אין ויכוח עם קהל עצום הנוהה ממש ברגלו להשתטח על קרב הצדיק. ראוי הוא רבי שמעון שניסמוך עליו .וראוי הוא עוד יותר לכבוד ולמורשת ולתהילה. ראוי עם ישראל להערכה על דבקותו במסורת חכמים ודרך חיי ההמון ושאר העם הנוסע צפונה להילולא. וכל כך הרבה נוהים וכל הרבה צדיקים וכל כך הרבה קברי צדיקים . ואיך יודעים מי הכי צדיק ? האם זה ניקבע על פי דעת הקהל . על פי המסורות סביב מורשתו קיברו ההילולא שעושים לכבודו ואיך יודעים לאיזה צדיק לפנות באיזה נושא ומי ראוי למה יותר והאם רק על פי גודל הארוע ניקבע מקומו בעם או שאולי תרומתו המיוחדת וחכמתו לעם . הרי כל כך הרבה צדיקים קבורים בכל פינה בארץ ויש כמה הפזורים ברחבי הגלות . גם לשם נוהרים . איך קובעים האם תורתו קודמת או חכמתו או מעשיו הטובים .האם מעשיו ניקבעים על פי דעת השכנים והמכרים או שהוא מתפרסם בשל החכמה והשכל . ואיפה נקודת ההשקה שבין הפולקלור לבין הצדיק?מה מחבר?התורה המנהגים ?צורך ההמון למשהו קבוע לארוע ידוע שמתכוננים אליו ?שיש לו יחסי ציבור טובים (לארוע לא לרבי שמעון ) איפה ניגמרת ההילולא ומתחילה הסגידה או הסעודה או החגיגה או הלימוד? ומה עם שאר ההילולות של חכמי ישראל האחרים מנהיגים דגולים רבי נחמן ,הלובביצ'ר, הבבא סאלי ,רבני אירופה ,מה כח הקונצנזוס הגמור לגבי רבי שמעון .המקום המדהים הנהירה לצפון הכח המיסתורי של הגליל... מישהו יכול לעשות קצת סדר. ולמה לא השכן שלי שניפטר לא עלינו בדמי ימיו צדיק אמיתי ממש.איש ישר דרך תמים ואוהב צדקה וחסד שלא נח לרגע מללמוד וללמד איש משפחה למופת אבא מדהים ...הוא לא שייך לחגיגות האלה ?אם היה לי מלא מלא כסף הייתי עושה לו ציון מדהים במבנה ארכיטקטוני מיוחד הנושא אופי עתיק ושירותים מיוחדים לציבור .מגיע לו .באמת .
ושניזכה לישועות .
אם אפשר משהו קטן על החי רוטל אשמח .....מה מי למה ..וכ.
נשלח ב-12/5/2009 19:43
התבהרות תמהני על התמיהה, הלא כבר בתלמוד מוצאים ייחודיות לר' שמעון ק"ו בתורת הסוד.
נשלח ב-13/5/2009 00:42
יתכן שהאר"י עשה את ההילולה לרשב"י בגלל יחוס ספר הזוהר אליו? ואם כבר הוזכר הזוהר, יש אולי הסבר למה יוחס ספר הזוהר דווקא לרשב"י?
חזו אינשי דקא כרבי וזרעי, אמר: מניחין חיי עולם ועוסקין בחיי שעה! כל מקום שנותנין עיניהן - מיד נשרף. יצתה בת קול ואמרה להם: להחריב עולמי יצאתם? חיזרו למערתכם! הדור אזול. איתיבו תריסר ירחי שתא. אמרי: משפט רשעים בגיהנם
נשלח ב-13/5/2009 15:25
נראה לי לומר כך:
1. נכתב בגמרא שניתן לסמוך על רבי שמעון בשעת הדחק, ובל"ג בעומר במירון זו שעת הדחק לעילא.
2. גם ספר תורה שבהיכל תלוי במזל (אז כנראה גם צדיקים צריכים מזל )
נשלח ב-13/5/2009 15:39
הגמרא היא תורה שבעל פה! בגמרא לא נכתב- הגמרא אומרת.
הגמרא אומרת שכדאי הוא רשב"י לסמוך עליו - ברכות ט.
נשלח ב-13/5/2009 23:10
אשמח באמת לתשובות . לא מפקפקת חלילה בגדולתו של רבי שמעון אם למישהו היתה הווא אמינא כזו . חשוב לי לדעת גדולתו על פי מה ניקבעה בלעדית ואיך יתכן שבמותו קרוי הוא חי ועם ישראל בוחר בו בכל שנה מחדש . מה עם שאר הצדיקים למה להם אין פומביות כזו ..איך יודעים . האם מידת הפולוריות החברתית היא העניין או התורה שאמרו והביא לעולם ורבי עקיבא ?הרי בזכותו הכל . ונשים ? האם המיגדר מהווה מיכשול .והרי גדולת נשות ישראל לעד עומדת רחל אימנו אפילו לא זכתה לאמון ציבור כזה טוטאלי . מישהו מוכן לעזור לי לעשות קצת סדר.
נשלח ב-14/5/2009 10:42
.
התבהרות,
אא"ס.
ואכמ"ל.
נשלח ב-14/5/2009 11:46
התבהרות
מואדיב לא התכוון בראשי התבות ל:אור אין סוף.
ואכמ"ל
נשלח ב-14/5/2009 15:21
<" אם אפשר משהו קטן על החי רוטל אשמח .....מה מי למה ..וכ.">
התעוררות
הדברים שנכתבו על רשב"י גם בחלק הנגלה שבתורה (שני התלמודים) הם יוצאי דופן.
נשלח ב-15/5/2009 07:57
[העצני,
יוצאי דופן ביחס למי? להלל? לר' עקיבא? לר' יוחנן?
התלמודים מלאים באנשים יוצאי דופן...]
נשלח ב-15/5/2009 12:03
התבהרות
התשובה לשאלתך האם רבי שמעון הכי צדיק? היא בפשטות:לא.רשב"י לא הכי צדיק.
אם הוא לא הכי צדיק אז מה פשר ההילולה סביבו?(תרתי משמע)
התשובה היא פשוטה.
רבי שמעון בר יוחאי חיבר את ספר הזוהר.
ספר הזוהר הוא הבסיס לחסידות.
ואכן מי שנסע למירון לפני 30 שנה (פחות או יותר)היו רק החסידים.(בקשר לעדות המזרח-לא ידוע לי ,אשמח לשמוע מתי)
היום,משנתחסדו גם הליטאים-גם הם נוסעים בהמוניהם ומצטרפים לשמחה.
השנה נסעו לשם חצי מיליון איש-כי מי שרוצה לשמוח בשמחה יהודית(המנוגדת הכי הרבה לשמחת הגויים ומחקיהם היהודים)נוסע לשם.
וכל מי שמאמין שתפילה על קברי צדיקים עוזרת-נוסע לשם.
(זה כלל לא משנה אם אכן חיבר רשב"י את ספר הזוהר או לא-התשובה שלי להתבהרות היא לא קשורה כלל לנושא היה או לא היה/,נכון לכאן חושבים או לא.)