| נשלח ב-27/5/2008 10:26 |
|
| |
זה תלוי כמה מעטפות יעביר השליטא לידי ראש העיר.
|
|
| נשלח ב-27/5/2008 10:32 |
|
| |
מענים בעתיד הקרוב
לכב' הרב כהן שליט"א רחוב הרב לוי זצ"ל
לכב' הרב כהן שליט"א רחוב ... ימ"ש
לכב' מר ... ימ"ש רח' הרב כהן שליט"א
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2008 10:59 |
|
| |
אצל חסידי מונקש יש באמת
הרבי זצ"ל הרבי שיחיה והרבי ימ"ש, (זה הרבי שהפך לציוני).
חידה
לעיריה בארצנו הקדושה התפנה משרת החשב. לפי התקשיר הקים ראש העיר ועדת מבחן למועמדים שהגישו מומעדותם במכרז כדין,
נכנס הראשון, יהודי חילוני ונשאל- כמה זה שנים ועוד שנים- ארבעה השיב מיד
נכנס שני גליציאנר ונשאל אותה שאלה, תלוי השיב הגליציניאנר.
נכנס ייקה ונשאל, איינה מומנט ביטה, הוציא עט ונייר וחישב וענה ארבעה
נכנס רומני וענה כמה זה? לתת או לקחת?
נכנס פולני ואמר אם אלו הסכומים, המשרה לא לפי כבודי.
השאלה מי נבחר למשרת החשב.???? הפותרים נכונה יוזמנו למכרז הבא.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2008 11:03 |
|
| |
בכדי לא למתוח אתכם, אגלה לכם בשקט שששששש את המשרה קיבל בן דודו של ראש העיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2008 11:17 |
|
| |
אם נשנה את שם האשכול ל"אשכול הבדיחות של עצור חושבים" אולי יהיה טעם להשאירו.
התראה לפני מחיקה - הודעת הנהלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2008 11:24 |
|
| |
בעיר נצרת אין שמות לרחובות, רק מספרים.
כנראה משום כך אין שם רחוב ע"ש בן אדם חי...
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2008 11:53 |
|
| |
מיימוני, מה אתה רוצה מאשכול משעשע כגון זה? האם אי אפשר להשתעשע מעט? זה סותר את חוקת הפורום? וכבר היו כאלה בעבר.
ולעצם העניין (כדי שמיימוני לא ימנע מאיתנו להמשיך להתבדח ולהשתעשע ). הכתבה לא מופיע רחוב על שם אדם חי, שהרי הרבי כבר מת (כנראה). לכן איני רואה את הקשר שלה לנושא האשכול.
ועוד לעצם השאלה, כבר יש רחובות על שם שליט"א, כגון פרק פרס בחולון (שלא לדבר על מכון פרס, ודומני שיש עוד משהו על שמו - פעם קראתי משהו בעיתון על זה).
למען האמת איני רואה מניעה לכך, כמו שאני לא מבין מדוע האקדמיה חוקרת רק חכמים מתים ולא חכמים חיים (עד ה'התדרדרות' בשנים האחרונות, לגבי הרב עובדיה).
שני אלו הם עקרונות שנועדו כנראה למנוע ויכוחים ומגמתיות פוליטית בנושאי המחקר וביחס הציבורי, אבל גם כך הדברים מונעים פעמים רבות מסיבות פוליטיות, ואני לא רואה הכרח לזה.
ולגבי ההתקוממות של התושבים בכתבה שהביא נישט, זה ממש מזעזע. אנשים חשים בעלות על רחוב ציבורי. גם זה מזכיר לי טענות שונות כנגד מגורי דתיים במקומות מסויימים כי הם 'חילוניים', או להיפך. הרחוב הוא ציבורי, ולא תושביו הם אלו שקובעים את היחס הפומבי אליו (למעט נקיונו וסדרי התחבורה באופן חלקי, שנוגעים לאינטרסים ישירים שלהם). יש דתיים רבים שגרים ברחובות ששמותיהם לא ממש מתחברים להם. אז מה? שמות רחובות אמורים להינתן לפי מדדים של חשיבות כללית של האדם, והרבי מלובביץ לכל הדעות היה אדם שיש לקרוא על שמו רחוב. בין אם מסכימים לדרכו ובין אם לאו. בדיוק כמו שסוקולוב או נורדאו היו כאלה.
עכשיו זה כבר בסדר, מיימוני?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2008 11:59 |
|
| |
וחוץ מזה, אם האשכול היה נפתח רק כדי לשמוע עוד סיפור של ירוחם, דיינו.
ירוחם, זה בשביל הסיפור.
אני קורא לך לפרסם את אוסף הסיפורים שבאמתחתך בספר (באמת! יש לך אוסף מדהים ומשעשע להפליא. רק לאסוף את מה שכתבת בפורום באשכולות השונים, אתה יוצר דרויאנוב משופר. אני כבר קונה).
אולי נפתח אשכול שמלקט את כל הסיפורים הללו, והוא יהיה תשתית ראשונית לספר?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2008 12:34 |
|
| |
רב מיכי
תודה,לכל הפחות יש מישהו שמעריך אותי גם כאן, גם במס הכנסה מעריכים אותי!
הרב מימוני
אני עושה תשובה וחוזר לענין האשכול
במושבה מנחמיה בודאות יהיה רחוב על שם- שליטא, שהיה ראש המועצה וח"כ, יהוד שורשי ,מלח הארץ, מר בני שליטא שליט"א!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2008 12:46 |
|
| |
מיימוני
<"אם נשנה את שם האשכול ל"אשכול הבדיחות של עצור חושבים" אולי יהיה טעם להשאירו">
שמעתי ראש כולל ליטאי שהספיד את הרב שך שאמר:
"כמה טועים האומרים שהליטאים הם עצובים, לו רק ידעו כמה תענוג נותנת להם העצבות".
וד"ל.
מה שהביא אותי לכתוב את אשר כתבתי הוא המכתב הבא שקיבלתי בדוא"ל:
Subject: Have a look at these meshugoim getting Kos shel Brocho from the rebbe on Motzoei RH last year
http://www.chabad.fm/658/188.html
Have they no Rachmonus on a 107 year old man?
Making the poor man say 'Lechaim' to so many true believers….
Amazing just how many are doing it. Seems that there are more than just a handful of these
I suppose it proves that there is absolutely no need for a rebbe.
A half full bottle of wine a few thousand empty plastic liqueur cups is more than enough.
Watching their attachment to an empty chair, reminded me of a Rashi last week
Kedoshim 19:4 ''Al tifbu el ho'elilim'' – ''…loshon 'al', kelo hu choshuv''
('kelo' = azoi vi ''goornisht'' - beloshon Yiddish)
When was the last time that we Jews (or even non-Jews) worshipped 'nothing'???
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2008 12:59 |
|
| |
ירוחם, מה עם אשכול שמרכז את הסיפורים הללו שכבר נכתבו כאן (ואף מוסיף עליהם כידך הטובה, ואולי גם יד אחרים)? בדיוק כהצעתו של מיימוני לאשכול הבדיחות של של עצכ"ח.
אני בעד (אין לי בעיה שברשות ההנהלה גם אם תפתח אשכול כזה, הוא יהיה על חשבוני, כלומר שלא אפתח עוד אחד השבוע. סו"ס שלוחו של אדם כמותו, ואף מדין זכין הוא).
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2008 13:32 |
|
| |
ב מיכי
אלמלא מוראה של מלכות ואנא מסתפינה מרבנו המימוני ,דלא סבר כרבה
שבת דף ל : כי הא דרבה, מקמי דפתח להו לרבנן- אמר מילתא דבדיחותא, ובדחי רבנן .
כי אני לבדיחה נכון, אבל יראתי מהם, לנגדי תמיד, והם המלכות דפורום, ועל פיהם וכתבם יקום ויפול דבר.
יארגנו זאת עם כבוד הרב מלינקזעצער, כל סיפור על מחנהו וכל הגיג לדגלו.
כי הא דרבה, מקמי דפתח להו לרבנן- אמר מילתא דבדיחותא, ובדחי רבנן .כי אני לבדיחה נכון, אבל יראתי מהם, לנגדי תמיד, והם המלכות דפורום, ועל פיהם וכתבם יקום ויפול דבר.יארגנו זאת עם כבוד הרב מלינקזעצער, כל סיפור על מחנהו וכל הגיג לדגלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2008 14:57 |
|
| |
שיהיה...
(איקון מרים ידים).
במיוחד שגם אני קורא ומחייך, אבל אל תספרו בגת.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2008 16:18 |
|
| |
מיימוני
כיצד הבנת את סיפורי על ראש הכולל?
אילו היית מייעץ לתושבים החילוניים של הרחוב מה היית מייעץ להם?
אני הייתי מייעץ להם שינהגו כמו הכותים:
" ... בימי רבי יהושע בן חנניה גזרה מלכות הרשעה שיבנה בית המקדש הושיבו פפוס ולוליאנוס טרפיזין מעכו עד אנטוכיא והיו מספקין לעולי גולה כסף וזהב וכל צרכם, אזלין אלין כותאי ואמרין ידיע להוי למלכא דהדין קרתא מרדתא תתבנא ושוריא ישתכללון מנדה בלו והלך לא יתנון, מנדה, זו מדת הארץ, בלו, זו פרובגירון, והלך, אנגרוטינה, ואמר להון מה נעביד וגזרית, אמרין ליה שלח ואמר להון או ישנון יתיה מאתריה או יוספון עליה חמש אמין או יפצרון מיניה חמש אמין מן גרמיהון אנון חזרין בהון ..." (בראשית רבה (וילנא) פרשה סד ד"ה י).
תרגום ללה"ק:
,הלכו הכותים, ואמרו לקיסר הרומי:
"להוי ידוע למלך כשזו העיר המרדנית תבנה והחומות תושלמנה לא ישלמו היהודים יותר מסי קרקעות וגולגולת".
אמר המלך לשליחי הכותים:
"מה אעשה וכבר גזרתי"?
אמרו לו:
"אמור להם: שאינך מבטל את אישור הבניה, אלא מבקש מהם שישנו את מיקומו של הבנין, או תצווה עליהם שיוסיפו על הבנין חמש מאות אמה, או שיפחתו ממנו חמש מאות אמה, והם מעצמם יבטלו את תוכנית הבניה".
וראו את מאמרו של ד"ר יהושע בראנד: "האם התכווין הדריינוס לבנות בית המקדש", סיני נג, עמודים כא-ל.
כך לעניננו:
במקום שהתושבים ילכו "ראש בקיר" ללא סיכויי הצלחה, היה להם לאמר:
"אין לנו התנגדות לקרוא לרחוב ע"ש הרבי מליובאוויטש, אך כדי שהציבור ידע לאיזה רבי הכוונה שהרי היו יותר מאחד יש לכתוב את שמו, וומכיוון שהוא נפטר יש לכתוב זצ"ל אחרי שמו".
ואין לי ספק שהחב"דים המשיחיים היו מעדיפים את נורדאו ולהגדירו תינוק שנשבה, מלכתוב זצ"ל על הרבי.
נראה למי?
<"ועוד לעצם השאלה, כבר יש רחובות על שם שליט"א, כגון פרק פרס בחולון (שלא לדבר על מכון פרס">
לא זכרתי שמכון ופארק הם שמות נרדפים לרחוב!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2008 16:26 |
|
| |
כיון שניתן הרשות למלאך המשחית
ישבו חסידים ודברו, איפה ועל יד מי הם רוצים להקבר, עד שקם חסיד אחד ואמר, אני רוצה להקבר ליד הרבי שליט"א,
מיד גערו בו כולם, עפר לפה, אין אתה אומר כך, הרי הרבי חיי?, ענה החסיד- וכלום אני מת?
|
|
|
|
|