני שבטים פרימיטביים החיים בשולי ה'תרבות'.

תוקן על ידי דיסקקשיח ב- 19/01/2007 13:28:06

תוקן על ידי דיסקקשיח ב- 19/01/2007 13:28:57

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/1/2007 13:40 לינק ישיר 

ד"ק ,

אכן השגיאות בכתיבת אידיש צורמות לרוב . את הקדושה ללשון זו , מייחס רח"א שפירא ממונקאטש בספרו "דברי תורה"

אגב "ישיביש" אינו מתייחס כיום ( בעיקר בחו"ל ) רק לסיגנון דיבור וכו' אלא גם לטיפוס מסויים העוטה מלבוש חסידי , אבל חי בסגנון ואוירה ליטאית-ישיבתית , בהשפעת מקום לימודו .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2007 14:01 לינק ישיר 

השיר יפה מאוד (גילוי נאות: אני מכיר את הכותב) אך הוא לא מייצג את כלל ציבור החרדל"שים, ולמעשה הוא עוסק בבני ישיבות לשעבר, הן מהציבור הדתי והן מהציבור החרדי. לדעתי יש סוגים שונים של עוזבי החברה הזו - לא כולם הם ביאליק או שוכני פורום זה, ורבים אכן נוטשים לגמרי את עברם ומוחקים כל קשר (וכבר הובאו קישורים לכתבות רבות)

(שאלה: אם חרדל"ש הוא חרדי לשעבר, איך יקרא חרד"לי לשעבר?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2007 16:13 לינק ישיר 

כפייתיות דתית עד למעלה - 'נעשה ונשמע'
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=981756

ההפרעה הכפייתית (OCD) והחיים הדתיים
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=211424

איך נפטרים מהסכיצופרניה הבאה מהדת?
דיון על החשש מפני פיצול מחמת השארת החינוך הילדותי
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=708447

בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2007 19:17 לינק ישיר 

מקור השיר שבהודעה הפותחת כאן:

http://www.kipa.co.il/bikorim/show_art.asp?id=31700

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2007 21:06 לינק ישיר 

ישראל סגל, עיתונאי די מצליח וחרדי לשעבר (אחיו של ר' דן סגל), שעזב את הדת בגיל הישיבה התיכונית (היישוב החדש), אמר הרבה פעמים שאינו ממליץ לאיש לעבור את מה שהוא עבר. נדמה לך שאתה קופץ לעולם השני ויכול לזנוח את העבר, אמר, אבל צללי העבר רודפים אותך ואתה קרוע לנצח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2007 22:05 לינק ישיר 

מקאן, שישמור את צלליו ורדיפותיו לעצמו. אין כאן עניין של "לא ממליץ לאיש" כי תלוי כל אחד במניע לעזיבתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2007 01:24 לינק ישיר 

http://www.nrg.co.il/online/11/ART/940/309.html

חרדים – העולם שברחתי ממנו, אבל כל הזמן נמצא איתי. יש לי המון ביקורת עליו, אבל גם הכרת תודה על מה שקבלתי ממנו. באופן אישי, חלק גדול מהאנשים האהובים ביותר בחיי הם חרדים.

בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2007 04:43 לינק ישיר 

לומדים להיות חילונים . על קשייה של ההשתלבות .

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/762628.html

השאלה המעניינת של האשכול , עדיין לא נענתה . אצל היוצאים לגמרי ניתן להבין את קשיי ההסתגלות . אבל למה חרדים חדשים/מודרניים/פוסט נאחזים בקרנות המזבח של התואר? האם מפני שהם חושבים שיש בכך סילוף , בהצגת דרך החרדיות כיום , כמייצגת את היהדות האותנטית , בעוד שזו , לא היתה מעולם סגורה כל כך , מחשבתית ומעשית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2007 16:16 לינק ישיר 

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=649725&contrassID=2&subContrassID=23&sbSubContrassID=0

בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2007 01:34 לינק ישיר 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3358118,00.html

בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2007 05:39 לינק ישיר 

בפורום שכן , הסב לומד מכל אדם את תשומת הלב למשפט [ הברסלבי? ] הבא המובא בסרט שבקישור הנ"ל :

"אם אני אדבר עם חילוני שהוא מבין בתיאולוגיה וכל הדברים האלה, שאני לא מבין בזה כלום, תוך שעה אני הופך לגוי, לכופר, אוקיי??

זה שאני אאמין לו, זה לא בגלל שאני חסר אינטלגנציה, זה בגלל שאני לא יודע."

"אני באמונה אני חזק"

תוקן על ידי ספרן ב- 08/02/2007 5:43:37

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חרדל"ש ( חרדים לשעבר )
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext