| נשלח ב-18/11/2008 07:13 |
|
| |
זכרון להולכים & האם מן הראוי לעשות אאוטינג לנפטרים
לפני מספר שבועות נפטר אחד מחברי עצור כאן חושבים, כמדומני שהפסיק לכתוב בפורום מזה כמה שנים מסיבות טכניות. המנוח שהיה אדם חביב מאד ות"ח לא זכה להנשא, רעיו וידידיו רצו להקים לו יד ושם טוב מבנים ומבנות, ופתחו אתר לזכרו מחכמתו ותורתו, באתר גם הביאו שכתב בעצכ"ח וגם חשפו את הניק שלו. (אני כלעצמי לא ידעתי את ניקו עד עכשיו וגם לא היה לי קשר רצוף עמו בשנים האחרונות).
ברצוני לשתף את חברי עצכ"ח באתר הנ"ל, וכן להודיע על חסרונו, אך לא אדע האם אכן זה הוגן לחשוף את הניק שלו (אם כי כפי שהכרתיו כסוי שמו לא העלה ולא הוריד אצלו, אך זו היא רק דעתי). ובכן מה דעתכם רבותי ?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 07:27 |
|
| |
מסברה, למה לא. אולם, האם הוא פרסם כאן דברים שהיה מעדיף שלא יתפרסמו בשמו?
|
| נשלח ב-18/11/2008 07:38 |
|
| |
בעל בעמיו
אני מאמין שלא, אמנם האם יכול אני להכנס לתוך מעיו לדעת מה היה מעדיף שלא יתפרסם בשמו ? מצד שני, כבר פתחו אתר על שמו ושם כבר הביאו מתורתו בעצכ"ח, וגם חשפו טיבעו וניקו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 07:45 |
|
| |
הרשבא,
ראשית, כדאי לאור שאלתך לערוך משאל מהיר בין החיים הי"ו שיודיעו כבר עתה את דעתם. (סגולה לאריכות ימים ?) :)
יש לשער שהרוב הממוצע של הכותבים לא איכפת לו על גילוי ניקו ודבריו, לאחר מאה ועשרים.
אוי לאותם כותבים המסתתרים וכותבים דברים שאינם מוכנים לעמוד מאחוריהם בגלוי בגלל עצם תוכנם שאינם באמת שלמים עמו, ולא רק מפאת נוחות חברתית. עליהם נאמר שמי שאין בו דעת אמת, אסור לרחם עליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 07:52 |
|
| |
ספרן למרבה האירוניה איני יכול שלא לחייך על הצעתך, אבל בהחלט צודק הינך ביחס למשאל. ואזדרז ואענה בחיוב. וביחס לסגולה אם לא היתה כזו עד היום, תהיה מהיום והלאה !
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 08:06 |
|
| |
הרשבא,
זו עבודה קשה שבמקודשים ובפרט שבסוף ימיו עלה ונסתפ"ג וקיבץ וריבץ והעמיד תלמידים לתורה בהשכל ובטוב טעם.
לא אדע נאמנה מה היה רוצה לו ידע ששעתו קרובה..... אף שהכרתיהו - פה אל פה אדבר בו במראה ולא בחידות - לו חכמו ישכילו זאת לכו ונועצה יודעיו ומכיריו לינו פה הלילה ונדעה מה נעשה כעלות השמש על הארץ
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 08:14 |
|
| |
עוד יש לדון, האם הספק הוא בשאלה האם הוא מסכים, או בשאלה האם הוא היה רוצה. דאם הספק הוא האם הוא היה מסכים, אז מספק שוא"ת עדיף. אבל אם הספק הוא האם הוא היה רוצה (שלפחות לאחר מיתתו, יפוצו מעינותיו חוצה) אז יש לדון שגם מספק יש לפרסם זאת.
ובפרט שכפי שאני מבין אין לו ילדים שיסבלו מזה, אז איני רואה מדוע שאדם לא ירצה שיידעו. הרי כעת הוא כבר בעולם ה'אמת', וכפי שכתב ספרן אם הוא לא כתב את האמת הפנימית שלו, אז ווי לנו ולו. מה הסיבה שהוא יכול שלא לרצות שהדברים יתפרסמו?
ובאמת כשעושים את המשאל שהוצע כאן, יש לשאול גם את מי שלא רוצה מדוע הוא לא רוצה? האם זה בגלל הילדים וכדו', אז זה לא שייך לכאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 08:27 |
|
| |
ר' מיכי שאל
"באמת כשעושים את המשאל שהוצע כאן, יש לשאול גם את מי שלא רוצה מדוע הוא לא רוצה?"
משום שיש רגלים לדבר - אף שאין לי הוכחה ברורה או עקיפה - שחזר בו מכמה מדבריו ודיעותיו
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 08:57 |
|
| |
לפני שנים הרבה חשף כאן מישהו את זהותי האמיתית [הביא דבר שכתבתי במקום אחר בשמי, וציין שזה השכן]. הידיעה נמחקה ואותו ניק אומלל ננזף... לא ידע מנהל המשנה, שבפורום אחר בו אני כותב לעתים ואותו מנהל חברי הנז', מוכר אני גם בניקי וגם בשמי במקביל... [וכמעשה הגדולים, התנצל מנהל המשנה בפני אותו ניק בפה מלא].
מכאן מעשה ניק, שהריני מרשה ליחס את מה שכתבתי לזהותי האמיתית ואת זהותי האמיתית לניק וכל כיו"ב, מעתה והלאה.
והואיל ואני מרשה לפרסם כבר מעתה, אני מקווה שיום ידובר בו לעיל, רחוק יהיה.
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 10:20 |
|
| |
הרשבא,
לכאורה אין חולק שיש לכבד נפטרים וכן לא להזיק לבני משפחותיהם אך כל אחד ונסיבותיו מה מכבד אותו ומה לא בין בעיני עצמו [טרם נפטר] ובין בעיני המביט. לכן זה עניין של שיקול דעת בכל מקרה ומקרה. ישנם כאלה שנחשב להם לכבוד שהם כותבים בח"ח דווקא ולא בעצכ"ח ויש שלהפך ויש גם שלכתוב בשניהם נחשב להם לכבוד.
לכן רק ליודע ומכיר את הנסיבות הדעה להחליט מה עדיף ובספק ישאר בשוא"ת. אולי כדאי להתייעץ עם החכמים שבין יודעיו ומכיריו. [ואולי זה שמהם פרסמו מדבריו בעצכח הוא גם נתון היכול להכריע בין מצד שכבר איכשהו נתפרסם הדבר ובין מצד שמתגלה שיקול דעתם לפרסם.]
בכל אופן חן חן לך על ההקפדה מלעשות אאוטינג גם לאחר פטירת האדם בו בזמן שישנם מועדים להזיק את החיים רק מתוך יצר התפארות תינוקי או העדר נושאים לשיחה.
הערה צדדית; בקראי שאחד מכותבי עצכ"ח נפטר עברה בי צמרמורת שעדיין לא פגה לגמרי ועכ"פ הוכחתי לדידי ש"אחד מבני החבורה שמת" יכול להתפרש גם על חבורה וירטואלית ואף בלי לדעת את הניק המסוים עליו דובר, יהי זכרו ברוך!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 20:44 |
|
| |
ובכן נראה דיש כאן הסכמה גורפת לפרסם את הניק, וכן קיבלתי ממספר פניות באישי. כמו"כ התקשרתי לידידיו הקרובים ואמרו לי שבני משפחתו אחיו ואביו שמחים על האתר שעשו לזכרו. וע"כ נראה שאין מניעה.
הניק נודע בשם Sherira17 וכאן רשימת ההודעות שכתב:
http://www.bhol.co.il/forum/search_user.asp?userid=226470
האתר שנפתח לזכרו http://rebjohnny.com
(האתר הינו אינטראקטיב אתר, וכ"א יכול להוסיף מדיליה).
שם תמצאו פרטים על המנוח, תמונות, שיעורים שמסר, וכן ודיאו קליפ משיעורים שמסר שהועלו ליוטוב. וכן דיונים שהשתתף בעצכ"ח, התגורר בבורו פארק ניו יורק, במשך חג הסוכות שהה בבלטימור ושם נפטר בחטף במוצאי שמחת תורה כשהוא רכון על הגמ' בבית הכנסת. בן מ"ט היה במותו. הובל למנוחות לבית הקברות בבית שמש. יהי זכרו ברוך. ויהיה למליץ יושר עלינו ועל כל כלל ישראל, אמן.
אפשר לומר משניות או ללמוד כל אחד מה שירצה לעילוי נשמת יונתן בנימין בן נחום אליהו הכהן.
This site is dedicated as memorial to our dear friend teacher
rebbe Reb Yoinoson Binyamin Hakohen Abraham Zatzal Also known to many as Reb Johnny or just simply Johnny.
Oh how we miss you already! You have touched so many lives. Although you left no surviving children you left over so many yesoimim who cherished you as their teacher their mentor their friend.
You passed away Motzei Simchas Torah in the midst of doing what you loved most learning torah. Regardless of the various matzavim in your life, the thing you yearned for the most, enjoyed the most, and satisfied you the most was learning a blatt gemoroh biyun, being lun biomko shel sugya. May your legacy remain with us, you should continue to inspire us when we unearth the bits of wisdom, you wrote, spoke and tought to the masses that you met from all walks of life.
As we gather the information we will post it. We ask all of Reb Yoinoson's, Reb Johhny's, Johnny's friends, students, talmidim and peers to post their comments to create a lasting tribute and memorial to our dear friend and rebbe.
5 Responses to ''Reb Johnny z''l _Reb Yoinoson Binyamin Hakohen Z''L''
סידור הלינקים
תוקן על ידי לינקזעצער ב- 18/11/2008 21:40:19
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2008 00:46 |
|
| |
ר' ג'וני לצערי לא הכרתיך אישית אך הכרתי את מי שהכירך בזמן שהיית כותב בפורום שיידע אותי על חיים לא קלים שהיו לך בעת ההיא. מצמרר לחשוב שאולי עג"נ גרמה לפטירתך וממילא איננו יכולים לומר "ידינו ..." כי שמא אם היו מתייחסים אליך יותר וטוב יותר בתקופה הקצרה ששהית ונהנית כאן, היתה שרשרת התגלגלות הדברים שונה.
מהודעותיך בפורום ניכר עמלך בתורה ועל כולנה ענוותנותך כי רבה שהיא תנאי להיות האדם כלי קיבול לעמקי התורה.
בנוסף היתה לך התכתבות עם להבלחטו"א ידידנו יהוסף בתיבה האישית כהמשך לדברים שדנתם בהם בשני אשכולות. הרשית לו לשתפני בהם וכעת קבלתי רשות מיהוסף לפרסמם לזכרך, רובם באשכול אחד ומעט באשכול נוסף.
"צר לי עליך אחי יהונתן" [שמואל ב' א' כ"ו] "ויפול על צוארי בנימין אחיו ויבך" [ויגש ל"א].
תוקן על ידי ווטו1 ב- 19/11/2008 1:12:55
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2008 03:28 |
|
| |
תמונה יותר מדויקת ומתמצתת לאישיותו בשנותיו האחרונות
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2008 03:38 |
|
| |
כתוב אצלנו - "חכמת אדם תאיר פניו", ופניו של אדם זה מאירות.
תהה נשמתו צרורה בצרור החיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2008 05:38 |
|
| |
לעוף,
[אף שיש דברים בגו, ממך לא הייתי מצפה ל"הוכחות" מסוג זה :)]
|
|