| נשלח ב-27/12/2009 11:50 |
|
| |
רבונו של עולם תעזרי לי
לאחרונה יצא לי לשמוע מכמה התבטאויות בסגנון: אנו מאמינים בה' אך לא כדמות גברית וכדומה כי אם בתור spiritual power כח רוחני המנהיג את הבריאה. זה עוררני לשתי שאלות: א: בדרך כלל רואין שהיחס לקב"ה הוא בלשון זכר. אך באמת אינו גוף ואין לו דמות הגוף, ובכן האם השימוש בל' נקבה מהווה בעיה\איסור? ב: להאמין בה' בתור כח כנ"ל, ולא בתור ה' איש מלחמה, או רחום וחנון, וכדו', כי אם בתור כח יותר מופשט - מהווה בעיה\איסור? אם כבר דובר אודות הנידון אשמח למראה מקומות.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2009 11:59 |
|
| |
האם יש איסור לקרוא לכסא ולשולחן בלשון נקבה?
|
| נשלח ב-27/12/2009 12:17 |
|
| |
ולכן תיקנו להגיד את הלשם יחוד קב"ה(זכר) ושכינתה(נקבה) הקב"ה הוא כה גדול וסובלני שאפשר לכתוב אותו כמו שמתחשק.
|
|
| נשלח ב-27/12/2009 14:38 |
|
| |
כבר היה על כך דיון בפורום, ואולי אפילו כמה. אולי חכמי החיפוש יוכלו להושיע (או ריבונה של עולם). דומני שזה היה סביב מאמרה של תמר רוס. פמיניסטית אורתודוכסית, שטענה כי היא מאמינה באלוהות נקבית, או משהו כזה. אני לא מתאפק מלהוסיף שלי אישית נראה שכל העסק הוא חרתא ברתא, ופטומי מילי בעלמא (אני אפילו לא זוכר מה כתבתי באשכולות ההם). זה בסה"כ עוד תווך שדרכו פמיניסטיות יכולות להתבטא ולקדם את עניינן, ותו לא מידי. בתורה האלוהות מוצגת בלשון זכר (וידבר ה' אל משה...), ואם הוא בחר להציג את עצמו ככזה, מי אני שאחלוק עליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2009 15:12 |
|
| |
בעברית, לצערם/ן של הפמיניסטיות/ים, אין אפשרות להציג נושא ללא מין. גם כסא וגם שולחן, וגם - ריבונו של עולם. לעובדה שהאל "אומר" ולא "אומרת" אין משמעות תיאולוגית, לפחות לא יותר מהעובדה שהשמים "מספרים" כבוד אל, ואילו הארץ "פותחת" את פיה. אין למין של הדומם כל משמעות מיסטית, והשאר - כפי שציין בצדק מיכי - כבר נטחן לו עד דק באשכולות אחרים. מי שנותן לכך משמעות - והקבלה בכלל - אינו מכוון לפשוטו של מקרא, שנכתב כפשוטה של עברית.
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2009 15:25 |
|
| |
| מקסוול כתב: |  | האם יש איסור לקרוא לכסא ולשולחן בלשון נקבה?
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2009 22:11 |
|
| |
הנה עוד אחד שפנה לאלוהים בל' נקבה:
כי סערת עליי, לנצח אנגנך שווא חומה אצור לך שווא אציב דלתיים תשוקתי אלייך, ואליי גנך ואליי גופי סחרחר אובד ידיים
לספרים רק את החטא והשופטת פתאומית לעד, עיניי בך הלומות עת ברחוב לוחם, שותת שקיעות של פטל תאלמי אותי לאלומות.
אל תתחנני אל הנסוגים מגשת לבדי אהיה בארצותייך הלך, תפילתי דבר איננה מבקשת תפילתי אחת והיא אומרת- הא לך
עד קצווי העצב, עד עינות הליל ברחובות ברזל, ריקים וארוכים אלוהי ציווני שאת לעולליך מעוניי הרב שקדים וצימוקים.
טוב שאת ליבנו עוד ידך לוכדת, אל תרחמיהו בעיפו לרוץ אל תניחי לו שיאפיל כחדר בלי הכוכבים שנשארו בחוץ
שם לוהט ירח כנשיקת טבחת שם רקיע לח את שיעולו מרעים שם שיקמה תפיל, ענף לי כמטפחת ואני אקוד לה וארים.
ואני יודע כי לקול התוף, בערי מסחר חרשות וכואבות יום אחד אפול עוד פצוע ראש לקטוף את חיוכנו זה מבין המרכבות.
(נתן אלתרמן)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2009 11:29 |
|
| |
לאישאפור
א- כבר הכותרת שלך בעייתית ומראה שהשוביניזם חדור בך עמוקות, שהרי היה צ"ל רבונה של עולם וכו' .
ב- לדעתי, היצירתייות צריכה לבוא לידי ביטוי גם בשאר שמותיה הזכריים
להלן הצעותי לעייון [- בתקווה שאין בהן עברות על חוקי הפורום ] –
א-ל = כבר מקדמת דנא היא היתה אלה ובהטייה, אלת האלוהים ואדונית האדונים וכיו"צ [-או שמא צ"ל אלת האלוהייות ?? וצ"ע ]
א-לוהים= אפשר אלימה אלוהימה או כמובן אלהיא, והכי פשוט הוא מה שנהוג ומקובל בימינו, היינו, האלוהית .
ש-די = אולי שדה או שדיה או סתם שד [- ולנזהרות שלא להזכירה לשוא אפשר דדי או דדיה, כמו כן, באנגלית, זה יישמע ממש כמו בעברית, במקום מיי גד מיי דד ]
צ-באות = אפשר איילת או איילות [- שהרי כבר נאמר "בצבאות או באיילות השדה וכו' " ] .
י- הוה = מתאים לה מהווה או יותר נכון הווה [= כמו שנא' הווה על הווה וכו' ] אך אפשר גם אשת חייל [- ודוק' , כי אם "ה' איש מלחמה " אז ברור שהיא צריכה להיות אשת חייל, ואז גם ברורה השאלה הנצחית אשת חיל מי ימצא ]
א-דוני = היא כמובן אדונית [- אפשר גם אדנית כשם חיבה ]
וכן על זו הדרך
ג- למען האמת אני עדיין נבוך בעניין זה, שהרי מצד אחד זה פותר בעייות [- כמו למשל בשאלה מדוע מפתח הפריון נשאר בידה ] אך מאידך זה יוצר קושייות, שבהן עדיין קשה לי להכריע, כמו למשל בשאלה, מדוע היא קבעה בתורתה שהזכרים יכרתו עמה ברית דווקא בזה האופן ובאותו מקום ?
במחשבה שנייה, בעצם, יכול להיות שבכך היא מפגינה שליטה על זכרי ישראל, מה אתה אומר ?
אתה מבין את ההתלבטות ?!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2009 11:38 |
|
| |
תוקן על ידי יושל ב- 28/12/2009 11:42:56
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2009 12:46 |
|
| |
יש פניות רבות בתפילה לקב"ה בלש' נקבה, כמו: הנשמה לָךְ והגוף פעלָךְ, מודים אנחנו לָךְ,
מגוחך ליחס לאלוקים הגדרת מין. האם אלוקים הוא כח זכרי או כח נקבי? יש בו את שניהם, הוא בעל הכוחות כולם.
כאשר בשיר השירים, למשל, ה' מומשל לגבר ועמ"י לאישה, אין בזה ללמד דבר על הגדרה מינית של הבורא, המשל הינו לצורך הנמשל...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2009 14:29 |
|
| |
| מחשבת_לב כתב: |  | יש פניות רבות בתפילה לקב"ה בלש' נקבה, כמו: הנשמה לָךְ והגוף פעלָךְ, מודים אנחנו לָךְ,
מגוחך ליחס לאלוקים הגדרת מין.
האם אלוקים הוא כח זכרי או כח נקבי? יש בו את שניהם, הוא בעל הכוחות כולם.
כאשר בשיר השירים, למשל, ה' מומשל לגבר ועמ"י לאישה, אין בזה ללמד דבר על הגדרה מינית של הבורא,
המשל הינו לצורך הנמשל... |
|
כל הציטוטים לעיל נכתבו בלשון זכר ולא בשלון נקבה. וההוכחה - תמיד - מהמשך הדברים.
כך, למשל: הנשמה לך...חוסה על עמלך...עשה למען...". לו היה מדובר בלשון נקבה, היה צורך להמשיך "חוסי" במקום "חוסה", "עשי" במקום "עשה" וכו'.
באותה הדרך גם בתפילת מודים, הרי ההמשך הוא "שאתה" ולא "שאת".
לא מיותר כאן גם להזכיר כי בצורת הנקבה של "פעלך", האות ל' אינה קמוצה אלא צרויה, ולא ככתוב כאן.
עד כאן הערה לשונית בלבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2009 16:02 |
|
| |
מואדיב,  שלמה, מדוע אתה חושב שמי שאלתרמן פונה אליו הוא/היא אלוקים? אני לא רואה שום רמז לכך. תפילתו אליה אינה מעידה על אלוהות אלא מדוע הוא אומר "א-להי ציווני שאת לעוללייך"? תפילתו אליה אינה אלא פנייה רגשית ותו לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2009 16:08 |
|
| |
כמו ציור אליליו אדם במערותיו בחום מחלותיו וליל חלומותיו ציור אלוהיו.
בדמיונו הופכו לזכר ונקבה , הומו ולסבית, טרנסקסואל אנדוריגינוס טומטום ואמיני. כפושטי הרגל ויד המתפשטות המתחדשות עלינו בכל יום על המקראות.
וכל מאמין באל חי ללא מין ימלט נפשין ורוחין מחצוצרות של חמין
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2009 16:41 |
|
| |
לאלמואדיב, חזק וברוך ,
לקוסם אהבתי את המתפשטות המתחדשות עלינו של רשב"ם , אך חצוצרות של חמין ?!! בחייך,
|
|