בית פורומים עצור כאן חושבים

עולם הישיבות עם הפנים להתנחלויות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/6/2007 13:44 לינק ישיר 
עולם הישיבות עם הפנים להתנחלויות?

באשכול בפורום הסמוך, מסופר כי:

אחת התופעות שמתמיהתני בזמן האחרון היא המסעות התכופים של בני ישיבות (מיר, חברון גאולה, אפילו בריסק, גרודנא אשדוד, חזון נחום ב"ב ועוד - כל זה מפי משפחה המארחת אותם) ביישובי יש"ע שליד שכם: יצהר ואיתמר וכדו', שם יש גברת שאחראית על שיבוצם אצל משפחות ואליה הם מתקשרים בתור סדרנית...
(ושוב, הדברים ברורים ומבוססים, והמדובר במאות חבר'ה בשנה שנתיים האחרונות)

ובהמשך

ידידי מאזור ההתנחלויות מסופקים בסיבת הגעת הבחורים ליישוביהם. י"א שזה מטעמי 'שפאצירען' גרידא, על תקן הרפתקאות זולות ואירוח חם בחינם ותו לא, וי"א שהדבר משקף תהליכים מסויימים של נפילת החומות בין המגזרים, תהליך שמוזן הדדית הן ממשברים תפיסתיים שעוברים על ציבורנו והן על תהליכים שעוברים המיזרוחניקעס בהתנחלויות, שמרגע שפסקו לעבוד לגל הציונות ופתחו עיניים שוז זקניהם ופאותיהם עומדים להם לקבל הארת פנים מבני הישיבות הקדושות.
האמת מסתמא היא כמו שכתוב, 'זה וזה גורם'.
ואגב, אותה משפחה כבר קיבלה אתמול מאותה רכזה דלעיל בקשה לאירוח גם בשבת הבעל"ט...

http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2232210&whichpage=2#R_8

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2007 14:33 לינק ישיר 

אם הסבה השניה (שמרגע שפסק וכו' )היתה נכונה אזי המתנחלים היו באים לשבת לישיבות ולא להיפך.
לא נראה לי שזה מטריד במיוחד את הבחורים שבאים להתנחלויות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2007 14:41 לינק ישיר 

אני מכיר תופעות כאלה לא רק ביחס להתנחלויות, אלא גם ביחס למושבים בצפון ועוד. כל מקום שמארח בחורים בחינם (או תמורת דבר תורה בביהכ"נ). אמנם המניע של הבילוי הזול אינו פסול כשלעצמו, יש כאן לכל היותר שיתוף אינטרסים, וזה בסדר גמור. אלא שלהסיק מסקנות מכאן, לא הייתי ממהר.
יתר על כן, קודם להסקת מסקנות הייתי בוחן האם יש עידוד מהישיבות עצמן לעניין זה או שמא זו יוזמה של בחורים מסויימים.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2007 15:38 לינק ישיר 

בעל
גם זה יש, עכ"פ בחב"ד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עולם הישיבות עם הפנים להתנחלויות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext