אחרי שנה בתפקיד מרגיש שר התקשורת אטיאס בשל למאבק הגדול בחילונים: בימים אלה הוא מקדם הצעת חוק שתחייב את הספקיות לסנן פורנו ואלימות ברשת
אתה הולך להפיל את בית המקדש של החילונים", הזהירו באחרונה את שר התקשורת, אריאל אטיאס, כמה ממקורביו. אבל השר אטיאס, כפי שחשפנו לפני כשבועיים בלעדית ב-TheMarker, אינו מתרגש, ונמצא בעיצומו של מהלך להכנת הצעת חוק שתמנע גישה חופשית באינטרנט לאתרים של פורנוגרפיה, אלימות והימורים.
ע"כ
דוגמה מאלפת ועצובה להתנגדות אוטומטית בגלל זהותו של מעלה ההצעה ללא כל קשר לתוכנה. הרי קשה להעלות על הדעת סיבות אמיתיות להתנגד לרעיון. (לבד מהראיה האולטימטיבית שבאירן יש צנזורה ומכאן שזה רע)
שלמה,
זו תחנה ראשונה, בתחנה ה12 יחסמו את עצכ"ח.
(ואולי לא. אך האם זה כ"כ לא סביר ש"קשה להעלות על הדעת סיבות אמיתיות להתנגד לרעיון")
ועוד לא דיברנו על מאגר טביעות האצבע המפלצתי שמוצע.
------------------------
טיפוס:
למה הדמגוגיה הזו? ממליץ לך לקרא מעט על ההשפעה של החשיפה העצומה לפורנו כיום אצל בני נוער והערעור המיני שגורם. אביזרי מין, ערוצי פורנו בטלוויזיה כל זה לגיטימי לחסום בפני ילדים רק פורנו קשה באינטרנט לא?
------------------------
מיימוני:
זילבר היקר
את עצור יחסמו בתחנה הראשונה. באחד האשכולות צוטט מאמר על עצור מלפני כמה שנים, שבו הוא הוגדר בתור סכנה לעולם החרדי יותר מכל אתר ***.
------------------------
nmzilber: חשוב מאוד לחסום. השאלה האם כל דבר חשוב הוא תפקיד המדינה ומה הסכנות בזה. אני קורא על סכנות האינטרנט אצל הרבנים אבינר ואחרים ולא מזלזל בכך. אני מצדי מציע לך ובמיוחד לשר אטיאס וחבריו לקרא פרקים בהיסטוריה מודרנית ובתיאוריה פוליטית קלאסית
------------------------
shlomo_l
עם כל הכבוד
אלו טענות חסרות שחר.
א'- ממה נפשך, אם "אטיאס וחבריו" יהיו מחר רוב וירצו ש"ישראל כן תהיה אירן", אז הם יעשו מה שירצו בלי קשר לשאלה אם לפני 5 שנים חסמו את האינטרנט בהחלטה שנסמכה על חילונים. ואם הם לא יהיו, אז אתה החילוני תמוך היום בחסימת דברים שכמעט לכולי עלמא טוב היה שלא באו לעולם, ותמנע מחר חסימת דברים אחרים.
ב'- עצם הטענה היא הבל. אף אחד (כמעט) לא טוען "היום מענישים את מי שמעשן סמים, מחר יתקינו טלסקרין בכל חדר" ולכן מתנגד לעונש למעשני סמים. ומדובר כאן בדברים קשים שהנזק שלהם רב (גם לאחרים) ומי ישורנו ואת זה יודעים המתנגדים טוב מאוד, ובכ"ז מתנגדים אוטומטית ושולפים את כל הסיסמאות שעובדות על הרגש של השומעים, כמו שבא לידי ביטוי בכתבת הארץ.
תוקן על ידי מיימוני בגלל בעיה קטנה.
תוקן על ידי לינקזעצער ב- 29/05/2007 9:13:33
תוקן על ידי עצכח ב- 15/06/2007 18:53:32
נשלח ב-29/5/2007 04:11
מיכה המרשתי:
מיימוני
לא בטוח שככה הדברים ילכו.
בסופו של דבר מי ששולט בעסק זה החילונים שהם הרוב במדינה ובכנסת ובכל מקום אחר.
ולפי מה שאני יודע, וגם הסברא אומרת כך - אנשי חינוך יהיו בעד ההצעה, מכיוון שגם הם רואים בדברים המוזכרים פגע רע.
[ולאחר עיון בתגובות שם (בדף הכתבה), אני צודק בדברי בשורות אחרונות]
מה שאין כן הפורום שלנו דוגל בערכים וביושר, ואפילו דתיים מוסלמים נוצרים רפורמים ואולי גם דתיים לאומיים יתנו לו (לנו) תמיכה. הרי לצאת נגד עצור חושבים זה בפירוש כפייה דתית, כי הפורום לא נותן לגיטימציה לשום דבר שמעודד פגיעה במוסר הטבעי או בחוקי המדינה, אלא רק לפגיעה בתרבות החרדית (הדתית) המודרנית, והמדינה בעד זה - כי המדינה אינה מתירה כפייה דתית או אפלייה בשם הדת וכדומה, דברים שקורים בתרבות שלנו.
אה, כן - שכחתי לכתוב שאני לא בעד כפייה ולא בעד חדירה לפרטיות בשום פנים ואופן ובשום צורה שהיא בשם שום ערך דת או אינטרס שהוא. לכן ברור שלא אתמוך בהצעה בעצימת עיניים.
------------------------
NMZILBER:
שלמה
א. עד כמה שניתן להבחין בין עובדות לערכים, אני מסכים עם השר במישור הערכי וחולק עליו בהנת ההשלכות של הצעתו. לכן אני רשאי לקוות שאם הוא וחבריו ילמדו הם לא יכנסו למחשב שלי גם כשיהיו רוב.
כדור השלג הנ"ל לא יתגלגל דווקא בכיוונים שאתה צופה. אני חושש שמרגע שיהיה תקדים כזה, יתחילו בעיקר לחסם אתרים מסיבות "בטחוניות" ולזה יהיה רוב דתי וחילוני בקלות.
ב. האיסור על סמים לא נאכף ברשות הפרט ובצדק. לדעתי זה צריך להיות המצב עם פרונוגרפיה- איסור, בלי אכיפה בשרות הפרט.
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 30/05/2007 21:33:32
נשלח ב-29/5/2007 09:13
לענ"ד, יש כאן שאלה עקרונית מעניינת: האם ראוי לדון בנושא הזה בעיקר מהצד ההצהרתי שלו, או בעיקר מהצד המעשי שלו? עד כה, רוב הדיון הציבורי הוא במישור ההצהרתי - מה דעתנו על הערכים שמייצג כל צד בויכוח (ומהם אותם ערכים), האם צנזורה מקדמת או מסיגה אותנו בדרך לחברה אוטופית וכיו"ב. הסוגיות האלה נידונות בצורות שונות בעוד אלף אשכולות אחרים ונראה שאנחנו נהנים מכל הזדמנות לקפוץ לבריכה הצפופה הזו.
אלא שלצד האפשרות להציג שוב לראווה את המדים האידיאולוגיים שלנו, יש גם שאלות מעשיות שקשורות לתהליכים שהצעת החוק תניע *בפועל*: המשוכות הטכנולוגיות שיציבו ספקיות האינטרנט, יהוו בעיקר זרז לפיתוח אמצעים שיעקפו את האיסור. הפקידות הממשלתית וספקיות האינטרנט ייכנסו לתהליך מייגע של תביעות הדדיות ובירורים משפטיים אינסופיים על הגבול בין מותר לאסור, תהליך שיעשיר עורכי דין ויועצים וייקר את שירותי הרשת; הצרכנים יתרגלו לעוד שקר מוסכם שמעצים את תדמיתו של החוק כמשחק מגוחך של צדקנות ריקה מתוכן. האם התולדות האלה אינן מעניינות, או שמא, דווקא בגלל שהמציאות מסובכת וקשה לחיזוי, עדיף להתווכח על סיסמאות?
נשלח ב-29/5/2007 09:37
שלמה,
אתה אומר "אל תגידו איראן אם מה שעושים האיראנים נכון". השאלה היא עד היכן מגיעה איראן בחסימת אתרים. לא חסרות דוגמאות של ביורוקרטיה שלוקחת לעצמה סמכויות לא לה. אם יתנו לאטיאס ולחבר מרעיו סמכות לחסום פורנו הוא לא יתבייש לעשות בה שימוש כדי לחסום את עצכ"ח. זו אותה טכנולוגיה ואותה ועדה רוחנית שיקבעו, מטעם המדינה, בשני המקרים.
כיום אפשר לסמוך על בג"ץ שיירט את החוק הזה אם הכנסת תעביר אותו. לאחר שאויבי בית המשפט העליון יקצצו את כנפיו תהיה הדרך פתוחה לביטול חופש הביטוי בישראל.
נשארת הנחמה שקל מאד לעקוף חוק כזה. אנשים כמו משתתפי עצכ"ח אולי יתקשו בכך אבל ילדים, אלה שהחוק בא להגן עליהם, יעשו זאת בקלות.
לי נראה שכל נסיון החסימה רק יגרע לאלו שרוצים באמת להימנע מלהיכנס לאתרים אסורים.
כיום כל מי שרוצה יכול לחסום לעצמו אתרים שהוא אינו חפץ בהם , ושום אתר לא מנסה לסתתר מאחרי איצטלא שונה , אבל ברגע שחסימה כזאת תכנס לפועל , יתגלה פתאום שחסימות לא שוות כלום , כל אתר כזה ינסה לעקוף את החסימות בצורה שיהיה קשה לזהות , ואז גם אלו שרוצים להגן על עצמם לא יוכלו.
אנשים לא מוכנים להבין שצורת החינוך על ידי כפיה לא תמנע שום אלימות , אלא הדרך היא רק על ידי חינוך והסברה , הכלל אומר אין כפיה ברוחניות , העבודה הרוחנית צריכה לבוא מהאדם , הורים שבכל זאת רוצים למנוע מבניהם להיכנס לאתרים לא טובים , קיימים כיום שירותי חסימה.
אני שם לב שבמהלך הדיון , הפריע לאנשים שיחסמו את עצכ"ח ,כלומר הדיון הופך מאוביקטיבי לסוביקטיבי.
נשלח ב-29/5/2007 10:12
הסבר מדוע אי אפשר לאכוף חוק כמו זה המוצע.
פעם היתה צנזורה על עיתונים יומיים. היו כ 20 עיתונים, הם הגישו לצנזורה את הידיעות הבעייתיות וקיבלו אישור (בדרך כלל) או מחיקות. כתבים זרים שלחו ידיעות בטלקס ממברקה של הדואר (היה דבר כזה). גם הם היו אמורים לבקש אישור, ואם התפרסמה ידיעה ללא אישור היה אפשר לשלוח את העיתונאי הביתה. עדיין קיימת צנזורה על סרטים. ועדה רוחנית צופה במאות סרטים בשנה ופוסלת פה ושם את אלה שהם מגעילים במיוחד.
ומה עכשיו? חוץ מאותם עיתונים יומיים (שמספרם פחת) יש עשרות ומאות אתרי אינטרנט ישראליים. חלק ניכר מהתוכן של אותם אתרים נוצר לא על ידי מערכות האתרים אלא על ידי אלפי גולשים. כל פורום הוא ערוץ נפרד שהועדה הרוחנית של השר אטיאס צריכה לבקר, וכיום כל ידיעה ב Ynet היא פורום. בפורומים יכולים הגולשים להעלות תמונות וסרטים. כאן בהייד פארק אנחנו בסביבה כזו.
בניגוד לסרטי קולנוע אין שום צנזורה על חנויות הוידאו שהן ערוץ פתוח לפורנוגרפיה. כל מי שעיניו בראשו יודע שאין כל דרך מעשית לפקח על מה שנעשה בשוק זה שהפעילות בו רבה. עוד שוק שאין דרך לפקח עליו הוא עולם שיתוף הקבצים שבו עשרות ומאות אלפי פריטים בכל העולם. בזמן שהפקחים של אטיאס יוסיפו עוד ועוד אתרים לרשימות השחורות יורידו תלמידי הישיבות עוד ועוד סרטים ב eMule.
גם גדולי מועצת החכמים של ש"ס בכבודם ובעצמם לא יכולים לסגור את האורווה הזו, שהסוסים ברחו ממנה זה מכבר. אפשר לנהל משחקי חתול ועכבר עם הגולשים, כפי שהדבר נעשה בסין. אבל ההצלחה של הסינים מוגבלת וגם היא קשורה למסורת הדיכוי בן מאות השנים במדינה זו. אזרחי ישראל חיים בחברה פתוחה, וכל הרבנים והח"כים שבעולם לא ישנו עובדה זו.
נשלח ב-29/5/2007 23:08
לכל מי שמנבא את קיצו הקרב של הפורום- אתה פרנואיד באופן כללי או רק בקשר לחסימת עצכ"ח?
לגופו של עניין, גם אם נניח שיש חשש אמיתי מכדור שלג שכביכול יתגלגל בלי שיהיה ניתן לעצור אותו (דבר לא נכון כלל, הבל הבלים), מול זה עומד תשלום מחירים כבד בהווה, דבר שמוסכם על כל השותפים בויכוח.
והנה, למרות שבדרך כלל במצב כזה מתקבלת הכרעה ברורה לקחת סיכון מחושב,כאן קופצים כל הפיוזים באופן חסר הגיון.
(הצד הטכני זה עניין אחר)
בעקבות פוסט של החמישי בפרדס והתגובות שם (ראו http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1037113) אני מעלה את ההשערה שמניע עיקרי של יוזמי החוק הזה היא לבקר את השימוש באינטרנט בציבור החרדי. מאגר המידע של צרכני הפורנוגרפיה יהיה בידי משרד התקשורת (שהוא כיום בשליטה חרדית) ואולי גם בידי מפעיליו של מנגנון החסימה שגם בו תהיה נוכחות חרדית. התוצאה תהיה שגולשים חרדים לא יעיזו להירשם כצרכני פורנוגרפיה למרות כל ההבטחות לשמירה על צנעת הפרט.
עכשיו נראה שהחוק יעבור. עלות הפעלתו (על פי טענת ספקי האינטרנט) עשרות מיליוני שקלים. גם כאשר יתברר שתועלתו מוגבלת ביותר לא יעיזו לבטל אותו כדי לא לפגוע בפרנסת אנשי הועדה הרוחנית עטירת המשאבים וכדי לא להודות בכשלון. לדעתי צפויים הרבה דיונים משפטיים סביב החוק הזה ומי שירוויח בגדול יהיו עורכי הדין.
מסקנתי: כולנו, חרדים, דתיים וחילוניים צריכים לקוות שבית המשפט העליון יחלץ אותנו מהטפשות הזו.
"לפני כשנה נפל האסימון אצל ראש ישיבת ההסדר ברמת-גן, הרב יהושע שפירא. אחרי שנים בהן סבר ש"עדיף להכניס הביתה בשר חזיר נוטף שומן, לשים אותו על האש עד שיפזר ריח בכל הבית, אך בשום פנים ואופן לא להתחבר לאינטרנט" הפנים הרב כי מלחמת חורמה במקור הסכנה, שהפך לכלי הכרחי כמעט בכל בית בישראל, אינה יעילה ואינה נכונה. בדיון בעניין שהתקיים לאחרונה במסגרת יום עיון למחנכים של מרכז ישיבות בני עקיבא סיפר הרב שפירא כיצד שלח "כמה תלמידים האקרים" לבדוק את שרותי חסינות האתרים השונים, ואלה קבעו: "הם לא שווים כלום"".
נשלח ב-29/2/2008 14:42
נשלח ב-29/2/2008 17:08
קודם כל זה סרט פרימיטיבי, ומבחינה זו די מקיים את הפוסל במומו פוסל.
שס העלתה את הנושא, אבל בואו נדייק, 45 הצביעו בעד (ולא ידוע לי
שלשס יש 45 חברי כנסת), ו 26 הצביעו נגד (ואם ההתנגדות כ"כ גדולה לההצעה הלא
הגיונית, איפוא שאר ה 90). בסרט הזה יש אלמנטים סמי גזעניים שמזכירים את התקופה
השחורה של שינוי (שברור שכמה פה מתגעגעים ומפנטזים עליה), שרואים במקור הצרות
במדינה ובעולם את החרדים, ובמיוחד הש"סניקים שבהם, וכנראה גם את זיקני ציון. וזו
הפרימיטיביות החילונית בהתגלמותה, צר לי אבל זו דעתי בקשר לסרטון ה"מתוחכם"
הזה.
מסתבר שהרבה בכנסת כן חושבים שהחוק הגיוני, אבל כמו שיש אלמנטים של
הסתה בסרטון (רק שס, רק שס רק שס.. ועוד, שלא נכנס אליהם פה), יש את הצד המגעיל
השני של המפה הפוליטית , היינו כל אלו שתומכים אבל בשטח הם שפנים שלא משמיעים ציוץ,
והסיבות הן פוליטיות "פרקטיות". ושיהיה ברור, רבים מהם חילונים גמורים בשס"ה
גידיהם.
יש בעיה והבעיה היא חשיפת ילדים לטראומות באינטרנט. נדמה לי
שלעובדה הזו כולם מסכימים. איך מגינים עליהם?? מעטים יש להם הצעות
קונקרטיות.
אחת ההצעות המטופשות שנשמעו כאן, וזו דמגוגיה שנועדה פשוט לאפשר
את המשך המצב הקים, היינו פגיעה בילדים היא "לחנך את ההורים", להעביר אנשים שאין
להם מושג מה זה מקלדת וחלקם מתקשים חופשי בקריאה וכתיבה בעט כדורי, להשתמש בחומת
אש, כיוונונים של האקספלורר וכיוב, במקרה הטוב אני מאמין שכמו הרבה הצעות, (לא נכנס
לתחומים אחרים , אקטואליים גם, בפוליטקה), דברים כאלה באים מאנשי בועה, (בועה זה לא
רק איזור גאוגרפי), במקרה הגרוע, וזה לדעתי מה שהניע את יוצרי הסרט, מיתוך אינטרסים
כלכליים נבזיים נטו. השר הודיע למשל על אחוז גבוה מאד (60) של כניסות ילדים לאתרי
פורנו, אני אוסיף נתון נוסף 25 אחוז מהזמן ילדים גולשים רק באתרי פורנו. יוצרי הסרט
לא התעמקו בקטנות האלה.
הנסיון להוכיח שהחוק מזיק גובל בהיסטריה, אם למישהו
יש פיתרונות יותר טובים ומעשיים, ולא מטופשים ולא דמגוגיים ולא בנוסח צריכים לשנות
את התרבות ודמוקרטיה ושאר זבלנות, ומאפשרים להגן על ילדים מחר ולא בעוד 50 שנה אחרי
שהעולם חלמד נימוסים והליכות, שיציע, עד עכשיו ראיתי רק תעמולה בנוסח הסרטון הזה
שמנסה לגייס אנטי, בצורה הכי נמוכה שחשבנו שכבר השתחררנו ממנה.
אולי יוצרי
הסרט עם כל המשפטים המסבירים, והמפריכים, עם הפילטרים האדומים והשחורים, והמוזיקה
בסולם השטן, חשבו שהם פונים לאינטלגנציה שלי, אני די הרגשתי שהם העליבו את
האנטלגנציה שלי, אם נשאר ממנה משהו אחרי הצפיה.