בית פורומים עצור כאן חושבים

כוחי ועוצם ידי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/1/2009 08:34 לינק ישיר 
כוחי ועוצם ידי

הביטוי "כוחי ועוצם ידי" משמש היום כמילת גנאי נגד פעילות צבאית.
ראו את דברי הרב שטיינמן

האם גישתו נכונה? האם לא נאמר וברכתיך בכל אשר תעשה?
מנין באה הרתיעה הזו מאקטיביות?
האם גם בניהול עסקי מסתפקים במניעת היזק?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 10:57 לינק ישיר 

לכב' הבעל בעמיו שליט"א

חילוק גדול יש בין ניהול עסקי שתכליתו הבאת שפע מאשר מלחמה שמשהגיע צד אחד לחוף מבטחים המבטיחו שלא יינזק אין לו ענין "להצליח" במובן של להביא יותר נזק לצד השני.

בלא"ה נראה שאין כאן חסרון בתקווה למימדי ההצלחה וגם הרב המדובר לא חפץ פחות בהצלחת העם היושב בציון מאשר כל "ציוני" מוצהר, אלא שראה במילים "לא ינזקו" רמז לכך שהדבר בא אליהם מחוצה להם שזה מעורר לחשוב על פועל הי"ת כלפיהם ואילו "יצליחו" מתיחס לכוח עצמם העושה את החיל. ראיתי קליפ בסי.אן.אן על פרסומת של אתאיסטים על אוטובוסי לונדון. בסוף דבריו סיכם הכתב כי בוודאי כל הלונדונים יודו על הגעת אוטובוס בקור שכזה אלא השאלה היא אם יודו לה' או לחברת התחבורה. נראה שלזה כיוון הרב ליחס את המלחמה לה' ובפרט מאחר שלדרים בארץ יש יחס טבעי לצבא כלצבא "שלהם" ולחייליו כאל גיבוריהם מעבר ללמשל היחס של יהודי ארה"ב לחיילים היהודים בצבא ארה"ב העומדים על משמר ארצם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/1/2009 11:00 לינק ישיר 

חסיד
ומה רע בכך?
זה בדיוק מה ששאלתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 11:34 לינק ישיר 

לא הבנתי מה כוונת ה"בכך" שלך. האם הנך שואל למה רע לפגוע בנפשות הצד השני יותר מכדי הצורך? או שמא הנך שואל למה רע לבטוח באדם מאשר לבטוח בה'? או אולי התכוונת למה רע להחליף את ה' מלכנו במלכות אדם (ואפילו כזו היוצאת למלחמה ע"פ סנהדרין ואורים ותומים)?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/1/2009 13:49 לינק ישיר 

זכור לי במעומעם דרשה על מספר מלכי ישראל ובראשם דוד המלך, שביקשו ברמות שונות את עזרתו של ה' יתברך כנגד אויבי ישראל.

על כל פנים דוד המלך ביקש לרדוף להשיג את האויב ולנצחו.

האין בדברים אלו אישור לכך, שמותר לבקש גם "הצלחה" ולא רק ש"לא ינזקו"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 13:52 לינק ישיר 

תפילה להצלחת דוד מלך ישראל משיח ה' ושומר מצוותיו לא מתפרשת כתפילה להצלחת 'כוחי ועוצם ידי'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 15:11 לינק ישיר 

במדבר פרק כא

וַיִּדַּר יִשְׂרָאֵל נֶדֶר לַידֹוָד וַיֹּאמַר אִם נָתֹן תִּתֵּן אֶת הָעָם הַזֶּה בְּיָדִי וְהַחֲרַמְתִּי אֶת עָרֵיהֶם:

ישראל לא ידע כי לא בידיו הוא מנצח???

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 15:24 לינק ישיר 

מלכים ב פרק ג

(טז) וַיֹּאמֶר כֹּה אָמַר יְדֹוָד עָשֹׂה הַנַּחַל הַזֶּה גֵּבִים גֵּבִים:

(יז) כִּי כֹה אָמַר יְדֹוָד לֹא תִרְאוּ רוּחַ וְלֹא תִרְאוּ גֶשֶׁם וְהַנַּחַל הַהוּא יִמָּלֵא מָיִם וּשְׁתִיתֶם אַתֶּם וּמִקְנֵיכֶם וּבְהֶמְתְּכֶם:

(יח) וְנָקַל זֹאת בְּעֵינֵי יְדֹוָד וְנָתַן אֶת מוֹאָב בְּיֶדְכֶם:

(יט) וְהִכִּיתֶם כָּל עִיר מִבְצָר וְכָל עִיר מִבְחוֹר וְכָל עֵץ טוֹב תַּפִּילוּ וְכָל מַעְיְנֵי מַיִם תִּסְתֹּמוּ וְכָל הַחֶלְקָה הַטּוֹבָה תַּכְאִבוּ בָּאֲבָנִים:

מזל שהנביא אלישע לא למד בישיבה של הרב שטיימן, כשברך את יהורם מלך ישראל, שעשה את הרע בעייני ה'

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 15:34 לינק ישיר 

ירוחם
דורות הראשונים השקפתם היתה בהירה והבנו שאין להם יד משלהם אלא ידם נפעלת ע"י רבש"ע ולכן היה מותר להם להגיד ידי, מה שאין כן דורות האחרונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 16:38 לינק ישיר 

בעלבעימיו, בדורות ראשונים ידעו את האל ועבדו עבודה זרה (לא?), דורות אחרונים לא מכירים אותו כל כך.

חוץ מזה מה כל כך רע בלבקש מהאל שעם ישראל יצליח וינצח את אויביו הדמי - נאצים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 22:12 לינק ישיר 

יום שהתחילה מלחמת-העולם, באו שליחי הקהילות שבגרמניה לווילהלם קיסר ואמרו לו:

אדוננו המלך, כל ישראל שבמדינות מלכותך גזרו תענית-ציבור ויתפללו עליך, שתנצח.

החזיר להם ווילהלם:

שקילא טיבותייכו ושדיא אחיזרי (נטולה טובתכם ומוטלת על הקוצים, שאין בה ממש)!  עכשיו יבואו כל ישראל שבמדינות מלכותו של ניקולי, ואף הם יגזרו תענית-ציבור ויתפללו עליו, שהוא ינצח, והואיל והם המרובים ייענו תחילה.

נסתכל ווילהלם בפניהם של שליחי הקהילות וראה, שהם מצטערים, הוסיף ואמר להם:

אם לתפילה, התפללו לאלהיכם, שלא יתערב בדבר כלל.  וכשיהיה לי עסק עם ניקולי לבדו–מובטחני, שתהיה ידי על העליונה...

http://benyehuda.org/droyanov/milxama_umahapexa.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2009 00:03 לינק ישיר 

בוגי

האם דרוינוב- לקח את זה מהירושלמי? ראה- מה אומר מלך המשיח של רבי עקיבא.

תלמוד ירושלמי מסכת תענית פרק ד דף סח טור ד /ה"ה

א"ר יוחנן שמונים אלף זוג של תוקעי קרנו' היו מקיפין את ביתר וכל אחד ואחד היה ממונה על כמה חיילות והיה שם בן כוזבה והיה לו מאתים אלף מטיפי אצבע שלחו חכמים ואמרו לו עד אימתי אתה עושה את ישר' בעלי מומין אמר להן וכי היאך איפשר לבודקן אמרו לו כל מי שאינו רוכב על סוסו ועוקר ארז מן לבנון לא יהיה נכתב באיסרטיא שלך והיו לו מאתים אלף כך ומאתי' אלף כך וכד דהוה נפק לקרבא הוה אמר ריבוניה דעלמא לא תסעוד ולא תכסוף הלא אתה אלהים זנחתנו לא תצא  בצבאותינו

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2009 08:37 לינק ישיר 

QUITSTORM
לא רע, אדרבא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2009 20:54 לינק ישיר 

מומלץ מאד לקרוא את דרוש עשירי בדרשות הרן, שם יש התייחסות מפורשת לנושא כוחי ועוצם ידי, זה נמצא בתחילת הדרוש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2009 21:16 לינק ישיר 

ארבעה מלכים היו, מה שתבע זה לא תבע זה. דוד אמר 'ארדפה אויבי ואשיגם' (תהלים י"ח), אמר לו הקב"ה אני עושה כן, שנאמר 'ויכם דוד מהנשף ועד הערב למחרתם' (שמ"א ל')... והיה הקב"ה מאיר לו בלילות בזיקין וברקים... עמד אסא ואמר אין בי כוח להרוג להם אלא אני רודף אותם ואתה עושה, אמר לו אני עושה, שנאמר 'וירדפם אסא.. כי נשברו לפני ה' ולפני מחנהו' (דבהי"ב י"ד). עמד יהושפט ואמר, אני אין בי כוח לא להרוג ולא לרדוף, אלא אני אומר שירה ואתה עושה, שנאמר יא-להינו... אין בנו כוח לפני ההמון הרב הזה', ונאמר 'ובעת החלו ברינה ותהילה, נתך ה' מארבים... וינגפו' (דבהי"ב כ'), עמד חזקיהו ואמר, אני אין בי כוח לא להרוג ולא לרדוף ולא לומר שירה, אלא אני ישן על מיטתי ואתה עושה, א"ל הקב"ה אני עושה, שנאמר 'ויצא מלאך ה' ויך במחנה אשור' וגו' (מלכים ב' ד', י"ט)".
(רבה, איכה, ב, ט"ז)

(הביאור החרדי הוא שבמשך הדורות שירדו, פחדו המלכים שאם יעשו יותר השתדלות, יבואו לתלות את ההצלחה בכחם ולא בכח האלוקי, לכן מיעטו בהשתדלותם, (ההסבר הד"לי הוא אחר כמובן)

התשובה לשאלה שבראש האשכול מובנת מאליה, שאם ינחלו ניצחון מזהיר, לא יתלו את זה ברבש"ע, אלא בצבא הישראלי המהולל וכו'

ויש גם ווארט על זדים ביד עוסקי תורתך, ובטוחני שחכמי הפורום מכירים אותו היטיב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2009 08:15 לינק ישיר 

אנחנו מכירים גם הווארט על מכובד בשוס
איך מתיחסים לגביר שעשה את כספו בקומבינות למטרות פחות נעלות מאשר הגנת ישראל מיד צר?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כוחי ועוצם ידי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext