בית פורומים עצור כאן חושבים

על קנאות רבני הציונות הדתית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/4/2008 00:54 לינק ישיר 
על קנאות רבני הציונות הדתית

רבני הצינות הדתית חוטפים ראשונים את דגל הקנאות . עוד טרם גיבשו הרבנים החרדים עמדה סופית האם להחרים את שפע שוק  ומתי, קראו היום רבני הציונות להחרים עכשיו.

בכך הם מצטיירים 1. כאולטרה דתיים, 2. כמי שאינם עוד גרורה לחרדים שעושים להם טובה "ומשתפים אותם בחרם" הם האמיצים, הם המחמירים , הם הדתיים האמתיים שלא נרתעים מאיש. לא עוד יפות נפש. אם יחרימו החרדים, הם כבר יהיו כינור שני.

בגל"צ -אחה"צ - רואיין הרב דרוקמן. המראיין התחיל להיכנס איתו לפרטים , שהרי AM PM היא רק אחת הרשתות של וייסמן, והשאר שומרות שבת, הרב השיב שהוא לא יכול להיכנס לפרטים , כי " למען האמת הוא גם לא יודע אותם ( ! ) מה שהוא יודע, זה שהחרם עשוי לצמצם חילול שבת."

כך באלו המילים !

אלו הם דיבורים וטיעונים חרדים קלאסיים ," לא יודע לא מכיר, יכול לצמצם,  "

האם הציונות הדתית במשבר זהות שהיא ממהרת ליטול לעצמה את לפיד הקנאות הדתית כתו זיהוי חדש,

האם קורה לה עכשיו מה שקרה לה אחרי מלחמת ששת הימים, רק מזרחה ?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2008 15:35 לינק ישיר 

מוטי זיסר לא צריך למכור בהפסדים ומותר לו להחזיק קניון המחלל שבת, ואילו דודי ויסמן צריך לעבוד בהפסדים?

ואם הקניון הוא שלו, הרי היה יכול להשכיר בחוזים שאוסרים על פתיחה בשבת (שלהבנתי היא בכלל אסורה כשלעצמה על פי חוק).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2008 15:40 לינק ישיר 

נדמה לי כי  בקניון של לבייב, היתה גם אותה בעיה של חוזה שכירות, אבל בכל זאת הוא לא נתן לפתוח את הקניון בשבת?

הקניון של זיסר, הפסיד כסף, אבל אם היה מרויח, הוא הרי היה נהנה מחילול שבת? ועד פרט פיקנטי, בקניון של זיסר המסעדות כולן לא היו כשרת, בתחילה, בשנה הראשונה בכל אופן,- לי היתה שם אי נעימות, כשהתישבתי בבית קפה לשתית קפה, התבבר לי כי  בתפריט היה גם, בשר חזיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2008 20:35 לינק ישיר 

גו"ג,

לא מדוייק. בתקופה שפתחו את הארנה בשבת התנתקו מזיסר כמה גופים חרדיים שנהנו ממנו, ובראשם קונצרן 'מאורות הדף היומי'. כאמור, זיסר פנה לכמה מגדולי הפוסקים החרדיים והם הורו לו למכור את חלקו, אבל לא בהפסד. כל זמן שהוא לא מצליח למכור הוא יכול להנות מכיסוי ההוצאות אבל לא מהרווחים. בסופו של דבר הוא מכר את הקניון לקבוצה בראשות ג'קי בן זקן שהוא היום הבעלים של הקניון.

ירוחמש,

ללבייב הייתה בעיה עם עמרי פדן שרצה להפעיל את סניף מקודנלדס בקניון בשבת, אבל לא זכור לי איך לבייב כופף אותו. אגב, לא זכור לי איך כל אלו שמגינים על זכותו של ויסמן לפתוח בשבת, נחלצו להגן על לבייב כשהחליט לממש את זכותו לסגור את הקניון בשבת.

חיים,

מה הקשר בין הילדות העצורות לשאלה של שבת בפרהסיה הישראלית? למה כל מחאה של אדם דתי או רב ר"ל מקושרת ישירות לחתרנות נגד הדמוקרטיה?

מדובר כאן בשוק חופשי נטו. לא בחקיקה או כפיה דתית. וייסמן רוצה לפתוח בשבת כדי לעשות כסף. אני (ויסלח לי השכן שאני לא ראוי לכהן ברבנות ואולי גם לא ראוי להיקרא ציוני ו/או דתי) רוצה שמי שמשתדל לא לפתוח את עסקו בשבת יעשה כסף, ולכן אני משתדל לקנות אצלו. מה רע בכך? מדוע זו קנאות?

אדרבה, רבנים שקוראים מתוקף רבנותם לישראל לשמור על השבת, ראוי שיעודדו אנשים לתגמל את מי שנענה לקריאתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2008 20:37 לינק ישיר 

ירוחמש,

למיטב זכרוני, בארנה יש כיום בית קפה כשר, פיצריה כשרה ושתי מסעדות כשרות (אבל לא משהו...). בתיאבון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2008 20:52 לינק ישיר 

ממללא,
האשכול הזה הוא על רבני הציונות הדתית וזיסר הוא תורם גדול לציונות הדתית, ואיש לא החרים אותו אף שהוא נכנס בעיניים פקוחות לעסק שפועל תוך חילול שבת.  אגב, למה הוא לא חייב למכור גם אם יפסיד על המכירה?  איכשהו נראה לי שאם אני הייתי נכנס כשותף במכולת שכונתית הפתוחה בשבת לא היו מאשרים לי להמשיך להיות בעלים של עסק שפועל בשבת עד שאמצא קונה במחיר טוב.

ומעבר לזה יש כאן תמיהה רבתי.  כאן מחרימים רשת אחת מפני שבעליה מחזיק רשת אחרת שמחללת את השבת.  מדוע לא יצאו מעולם להחרים רשתות שהן עצמן מחללות את השבת (למשל הום סנטר, טויז אר אס או צומת ספרים)?  ומה לגבי רשתות שמפעילות כפיה חילונית של ממש - נניח, אלה שמפרסמות תמונות של דוגמניות חצי לבושות בשלטי ענק מעל כבישים ראשיים.  האם מישהו ניסה להחרים את כל עסקיהם של בעלי רשתות אלה?  מובן שלא.  אז למה במקרה של דודי ויסמן התעוררו?  תשובה לתמיהה אין לי, אבל הנסיון של השנים האחרונות מלמד שבמקרים רבים מדי הרבנים מנוצלים על ידי בעלי אינטרסים - ולא יפלא אם זה גם מה שקורה כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2008 20:59 לינק ישיר 

ממללא,
סימני חרדה והתכנסות. זה מה שקושר בין הילדות שלא מכירות בבית המשפט  - נטורי קרתא ,- לבין חרם על רשת מזון גדולה כי לבעליה יש עוד עסקים פתוחים בשבת..
הרב דרוקמן הצהיר בשידור כי הוא לא בקיא בפרטים, כלומר הוא בכלל לא יודע באילו סניפים מדובר, מה ההשלכות של  צעד כזה , כמה משפחות ישארו בין לילה ללא פרנסה -מאות כנראה-האם הוא ניסה בכלל לדבר ולשכנע ' ולקרב לבבות ' כיד הדלית הגשורה והרחבה, לא.
הוא מבין שבאופן כללי החרם אמור לסגור עסקים בשבת ודי לו בכך.

וזו היא תמצית ההשקפה חרדית הצרה. מלחמה על עיקרון דתי  ושימותו כולם. השקפה שהדליות לאורך השנים ברחה ממנה כמו ממגפה

< אגב לא 'צביון המדינה' הוא שמעניין את החרדים, מעניין אותם חילול השבת בראש חוצות. >

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2008 11:52 לינק ישיר 

חיים,
"מלחמה על עיקרון דתי  ושימותו כולם" ?!
בסה"כ לא קונים במקום מסוים באופן קבוצתי, אף אחד לא מת מכך.
אם כבר "ימותו" כמה אם נורמה של חילול שבת תחדור לתוך מכולות שכונתיות בערים. (כלומר יפסידו לקוחות או לחילופין יאלצו לעבוד גם הם בשבת)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2008 19:48 לינק ישיר 

גו"ג,

לא ברור לי על סמך מה אתה קובע שזיסר הוא מגדולי התורמים למוסדות הציונות-הדתית. למרות היותו מזרוחניק, במובן הקלאסי של המושג, הוא מעדיף לתרום למוסדות חרדיים בדוקא. תוכל לקרוא על כך בספרם של ידידיה וסיון רהב-מאיר 'ימים כתומים' - בו ראיינו בין היתר את זיסר, שאלו אותו על הטענה שהוא מדיר את כספו ממוסדות ציוניים-דתיים וזיסר לא הכחיש ואף הסביר למה.

גם הטיעון הכוללני שלך כאילו מדובר בנורמות קבועות שגוי. יש ויש מוסדות וגורמים שלא מוכנים לקבל כסף מאנשים מסויימים. אני יכול להעיד על ישיבה מזרחניקית שלמדתי בה, שסרבה לתרומה גדולה מ'נגיד' אמריקאי מסיבות אדיאולוגיה דתית. אגב, הנהלת הישיבה התלבטה מה לעשות בעניין, וכחלק מתהליך קבלת ההחלטות הוחלט לשתף את התלמידים בדילמה.

כמו כן שמעתי למשל שר' דון סגל שמחזיק קרן צדקה גדולה במיוחד לא מוכן לקבל כסף ממחללי שבת.

מצד שני יש את 'סיפורי הרב כהנמן' שהיה מצליח להוציא כסף מכל מיני כופרים כאלו ואחרים.

בקיצור, הטענות הגורפות שלך, גם אם הן נכונות כלפי חלק ממגייסי הכספים ודאי שלא ראוי לראות בהן אקסיומות.

חיים,

כל הטיעונים שלך עובדים פה לשני הכיוונים. השבוע שוחחתי עם כמה תל-אביביים שמחו על הניסיון למנוע מהם לעשות קניות בשבת ושאלתי אותם מדוע הם חושבים שזכותם לעשות קניות בשבת גוברת על זכות הקופאית לבלות את יום המנוחה השבועי במחיצת משפחתה. כולם השיבו לי שמעולם לא חשבו על הבעיה הזו.

יש שוק חופשי ומלחמה קפיטליסטית. למה יגרע כוחם של שומרי השבת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2008 19:54 לינק ישיר 

אגב חיים, נקודה נוספת:

שים לב איך אתה נופל במלכודת התקשורתית הזו בכך שאתה כורך את הנערות העצורות עם החרם הנ"ל.

אותו חוק מדינה שהנערות הנ"ל לא מכירות בו, הוא חוק שאוסר על וייסמן לפתוח בשבת. את וייסמן החוק הזה לא מעניין והוא מוכן לספוג את הקנס ולהרויח. מי שעומד פה 'לצד' החוק הם אלו שיוצאים נגד ויסמן ולטובת סוגרי החנויות ולא להיפך.

אבל,

בשיח הציבורי הוטמעה ההנחה שדוסים = הפרת חוק, וחילוניים תל אביביים = חרדה לחוק, ולא המציאות כפי שהיא תשנה את הנחת המוצא הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2008 09:39 לינק ישיר 

ממללא,
זיסר מתמקד בעיקר בתרומות בתחום הרפואי (לאחר שהחלים ממחלת הסרטן).  למרות זאת, הוא תורם בהחלט גם למוסדות ציוניים-דתיים (שאל את הרב פירון, למשל).  נכון שהוא לא תורם גדול כמו רנרט.

נכון שיש כאלה שמסרבים, אבל ברוב הגדול של המקרים מקבלים גם מקבלים.  זו לא אקסיומה אבל זה המצב הנפוץ.  בכל מקרה לא זה הנושא; התהיה שאני העליתי היא מדוע את זה מחרימים ואת זה לא.  מדוע הרב שטיינמן, למשל, יכול לחזור מלונדון במטוסו הפרטי של זיסר ואילו דודי ויסמן הוא אויב העם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2008 10:03 לינק ישיר 

קושיא מעיקרא ליכא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2008 01:35 לינק ישיר 

< מממללא זה טלפון שבור אבל אנסה עוד נסיון,
לא שאלתי וזה לא הנושא האם ראוי להחרים את שפע שוק או לא.
השאלה היא האם החברה הסרוגה במשבר זהות , ובשל כך היא רצה ראשונה למעשי קנאות שלא היו מנת חלקה מעולם, כמו להקדים ולהחרים רשת מזון , כי לבעליה יש עוד רשתות פתוחות בשבת , האם מגמת ההתחרדות הולכת ותופסת תאוצה זה הכל. 
וסיפור הבנות הוא לאן הגיעו בנות שהמדינה ומסדותיה היו אצלן קודש וחייל עם מדים הוא אהרן הכהן וכ"ו >

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2008 14:14 לינק ישיר 

(חיים: נראה לי שכבר דנו בשאלה זו באשכול על הרב שמואל טל: http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?whichpage=1&topic_id=1253260&forum_id=1364 שעבר שינוי דומה).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על קנאות רבני הציונות הדתית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext